Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legegyszerűbb indok, ha az ember egyetemista szexmunkás: mert senki sem kényszeríti rá, és mert nem származik belőle hátránya, illetve az adózás előnyei sem olyan eget rengetőek. Tudom, hogy az adózás nem szabadon választható tevékenység, de ez eléggé lecsökkenti az adófizetési hajlandóságot, egy egyetemistánál nagyjából annyira fontos, mint az, hogy diákmunkát végezve adóznak-e utána: pont nem érdekli a dolog. Hiszen ugye fog még egy csomót dolgozni bejelentett munkaviszonyban, majd azután a munka után lesz nyugdíja, tb-je van, mert diák, hitelt meg egyelőre nem akar felvenni.
Ezen kívül szerepet játszhat még némi irracionális félelem is, hogy nem akar maga után nyomot hagyni, még olyat sem, hogy „máshová nem sorolt egyéb szolgáltatás” címszó alatt legyen vállalkozói igazolványa. Pedig ha jót találtam, akkor ebbe a következők is beletartoznak:

- az asztrológiai és spiritiszta tevékenységek
- a társas tevékenységek, mint például a személykísérő szolgálat, partnerkereső szolgálat, házasságközvetítés
- a hobbiállat-gondozás (pl. ellátás, elhelyezés, idomítás, edzés)
- családfakutatás (genealógia)
- tetoválás, testékszer-behelyezés
- cipőtisztítás, portási, ajtónálló (étterem, szálloda előtt álló személy, aki leparkolja a vendég autóját) szolgáltatás stb.

és a többi. Mégis…

Más kérdés az, hogy tudtommal legálisan nem is nagyon tud az átlag szexmunkás vállalkozóvá válni. Ugyanis ahhoz, hogy az ember törvényt betartva dolgozzon, saját tulajdonú ingatlan kell. Nem tudom, belefér-e a közös ingatlan, ha nem, akkor még egy nehezítés. Nem mintha olyan gyakori lenne, hogy mondjuk egy húszéves lány kapásból rendelkezik egy lakással. Értem én, hogy a futtatás kikerülése volt a cél, na de ilyen ellehetetlenítő módon?

Persze attól még bérelhet lakást, és nem is ő lesz megbüntetve, ha ez kiderül, tudtommal. Csakhát a tulaj meg büntethető, ha nem rúgja ki azon nyomban, amint megtudja, mert ez üzletszerű kéjelgés elősegítésének minősül a részéről, ami, ha jól emlékszem, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. Azért, mert történetesen az ő lakását bérli a szexmunkás. Milyen más munkánál mondható el ugyanez?
Ugyanígy, ha nekem van egy lakásom, és megengedem, hogy valaki más is ott dolgozzon, akár ingyen, már büntethető vagyok. (üzletszerű kéjelgés elősegítése)
Ezen kívül itt van ugye a kedvencem, a kitartottság. Szóval ha van egy ember, aki nagykorú és nem dolgozik, hanem a szexmunkás keresetéből él, az bűncselekményt követ el. Ha a párja pénztárosi/igazgatói fizetéséből élne, az nem lenne gond, csak így. Ez persze érvényes lehet a legjobb barátnőre vagy a nagykorú gyermekre is, nem csak az aktuális pasira, vagy esetleg élettársra/férjre.

Egyszer egyébként Földi Ágnes azt mondta nekem, hogy ha többen kibérelnek egy lakást és mindannyian rajta vannak a bérleti szerződésen, nincs gond, nem vádolhatnak senkit azzal, hogy egymást futtatják (mint Svédországban), viszont gondolom, ez nem működne saját lakásban. Ami miatt ugye a jogkövető szexmunkás kénytelen egyedül dolgozni, ami kevésbé biztonságos, mintha többen lennének ott.

A törvények a szexmunkás kizsákmányolását próbálják megakadályozni, és ezzel elérik, hogy olyan szabályozások vonatkozzanak rá, mint semmilyen más munkára. Ha ez a tevékenység a törvény előtt munkának számít, ami után adózni kell, tanácsolnám, hogy a jog is úgy álljon hozzá.

Ettől függetlenül ha az ember főállásban hosszabb ideig ezt dolgozza, biztosan érdemes adózni az adózás minden apró előnye miatt, így viszont semmi sem ösztönöz arra, hogy adózzon az ember, és még csak nagyon rosszul sem fogja magát érezni, hiszen ez a munka ugye elvileg nem is munka....

Nem igazán az a célom a bejegyzéssel, hogy értékítélet szülessen, inkább arra próbáltam rámutatni, hogy a "legális, szabadon végezhető, adóköteles tevékenység" címkétől még igen messze van a dolog, valamint hogy a jelenlegi szabályozás nemcsak betarthatatlan, de nem is megfelelő az adózási morál emelése szempontjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr235439154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása