Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legutóbbi kommentek közt felmerült egy kérdés, amire őszintén válaszoltam, habár kiderülhetett belőle, hogy korábban nem voltam egészen őszinte. A kérdés arra vonatkozott, hogy hogyan is nézett ki pontosan az az eset, amikor „csendesen felszívódtam” egy vendég mellől. Volt egy kis félreértés, mert ez természetesen nem a randevú közben történt meg, egyszerűen csak nem válaszoltam az illető e-mailjeire. Eredetileg terveztem valami udvarias magyarázatot írni, de nyilván sokkal egyszerűbb csak úgy szó nélkül eltűnni, ráadásul még következménye sincs… ennek ellenére azóta is szégyellem, ha ilyesmit teszek, lehetnék ennél profibb is.

Mindemellett az egyik kommentben nem voltam őszinte, amikor azt mondtam, mindössze abban az esetben nem találkozom valakivel, ha úgy érzem, nem viseltetik irányomban tisztelettel. Mondjuk, ha belegondolok, ez pont igaz is, bár nálam a „nem tud leírni két épkézláb, helyesírási hibáktól nem hemzsegő mondatot” is a „nem tisztel meg annyival, hogy átnézze a levelét”-kategória.

Akárhogy is, van olyan, hogy valakivel együtt voltam, de különböző okok miatt nem akartam vele többet találkozni – bár, ha belegondolok, ebből sem volt túl sok, összesen négy jut eszembe 4 év után (igaz, sosem voltam valami nagy aktivitású). Ebből az egyik fizikailag taszított (a kommentben NNB által említett „még a fülünk is csöpögött a nyáltól a működése hatására”-vendég volt, a második találkozó közepéig bírtam a dolgot), egy érzelmileg viselt meg (nem fogom kifejteni, mert felismerhető lenne a sztori), egy a második találkozó előtt felidegesített a folyamatos értetlenkedésével (= figyelembe sem vette, hogy én mit írtam, csak nyomta az „én tudom jobban”-dumát, szóval ez számomra beletartozik a „nem tisztelt”-kategóriába), egynek pedig színtisztán személyes okai voltak, azóta sem tudom pontosan, miért nem akarok többet találkozni az illetővel (előtte másfél évig rendszeresen találkoztunk), de egyszerűen nem.

Az egyik kolléganőmmel leveleztünk az eddigi bejegyzésekről és ezzel kapcsolatban a következőket írta:

Alapvetően, ha jól értem, te amellett állsz ki, hogy ez igenis, ugyanolyan munka, mint bármelyik más, és essen egy megítélés alá! Én ezt nem így látom, mert én ezt az egészet nagyon romantikusan, misztikusan, szenvedélyesen fogom fel. És én nem tudok rá munkaként tekinteni. Lehet, hogy nekem alapvetően rossz a munkamorálom (mindenféle munkavégzést illetően), de itt kell, hogy legyen egy kis misztérium a két ember között...

 

Ebből is látszik, hogy szexmunkás és szexmunkás is eltérően gondolkozik:). Számomra fontos, hogy ez munkaként legyen számon tartva, egy munka, ami számomra inkább könnyű mint nem, és nem kell hozzá végzettség, mégis jól tud fizetni. De munka.

Mindazonáltal tényleg nem pontosan olyan munka, mint az összes többi, hiszen nem mindegy, hogy a két ember hogy érzi magát egymás társaságában, mégiscsak intim helyzetben vannak együtt. Ebben a tekintetben talán a pszichológusokhoz hasonlít a munka, ahol szintén nem mindegy a terapeuta és a kliens kapcsolata.

Azért gondolom mégis úgy, hogy ez bizony olyan munka, mint az összes többi, mert persze, vannak bizonyos jellegzetességei, de semmi olyan tulajdonságra nem tudok gondolni, ami csak a szexmunkára lenne jellemző. Pl. könnyen jött pénz – igaz a hirtelen felkapott színészekre/énekesekre is.

Arról is beszéltünk a kolléganőmmel, hogy csak és kizárólag a meló pozitívumairól beszélek, pedig vannak ám hátrányai is a dolognak. Ez így van, és bár magyarázata van annak, hogy miért említem kevésbé a negatívumokat. Egyrészt kicsit elegem van az „aki kurva, ne csodálkozzon, ha basszák”-típusú kommentekből, másrészt az „íme a bizonyíték, hogy rossz a prostitúció”-kommenteknek se lenne sok értelme, szerintem, hiszen úgy gondolom, hogy minden munkának van rossz oldala. Aminek több is, azt sokszor pénzzel kompenzálják (meg persze vannak munkák egy csomó negatívummal, szar fizetésért).

Mindenesetre nekiálltam nézelődni a www.sexworkerproblems.tumblr.com-n , ahol mindenféle találó képes-szöveges cuccot tesznek közzé „perks” (előnyök) és problems címkék alatt. Jellemzően olyan előnyöket és hátrányokat gyűjtöttem ki, amik rám is igazak, én is tudok velük azonosulni, vagy legalábbis elképzelhetőnek tartom (például az „előny” kategóriában elég furának találtam a „cigiszünetek” üzenetet), ez van, elfogult vagyok:). Meg tényleg úgy érzem, hogy ahogy vannak előnyei és hátrányai a munkának, ez minden más munkára igaz. Úgyhogy erről azt hiszem, valaki más fog majd részletesebben írni.

Egyébként anno én ezeket az előnyöket és hátrányokat írtam le:

Előnyök:

  • hogy jó nőnek érzem magam
  • hogy le tudom nyűgözni az embereket
  • hogy kipróbálhatok olyan dolgokat, amiket máshol nem merek: itt egyébként semmi különösre nem kell gondolni, de máskor egyébként nem merek sem erősebben sminkelni, sem kihívóbban felöltözni
  • hogy új helyzetekbe kerülhetek
  • hogy nyelvet gyakorolhatok, és más nemzetiségű embereket ismerhetek meg

 

 

Hátrányok:

  • hogy a saját főnökömnek kell lenni
  • hogy nem tervezhető
  • hogy emberi külsőt kell hozzá varázsolnom
  • hogy kedvesnek kell lenni (ahogy korábban említettem, olyan munkát szeretnék, ahol nem beszélek sokat másokkal, így senkit sem zavar majd, ha épp kurvaanyád-hangulatban vagyok)

 

tumblr_moeyrwJ8Mh1r3roo5o1_1280.png2weeks.jpgtumblr_mox10j7iXM1r3roo5o1_1280.pngtumblr_mp71hiflKs1r3roo5o1_1280.jpgtumblr_mox1rgrOU61r3roo5o1_1280.pngtumblr_mp4csmYdDR1r3roo5o1_500.pngtumblr_moviarHNKQ1r3roo5o1_500.pngtumblr_mmyxpk6vK81r3roo5o1_500.jpgtumblr_mmxcrzffbc1r3roo5o1_400.jpgtumblr_mn2t2lBGQh1r3roo5o1_400.jpgtumblr_mmyck7kGPf1r3roo5o1_500.pngtumblr_mmmrvhyOym1r3roo5o1_500.pngtumblr_mmlpgbBagY1r3roo5o1_1280.jpgtumblr_mmdc18DorL1r3roo5o1_1280.jpgtumblr_mn4qh5zPrM1r3roo5o1_r1_500.png

tumblr_m6lkm8FVzN1r3roo5o1_500.jpgtumblr_ml05tdMGgo1r3roo5o1_500.pngtumblr_mlqutafjbF1r3roo5o1_1280.jpgtumblr_m6jgwrUgtR1r3roo5o1_500.jpg

tumblr_mnfd4lPMbH1r3roo5o1_400.jpgtumblr_mnjnmgSlVZ1r3roo5o1_1280.jpgtumblr_mm5vzfO7ie1r3roo5o1_r1_500.pngtumblr_ml05knp1Lj1r3roo5o1_500.png

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr945450910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puncogó 2013.08.08. 11:50:39

persze,most megint sokadszorra kivagyok zárva a megismerhetnek körből,mert véletlenül elírja a szavakat a telefonom:(.
"Az egyik kolléganőmmel leveleztünk az eddigi bejegyzésekről és ezzel kapcsolatban a következőket írta"- háttér beszélgetést folytatunk titokban? Szép! Ki viszi a leghülyébb hozzászóló címet utánam? :) Ja és egyszer mintha írtad volna, hogy nem tartod magad jó nőnek, de nem találom most sehol sajna:( (én pedig az ellentettjét szajkózom mióta LÁTHATATLANBA.)

ttama 2013.08.08. 14:12:16

OFF
@puncogó:
Ne haragudj csak pár apróság:
1./ Meglepne ha azt mondanám, hogy valószinűleg nem mi kommentelők vagyunk a fő téma az adott bejegyzésekkel kapcsolatban? Biztos összesúgnak titokban, hogy jujj mit irt már az a srác... muhaha.

2./ Ha egy nőnek ismeretlenül, látatlanba azt szajkózod, hogy ő milyen fantasztikus csodálatos mindennél értékesebb, és nem mellesleg ennek a nőnek az önértékelése a búvábéka fenkénél fentebb van, akkor szerinted milyen következtetéseket fog levonni :)

No peace.
ON

jó tudni, hogy te így éled meg :). Egy képecskébe kötnék bele :) azt mondja hogy:
"patronizing advice from helpful people about how you should get out of sex work and get an education or get a job that uses your brain"

Picit kontextusból kiemeltnek tűnik pozitív vagy negatív billog nélkül, de ha jól értem ez szarkasztikus akar lenni, azaz a jelentése: mit tudja az a "hepful" people... Csak szólok, hogy az eddig olvasottak alapján te önmagad vagy az az ember saját magad számára :), de nem mindenki ennyire tudatos :)

ttama 2013.08.08. 14:13:00

elnézést az elgépelésekért

Shopping 2013.08.08. 20:31:33

@puncogó: Akartad mondani: "látatlanba".

A rosszul megválasztott gyerekkori olvasmányok...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.08. 21:38:55

@puncogó: Azt ugye nem gondolod, hogy az egóm állapotán olyan emberek változtatnak, akiket nem is ismerek, és sosem találkoztam velük?:)

@ttama: " Csak szólok, hogy az eddig olvasottak alapján te önmagad vagy az az ember saját magad számára :)" - mármint melyik ember? Ezt a részt most tökre nem értem:)

kaktuszdzsek 2013.08.08. 22:12:15

Még nem olvastam el, csak az előny-hátrány részt de:
Az hogy jó nőnek érzed magad az nem foglalkozás függő, inkább önbecsülés kérdése. Le tudsz nyűgözni embereket az egyéni képesség - ahogy hallom vannak lányok akik úgy állnak hozzá, hogy nem mindig sikerül. A másik három viszont telitalálat ennél a munkakörnél.
Saját főnököd vagy az a legkirályabb, persze fegyelem is kell, de az tanulható. Rákényszerít az igényességre, ezt se sorolnám hátránynak, "szabad napon meg lehetsz topis" :) a többi stimm, bár a nem tervezhető bármilyen vállalkozásra igaz, a kedvesség meg bármilyen kommunikációt igénylő állásra.

Dax 2013.08.08. 22:15:12

Minden előítélet nélkül szeretném megjegyezni, hogy a szexmunkás egyik leghétköznapibb neve a kurva(nő estén), így sokkal találóbb lett volna ennek a posztnak a "kurválkodás: előnyök, hátrányok" címet adni, így feleslegesen finomkodónak érzem. Amúgy érdekfeszítően írsz, nagy lájk =)

kaktuszdzsek 2013.08.08. 22:25:02

egy elgépelést találtam:
"következőket jrta:"
a thumler izék jók - már amelyiket értem
a vakációson behaltam :D

Playman123 2013.08.08. 22:31:50

@Dax: Nem értek veled egyet, mert kurválkodni olyan is tud, aki nem szexmunkás. Gondolj csak bele :)

Egyébként is a "szexmunkás" szó jóval tágabb fogalmat takar annál, mint amit te belegondolsz, ráadásul kulturáltabban is hangzik a pejoratív képzettársításokat keltő "kurva" szónál.
Ha a blog többi bejegyzését is elolvasod, rájössz, hogy itt nem finomkodásról van szó, hanem valóban minőségi különbségről az úgynevezett "kurvákhoz" képest.

puncogó 2013.08.08. 22:40:06

@Shopping:köszönöm, vidéki mivoltom letagadhatatlan

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.08. 22:44:35

@kaktuszdzsek: A "jó nőség" fogalmát nem úgy kell érteni, hogy máskor úgy érzem, hogy egy hatalmas rondaság vagyok vagy ilyesmi:). Nagyjából tisztában vagyok a külső adottságaimmal, egy kicsit talán hajlamos vagyok azokat alábecsülni, de szerintem elég jól elhelyezem magam. Viszont van nálam kismillió jobb nő, és tudom, hogy nem vagyok az "istennő"-kategória. Poén azt érezni meló közben, hogy dehogynem:) (nem következik be mindig az áll-leesés, de azért elég sokszor). Ez nem jelenti azt, hogy ezen múlik az önbecsülésem, de mindenképpen pozitívum.
A lenyűgözés talán azért működik elég jól, mert akikkel találkozom munka közben, sokkal nagyobb arányban kíváncsiak rám, mint úgy általában az emberek az életben, ami persze teljesen rendben van.

"Rákényszerít az igényességre, ezt se sorolnám hátránynak"

Nem tudom, mit értünk igényesség alatt, én kb azt, hogy az illető legyen tiszta. Viszont attól még nézhet ki éppen rosszul a hajam, lehet a szokásosnál pattanásosabb az arcom, és nem feltétlenül szeretném az időmet sminkeléssel tölteni, valamint én általában kényelmes cuccokat hordok, vagy épp ahhoz van kedvem, amik viszont nem különösebben csinosak, melóhoz meg az kell.

Igen, ezt a saját főnökös dolgot sokan mondják, háááát, nem tudom.

Egyébként nem volt az a célom, hogy azokat a dolgokat gyűjtsem előnynek és hátránynak, amik más munkára nem igazak:)

@Dax: egyszer bemásoltam a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének az írását arról, hogy miért a szexmunkás szót használják a pejoratív kurva szó helyett. Szeretek PC lenni, és szerintem van is értelme.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.08. 22:46:02

@kaktuszdzsek: kösz, javítottam:)

@Playman123: ennek semmi köze a minőséghez, az út szélén dolgozó szolgáltató ugyanúgy szexmunkás, meg a kevésbé odaadó lakásos is.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.08.08. 22:48:26

@Dax: Nem én írtam a postot de a magam részéről én nem szeretnék belefogni a projectbe, hogy megpróbáljam leválasztani a "kurválkodás" szóról a ráépült pejoratív jelentéseket.

Mondhatni a kurválkodás nem csak a szexmunka hanem mindenféle visszataszító tevékenység amikor valaki "eladja magát pénzért", lehet mondani. pl a kormány által megtámogatott, cserébe "enyhén" a javukra torzított tartalmat közlő újságokra. Én meg ezt kikérem magamnak, velem ne emlegessék egy lapon az ilyeneket :) én becsületes szexmunkás vagyok, szolgáltatást nyújtok és kész.

puncogó 2013.08.08. 22:50:04

@ttama: 1./ Meg! Na jó, nem annyira.
2./Nagyon biztos vagy benne,hogy nem láttam még.). Csodálatos és fantasztikus szó kombot nem használtam emlékezetem szerint( bár ezzel voltak problémák már),ellenben a különleges jelzővel, melyet többször is.

puncogó 2013.08.08. 23:06:09

@Ivonn88:Kisasszony, inkább azt gondolom,hogy igencsak befolyásolható az "egód állapota" olyan emberek álltál akikkel a munkád miatt találkozol, akár először is. Mi a különbség ha ismerős vagy idegen közli veled,hogy nem vagy finoman kifejezve szimpatikus neki például?Idegentől szerintem rosszabb, mert a nyers igazságot mondja, ellenben az ismerősökkel akik jóindulatból hazudnak. Ez lehetne pozitív megnyilvánulás is, de most valamiért a negatívat emelném ki.

puncogó 2013.08.08. 23:13:00

Amennyiben megengeded(itek), ezzel a:
I
___I___
I
I
I
gyászjellel búcsúznék kedvenc Flórám(Rpflora) blogjától :( Köszönjük

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.08. 23:22:24

@puncogó: elég furcsa lenne, ha az ismerőseim jóindulatból azt hazudnák, hogy nem vagyok szimpatikus nekik:)

Komolyabbra fordítva a szót: természetes, hogy a közeli ismerőseim nagyobb hatással vannak rám.

ttama 2013.08.09. 02:04:36

@Ivonn88:
Csak arra akartam utalni, hogy te önmagadnak vagy az idézett segítőkész ember, aki jótanácsokkal lát el a jövőddel kapcsolatban, és tanulásra ösztönözz, illetve arra, hogy ha a lehetőségek úgy alakulnak, akkor egy hézköznapi munka legyen inkább az irány

Legalábbis nekem ez jött le a korábbi postok alapján.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 02:12:45

@ttama: viszont az eredeti kép inkább azokról az emberekről szól, akik a körülmények minimális ismerete nélkül közlik velem, hogy "de hát én olyan okos lány vagyok, miért nem az eszemet hasznosítom". Velem egyébként annyira sokszor nem történt meg, de úgy látszik, nem én vagyok az egyetlen, akivel megtörtént (hiszen ugye egyik képet sem én csináltam). Mintha egy olyan munka, "ahol az eszemet használom", feltétlenül jobb lenne.

Mondjuk nekem talán pont igen:), majd, ha lediplomázom, de utána is szeretném megtartani a melót jövedelemkiegészítésnek meg poénnak. Viszont el tudom képzelni, hogy valaki nyugdíjig ezzel foglalkozzon, bár az talán egy kicsit kockázatos (mert mi van, ha egy idő után nem keresik elegen), de a fene se tudja, vannak ezt követő emberek.

Száz szónak is egy a vége, a hangsúly azon van, hogy ennek nem kéne valami lesajnálnivaló munkának lennie, meg amúgy se szeretem, ha valaki természetesen úgy érzi, hogy ő úgyis jobban tudja.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 02:13:56

Kiegészítés: ", hogy ennek nem kéne valami lesajnálnivaló munkának lennie," amit az "észt is használó" munkáért mindenképpen ott kell hagyni

FranciaLány 2013.08.09. 07:05:45

Ivonn, igazad van. A közvetlen - közeli ismerősök véleménye többet jelenthet. Egy idegent lehet, hogy többet nem látsz, meg nem ő éli az életed. Viszont a párod, barátok, haverok valamilyen szinten részei annak aki vagy. Legalábbis jobban esik, ha egy munkatársnőm azt mondja, hogy jó választás volt ez a dögös ruci, vagy kicsit igazítsd már meg a hajad (a negatív kritika a hangsúlyon és azon is múlhat, hogy ki mondja). Persze nagyon feldob amikor megyek valahova és a pasi megdicsér, és lehangol ha valami nem tetszik neki.

FranciaLány 2013.08.09. 07:12:46

A lesajnálást meg nem tudom elfogadni. Ha a Szexmunkás saját döntés alapján csinálja, és bejön neki, akkor az nem sajnálatra méltó. A negatív véleményeket elfogadom, mert véleménye mindenkinek van és ez így helyes (pl. még most sem vagyok kibékülve a behajtó cégekkel- 1 éve volt eggyel elég gondom, és félek a fogorvostól, de nem "köpködöm" őket). Szexmunkás vagyok, ez van. :)

ttama 2013.08.09. 10:22:20

Kedves Ivonn és FranciaLány:

Elfogadom a véleményeteket, hiszen a ti életetek és úgy élitek ahogy akarjátok :).

Rengeteg gondolat ébredt azonban bennem, lehet kicsit összeszedetlen leszek. Ja és ha bármi félreérthető lenne, - ami előfordulhat - akkor is úgy olvassátok, hogy legkesvésbé sem merül fel bennem a lesajnálás, vagy az, hogy szégyellni kellene ezt a munkát.

@Ivonn88: Nekem aki igazából nem ismerlek, úgy tűnik, hogy amit te csinálasz az nem annyira szexmunka, mint sokkal inkább hobbi kategória :). Érdekel téged, izgalmas és nem mellesleg pénzt is keresel vele. A neveltetésednek és képzésednek köszönhetően rengeteg egyéb alternatívád van az életben és igazából élni is kívánsz vele.

Na ezzel kapcsolatban merül fel bennem a következő kérdés: Adott egy utópisztikus világ (habár szerintem elérhető és csak rajtunk embereken múlik,hogy elérjük e) ahol mindenkinek azonos lehetőségei vannak tanulni, képzeni magát. A gyerekek nem szeretet hiányos közegben nőnek fel, aminek automatikus következménye, hogy a legkisebb jó szóért is végtelenül hálásak. Azaz adott egy olyan társadalom, ahol az emberek tisztában vannak önnön értékeikkel, nos egy ilyen helyzetben mennyire gyakori lenne ennek a munkának a választása?

Hmmm... ezt hülyeség volt megkérdezni. Egy ilyen társadalom nem előítéletes. Ha valaki szexuális szolgáltatást nyújt egy ilyen világban, biztos lehetek benne, hogy nem a beszűkült lehetőségek miatt választotta ezt a munkát, hanem azért mert belső indíttatása volt rá.

Igazából amit én állítok nem az, hogy ez a munka lesajnálandó vagy aki önszántából ezt csinálja annak meg kell mutatni, hogy más alternatívája is van az életnek és a boldogulásnak, amit én állítok - a minimális tapasztalatom alapján - az csupán az, hogy jelentős része azoknak a hölgyeknek akik jelenleg ezt a munkát végzik, elfogadható alternatívák hiányában teszik ezt. Legyen ez képesítésbeli hiányosság, vagy annak a szomorú ténynek a felismerése, hogy a legtöbb munkabér jelenleg tipikusan a túl kevés, hogy élj, de túl sok, hogy éhen halj kategóriába esik.

Na a többi témát el is felejtettem, bár azt hiszem így is épp elég hosszú lett ez :).

MEDVE1978 2013.08.09. 11:03:54

Érdekes ez a blog, nem az első cikk, amit elolvasok. A legérdekesebb kérdés nekem erkölcsi és társadalmi: lényegében a posztíró a prostituált egy ideálfajtáját jeleníti meg. Lényegében olyan öntudatos nő, aki a testét adja el, erkölcsi fenntartások nélkül, élvezve a munkáját, válogatva a kliensek között. Ez egy tipikus nyugati kurva jelenség, sajnos szerintem elhanyagolható, talán az összes prosti 5-10%-t érintheti. A maradék 90% viszont kényszerből kurva, vagy mert a strici kényszeríti vagy mert nincs pénze vagy mert drogos stb.

Mivel ez egy választott munka, amitől nem szenved, akár szerintem a társadalom számára is elfogadható. Ebben a témában szerintem nem különbözik mondjuk egy híres pornósztártól, aki megválaszthatja, hogy kivel kefél a filmjeiben.

Persze a nem szenved témakör csak korlátozottan értelmezhető (az egyik korábbi posztban volt, hogy a vendég bizony fájdalmasan orálozott), de ezt mondjuk le lehet tudni annyival, hogy mindannyiunk munkájában vannak rosszabb részek, amit biztosan nem élvezünk.

A szexmunkás kör szerintem mondjuk nagyban különbözik a kurvától, mert beletartozik mondjuk egy gogo girl, egy pornós, telefonszexes, sőt ha tágabban értelmezem a szexfilm producer, rendező és a szexshop alkalmazott is.

Plumper_ 2013.08.09. 11:13:43

"erotikus" és "munka" ? naneeee....:-D

rednek 2013.08.09. 11:19:29

Kedves Ivonn!
Korábban mikor megszakadt egy kapcsolatom, és még nem volt új, az átmeneti időszakban volt amikor megfordult a fejemben, hogy igénybe veszek egy ilyen szolgáltatást. Felkerestem a megfelelő honlapokat és böngésztem. A kezdeti lelkesedés mindig nagyságrendekkel csökkent, amikor elolvastam a szövegeket. Elképesztő fantáziátlanság, sivárság, igénytelenség. Úgyhogy soha nem lett az ötletből semmi.
Ehhez képest ahogy te írsz, más kategória. Vagy nem ebbe a közegben kéne élned, vagy valójában nem az vagy akinek "kiadod" magad. Nem baj ez sem, mert ez így szórakoztató és érdekes is. Viszont ha tényleg ezzel foglalkozol kár hogy nem találkoztunk egy ilyen alkalommal, mert akkor lehet, hogy törzsvendéged lennék azóta.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 12:03:02

@ttama: Erről a feltevésről egyszer írt NNB, bár abban simán teljes elfogadottság volt. Azt mondta, hogy a kereset nagyjából visszazuhanna a fodrászatok áraihoz, amiben van is valami.

Szerintem akkor is sokan választanák, mert egyrészt nem mindenkinek az az álma, hogy tanuljon és képezze magát, vagy legalábbis nem 18-19 évesen kezdi el, és ez még mindig egy képzés nélkül is jól fizető munka. Másrészt valószínűleg sokan lesznek olyanok, akik egyszerűen szeretik ezt a munkát. Igaz, én abszolút elfogadó világról beszélek, te pedig olyanról, ahol az emberek képeztethetik magukat, és végtelenül hálásak a jó szóért.

A hobbi-létemről és a szomorú tényekről: igaz, hogy a magyarországi fizetések néha finoman szólva sem kielégítőek... viszont a következőket tenném, ha történetesen nem állnának a szüleim a hátam mögött, és nem is egyetemista lennék, csak rájöttem volna, hogy a többi, érettségivel megkapható munkákból éhen lehet halni: keresnék valami hétvégi OKJ-s képzést, amire kereslet is van, és a meló mellett megcsinálnám. Persze a helyzet nem ennyire egyszerű minden esetben, de erről nem a szexmunka tehet, hanem... nem tudom, hogy mi, nem szociológiát tanulok, keveset tudok ezekről a dolgokról.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 12:08:24

@rednek: "Vagy nem ebbe a közegben kéne élned"

Miért, milyen közegben élek?:)
Egyébként vannak egészen rendes bemutatkozó szövegek, szerintem a beszámolókon legalább a hirdetések 10%-a ilyen, illetve egyébként NNB anno belinkelte a saját oldalát, na, ő még duplán ilyen.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 12:18:23

@ttama: Közben látom, hogy te is megemlítetted a belső indíttatásos opciót. Figyelmes olvasó vagyok, mondhatom:P

@MEDVE1978: Nem tudom, mekkora arányban vannak a strici által kényszerített vagy kábítószerrel élő szexmunkások mondjuk Magyarországon, én hajlok arra, hogy kevesebben, mint gondolnák, de persze a fene se tudja. A stricis kényszerítés egy nagy része pedig, nekem úgy tűnik, inkább szimpla érzelmekre hatás, akár érzelmi zsarolás, ami persze nem szép dolog, de más kategória, mint a "meghal a családod"-típusú fenyegetés. Ettől függetlenül van kényszerítés, mint ahogy elég sok rossz dolog van a világon, sajnos :-/. Okos emberek remélhetőleg már dolgoznak a megoldáson.

És igazad van, a szexmunkás jóval tágabb fogalom, beletartozik pl. a go-go girl is.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.08.09. 13:22:05

@ttama: "A gyerekek nem szeretet hiányos közegben nőnek fel, aminek automatikus következménye, hogy a legkisebb jó szóért is végtelenül hálásak."
Úgy tudtam, ez pont fordítva: aki szeretethiányos közegben nő fel, az hálás a legkisebb jó szóért is, hiszen nincs ebből elég neki. Akinek nincs hiányérzete annak lehet hogy jól esik, de hogy végtelenül hálás lenne, az nem igaz.

@Ivonn88, @MEDVE1978: Szerintem, amiket eddig láttam, a stricis kényszerítés az utcai lányoknak a nagyobbik részére vonatkozik (de az erős kihasználás mindenképp, meg a fegyelmező pofon meg hasonlók), lakáscsajoknál viszont elhanyagolható arányú. Gondolom mindezt az összes visszajelzésből, a helyekből ahol dolgoztam régebben, az ismerős lányok viselkedéséből, tapasztalataiból, az utcai lányokból akiket a párom ismert. Mivel az utcai lányok a kissebbség, ha jól emlékszem a statisztikákra, huszonszázalék, a (durván vagy lájtosabban) kényszerített lányok arányát én olyan 15-20%-ra tenném.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.08.09. 13:36:51

" aki szeretethiányos közegben nő fel, az hálás a legkisebb jó szóért is, hiszen nincs ebből elég neki. "
Ezért olyan könnyű kihasználni pl az intézetis gyerekeket. Mert bármit megtesznek, hogy egy jó szót kapjanak.

ttama 2013.08.09. 13:48:23

@noname.blogger: Azt hiszem ugynarról beszélünk :), félreérthető voltam. A fejemben meg volt az átkötő szöveg, miszerint a szeretethiányos közeg automatikus következménye amit írtam, csak leírásra nem került.

Ideje lenne a gondolatolvasást kifejleszteni sok féleértés elkerülhető lenne :)

ttama 2013.08.09. 13:50:34

@noname.blogger: ja még egy dolog, nem tudom hogyan változott ez az elmúlt 20 évben de volt azt hiszem 1989-be egy két részes dokumentum film a prostitúcióról, és nekem abból az jött le, hogy a lányok egy igen jelentős része intézetis gyerekek közül kerül ki, vagy olyan családi háttérből jönnek ami nem adott teret annak, hogy több alternatíva közül válasszanak.

hopptarisznya 2013.08.09. 14:45:26

sok előnye van ezeknek a prostitúciót reklámozó blogoknak: egyre több a lány. Egyre szebbek. Én meg 4-5 éve ugyanannyiért használom őket. Köszke! :-)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 15:18:45

@hopptarisznya: ez valószínűleg nem a blogoknak köszönhető, viszont ugyanabból az okból vannak blogok, amilyen okból a szolgáltatók is többen vannak: valamennyire elfogadottabbá válik a dolog, mind a szolgáltatók, mind a kívülállók számára.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.08.09. 16:46:30

@ttama: Szerintem régebben sokkal több lány volt az utcán arányaiban és az emlegetett dokumentumfilm leginkább velük foglalkozott. Az internet és a mobiltelefon nagy találmány, lehetővé teszi a lányoknak hogy ne kelljen az utcán állniuk illetve nem függenek fix bordélyoktól sem. Ezeket szerintem próbáltak felszámolni akkoriban szóval elég kevesen lehettek, és mivel a pasik a címre mentek, a bordélyok nem voltak túl mobilisak. A mobiltelefon és az internet megjelenésével a többség átköltözött lakásokba, neten hirdet, mobillal, azaz nem kell hogy együtt legyen másik 10 lánnyal és ugyanezért bármikor lakást válthat.

Szerintem ezek a körülmények illetve a legalizáció azt okozták, hogy mostmár egy csomó független lánynak is vonzóvá vált a dolog, nem csak azok kezdenek bele akiknek végképp nincs választásuk illetve az életüket mások irányítják.

FranciaLány 2013.08.09. 17:50:01

Sajnos ismerek 1-2 olyan lányt aki "kényszer" alatt él és még csak nem is látják. A szeretetéhség jó szó erre. Annyira vágynak a törődésre, hogy az a kis dicséret, simogatás elfelejteti velük a pofont, a lealázást. Bár a net megjelenésével jóval könnyebb "szabadulni", de ha pont ők nem látják a rosszat.... Nekem szerencsére nem volt ebben részem, nem az épp aktuális főnök dicsérete volt a nap fénypontja, zsarolási felület nem volt (akik fontosak azok tudják mit csinálok), lelkileg sem tudtak belém mászni (vastag bőröm van), nem tartozok senkinek (ez is lehet támodó felület). De mégis ezért lettem független, így csak magam ura vagyok, így az alapok megteremtése lassabb-nehezebb, de jobban érzem magam.

ranieri (törölt) 2013.08.09. 20:59:56

@noname.blogger: Valószínűleg Dobray György filmjeire gondoltok 1989-90-ből (K - az akkori utcai prostitúcióról, K2 - a szállodákban dolgozó lányokról) Ezek az akkori közegben nagy botrányt kavartak és nagy nézettséget hoztak, de később kiderült, hogy nagyrészt kamu sztorikból, megrendezett jelenetekből rakták össze. A korszakot jól ismerő idősebb kollégáim mindig elég lesajnálóan beszéltek róla. Viszont sokan még 20 évvel később is azokból a sztereotípiákból indulnak ki, amik már a filmek keletkezése idején is hamisak voltak.

Ezt a korszakot saját tapasztalatból nem tudom megítélni, de később a 90-es évek végének éjszakai életére elég jó rálátásom volt (tojáshéj még a seggemen, de úgy alakult, hogy részben a munkám, részben egy magánéleti szál miatt pár évig beleláttam sok mindenbe); akkoriban volt a pesti utcai prostitúció (pl. a legendás kocsisor) "fénykora", és virágzott a szállodai iparág is. Ezek a maguk módján szintén bonyolult, rétegzett világok voltak, és az emlegetett filmekkel már köszönőviszonyban sem voltak.

Abban egyetértek, hogy az internet drasztikusan megváltoztatott mindent, és a változások pozitív irányba mutatnak; az a fajta teljesen függetlenül végzett szexmunka, amit te is űzöl, sokkal nehezebben lett volna gyakorolható, ha 10 évvel korábban próbálkozol vele.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.08.09. 21:59:27

@ranieri:
Én is hallottam már, hogy kamuk, de azt is, hogy nem, közvetlen infó nélkül nem mertem ilyet rámondani.

Nem csak az internet, a mobiltelefon is. Az talán még jobban segít az önállóságban.

"később a 90-es évek végének éjszakai életére elég jó rálátásom volt "

Mesélj lécci :) Akár postot is írhatnál, ha a többi admin is benne van.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.09. 22:14:27

Én benne lennék:). Egyébként én azt olvastam egyszer, hogy valós a cucc, de néhány jelenetet kérésre újraforgattak.

ttama 2013.08.09. 22:47:23

@Ivonn88: Amennyire én tudom, az egésznek direkt keltették a kamu hírét, és minden szereplő mint színész volt feltüntetve, mert különben a rendőrségnek mindenki ellen eljárást kellett volna indítania. Azonban a két részben szereplő stricik, közismert alvilági figurák voltak akkoriban. Ha bárkinek van hiteles információja másról ossza meg nyugodtan

FranciaLány 2013.08.10. 07:16:57

Szerencsére ez nagyon ritka jelenség. Az aki saját akaratából vág bele az nem nagyon eshet csapdába, vagy ha mégis könnyebben megy át máshoz, vagy indul el a függetlenség felé.

ranieri (törölt) 2013.08.10. 17:44:34

@noname.blogger: Nincs ebben annyi, hogy megérne egy külön írást.
De ha már vendégposzt: annak szerintem lenne értelme és értéke a blogotok számára, ha egy sokat látott, sokféle szolgáltatónál megfordult vendég leírná a szempontjait, motivációit és tapasztalatait; ez ráadásul eléggé nóvum is lenne szexmunkás-blogon. És éppen úgy hozzátenne a sztereotípiák oszlatásához, vagy legalábbis árnyalásához, ahogy a ti írásaitok.

Én erre több okból sem vagyok alkalmas (mindenekelőtt a kellő mennyiségű és reprezentativitású élményanyag hiánya), viszont neked nem lenne nehéz megfelelő embert találnod. Egyet még én is tudnék javasolni:) Aztán ha megvan, szerintem vonzaná más vendégek kommentjeit és véleményét is, és az egész cucc hasznos információkkal szolgálna az érdeklődő, de tapasztalatlan olvasóknak, ráadásul egy olyan perspektívából, amit ti nem tudtok közvetlenül megmutatni.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.08.10. 17:52:28

@ranieri: már folyamatban van valakinek a meggyőzése:DD
süti beállítások módosítása