Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mielőtt kommentelsz a szerző személyével kapcsolatban, kérlek olvasd el ezt: A bloggerekről - hiánypótló bejegyzés

(Megj: ezt a bejegyzést régebben írtam, kb másfél hónapja)

Az van, hogy a párommal megint együtt tudtunk tölteni pár napot, de ez nagyrészt veszekedéssel telt. Utólag azt mondja, hogy részéről azért, mert sehogyse tudott túllendülni a második napon történteken, de szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy már minden kis hülyeségen képesek vagyunk veszekedni (Nekem mindenáron be kell bizonyítanom, hogy igazam van és megnyerni a csatát, ő meg úgy érzi, hogy direkt bántani akarom és mivel nem szeret konfliktust megoldani, általában ki akar menekülni, amitől én mégjobban bedühödök). Bízom benne, hogy hamarabb megoldjuk a problémát, minthogy valamelyikünk azt mondja, hogy ez nem mehet így tovább*.

Mindenesetre ő fő okként azt jelölte meg, hogy én lebeszéltem egy egész estés-éjszakát találkát, amikor ő itt volt, pedig összesen csak két és fél napot tudtunk együtt tölteni. Nem direkt csináltam, valamiért tökre úgy volt a fejemben, hogy akkor nem leszünk együtt - de ha tudtam is volna, valószínűleg akkor is elvállalom, mert mostanában alig dolgoztam. Persze ha jobban tisztában vagyok az együtt töltött idő hosszával, biztos megbeszéltem volna vele.

Mindenesetre az egészen belül az külön rosszulesett neki, hogy a találkára elvittem egy olyan melltartó-harisnyatartó szettet, amit tőle kaptam, és amit már másodszorra viseltem másnak, míg ő egyszer sem látta rajtam (egyszer igenis küldtem neki képet:P), sőt, amikor megkaptam, állítása szerint a földre dobtam azzal a mondattal, hogy ez teljesen használhatatlan. Ha belegondolok, biztosan így volt, mert egyrészt emlékszem, eleve nem voltam jó passzban, amikor kaptam, másrészt torkig vagyok azzal, hogy az ajándékai felét nem tudom használni, csak a helyet foglalják, és elvileg még hálásnak is kéne lennem. Én megbocsátanám magamnak, hogy utólag nem szóltam, hogy "bocsi, mégis tetszik az ajándék, és köszi" :).

Akárhogy is, remekül érintette ezt az egész "vendégnek igen, nekem nem"-kérdéskört, azaz hogy neki miért nem, másnak meg miért veszek fel egy szexis ruhadarabot. Ezt azzal indokoltam, hogy közte és a vendégekkel való találkozás között nagyjából annyi a hasonlóság, hogy szexelünk, és hogy szoktam élvezni (a páromnál mondjuk mérföldekkel többször élvezem fizikailag is, de ez mondjuk nem szükségszerű, csak ügyesebb pasik kellenének:P). Viszont az indíték és a hozzáállásom különbözik. Pl..a vendégre nem teszek gúnyos megjegyzést, hogy "figyelsz te egyáltalán arra, amit csinálsz?" - oké, ez talán nem jó példa, ilyet lehet, hogy senkire nem kéne tennem ;). Akárhogy is, egy vendéggel sokkal kedvesebb vagyok, mert a célom az, hogy jól érezze magát, míg a páromnál nyilván cél, hogy én is jól érezzem magam, úgyhogy nem fogok szimplán mosolyogni, ha a tevékenysége éppenséggel semmilyen hatást nem vált ki belőlem, hanem szólok, hogy inkább így (lehet, hogy vendégeknél is kéne instrukciókat adnom, de kényelmesebb ezt csak akkor tenni, ha megkérdezi, hogy hogyan). És egy szexi fehérnemű, ha dolgozom, azt a célt szolgálja, hogy a vendég minél jobban élvezze a velem való találkozást, míg a páromnak kedveskedésből fogom felvenni (és/vagy mert épp azt akarom, hogy rámvesse magát). Szóval azért esetleg reklamálhat, mert úgy érzi, nem vagyok hozzá elég figyelmes, és kezdeményezhetünk róla beszélgetést, de azért nem, mert egy másik férfinak megteszek valamit, amit neki nem tettem. Szerintem.

*azóta egyébként találtunk megoldást a problémára. Hogy mennyire működött volna hosszútávon, azt nem tudom, de szerintem bevált volna úgy is, tekintve, hogy a probléma nagy része maga a tény volt, hogy úgy éreztük, veszekednünk kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr185636181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mldrv 2014.01.07. 10:21:04

tök jó h ilyen alaposan meg tudtad neki indokolni az eltérő viselkedés okát :)

1 dolgot nem értek, annak sztem semmi köze a kedvességhez, hogy szólsz, hogy hogyan kéne csinálni. ettől még tök kedves lehetsz. párod másképp gondolja? a gúnyos megjegyzés mondjuk tényleg nem kéne főleg egy intim helyzetben :S

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 11:06:34

@mldrv: Egyszer-kétszer benne van a szólás, esetleg harmadszor, de sok pasinál itt megáll, akármennyit mosolygok mellé. Ennél többnél sokszor az van hogy cseszegetésnek, veszekedésnek veszik, idegesek lesznek, vagy "legjobb" esetben egyszerűen abbahagyják az egészet. Nálam a két instrukció legtöbbször nem elég arra hogy jó legyen, úgyhogy arra használom hogy ne legyen rossz :)

mrbateman 2014.01.07. 12:45:41

ez a te párod konkrétan egy balfasz...már bocsánat, mert legfőképpen pont ő nem érdemelné meg a jelzőt, nem tehet róla, de balfasz.

Viszont ez a te szerencséd, mert így van esélyed, hogy nem egy lesajnált, 40+-os, 8000HUF/h-s kurvaként (tudod arról a kategóriáról beszélek, aki már nem escort-nak hiszi magát, hanem már elfogadta, hogy konkrétan néven nevezve kurva) tökegyedül fogsz megöregedni.

Kicsit gondolkodj tán el azon mennyit ér az, hogy a saját egodat építgeted!

RCH 2014.01.07. 12:54:52

"...de azért nem (reklamálhat), mert egy másik férfinak megteszek valamit, amit neki nem tettem. Szerintem."
Itt van eltolva a dolog.
A pasidnak legalább annyit kellene kapnia, mint bárki jöttmentnek.
Szerintem.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 13:28:48

@RCH: Ez kb olyan, minthogy az ember sokkal kedvesebb és készségesebb, amikor alkalmi vendégség van nála, olyanokkal akikkel ritkán találkozik, mint otthon, hétköznap. Vendégnek kedvenc süti, kedvenc kaja, sokáig fennmaradni és dumálni még akkor is, ha másnap kelni kell, stb. Ugyanezt családtagok nem kapják meg hétköznap :)

álomkor 2014.01.07. 13:30:34

@noname.blogger: @Ivonn: "Szóval azért esetleg reklamálhat, mert úgy érzi, nem vagyok hozzá elég figyelmes, és kezdeményezhetünk róla beszélgetést, de azért nem, mert egy másik férfinak megteszek valamit, amit neki nem tettem."

Itt mintha ellentét lenne az álláspontjaitok között: ha jól emlékszem, NNB konkrétan azt írta korábban, hogy náluk pont ez az egyik szabály: a vendég nem kaphat olyat, ami a férjének nem jár.

álomkor 2014.01.07. 13:33:49

@mrbateman: "nem tehet róla, de balfasz."
Ezzel nem értek egyet. Nincs félrevezetve, minden szükséges információ a rendelkezésére áll ahhoz, hogy el tudja dönteni, jó-e ez így neki. Ergo vagy nem balfasz, vagy ha balfasz, akkor tehet róla

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 13:36:37

@álomkor: Kicsit máshogy értettem, pl hogy ha vállalnék anális szexet, olyan nincs hogy neki nem teszem. De részben igazad van, sajna az élet nem mindig igazolja az elveket :(.

Meg van egy olyan, hogy vandéggel kedves és lelkes vagyok, párommal meg nem mindig. Ez aról szól, hogy privátban a dolog rólam is kell szóljon, melóban pedig nem, így ott alapból nem veszem azt számításba.
Semmiképpen nem szeretném feladni azt hogy a szexuális életem rólam is szóljon, még akkor sem, ha amúgy szexmunkás vagyok. NEM szabad hogy emiatt a privát intimitás is szolgáltatássá váljon.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 13:40:54

@álomkor: De azért balfasz mert @mrbateman le se köpne egy ilyen kurvát, nemhogy még járjon vele :D
...szerintem hagyd. A hozzászólása többi részéből látszik hogy nulla szinten van képben a helyzettel, Ivonnal, az ő párjával, egyszerűen egy általa elképzelt személynek akar beszólni.

Címlapon van a bejegyzés, lesznek még ilyenek :)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.01.07. 13:50:57

Michelin-csillagos szakács vagyok.
A párommal összevesztünk, mert otthon csak zöldséglevset vagyok hajlandó főzni meg rántott csirkemellet zacskós rizzsel.
Ráadásul azon is kiakadt, hogy a tőle kapott késkészletet bevittem az étterembe.
Milyen önző, gyerekes ember az ilyen, aki ezen kiakad!
Hiszen én a vendégnek azért főzök, hogy élvezze a finom kaját, otthon meg úgyis csak azért eszik az ember, hogy ne halljon éhen, nem?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 13:55:08

@panaszmuki: Az étteremben olyat is megfőzöl amit esetleg utálsz, otthon azért igyekszel nem ilyet tálalni. Ráadásul ha épp vega kaját kívánsz a hús pedig épp nagyon nem jön be, ezt a preferenciádat is figyelembe veszed a menü megkomponálásánál, nem csak a párodét. (tegyük fel hogy kettőtökre főzöl és nincs külön menü, amit főzöl abból enned is kell)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.01.07. 13:58:20

@noname.blogger: Ha a párom olyan kaját kíván, amit utálok, én bizony megfőzöm neki. Ha nem is minden nap, de mondjuk a születésnapjára.

Vagy képzeld azt, hogy a párod vízvezeték-szerelő, és nem hajlandó megjavítani a csöpögő csapot, mondván, hogy otthon nem dolgozik. Mit szólnál?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 14:07:01

@panaszmuki: Akkor is megfőzöd neki ha mindenképp azt kell enned? Mert sok mindenféle nőmagazin azt tanácsolja (nőknek), hogy semmiképp se főzzenek olyat, amit ők maguk nem kívánnak, pláne ha egyenesen viszolyognak tőle, utasítsák vissza az ilyen igényeket. Főleg fiatal lányoknak tanácsolnak ilyeneket :)

Részemről általánosságban megfőzöm, amit máshol is megfőzök, de semmiképp nem kötelezően, pattanva bármikor, szolgáltatásként, otthon az én igényeim is számítanak. Az, hogy a munkahelyemen azt és akkor főzök amit a kedves vendég parancsol, nem jelenti azt, hogy otthon is így van.

Egyébként nem én írtam a bejegyzést és csak a magam nevében nyilatkozhatok, de szerintem Ivonn is efféle módon áll hozzá.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 14:10:18

@panaszmuki: A főzés sokkal személyesebb dolog mint a vízvezeték-szerelés, sokkal közelebbről érinti az ember lelki életét, érzelmeit. Mondhatni egészen intim dolog :) emiatt noha értek hozzá, nem akarok belőle otthon egyszerű melót csinálni. Sem bonyolultat. Az embernek szüksége van rendszeres együtt étkezésre a párjával, amit mindketten élveznek :)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.01.07. 14:16:28

@noname.blogger: Szex, főzés, csapszerelés, tökmindegy.

Van két ember, akik állításuk szerint párkapcsolatban élnek.
Egyikük valamiben jó.
Namármost, azt a dolgot, amiben jó, csak vadidegeneknek hajlandó megadni minőségben, míg a párjának csak úgy tessék-lássék.

Egy normális párkapcsolat nem így működik.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.07. 14:54:56

@panaszmuki: Szerintem továbbra is a szex a párkapcsolatban egy kölcsönös dolog kell legyen, ahol bármit, bármikor nem nyújt bármelyik fél. Függetlenül attól, hogy ki mit dolgozik egyébként.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.01.07. 15:08:15

@noname.blogger: Szerintem meg egy párkapcsolatban ha valaki _bármit_ _folyamatosan_ megtagad a párjától, amit amúgy idegeneknek zokszó nélkül megcsinál - legyen az szex, főzés, gombvarrás -, az csak kihasználja a másikat.

Ha valaki a szexben csak kapni akar, az keressen fel egy szexipari munkást vagy munkásnőt.
A párkapcsolat nem arról szól, hogy én jól érzem magam, hanem hogy együtt érezzük jól magunkat, ehhez pedig bizony adni is muszáj, nem csak kapni.

álomkor 2014.01.07. 15:26:35

@noname.blogger: Esetleg ki lehetne próbálni egy újabb kérdőívet:)
A blogon olvasottak alapján Ön melyik pozíciót találja leginkább/legkevésbé irigylésre méltónak
Ivonn
- párja
- barátja
- lakótársa
- városnéző partnere
- alkalmi civil szexpartnere
- fizetős szexpartnere
- kijeza hüje kurrva

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.07. 15:42:04

@panaszmuki: szerintem nem volt szó folyamatos megtagadásról, sőt:O, ld: "Szóval azért esetleg reklamálhat, mert úgy érzi, nem vagyok hozzá elég figyelmes, és kezdeményezhetünk róla beszélgetést". Nem arról van szó, hogy ő SOSEM kap meg semmit, pusztán arról, hogy nem fogja úgy csettintésre megkapni, mint egy vendég. Lesz olyan, hogy megteszem, bár nincs kedvem, mert én is értékelem, ha megtesz dolgokat nekem, akkor is, ha nincs kedve, de nem fogja azt MINDIG megkapni, csak azért, mert a vendég viszont mindig megkapja.

Persze lehet olyan eset, hogy mittudomén, zsinórban minden vendég tanár-diák szerepjátékot akar játszani:D, és már hónapok óta csinálom, mire a párom megemlíti, hogy amúgy mi lenne, ha tanár-diák szerepjátékoznánk... az analógiából nekem úgy tűnik, hogy az lenne az elvárt, ha röpülnék, és azt mondanám, hogy rendben. A valóságban meg közölném, hogy minden porcikám irtózik a dologtól, mivel kicsit telítődtem az élményből, és elvárnám, hogy a párom megértse. Ha a dolog tartósan fennáll, és a párom azt mondja, hogy márpedig neki ez a dolog annyira hiányzik, hogy most már jó lenne, ha tennék valamit ellene, akkor a lehetőségek függvényében igyekeznék tenni, pl. közölni, hogy nem vállalok ilyet vagy akármi (ha kifejezetten csak erre lenne kereslet, akkor nyilván csak egy másik munka maradna lehetőségként). De nem automatikus a dolog.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.07. 15:43:09

@álomkor: :DDDD

Basszus, amúgy nem értettem, hogy hogy várhat az e-mailemen 5 értesítő... pont most, amikor nemszeretem kötelességeket kéne teljesítenem??

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.07. 15:52:35

Egyébként leginkább azzal a szándékkal tettem ki most ezt a bejegyzést, hogy felpörgessem a kérdőívet kitöltők számát - és bejött:DDDD

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2014.01.07. 17:27:01

a szopóálarcot meg a vendégeidnek veszi a lúzer? rossz egy k?rva vagy, na .

RCH 2014.01.07. 21:20:07

@noname.blogger: "Ez kb olyan, minthogy az ember sokkal kedvesebb és készségesebb, amikor alkalmi vendégség van nála"
Persze, ezzel nincs baj, de azért hadd kérhesek - ha nem is mindig - hasonló elbánást, mint az alkalmi vendég. Szerintem nincs jó kifogás.
- Bocs, neked nem sütök ilyet, mert macera.
- Bocs, de miattad nem veszem fel, mert szorít.
Ez lényegében megfelel ennek:
- Bocs, de te nem érsz nekem annyit, mint aki miatt tegnap megtettem, felvettem, elviseltem.

A "nem teszem meg mert..." idôvel elvezethet oda, hogy "akkor viszont megyek oda ahol megteszik".
Mert hiába kap meg az ember 99%-ot, ha az az 1% hiányzik, ha mindig ugyanaz az 1% - ráadásul folyamatosan - hiányzik, az idôvel többet fog nyomni a latba, mint a többi 99.

Szerintem.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.07. 21:43:40

@RCH: a postban sem arról volt szó, hogy nem lenne jogos néha kérni, inkább azt szerettem volna megmutatni, hogy ha hiányol valamit a kapcsolatunkból, akkor a kapcsolatunkról kell beszélni, nem arról, hogy "XY megkapta azt, amit én nem".

Egyébként az a poén, ahogy így gondolkozom, hogy a fenti példában a fő problémája - szerintem - a páromnak nem is az volt, hogy valamit megtettem másnak, amit neki nem, hanem az, hogy figyelmetlen voltam, és arra a két és fél együtt töltött napra rászerveztem egy egész éjszakás melót. Igaz, én ugye nem ezt a részletét emeltem ki a történetnek.

Az 1% szerintem nem igaz, bár attól függ, mi tartozik a 100%-ba:), tehát olyasmi is, ami soha nem is volt, mert így egyeztünk meg, vagy volt, csak az idő múlásával eltűnt...?
Egyébként a párom szexuális életében évtizedekig nem volt nagyon sokminden, amiben ráadásul semmi extrém sincs, de elég sok időbe telt, amíg el is ment oda, ahol megteszik. Nem mintha ez számomra releváns infó lenne, felőlem a párom most is mehet olyan helyre, ahol megteszik neki, amit én nem. (Na, most még eszembe is jutott példa arra, hogy mi az, amit ő nagyon élvez, nekem meg csak nyűg, szóval se lelkes, se jó nem vagyok benne, ellenben volt egy kolléga, aki mind a kettő jellemzővel rendelkezett, de vele már nem találkozik. Kíváncsi vagyok, hogy csak emiatt vajon keresne-e valakit.)

RCH 2014.01.07. 23:17:56

@Ivonn88: Ha valamit benéztem akkor bocs, késő van :-)
Amúgy meg nem hiszem, hogy egy blog hozzászóló véleménye lenne az elindítója egy párkapcsolati probléma megoldásnak.
De legalább beszélgettünk itt páran :-)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.07. 23:41:37

@RCH: neeeem, ez akkor is nyilvánvaló volt, hogy a probléma az, hogy nem leszek ott (súlyosbítva azzal, hogy akkor már két napja veszekedtünk), nem pedig az, hogy kinek mit veszel fel. De míg az első elég nyilvánvaló, a második szerintem egy akár blogbejegyzésre is érdemes kérdés:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.08. 19:13:04

Amúgy az a poén, hogy felhoztam a fenti témát a páromnál, hogy biztosan jól emlékszem-e a fő konfliktusra, és kiderült, hogy a fő negatívum a számára nem is az volt, amit én gondoltam (hogy a rövid időből egy csomót melóval töltöttem), hanem az egész fehérnemű dolog, ráadásul megtudtam róla valami tök újat, aminek egyébként nyilvánvalónak kellett volna lennie, de mégsem vettem észre. Wow, örülök, hogy megírtam ezt a postot!

mldrv 2014.01.10. 03:52:32

@noname.blogger: akkor azok a pasik hülyék. :P

mldrv 2014.01.10. 03:54:56

@noname.blogger: hát, eltérő vélemények. én nem vagyok kedvesebb egy akármilyen alkalmi vendéggel, mint a barátommal. számomra ultraciki lenne, ha így csinálnám. nagyon ellenkezne a gondolkozásmódommal. ami pedig az, hogy én ugyanolyan szívesen megteszem a barátomnak az ilyen kis figyelmességeket, sőt az is lehet, hogy szívesebben, mint a random alkalmi vendégnek. természetesen ha sokáig nincs viszonzás, utána már nekem se lesz kedvem odafigyelni, de az már nem is egy rendes kapcsolat :)

mldrv 2014.01.10. 03:56:05

@noname.blogger: tényleg most kb picit meg is lepődtem h másoknak másképp működik ez. te miért vagy kedvesebb az alkalmi vendéggel, ismerőssel, mint azokkal, akik elvileg fontosabbak számodra?

mldrv 2014.01.10. 03:59:01

ja még kis kifejtés: az "ultraciki" jelzőt azért használtam, mert az, ha nem lenne kedvem figyelni a barátomra úgy, mint másokra, az számomra azt jelentené, h már nem valódi a kapcsolat, az pedig számomra nagy problémát jelentene. ezért használtam ilyen erős jelzőt erre :)

na ennyi elég is, nyugi eldugultam egy időre :D

mldrv 2014.01.10. 04:03:48

@noname.blogger: bocs, mégis írok még, mert ez kimaradt :) szóval nem arra gondoltam h "kötelezően pattanva bármikor szolgáltatásként" foglalkozom a másikkal, hanem mert fontos számomra, no meg én is számára :P mármint egy jó kapcsolatnak szerintem ilyennek kell lennie.
nyilván ebbe értelemszerűen beletartozik, hogy figyelünk arra, hogy a másiknak mikor alkalmas, ha pl. dolgozik nem várom el hogy félbeszakítsa a munkát, és hazarohanjon nekem megcsinálni vmit vagy beszélgetni velem vagy akármi :) reális elvárásokról van szó tehát, de valóban elég sok embernél megfigyeltem azt, hogy még ez is sok tud lenni nekik egy kapcsolatban, csak az okát nem tudom ennek :)

más: az érdekes amúgy h a főzést intimnek találod, hogyan van köze nálad a lelki élethez a főzésnek?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.10. 08:35:52

Szerintem itt arról van szó, hogy konstans nem leszek olyan figyelmes a párommal, mint az átlag vendéggel, mert az akkor sokkal inkább tendálna egy nem egyensúlyi helyzethez: ugyanis a vendégnél a saját igényeimet folyamatosan háttérbe szorítom, és az egy dolog, hogy a párom úgy egyébként nyilván többet foglalkozik velem, mint az átlag vendég, szerintem ő sem erősködne, ha erre semmi bátorítást nem kapna.
Basszus, annyira idegesítő, hogy magamban értem, de nem tudom kifejezni:). Kéne valami konkrét példát találni...

Talán a legegyszerűbb megfogalmazás mégis az, hogy ha úgy viselkednék vele, mint a vendégeimmel, akkor mindig az lenne, amit ő akar, úgy, ahogy ő akarja, és nekem akkor lenne jó, amikor ő úgy dönt. Még ha annyit módosítunk is rajta, hogy ő a párom és megkérdezi, hogy mit szeretnék, akkor is ott van, hogy meg kell kérdeznie, mert magamtól nem mondanám, hiszen az lenne, amit ő akar - én meg inkább azt szeretem, ha az emberek kérdezés nélkül elmondják, hogy mit szeretnének:).

Valószínűleg nem áll annyira távol a véleményünk, csak más dolgot értünk a téma lényege alatt:). A különbség párkapcsolat és vendég között az, hogy a vendégnek mindig felveszem a remek fehérneműösszeállítást (vagy legalábbis mindig fel kéne:P), a páromnak meg nem, a vendégnél mindig az történik, amit ő akar (a meghatározott kereteken belül), a páromnál nem, mert néha az, amit csak ő akar, néha középúton, néha meg totálisan az, amit én.

Egyébként még azt hozzátenném a végére, hogy most csak szexről beszélünk, nem egyéb irányú figyelmességről, így úgy gondolom, hogy egy területnek egyáltalán nem kell egyensúlyban lennie, ha azzal mindkét fél elégedett, és összességében (más területeket is figyelembe) véve úgy érzi, hogy egyensúlyban van az adok-kapok.

Egyébként útközben kiderült, hogy amúgy a párom imádja a szép fehérneműket - mármint szép lányokon nézegetni:D, és ezért IS volt ez neki ennyire erős. Én nem értem, hogy eddig erre hogy nem jöttem rá, ő meg nem értette, hogy miért nem mondta. Azt hitte amúgy, hogy nyilvánvaló:D, én meg azt hittem, hogy egyszerűen csak őrült és azért vesz nekem annyi fehérneműt:D

prandelli 2014.01.10. 09:17:56

@Ivonn88: Nem akarok kötekedni, de ez minél jobban magyarázod, annál rosszabbul néz ki:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.10. 10:55:17

@mldrv:
Mert 0-24-ben nem vagyok képes arra amire 1-2-6 órában igen, úgy, hogy utána bőségesen pihenhetek.
Mert a magánéletemben másra is figyelnék, nem csak arra az egy emberre. Ha dolgozom, akkor tényleg figyelek, próbálom kitalálni a másik vágyait, lelki állapotát, az enyémeket *félreteszem*. Ez utóbbi miatt nem is lenne ez lehetséges egy párkapcsolatban.
Ez egyébként egy pozitív dolog, de utána kell a pihenőidő, nem félóra hanem hosszabb, mint az esemény maga. Ha a hétköznapjam is folyamatosan úgy néznek ki hogy valaki kívánságait lesem, mikor pihenek? Vagy épp mikor van időm a nekem alapvetően fontos egyedüllétre, tanulásra, olvasásra, hobbikra? Még odafigyelni is lehetetlen lenne így bármire, mert még ha ép nincs is igény rám, folyamatosan lesnem kellene a másikat, hátha mégis.
Ennek egy nagyon enyhe verziója az, amikor egy régi vendégem, aki barát is, elhív több napra. Ott azért önmagam lehetek, lehetnek igényeim is. De még mindig az van, hogy ha valamit szeretne akkor részemről nincs haggyábékén, nincskedvem, pozitívnak, aktívnak kell lennem, magam dolga kikapcsol, figyelmesség bekapcsol. Esetleg mondhatom hogy nincs kedvem de azt is odafigyelve kell tennem, kedvesen, felkínálva valami jó alternatívát. És persze nem lehetek egyedül, csak annyit ami a túlélésemhez kell, nem azért hívott hogy fél napokat nélkülem legyen. Ilyenkor általában jól érzem magam, de amikor hazamegyek, pl három nap után, két napig nem akarok embert látni.

Én a hétköznapi életem nagy részét befordulva, a fejemban mászkáló gondolatokkal töltöm. A környezetemre egyáltalán nem figyelek, vagy alig. Az idő töredékében. Ez az alapállapotom, így érzem jól magam. A másikkal való folyamatos figyelmesség azt jelenti hogy ezt nem tehetem meg. És azért sem lehet ez kölcsönös, mert egy ilyen helyzetben az én fő igényem, amit teljesíteni tud, az az lenne hogy a nap maradék részében ne létezzen, ne kelljen rá figyelni. Csinál amit akar, de ne bántódjon meg rajta ha alkalmi pármondatos közléseket leszámítva úgy kezelem mintha ott sem lenne :) Ezzel meg az a baj, hogy ha teljesíti, onnantól kezdve én nem vagyok figyelmes.

Nem beszélve arról, hogy ha csak a szexet nézzük, az egyoldalúság megöli a kapcsolatot. A vendégre való figyelés az ágyban sem tehető kölcsönös figyelmességgé, mert a részemről nem nyitottság van bennem hanem az ellenkezője. Semmiképp nem engedhetem el magam. Itt nem az van mint egy kölcsönös szexnél hogy fele-fele, vagy mivel nekem sokkal nehezebb hogy jó legyen, a fő részt én határozom meg és mellette bőven foglalkozom a partneremmel. A melóban az van hogy az egészet ő határozza meg, még akkor is ha ebben kikéri a véleményemet. Nagyon rossz érzés lenne, ha beleélném magam, aztán úgy fordulna hogy az én igényem mégsem teljesülhet, mert az övé más. Ilyenkor még csak nem is fejezhetem ki hogy nekem mennyire fontos lenne hogy ne így, mert már ez is rossz lehet a partnernek.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.10. 14:20:17

@prandelli: összbenyomásban lehet, de kérlek, ha valamivel nem értesz egyet, hallgatlak:). Valószínűleg NNB-nek sikerült jobban megfogalmaznia, mint nekem egyébként.

Egyébként amikor a párom még vendég volt, az első találkozást leszámítva azon a héten, amikor találkoztunk, együtt is laktunk. Volt, hogy szünet volt a suliban, volt, hogy nem, volt, hogy zh-ra készültem, volt, hogy nem. Mindenesetre akkoriban pl. mindig hagyott időt tanulni/gépezni, de alapvetően baromira figyeltem arra, hogy ha ő ott van, akkor vele foglalkozzam. A dolog talán nem annyira erős, mint NNB-nél, de ezt én sem bírnám hosszabb távon csinálni. Ezzel szemben most, hogy együtt vagyunk, van, hogy majdnem az egész napot a gépbe bújva töltöm, mert épp egyszerűen nem akarok kommunikálni, és mivel ez sosem fog változni, olyan párt keresek, aki az ilyesmit elfogadja. Persze van, hogy ez a viselkedés részemről túlzó méreteket ölt, és akkor érdemes kicsit visszafogni magam, de alapvetően ilyen vagyok, és ehhez keresek magamnak társat.

Az analógia talán azért nem tökéletes, mert a fenti esetben mondhatjuk azt, hogy az átlagnál kevésbé vagyok "figyelmes" (az átlagnál kevesebb kommunikációra van szükségem), míg szexuális téren szerintem tökátlagosan vagyok az, a munka viszont átlag feletti figyelmet követel.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.10. 15:00:37

@prandelli: Bocsi ha nagyon mellélövök, de te most voltaképp szórakozol? :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.10. 15:02:13

@mldrv: "az érdekes amúgy h a főzést intimnek találod" Nem találom annak, csak átvettem az aqnalógiát. Természetesen a szexről beszéltem.

prandelli 2014.01.10. 15:18:50

@noname.blogger: Egyáltalán nem. Hamarosan leírom, hogy mire gondoltam.

sexaddict 2014.01.10. 18:42:26

A magam részéről nagyjából @mldrv álláspontját osztom, és képességeimhez mérten gyakorolom is.
Talán egy olyan alkalomra emlékszem, amikor valakinek valami olyat adtam, amit a páromnak akkor már egy ideje nem. De amikor ezt felhozta, akkor avval együtt, hogy oka volt, természetesen észbe kaptam, hogy azért ezt nem így kéne csinálni.

mldrv 2014.01.11. 00:09:48

@noname.blogger: főzés: jaa oké, gyanús volt. ;D

mldrv 2014.01.11. 00:21:47

@Ivonn88: Ivonn88 (és NNB is): itt egy dolog van amit nem értek - miért veszed ilyen fekete-fehéren a dolgot.

az, hogy figyelsz a másikra, az nem azt jelenti, hogy akkor ő már nem is figyel rád. a párod nem egy vendég, hanem ő is figyelni fog rád. mármint egy jó kapcsolatban. ha meg nem jó a kapcsolat, és nem is javítható meg, nyilvánvaló, hogy mi a teendő...

amúgy amikor vendégről írtam, én nem szexszel kapcs gondoltam, hanem általánosságban, NNB hasonlatát használva, az alkalmi vendégről, akinek a kedvencét főzöd hétvégén és sokáig beszélgetsz vele éjjel :)

hát mondjuk ezek csak példák voltak, de nekem speciel ezek alap dolgok egy jó kapcsolatban, de nyilván vmi zavar van a kommunikációban itt, h nem egészen értem h miért beszélünk másról.

mármint h ti arról beszéltek, h milyen lenne, ha totálisan alávetnétek magatokat a párotoknak. és hogy a másik lehetőség ennek totális ellenkezője. én nem erről beszéltem. :o

bizonyos szempontból persze egy hullámhosszon vagyunk, én sem tolerálnám, ha mindig az lenne, amit a másik akar, az tuti. :D

szóval a kölcsönös figyelem, ezt próbáltam kifejteni, h milyen az.

mldrv 2014.01.11. 00:39:35

@noname.blogger: hmm, ezt értem, de szerintem lehet, véletlenül átsiklottál ezen amit korábban írtam: "nem arra gondoltam h "kötelezően pattanva bármikor szolgáltatásként" foglalkozom a másikkal (...) nyilván ebbe értelemszerűen beletartozik, hogy figyelünk arra, hogy a másiknak mikor alkalmas (...) reális elvárásokról van szó tehát".

ez megválaszolja az összes problémát, amit itt felvetsz a párkapcsolatban való figyelmességről. ha mégsem, szólj, lehet vmit nem értettem meg :)

ja meg amit Ivonnak írtam most, azt neked is illetve a 2. fele már inkább neked szólt asszem :)

még egy pár konkrétumra reagálnék gyorsan:

ha a pároddal figyelmes szeretnél lenni, abba miért kéne beletartozzon az, hogy lesed egész nap, hátha lesz vmi kívánsága? majd szól, ha van valami, és nyilván ha ő is figyel rád, akkor figyelembe fogja venni h most épp nem alkalmas, mert pl teljesen mással foglalkozol, de majd később pl alkalmas lesz :) ilyesmik. ezekre a dolgokra gondoltam a fenti kommentem részleteinek beidézésével is.

és még azt találtam érdekesnek, h az az elképzelésed lenne a figyelmes kapcsolatról, hogy próbálod általánosságban is kitalálni a másik vágyait és ugyanakkor magadra már nem is tudsz figyelni. lehet h én működöm túl egyszerűen, de én inkább megpróbálom megismerni a másikat beszélgetés és explicit tapasztalatok alapján és akkor már tudni fogom :) ha meg mégse, majd szól :D ha netán nem szól, csak duzzog, és nem is lehet megbeszélni a problémát úgy, h ne maradjon vissza lappangó sértődöttség, akkor az velem nem kompatibilis típus :)

amúgy azt értem h elég introvertált vagy, de csak nem patológiás, mármint egy introvertált is szeret a számára fontos emberekkel lenni valamennyi időt. aztán lehet tényleg újra kell töltődnie, ettől introverzió gondolom. (én nem vagyok igazán introvertált, ezért fogalmazok így...) a partnernek a párkapcsolatban ezt nyilván el kell fogadnia, hogy valamennyi időt biztosan egyedül töltesz, ha bír így működni veled, akkor jó... de fura is lenne, ha nem bírna, az már nem normális azért, ha valaki mindig a másik nyakában akar lógni. :)

ja és nyilván a kölcsönös figyelmesség fogalmába nem fér bele önmagunk megerőszakolása.

ezt a mondatod nem teljesen értettem: "Ezzel meg az a baj, hogy ha teljesíti, onnantól kezdve én nem vagyok figyelmes". -- magad véleménye szerint nem lennél figyelmes akkor? ez hogy ez "figyelmetlenségnek" számít-e vagy sem, tényleg csak attól függ szerintem, hogy milyen a kapcsolat dinamikája, elfogadják-e egymást a felek úgy ahogy vannak, esegleg némi kompromisszummal, stb... persze ez az én véleményem :) picit úgy hangzik, hogy relativizáltam a fogalmat, az biztos... de inkább csak más alapokra helyeztem :P

végül: azt hiszem, az eredeti kérdésem, hogy miért is könnyebb egy vasárnapi vendéggel figyelmesnek lenni, nem válaszolódott meg igazán. ha feltesszük is, hogy pl. valami extrém introverzió miatt csak napi 1-2 órát tudsz mások társaságában lenni jóízűen, még ha a párodról is van szó, miért kellene ebben ilyen fajta különbségnek lennie a személytől függően? vagy nem is napi 1-2 óra az, amit bírnál hanem heti 1-2 óra, és abba pont belefér a vasárnapi vendég? bocsi, ha bonyolítom, nem egészen értem még. :)

szex téma: én nem a szexről beszéltem, hanem általánosságban, de igen, ez is beletartozik... bár itt most megkavarodtam kicsit megint, a melóban nem élheted bele magad, az oké, mármint azt értem. de mire gondoltál azzal, hogy mi lenne ha mégis beleélhetnéd magad, de aztán nem fejezheted ki magad? ez most munka klienssel-vendéggel vagy a párkapcsolatban a partnerrel? lehet, nem jól értelmezem... :S

mldrv 2014.01.11. 00:42:48

hm közben elolvastam az emaileknél az eredeti kommentverziód, és leesett talán - arra gondolsz a szexről szóló résszel, hogy a munkában egyoldalú a dolog, és a párkapcsolatban is egyoldalú lenne, ha nagyon "figyelmeskedni" próbálnál? na, ha ez teljesen félrement, csak szólj. :)

mldrv 2014.01.11. 00:46:58

lehet ez még fontos:

"vasárnapi vendég" = úgy értettem, hogy akinek a kedvenc kaját főzöd meg beszélgetsz vele éjjel, hagyjuk a szexmunkás asszociációt most (vagy ez is analógia volt és a főzés itt is szexet jelentett? :D )

mldrv 2014.01.11. 00:48:55

@Ivonn88: "a páromnál nem, mert néha az, amit csak ő akar, néha középúton, néha meg totálisan az, amit én" --> ok ezt most látom igazán, akkor bocsi félreértettelek és a kommentem amit neked címeztem, sokkal inkább NNB-nek szól :)

mondjuk talán nem teljesen értem még azt se amit te írsz, mert ha tényleg egyensúly van a párkapcsolatban nálatok, akkor mi volt a fehérneművel, h soha nem vetted fel, nemcsak néha nem? de gondolom ez csak annyi h nem tudtad h fontos neki és most megbeszéltétek ?? :)).

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 00:52:30

@mldrv: Ha a poszt témájához kapcsolódunk: azért nézem fekete-fehéren, mert amiről te beszélsz az egy másféle figyelmesség, ami már nem teszi lehetővé hogy a pár ugyanazt kapja mint a vendég, hanem kevesebbet kap, mert az én szempontjaim is számtítanak. Az én szempontjaim vagy számítanak, vagy nem, ha nem is bináris, de akkora a különbség hogy tekinthető annak.

A vendéglátosdi példa: a vendég érkezése "ünnepnap", és megtehetem hogy egyszer egy hónapban/évben kialvatlanul megyek dolgozni másnap, vagy felborul az alvásrendem és a következő héten azt rendezem vissza. Meg azt is, hogy azt főzöm és úgy amit ő szeret és nem azt amit én. Ezek mind extra erőfeszítést követelnek ami nem lehetséges mindennap, hanem utána pihenőidő kell, azaz pont az ellenkezője, olyankor nem vagyok figyelmes. Ezért nem kapja meg ezt a párom életvitelszerűen, hiszen vele folyamatosan együtt vagyok. Ha csak havonta vagy akár hetente találkoznánk, máshogy lehetne. Bár persze akkor sem egyoldalúan.

Általánosságban: nincs semmilyen objektív mérce definiálva, csak a szándékokról beszélgetünk. Még az sincs kizárva hogy a te figyelmességed kevesebb eredménnyel jár, mint az én figyelmetlenségem. Vagy bármi, bármilyen sorrendben és mértékben. Mivel objektív és mindenki által ismert mérőszám nincs, sem magunkat, sem a másikat nem tudjuk megmérni vele, a tényekről (pl hogy neked megy nekem meg nem) beszélgetni értelmetlen, max szándékokról vagy egyéni működésekről lehet. Amiket viszont részemről nagyrészt kitárgyaltam :)

mldrv 2014.01.11. 00:55:18

@Ivonn88: ehh ezt meg csak most olvastam el :O

szóval akkor mégis hasonlítotok NNB-vel vmennyire :P ...az jó, ha a párod elfogadja hogy ilyen vagy ÉS neki is jó ez. akkor megvan azon bizonyos dinamikus egyensúly ami szerint figyelmes lehetsz akkor is, ha nem foglalkozol mindig a pároddal :P

de amúgy, ezekbe belegondolva, hihetetlen nehéz melónak hangzik ez a szexmunka a ti esetetekben. nekem is nehéz lenne, de nekem tök más miatt lenne nehéz :D

na. nyugi, mentem aludni :D

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 00:58:50

@mldrv: "Ezzel meg az a baj, hogy ha teljesíti, onnantól kezdve én nem vagyok figyelmes". -- magad véleménye szerint nem lennél figyelmes akkor?"
Nem, hanem a figyelmesség eddig általam használt definíciója szerint. Ha csak akkor tűnik fel valami amikor szólnak róla, akkor nem vagyok figyelmes.

" a melóban nem élheted bele magad, az oké, mármint azt értem. de mire gondoltál azzal, hogy mi lenne ha mégis beleélhetnéd magad, de aztán nem fejezheted ki magad?"
Arra gondoltam hogy nagyon rossz érzés lenne, hadd ne részletezzem...

mldrv 2014.01.11. 00:59:20

@noname.blogger: ok, ezt így értem, teljesen logikusan írtad le hogy mire gondolsz másféle figyelmesség alatt.

akkor már csak azt kérdezném meg, hogy a pároddal mi zárja ki, hogy legyen efféle "ünnepnap"? nem értem ezt még mindig, csak mert egy lakásban laktok, attól még nem lehet "ünnepnap"?

igazából az eredeti kérdésem is ez volt, csak másképp megfogalmazva.

félre ne érts, nem azt mondom hogy gáz ez így vagy mi, csak nem értem :D

ehhez kapcsolódóan még: nem arról beszélgettünk, hogy nekem megy, neked nem megy, speciel írtam pár dolgot magamról, h mi nem megy nekem :P neked meg pont megy, legalábbis a szexmunkában a kliensekkel megy neked :) nekem ott se menne :)

azt nagyon nem értettem, hogy mire gondoltál azzal, hogy kevesebb eredménnyel jár a figyelmességem, a te figyelmetlenségedhez képest. bocsi, képtelen vagyok értelmezni, hogy mire gondoltál "eredmény" címszó alatt. mire gondoltál?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 01:00:14

@mldrv: "ha a párod elfogadja hogy ilyen vagy ÉS neki is jó ez. akkor megvan azon bizonyos dinamikus egyensúly"
Ez sajna most nem feltétlen van így, úgy tűnik mintha felborulna az egész, vagy sosem lett volna :((((

mldrv 2014.01.11. 01:01:48

@noname.blogger: ezen definíciót én nem fogadom el :) nekem az a definícióm, hogy - mivel gyarló emberek vagyunk! :D - figyelek amennyire tudok-lehet, és ha valamit nem veszek észre, de szólnak róla, és akkor figyelek arra is, akkor figyelmes vagyok.

aki utóbbin megsértődik a szólás helyett, az meg inkompatibilis velem :P és leszarom, hogyha ilyen sértődékeny egyének szerint nem vagyok figyelmes.

másik: az világos, hogy rossz érzés, nem kell ezt fejtegetni, elég egyértelmű, csak nem értettem h a témához logikusan hogy kapcsolódik, de nem fontos :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 01:05:31

@mldrv: " a pároddal mi zárja ki, hogy legyen efféle "ünnepnap"?"
Semmi, ha nem elvárás folyamatosra, és ha lehet utána az ellenkezője is.

"képtelen vagyok értelmezni, hogy mire gondoltál "eredmény" címszó alatt. mire gondoltál? "
Hogy a másik mit érzékel belőle. Mennyire találod ki mit szeretne, mennyire gördülékeny a kommunikáció (verbális vagy nonverbális), mennyire kapja meg végül amire vágyik különösebb konfliktus nélkül. Nyilván vannak emberek akiknek a figyelmetlensége többet ér, mint más emberek legkomolyabb figyelmessége :)

mldrv 2014.01.11. 01:10:04

@noname.blogger: ühümm, asszem akkor itt már közös hullámhosszon vagyunk :)

kommunikáció gördülékenysége: hú, azt találom h baromira emberfüggő. valakivel iszonyú jól megy, gördülékeny, minden amit akarsz :D

kitalálásban viszont csak 1 területen vagyok igazán jó, milyen ajándékot vegyek karácsonyra :D
mert arra van időm objektívan megfigyelni, hogy mit szeret a másik :) na jó, túlzó a példa, mert nyilván ez a megfigyelősdi más területekre is alkalmazható. de legjobb megbeszélni a másikkal a dolgokat, beszélgetni vele sokat. :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 01:11:06

@mldrv: Akkor más defit használunk ugyanarra, legyen az enyém mondjuk figyelmesség2. Én egész végig erről beszéltem :)

"csak nem értettem h a témához logikusan hogy kapcsolódik"
Hogy nem simán nem tudom elengedni magam, mert tudhatnám, csak nagyon komolyan megbosszulja magát, emiatt nem érdemes.

prandelli 2014.01.11. 10:41:34

@Ivonn88: A te magyarázó hozzászólásaiddal kapcsolatban tényleg az összbenyomással volt valami. Az jutott eszembe közben, amikor Tom Sawyer próbálja kidumálni magát valami kisebb csínytevésből, és az nem nagyon sikerül, de legalább közben jól bemártja magát egy nagyobb disznóság ügyében:) NNB-nél meg inkább a részletek jöttek át, aminek következtében az ő fejtegetését egyszer már nagyjából érteni véltem, de most a legújabb kommentváltás után megint nem annyira.

Megpróbálom máshonnan kezdve. A poszt hoz egy konkrét történetet a szexmunka és a magánélet lehetséges konfliktusainak témájához. Azt mutatja meg, hogy még akkor is vannak kompatibilitási problémák, ha egyébként a partnernek semmilyen elvi kifogása nincs a szexmunka ellen. Pontosabban, hogy a teljes elfogadás esetén sem csak olyan problémák maradnak, amelyek minden kapcsolatnál előfordulnak (pl. ráérés a másikra általában), hanem speciálisak is, amelyek nem merülnének fel, ha más munkátok lenne.

A történet végén a hozzá kapcsolódó álláspontod röviden, utána a kommentekben reakciók, főleg a poszt legrágósabb mondatából kiindulva, amit RCH is kiemelt: "...de azért nem (reklamálhat), mert egy másik férfinak megteszek valamit, amit neki nem tettem", majd a kommentekre válaszok. A megjegyzésem pedig közvetlenül arra vonatkozott, hogy szerintem az álláspontod ezúttal a válaszaid után nem vált érthetőbbé, mint a válaszok előtt volt. Ha meg valami mégis érthetőbbé vált, akkor az egy válasz két újabb kérdést vetett fel:)*

De a te esetedben tényleg volt valami más is, erre vonatkozott a megjegyzésem második fele: a válaszaid olyan benyomást alakítottak ki bennem, mintha te a párkapcsolatban _általában_ patikamérlegen adagolnád magad: mielőtt bármit adnál, gyorsan ellenőrzöd a tartozik-követel egyenleget, és bármilyen gesztus csak akkor jár, ha az ellenoldalon már ott a fedezet. Ami viszont ha így van, azért lenne "rosszabb", mint az eredeti probléma, mert túlmutatna a poszt eredeti konfliktushelyzetén, mivel nem szexmunka-specifikus, azaz akkor is így lenne, ha nem ezt dolgoznád.

Ami fontos: ez a megjegyzés konkrétan és kizárólag azokon a szövegeken alapul, amelyek ennél a posztnál olvashatók a neved alatt. Tehát nem azt mondom, hogy ilyen vagy, nem is gondolom ezt, még azt sem mondom, hogy a blogról általában ez jönne le (van egyébként, amiben a blog valószínűleg torzít, de másban), viszont ennél a posztnál nekem ez a nem túl kellemes benyomásom lett a válaszaid végére. Az első felét - hogy a magyarázat nem magyarázott eléggé - a kommentek alapján más is így láthatta, a második felét nem tudom, az lehet, hogy csak az én impresszióm volt.

*Egyébként nem akarok olyasmit a szátokba adni (khm), amit ti nem gondoltok, de például egy ilyesmi mondat esetleg segített volna a poszt kontextusának tisztázásában: "Természetesen van egy csomó dolog, amit meg a vendég nem kap meg, és a privát kapcsolatainkra tartogatjuk, csak ez itt nem téma, mert a blog és a poszt szempontjából a fordított helyzet az érdekes"
Lehet, hogy ezt azért nem írtátok, mert annyira evidens, de a reakciók alapján valószínűleg sokan úgy képzelik, hogy a melóban megy a fullos szextündérség, otthon meg jó esetben félórás alapszolgáltatás unott arccal, közben fél szemmel tévénézés vagy netezés:)

prandelli 2014.01.11. 11:01:02

@Ivonn88: Egy részletkérdés még eszembe jutott:

"mivel nem szeret konfliktust megoldani, általában ki akar menekülni"
"ha a párommal veszekedést kezdeményezek, fogja magát és kivonul a szobából"

Több ilyen mondatod is volt már, ugyanakkor azt is többször írtad, hogy kimagasló az EQ-ja. Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a fenti két mondat szerinted (vagy akárki szerint, aki ért hozzá, pl. mldrv ilyennek tűnik) jellemző a magas EQ-val rendelkező emberekre?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 13:37:09

@prandelli: "Természetesen van egy csomó dolog, amit meg a vendég nem kap meg, és a privát kapcsolatainkra tartogatjuk, csak ez itt nem téma, mert a blog és a poszt szempontjából a fordított helyzet az érdekes"
Nálam nem nagyon van ilyen, bizonyos érzelmi dolgokat leszámítva, pont mert utálom az ilyen méricskélést, szigorú magánélet/munka elválasztást. Illetve most pont van, de nem mert "tartogatom" (jaj), hanem mert az vagy megy, vagy nem, szolgáltatásként ezért nem tudom nyújtani.

"sokan úgy képzelik, hogy a melóban megy a fullos szextündérség, otthon meg jó esetben félórás alapszolgáltatás unott arccal, közben fél szemmel tévénézés vagy netezés:) "
Éppenséggel még ez is lehet, ha a saját vágyaim akkor épp a netezés irányába vezetnek. Vagy lehet olyan, hogy mondjuk akkor nem akarok felöltözni a csini fehérneműbe mert zavar, hanem inkább a mosógép tetején akarom, de meztelenül. Az is lehet, hogy nem akarom. Annyi az egész, hogy magánéletben az én vágyaim is átjönnek. Ha a vad dugásra akkor arra, ha az alvásra akkor arra. Innen már az egyéniségemen és a kapcsolat minőségén múlik a dolognak egy jelentős része. Nem pedig a megrendelő igényein.

A bejegyzés meg szerintem nem arról szólt hogy mi van és mi nincs Ivonn párkapcsolatában, hanem arról hogy mi az ami jár és mi nem jár, vagy más elven és mennyiségben jár, illetve hogy mik azok a dolgok amelyek szerkezetileg mások, emiatt ugyanazon az elven nem lehet számonkérni őket. Arról egyáltalán nem volt szó, hogy mi van pontosan Ivonn hálószobájában, miből mennyit nyújt és azt milyen arccal teszi.

Egyébként most marhára nem értem, tényleg ennyire érthetetlenek voltunk?

Ha egy pszichológus munka után nem ugyanaz a mosolygós-magát háttérbe szorítós-mindenkit megértős ember nonstop, hanem vannak saját igényei amikor inkább vele kell megértőnek lenni, meg néha siet, néha elveszti a türelmét, néha fáradt (főleg munka után),azt mindenki érti. Nála normális, ha olyan mint bárki más, és ugyan vannak bizonyos képességei, de elfogadott hogy nem él velük folyamatosan, mert ő is esendő ember, és mert neki is vannak igényei, ő is lehet fáradt munka után amikor az ellenkezőjére vágyik mint amit egész nap csinált.

Basszus még egy profi pincér is megteheti hogy munka után otthon nem ő szolgál fel a családnak, hanem gyakran csak felteszi a lábát a szembeszékre és élvezi hogy kiszolgálják. Tőle nem elvárás hogy otthon is ugyanazt csinálja, mint amikor dolgozik, sőt, még többet. Pozitív, ha időnként igen, de hogy nonstop az legyen, hogy bármelyik családtag csak int, ő pedig pattan és már hozza is az italt/ételt/fogpiszkálót/kiskutyafaszát, az nem elvárás. Pedig hát meg tudja csinálni, másnak is megtette, akkor miért nem tesz a szeretteinek még ennél is többet...

Ehhez képest ha a szexmunkás nem ugyanazt vagy mégtöbbet nyújtja otthon nonstop, mint melóban, az érthetetlen, az felháborító, az a hülye balek pasijának a kihasználása. Meg persze egy prosti nem lehet fáradt sem a melójától, nem lehet elege a dolgokból, nem vágyhat a magánéletében valami másra, pihenésre, hiszen amit csinál az nem is munka hanem láblógatás, ingyen pénz. Durva.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.11. 14:13:50

A végétől válaszolok.

Szóval:

Nem is arról van szó, hogy EGYÁLTALÁN ne figyelnék a páromra:). Az meg nagyon szép és jó, hogy ő is figyelni fog rám, de ahogy írtam, a magánéletemben sokkal kevésbé vagyok társaságkedvelő, mint a munkámban, így ha én épp egyedül akarok lenni, nem vigasztal, hogy a párom is figyelne rám.

"mondjuk talán nem teljesen értem még azt se amit te írsz, mert ha tényleg egyensúly van a párkapcsolatban nálatok, akkor mi volt a fehérneművel, h soha nem vetted fel, nemcsak néha nem? de gondolom ez csak annyi h nem tudtad h fontos neki és most megbeszéltétek ?? :)). "

Itt pont az van, amit NNB írt később: hogy nem azért jár neki a fehérnemű, mert a vendégnek is jár, azaz nem jár neki annyiszor, mint egy vendégnek, annyiszor jár, amennyi a mindenféle tényezők által befolyásolva megfelelő mennyiségnek számít. Ez most nagyon bonyolultan hangzik:), de olyanokra gondolj, hogy pl. nekem mennyire a személyiségem része az ilyen irányú kedveskedés, neki ez mennyire fontos (pl. útközben derült ki, hogy ez pl. nagyon), mennyi időm van ilyesmire stb. Nem pedig attól, hogy ezen a héten öt vendégnek is csináltam ilyesmit.

Igen, nehéz, én ezért nem tudnék soha sokat dolgozni. Másrészt viszont könnyebb valakivel csak egyszer kétszer vagy néha találkozni, mert akkor még nem annyira feltűnő, hogy én folyton magamról beszélek, vagy meglepően sokan vevők rá - vagy elviselik másért cserébe :D.

@prandelli: " a teljes elfogadás esetén sem csak olyan problémák maradnak, amelyek minden kapcsolatnál előfordulnak (pl. ráérés a másikra általában), hanem speciálisak is, amelyek nem merülnének fel, ha más munkátok lenne."

Ilyen nem, másmilyen viszont felmerülne. Szerintem NNB korábbi példái nagyon jól megvilágították azt a különbséget, amit én a sajátomon próbáltam valamennyire érzékeltetni.

A patikamérlegen adagolás nem annyira helytálló, mert nem arról van szó, hogy visszafognám magam, ha nem kapom meg, amit akarok, inkább arról, hogy ha kapok, akkor megerőltetem magam és én is adok:). Nem megy ez nekem annyira természetesen, viszont ez egy "nem vagy elég figyelmes"-konfliktus részét képezhetné, nem pedig azt, hogy mit teszek meg a vendégnek, és mit neki.

Nekem úgy tűnik, hogy sokkal fekete-fehérebben gondolkodunk itt mind*, mint kéne:). Szóval valószínűleg nem "félórás alapszolgáltatás" van otthon unott arccal, de nem azért, mert a melóban meg amúgy szextündér vagyok, hanem azért, mert az annyira nekem se bejövős, meg azért, mert neki se:). Na meg ugye elvileg a szex mindkét félnek van egy párkapcsolatban:D
Egyébként most azon gondolkozom, hogy ha szakács lenne valamelyik családtagom, elvárnám-e, hogy ő főzzön inkább, vagy hogy ha főz, akkor valami jót főzzön, akkor is, ha bonyolult, és szerintem nem. Szándékosan nyilván nem fogja elrontani az ételt. Vagy ha pl. valakim pszichológus lenne, akkor nem azért várnám el, hogy beszéjen velem, mert az, hanem mert rokonok/barátok vagyunk és szükségem van rá (persze lehet, hogy hozzá inkább fogok fordulni, mint a mások, ugyanannyira szeretett, de pszichológiában kevésbé jártas rokonomhoz/barátomhoz)

Egyébként mikre gondolsz abban, hogy vannak dolgok, amiket a vendég nem kap meg, mert privát kapcsolatokra tartogatjuk? Mert most így nagy hirtelenjében nem tudok mire gondolni, amit a párom megkapna, és egy vendég nem, de majd mindjárt megkérdezem.

"Több ilyen mondatod is volt már, ugyanakkor azt is többször írtad, hogy kimagasló az EQ-ja. Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a fenti két mondat szerinted (vagy akárki szerint, aki ért hozzá, pl. mldrv ilyennek tűnik) jellemző a magas EQ-val rendelkező emberekre? "

Úgy egyébként elég jól megérti az emberek dolgait és empatikus, (ésmégamibeletartozikazEQ-ba, bár-lehethogyutánakénemégolvasnom), viszont vannak olyan helyzetek, amiket ő személyesen nem képes elviselni, ilyen az, ha veszekednek vele. Nem tudom, mennyire kritériuma a magas EQ-nak az a képesség, hogy kevésbé borul el az agyad veszekedés közben, mint másoknak. Az enyém az, ami elborul, az övé meg az, amelyik hevesen tiltakozik az ilyesmi ellen és nem képes elviselni. (ez most valamennyire túlzó megfogalmazás, de gondolom, érthető azért a dolog)

*Jó, lehet, hogy nem mind, aki kivételnek érzi magát, az nem:), csak nem akarok se ujjal mutogatni, se konkrétan kikeresgélni, hogy ki miért vagy miért nem.

@noname.blogger: nem biztos, hogy jó esetre használom, de +1:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.11. 14:14:40

@mldrv: csak jelzem, hogy neked is válaszoltam, csak elfelejtettem beilleszteni a neved:)

prandelli 2014.01.11. 16:13:19

@noname.blogger: Nem nagyon értem az indulatot, és szerintem ebben a hozzászólásodban most több olyan csúsztatás vagy hibás érvelési séma is feltűnik, amelyek egyébként nem jellemzőek rád. Egyrészt olyasmik ellen hadakozol nekem válaszolva, amikhez hasonlót sem mondtam - végig, de az utolsó bekezdésben már kifejezetten durván. Másrészt megismétled azt a hamis dilemmát, amit mldrv már észrevételezett: "arról beszéltek, h milyen lenne, ha totálisan alávetnétek magatokat a párotoknak. és hogy a másik lehetőség ennek totális ellenkezője". Pedig semmi ok nincs ezt egy ilyen fekete-fehér dichotómiának kezelni.

A konkrét részletekbe nemigen látom értelmét tovább belemenni, de egy dolgot mégis kiemelek, mert az a poszt identitását érinti: az összehasonlítás egy pincérrel vagy akár egy matematikussal szerintem értelmetlenül doktriner megközelítés, mert egy párkapcsolatnak nem szerves része a fogpiszkáló szervírozása vagy a Poincaré-sejtésen való gondolkozás, a szex meg igen. Ezért a pincér és a matematikus nem kerül szembe a munka és a magánélet viszonyának ezzel az aspektusával (más egyeztetési tényezőkkel persze igen) a szexmunkás meg per def. szembe kerül.

Éppen emiatt (ennek egy konkrét esetét leírva) született meg a poszt, és a félrecsúszásoktól meg a kölcsönös értetlenségektől függetlenül nekem pont az a fő tanulság, hogy ez az aspektus minden jel szerint összetettebben és nagyobb mértékben létezik, mint én azt korábban gondoltam. Ennyiben korrigálom is magam, most már azt hiszem többet tudok erről, mint amikor még csak a posztot olvastam. Mármint a ti kettőtök idevonatkozó attitűdjeiről, mert itt is lehet, hogy más (típusú) szexmunkások egészen máshogy állnak hozzá. Tehát számomra a félrecsúszások ellenére is volt értelme a párbeszédnek, viszont ennyi egyelőre elég is volt:)

prandelli 2014.01.11. 16:15:33

@Ivonn88: Az én amatőr elképzelésem szerint a konfliktusok kezelésének képessége fontos összetevője az EQ-nak. A "kimegyek a szobából" ugyanakkor számomra a konfliktuskezelés közepesen szofisztikált (és nem kiemelkedő) technikájának tűnik. Fejlettebb a "péklapáttal elverem" módszernél, de fejletlenebb a "megpróbálom a másik fél bevonásával megoldani" megközelítésnél:) De ez tényleg mellékszál.

A többihez lásd a másik válaszomat, esetleg egy kicsit lazább hangvételt megütve még hozzátehetném, hogy minden újabb komment után valahogy egyre könnyebbnek tűnik a válaszadás az alternatív kérdőív kérdésére:P De ezt sajnos nyilvánosan nem tudom úgy megfogalmazni, hogy igazán kijöjjön az íve:)
Esetleg majd privátban, ha sehogy nem bírom megállni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.01.11. 17:10:09

@prandelli:

"Pedig semmi ok nincs ezt egy ilyen fekete-fehér dichotómiának kezelni."
De van okom.
Ha szexről van szó akkor a dolog konkrétan fekete és fehér az én számomra. Minden, ami a párkapcsolatban van, még úgy is hogy figyelek a páromra és nyilván igyekszem őt is boldoggá tenni, pont az *ellenkezője* annak, amit munka közben csinálok. Még akkor is, ha kívülről nagyon hasonlónak látszik, bennem ez a helyzet.

Ha ezt méginkább eltoljuk (hiszen a páromnak több jár, hiszen őt szeretem) abba az irányban hogy még kedvesebb, figyelmesebb legyek, még többet adjak, azaz még tökéletesebb szolgáltató legyek, akkor én ott kb már nem is létezem. Majd utána, a "magánéletemben" kiélhetem magam, ezesetben ha egyedül vagyok. Ez így nem párkapcsolat, ez valami olyasmi, ami még a melónál is melóbb. Nem feltéltlen rossz, de nem párkapcsolat. Nem gondolom, hogy ezt akarnád, de ez az, amit a szavaid jelentenek az én esetemben. Ivonnál nem tudom, mi a helyzet.

Pont emiatt nekem nagyon-nagyon érzékeny téma a munka és a magánélet összemosása. Konkrétan az, hogy felmerül hogy a páromnak is jár pontosan az, ami egy vendégnek jár, sőt neki még jobban, azt jelenti hogy nekem nincs többé szexuális életem, megszűnt, ennyi. Ez nekem egy nagyon durva kép, innen az indulat.

" mert egy párkapcsolatnak nem szerves része a fogpiszkáló szervírozása vagy a Poincaré-sejtésen való gondolkozás, a szex meg igen. "
Igen. Csakhogy innentől kezdve az én következtetésem pont az ellenkezője annak, ami sokakban felmerült: pont azért MERT ez a párkapcsolat része, a dolgok *nem járnak*. Mivel ez az én párkapcsolatom is, nem csak a páromé. Az ember csinálja mert szereti csinálni vagy mert kedveskedni akar a párjának, de ha úgy alakul akkor nem csinálja. Egy villanyszerelőtől esetleg elvárható hogy otthon is végezzen olyan, vagy még jobb munkát mint másoknak, egy szexmunkástól nem.

kelda888 2014.01.11. 18:07:40

@prandelli: én nem ismerem se a párodat, sem a sztorijaidat (ha van blogod esetleg vagy valami), de úgy nézem, a kommentjeid alapján elég alacsony elvárásaid vannak a konfliktus kezelést illetően :D
a másik meg, hogy közöm nincs ehhez az escort munkához semmilyen szinte (leszámítva ezt a blogot), nem is feltétlenül tartom ezt a szakmát egészségesnek, de leginkább valami módon a színészethez hasonlítanám (inkább, mint főzéshez). az ember folyamatosan vednégeket vár, akiknek elvárásai és kívánságai vannak és neki az a munkája, hogy ezt teljesítse. nyilván van erre a szituációra mindenféle belső maszk, hogy ha bunkó a vendég, akkor is normálisan utasítsuk vissza vagy megtegyünk olyan dolgokat, amiket nem szívesen azért...csak annyit akarok mondani, hogy az, hogy valaki valakinek a párja az egy tök más státusz, összehasonlíthatatlan a vendégekkel és ezért jó lenne ha például @Ivonn88 párja sem hasonlítaná magát a vendégekhez. persze ez baromi nehéz helyzet, mikor éppen egy csinos fehérnemű a vita tárgya, de mondjuk ha a vendégektől függetlenül kérte volna meg, hogy ugyan már légyszi, had lássam rajtad, mert valami(akármilyen indok) :D
nem magasabb vagy alacsonyabb rendű. összehasonlíthatatlan egy vendég és a párod.

prandelli 2014.01.11. 19:48:26

@kelda888: Arany minden szavad, és kösz a biztatást:)
Milyen sztorijaim érdekelnének?

A fehérnemű ügyében a visszteher nélküli vagyonátruházással párhuzamosan szolgalmi jogot kellett volna kikötni a szóban forgó ingóságra, melynek hatálya alatt az átruházó minden páros hétfőn 18 és 20 óra között jogosult az ingóság szemrevételezéséhez a kedvezményezett testén. A jogfenntartási záradék hiányában a jogosultságot már csak igényper állapíthatná meg, ennek kilátásait azonban a Kúria vonatkozó jogegységi határozatának tükrében pesszimistán ítélem meg.

"összehasonlíthatatlan egy vendég és a párod"
Az ellenségem sem vádolhat azzal, hogy ezt valaha kétségbe vontam.

kelda888 2014.01.11. 19:53:02

@prandelli: nagy szép a kamujogi szöveged és nem az ellenséged vagyok csak egy kommentelő. egyáltalán nem értem, hogy a kommentednek mi köze bármihez, de lehet, hogy nem látok valami összefüggést

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.11. 20:37:28

@prandelli: hogy őszinte legyek, én soha nem kötöttem össze ezt a reakcióját az EQ-val, ahogy a sajátomat se. Tökre abból indultam ki,hogy valami korábbi beidegződés miatt nem bírja a vitát, veszekedést - mint ahogy annak is megvan a maga oka, hogy én meg miért reagálok annyira intenzíven egy-egy veszekedésnél. Most gyorsan ránéztem egy-két EQ-definícióra, de az tényleg nagyon gyors volt, mindenesetre nem hinném, hogy kizárja egymást a kettő. Lehet vele konfliktust megoldani, csak nem úgy, hogy én közben kiabálok vele.
De ha minden kötél szakadna, hozzám képest biztosan jóval magasabb az érzelmi intelligenciája:DD

prandelli 2014.01.11. 22:05:27

@kelda888: Engem ma senki sem ért, ez egy ilyen nap:)

kelda888 2014.01.11. 22:06:24

@prandelli: csak az a hülyeség jut eszembe, hogy vannak azok a napok...(valami eü betét reklám)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.01.11. 22:59:30

Egyébként szerintem egész jó példa, ami most történik, ugyanis épp megint egy jó kis fightban vagyunk (az ok: összevitatkoztam vele egy szövegértési feladaton, ugyanis erővel akart meggyőzni, nem magyarázattal), én meg nagyjából félig vagyok lila a dühtől - mivel a téma sem annyira erős, meg nem is élőben, hanem írásban zajlik, nyilván nem olyan vészes -, úgyhogy még arra is képes vagyok, hogy elmondjam, miért esik rosszul a dolog. Ő meg először szintén leírta, hogy mit érez, aztán nekiállt figyelni arra, hogy mit írok, amikor kifejtem, hogy ez nekem miért olyan nagyon rossz (de még így is tele van meglehetősen vádló te-üzenetekkel felé). Aztán nekiállt gondolkodni. Aztán jöttek a "te hogy látod", "segíts megérteni"-típusú kérdések, főleg azután, hogy kiderült, hogy elsőre nem értette pontosan:).
süti beállítások módosítása