Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Meló - duplázás

Címkék: escort esetleírás callgirl Ivonn

2014.02.16. 17:14

Hát, elég érdekes estém volt, bár gondolom, csak én fogom annak találni:). Ugyanis eredetileg úgy volt, hogy csak azzal a kedves ismerőssel találkozom, akit már amúgy is jól ismerek. Már kb egy hete megbeszéltük, hogy találkozunk, aztán pár napja ő áttette korábbra, nekem meg tökmindegy volt, nem terveztem semmit hétvégére. 

Át is mentem hozzá, és kiderült, hogy igazából csak kb két órája van, pedig ennél jellemzően többet szoktunk együtt tölteni. Most elég hamar rátértünk a lényegre, de szerintem főleg miattam, mert khm, tényleg eléggé be voltam indulva (szerintem ovulálok egy pár napja, ha meg akarjuk találni az indokot, meg mellesleg már hetek óta nem voltam senkivel). Elég vadra is sikerült a dolog, pedig inkább a szelid-szenvedélyes kategóriába tenném magam. Fura, mert az utóbbi pár alkalommal nem voltam annyira oda a pasiért, de most baromi jól sikerült, csak sajna rövidre. Akárhogy is, mivel tudtam, hogy nem ér rá sokáig, azon gondolkoztam, hogy esetleg mégiscsak találkozhatnék azzal, akivel tegnap nem jött össze. Ugyanis, mint kiderült, elnézte a dátumot, és azt hitte, szombaton érek rá, és megkért, hogy ha valahogy mégiscsak elérhetővé tudnám tenni magam, szóljak. Én meg úgy voltam vele, hogy ha valami véletlen folytán ráérne, miután végzek, miért ne? Őszintén szólva kíváncsi voltam rá, meg miért is menjek haza este 8-kor szombat este?

Szóval felhívtam, és megbeszéltük, hogy háromnegyed óra múlva találkozunk. Kicsit furán éreztem magam, mert miközben pl. arról beszéltünk, hogy melyik bárban fussunk össze, az, akivel voltam, közben próbálta mondani, hogy hol van az a bár (ugyanis kettő van azzal a névvel, amit a pasi mondott), én meg türelmetlenül leintettem, egyrészt azért, mert tudtam, hogy a szállodához közeliben fogunk, másrészt mert nem akartam, hogy férfihangot halljon a másik, harmadrészt meg azért, mert aztán úgy döntöttünk, hogy mégiscsak a szálloda előtt futunk össze. Meg is kérdeztem utólag, hogy nem voltam-e inappropriate, de azt mondta, hogy ha bármi ilyesmi lenne, szólni fog, ő ilyen egyszerűen működik. Őszintén szólva ebben nem vagyok teljesen biztos. 

Akárhogy is, elindultam, még gyorsan vettem egy szendvicset is, de valahogy nem volt étvágyam, hiába voltam éhes. Aztán, amikor már a szálloda közelében jártam, felhívtam. A szálloda számát adta meg (a sajátja is megvolt, de ott elég rossz volt a vonal), és azt is mondta, hogy ha kérdeznék, XY a neve és a Z. szobában van. Én meg nem értettem, hogy miért, hiszen nem megyek oda a recepcióhoz vagy ilyesmi. Hát, kiderült, hogy azért, mert a szám a szálloda száma volt, és őt majd felkapcsolják. Én meg olyan ideges voltam, hogy csak mormogtam a pasi nevét meg a szoba számát:D, de felkapcsoltak. (jobb is, mert a szobaszámot pl rosszul tudtam)

Megbeszéltük, hogy a szálloda előtt találkozunk.  Életem egy igen kínos három perce következett, ugyanis nem éppen találkozóhoz voltam öltözve: egy enyhén rakott szoknya volt rajtam csizmával, és nem tudom, féltem, hogy ez túl feltűnő, ebben álldogálni a szálloda előtt... igen, tudom, hülye vagyok. Viszont előtte szóltam azért a pasinak, hogy vacsorázni ne menjünk,mert ebben a ruhában senki sem fogja elhinni, hogy mittudomén, munkatársak vagyunk - maximum a lányának hihetnének, de ehhez az kell, hogy semmi másra utalót ne lásson senki, és hogy senki se hallja, hogy magyar vagyok. 
Na mindegy, találkoztunk, aztán elindultunk egy wine barba (a borbár olyan hülyén hangzik...), amit ismert. Szerintem voltam már egyszer ott egy ismerőssel, ami poén, mert összesen két darab wine bart ismerek.

Leültünk egy magas székre, mert másmilyen már nem volt, én meg tök kényelmetlenül éreztem magam a szék miatt, viszont örömmel konstatáltam, hogy azért egy fokkal már jobban bírom ezeket a helyzeteket. Meg szerencsére a hátam mögött fal volt, és nem volt olyan közel más ember, szóval nem volt olyan rossz:) (= csak az első 15 percben volt vörös a fejem a zavartól) (egy idő után mondjuk már zavart a zaj meg a fények - komolyan, ezt annyira nem értem, néha annyira idegesítő néhány hely világítása, és fogalmam sincs, miért nem tudják normálisan megcsinálni)

Olyan fura volt, hogy bár iszonyú kíváncsi volt rám, meg szemmel láthatóan ő is, mégis azt vettem észre, hogy konkrétan unatkozik azon, amit mondok:) Ráadásul ilyen még sosem volt velem, de nem tudtam normálisan válaszolni az olyan kérdésekre, hogy mégis, mivel akarok foglalkozni, mit szeretnék a jövőben csinálni. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy az elmúlt hetekben sokminden változott körülöttem, és még nem ismerem eléggé ezt az új szituációt. Na mindegy, legfeljebb nem tűntem olyan határozottnak és céltudatosnak, na bumm.

Itt nagyrészt én beszéltem, legalábbis nem tudtam meg többet róla. Viszont amikor már hazafelé mentünk, valahogy belebonyolódtunk abba a vitába, hogy az elmúlt évek kormányzati döntései jók-e vagy sem. Én meg teljesen ledöbbentem, hogy szerinte igen! Merthogy gondoltam, olyan sokat nem tudhat a helyzetről, lévén nem magyar, de én úgy tudom, hogy a környező országokban rólunk megjelenő hírek nem éppen pozitívak, szóval ehhez képest fura egy másmilyen vélemény. (vagy én tudom rosszul?) És az úton hazafelé, meg miközben ATM-et kerestünk, kb. soroltam az indokokat, hogy miért nem lett. Sajna ebből a témából nem vagyok annyira felkészült, mint hm, teszem azt, a szexmunkából, szóval nem ment a dolog olyan zökkenőmentesen. Kicsit úgy éreztem, hogy talán az, amit gondolok, nem is annyira biztos.Akárhogy is, éreztem, hogy hanyagolni kéne a témát, mert egyrészt én se leszek túl szimpatikus a szemében, másrészt így nekem se lesz kedvem vele lefeküdni.

Felmentünk, és megkérdezte, hogy ne rendeljen-e egy kis pezsgőt meg sajtot, én meg leokéztam, mert megint éhes lettem. És úgy gondoltam, hogy akkor még várunk és beszélgetünk egy kicsit, de ő fogta magát és nekemesett. Na jó, ez egy elég erős kifejezés:), viszont kicsit meglepődtem, de oké. Sajna itt már nem igazán volt kedvem a dologhoz, próbáltam élvezni, de elég gépiesek voltak a mozdulataim.

Amikor már csak félig volt rajtam ruha, elmentem zuhanyozni. Hm, akkor vettem észre, hogy van egy pár karmolás a hátamon..... aztán észrevettem a helyes kis nyomokat is a nyakamon.... na, gondoltam, remek. Évek óta nem szívta ki senki a nyakam, de úgy látszik, az előző embernek sikerült... és az a legjobb, hogy fel se tűnt, hogy ennyire heves lett volna, durva. (általában pont az a bajom, hogy túl heves, pedig akkor még csak nem is kerülnek nyomok a nyakamra.) Mindegy, nem nagyon tudtam mit csinálni, visszamentem, és közöltem, hogy hm, most vettem észre. Azt válaszolta, hogy igen, a nyakamat ő is látta, de oké a dolog.

(Vicces amúgy, hogy folyamatosan úgy éreztem, hogy élnek a fejében mindenféle sztereotípiák, és ezeket kéne cáfolgatnom, és hogy ebbe hogy belerondít ez a nyakas dolog.)

A szex hm.... először is, közölte, hogy ő nekem akar örömet szerezni, mondjam, hogy mi tetszik, tényleg. A franciánál közöltem, hogy lassabban. Ezt még kétszer eljátszottam, és néha volt is eredménye, de nem túl sok ideig. 
Aztán khm, én voltam felül, ő pedig közölte, hogy hm, dugjam úgy, ahogy én szeretném, hogy dugjanak - bocsi az erős kifejezésért, a fuck-ot hirtelen nem tudtam, itt hogy fordítsam. Akárhogy is, ez se igazán valósult meg, mert baromira irányított közben. Ami persze nem lenne gond, csak akkor ne úgy állítsuk be, mintha ez nekem lenne jó.

Aztán misszionáriusba, végül kutyapózba váltottunk, majd egy pár perc múlva leállt, hogy oké, igyunk egy kis pezsgőt. Baromira örültem a dolognak, mert eléggé elfáradtam. És azt hiszem, tényleg igaz, hogy ha az ember dolgozik, és éppen nincs annyira kedve, baromira nem jó a nagy méret (nem újkeletű a felismerés, de rég volt olyan, hogy ez a kettő így összejött: mármint hogy nagy is, meg hogy nem is igazán csinálja úgy, hogy az nekem jó legyen).
Beszélgettünk, aztán közölte, hogy és most ő folytatja a franciát, és tényleg legyen nekem jó. Megijedtem, hogy jön a korábbi, de most sikerült megértenie a "lassabban"  szót! És tényleg egészen jól csinálta! Hoppá!:)

Végülis 69-ben voltunk egy darabig, és aztán próbálkoztam az ő orgazmusával, de nem jött össze. Szerinte azért, mert nehéz eset és néha nem jön össze, de tudom, hogy mással simán összejött volna neki, én egyszerűen nem tudom jól kézzel csinálni, tényleg.

Utána még baromi sokáig beszélgettünk, őszintén szólva nem volt kedvem hazamenni, jól éreztem magam. .Sokszor szóbahozta, hogy látogassam meg az USA-ban, fizeti a repülőjegyet meg minden. Én meg közöltem, hogy baromi szívesen mennék, és úgy tűnik, el tudnám őt viselni akár napokra is, de maximum dolgozni mennék ki, mert annyira egy ország sem érdekel, hogy csak úgy egyedül meglátogassam, és időm sincs annyi. Ő viszont azt mondta, hogy nem fizetne ezért - igaz, utána beszéltünk arról is, hogy akár, mindenféle speciális kondíciókkal. Hát nem tudom, őszintén szólva. Ha olyan lenne számomra, mint a kedves német ismerősöm, akivel nyaralni is voltunk vagy legalább megközelítené, azt mondanám, hogy kimennék vele úgy is, hogy csak akkor fizet, ha le is fekszünk (cserébe persze nem kell vele lógnom egész nap). Mert végülis azért az USA-ba jó lenne eljutni. Viszont ahhoz még baromira találkoznunk kéne. Mindenesetre ha megvalósul, amit szeretne, akkor még egy párszor eljön ide.

Egyébként poén, mert lehet, hogy ő a(z egyik) leg"fontosabb" ember, akivel valaha találkoztam a munkám során, és nem valószínű, hogy bármit, amit mond, fel tudnék használni (nem mintha most nagyon mondott volna ilyesmit, de esetleg ha már jóban vagyunk) de azért elszórakoztam némi "én, a kém"-gondolattal:DDD. 
(Ez így most nagyon rejtélyesen hangzik, de amikor megkérdeztem, hogy mit írhatok le róla a blogomban, azt mondta, hogy bármit, aztán konkrétan rákérdeztem valamire, amire azt mondta, hogy azt nem, majd még egy dologra, szóval úgy döntöttem, nem írok le semmit.)

Azt is mondtam neki, hogy valószínűleg egy sugar babyvel jobban kijönne, merthogy van benne egy adag "gondot viselek rád"-hajlam, amire én speciel nem tartok igényt, meg kicsit messze is lakom, de más biztosan, ráaásul jóképű, vicces, sokat utazik, szereti a másikat kényeztetni... bár, ez utóbbiban még mindig nem vagyok biztos. Nem volt ANNYIRA figyelmes, mint amilyennek mutatta magát, bár részemről oké volt (de én nem vagyo sugar baby).

Egyébként hihetetlen, hogy mennyire más volt, mint az eddigi amerikaiak, akikkel találkoztam: talán azért,  mert az eddigiek főleg déliek voltak, ő meg északi. Poén.

És amúgy a franc essen az első emberbe, mert holnap is dolgozni fogok:P (na jó, nem, ahhoz túlságosan kedvelem:). 

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr735816375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KondorL 2014.02.18. 19:45:16

Az utóbbi néhány bejegyzés kvantitatív, komparatív és asszociatív szövegelemzésének összefoglaló eredménye: The times they are a-changin' avagy új műsorhoz új férfi kell:)
Ezen kívül sajnos egyértelműnek látszik, hogy Magyarország számára te már elvesztél. De mindig szívesen látott vendég leszel ott, amit az is segít, hogy még elég jól beszéled a bennszülöttek nyelvét:P

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 20:15:24

@KondorL: öööö, én ezt a kommentet most nem értem:).
Amúgy jelenleg van összesen egy darab magyar vendégem. Egy másik szerintem otthagyott, egy harmadikkal viszont pár év után most vettük fel újra a kapcsolatot (igaz, ő egy majdnem 20 éve itt élő, magyarul beszélő külföldi, ő ugye magyarnak számít?)

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 22:15:57

azt viszont nem értem, hogy ezeket miért írjátok le? lehet hogy a többi ettől teljesen eltér, nem olvastam több ügyfeles történetet csak ezt, de komolyan, kit érdekelnek ezek a történetek? ezt olvasóktól is kérdezném, tényleg kíváncsi vagyok, én elolvasni alig bírtam, semmi de semmi érdekes vagy értelmes vagy hasznos vagy bármi pozitív nincs benne.
és ezeket olvassák az emberek?

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 22:19:54

@Sousveillance:

ez nem trollkodás akar lenni, csak próbálom feltérképezni az igényeket filmek, blogok stb terén és nem értem hogy ilyen bejegyzések milyen okból születnek és ha olvassák ezeket, miért olvassák az emberek, mit találnak benne, amiért megéri a ráfordított időt?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 22:28:04

@Sousveillance: nem, nem igazán olvassák az emberek, de annyira a többi bejegyzést sem, ha azok épp nem címlaposak ;).

NNB esetleírásaiban elég jól jellemzi a vendégeket, ami szerintem érdekes lehet annak, akit érdekel ez az egész. Az enyémekben inkább a saját érzéseimről írok.

Fogalmam sincs, hogy ezt az emberek mekkora hányada tartja érdekesnek, viszont anno toronymagasan nyert a "miről szeretnél olvasni a jövőben"-kérdést illetően (suisseproject.blog.hu/2014/01/15/kerdoiv_eredmenyei). Most az olvasók vagy baromira nem olvasták az előtte lévő esetleírásokat, és úgy voksoltak, vagy valamiért bejött nekik. Nem tudom, esetleg beleolvashatnál a régebbi (január 15 előtti) esetleírásokba, és összehasonlíthatnád, hogy azok kevésbé unalmasak-e. Ha igen, akkor megvan a válasz:D, ha nem, akkor úgy tűnik, ez valamiért mégis érdekes, és akkor el kéne kezdeni vizsgálni az okokat.

(Őszintén szólva én sem ezt tartanám a legérdekesebbnek, legalábbis nem úgy, ahogy én írok róla:D. Viszont tekintve, hogy szeretek mindenféléről össze-vissza írni, számomra ez nem igazán elpocsékolt idő)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 22:28:45

@Sousveillance: egyébként te is láthatod, hogy hányan kattintanak rá, jobb felső sarok:)

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 22:35:36

@Ivonn88:

értem, kösz, majd olvasok korábbiakat holnap, és összehasonlítok! lehet hogy azok mások, de ez így hirtelenjében nem tűnt valami érdekesnek.
látom a számot, tényleg nem túl nagy, de a semminél azért több:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 22:39:05

@Sousveillance: így ránézésre amúgy ez a bejegyzés unalmasabbnak tűnik, de nem sokkal, mert a többi sem akkora durranás:D. Viszont ebben nem említek annyira problémákat, mint amennyire szoktam (mert nem is nagyon volt), talán azért.
Egyébként neked milyen bejegyzések tetszenek a legjobban?

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 23:01:56

@Ivonn88:

a linked valamiért nem működött, de megkerestem a kérdőíves posztot. ma már nem olvasok mást, teljesen véletlenszerűen azért kiválaszottam egy régebbit, azt épp nem te írtad, de amikor megláttam benne egy számot, tovább nem is olvastam, hogy lehettem akkor bal..., hogy pont azt sikerült kiválasztanom??
(a szám a 70 volt, de nem írom le mire vonatkozott)
nem tudom milyen blogbejegyzések tetszenek úgy általánosságban, mindenesetre elég sok blogban elég hosszan írnak, biztos én vagyok túl türelmetlen...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 23:09:35

@Sousveillance: lehet:). Azt hittem, hogy esetleg kifejezetten a téma az, ami untat, de ezek szerint inkább a hosszú megfogalmazás....?

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 23:28:07

@Ivonn88:

téma is, hosszú megfogalmazás is. igazából nem értem, mi az érdekes abban, hogy elitebb körökben forgó kurvák a klienseikről írnak, bevallom, én borzasztóan dühös lennék, ha mondjuk észrevenném, hogy rólam írnak, akár név nélkül is. nyilván nem akarnék semmit sem csinálni, de olyan nőhöz vissza nem mennék...beszélgetni meg pláne nem lenne kedvem vele.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 23:32:43

@Sousveillance: hacsak nem kifejezetten a sértegetés a célod, megkérhetlek, hogy a szexmunkás szót használd? A kurva szó számomra sértő, akkor is, ha nem annak szánod.

NNB-vel inkább középkategória vagyunk, mint elit.
Nnnna igen, ez mondjuk jó kérdés, hogy mennyire oké vendégekről írni, bár ez más munkáknál is lehet ugyanannyira kérdés. Szerintem ha az illető nem beazonosítható, akkor rendben van a dolog (egyébként az első vendég tudja, hogy blogolok, a másodikkal meg külön egyeztettem, hogy mit írhatok le*, bár elolvasni mondjuk tényleg nem tudják, mivel nem tudnak magyarul)

*bár végül nem módosítottam azokra, amiket ő mondott, ő meg leokézta az általam leírtakat.

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 23:46:59

@Ivonn88:

ja nem célom a sértegetés, ha zavar, akkor nem használom, nálam ez már értéksemlegessé vált meg normális "magyar" szó nincs is rá. a szexmunkás kicsit hosszú meg esetlen:)
nyilván vannak, akiket nem zavarnak az ilyen leírások, ahogy vannak férfiak akik számára természetes hogy barátnőik megtárgyalják egymással a szexuális életüket meg hogy milyen a pasijuk az ágyban, hát nálam ez sem férne bele (mondjuk nincs szexuális életem így engem nem fenyeget ez a veszély:) )

(nagyon sok évvel ezelőtt telefonon beszéltem egy ilyen szolgáltatást nyújtó hölggyel, és én idióta(ide végtelen mennyiségű negatív jelző kerül) végül nem találkoztam vele, máig átkozom magam, hogy miért is hagytam ki és már azt sem tudom ki is volt az illető. mondjuk ez is érdektelen, csak úgy eszembe jutott)

Sousveillance (törölt) 2014.02.18. 23:52:44

"olasz meló" bejegyzés mondjuk vicces volt, szórakoztatóbb mint ez:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.18. 23:53:01

@Sousveillance: köszi:)
Igen, tudom, hogy talán nem mindenkinek fér bele, viszont szerintem úgy okés a dolog, hogy az illető amúgy nem ismerhető fel. Nem tudom egyébként, egy újságcikkre pl. milyen szabályok vonatkoznak?

KondorL 2014.02.19. 00:00:35

@Ivonn88: "Viszont ebben nem említek annyira problémákat, mint amennyire szoktam (mert nem is nagyon volt)"
- Életem egy igen kínos három perce következett
- csak az első 15 percben volt vörös a fejem a zavartól
- nem igazán volt kedvem a dologhoz, próbáltam élvezni, de elég gépiesek voltak a mozdulataim
- ha az ember dolgozik, és éppen nincs annyira kedve, baromira nem jó a nagy méret
- nem lenne gond, csak akkor ne úgy állítsuk be, mintha ez nekem lenne jó
- aztán próbálkoztam az ő orgazmusával, de nem jött össze
- mással simán összejött volna neki, én egyszerűen nem tudom jól kézzel csinálni, tényleg.
Valóban igazi sikersztorinak tűnik. Amikor problémák is vannak, az milyen?:)

@Sousveillance: Egy poszt érdekessége és olvasottsága alig függ össze. Nézd meg ezt a bejegyzést: suisseproject.blog.hu/2014/01/12/rovid_esetleiras_level_a_stricimnek_p_252 Kb. ugyanezt tudja, mégis majdnem százszor annyian olvasták, mint ezt. Az olvasottság szinte csak a promóciótól függ.
Másrészt ha unalmas, az csak akkor derül ki, ha már elolvastad, viszont addigra megvolt az oldalletöltés. Tehát két egyformán promotált bejegyzés közül meg csak akkor derülne ki (valamennyire), hogy melyiket találták érdekesebbnek az olvasók, ha pl. a végén lehetne osztályozni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.19. 00:02:07

@Sousveillance: Téged mi az, ami érdekelne? A témán belül persze. Milyen bejegyzést olvasnál szívesen?
Ha magát a témát tartod érdektelennek és ehelyett inkább a vasútmodellekről szeretsz olvasni azzal persze nem tudok mit kezdeni. Szabadidőmben én sem a kollégák esetleírásait olvasom, szóval átérezném :)

A magam részéről igyekszem nem ítélkezően vagy lekezelően írni a vendégeimről és szerintem nem is felismerhetőek. Magyarokról nem írok egyáltalán, a külföldieknek esélyesen nincsenek olyan közeli ismerősei akik tudnak magyarul és olvassák a blogot. Egyébként pedig a leírásaimnak csak nagyon kis részét adják a szex konkrét megtárgyalása, én inkább a személyekről szeretek írni.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.19. 00:12:13

@KondorL: helyesbítés: talán jobb megfogalmazás, hogy csak standard problémák merültek föl:D A 6. meg a 7. meg tulajdonképpen nem ugyanazt írja körül?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.19. 00:13:41

@Sousveillance: "elitebb körökben forgó"

Hm, én nem érzem hogy elitebb körökben forognék. Vagy az már az ha nem főleg gyári melósokkal találkozom?

A vendégeim nagyja középosztálybeli és felső középosztálybeli, a pontos megoszlást nem tudom. Kimondottan befolyásos ember gyakorlatilag nincs köztük. Vagy nem szóltak erről. A maximum ami még többször előfordult az mondjuk egy sacc száz alkalmazottas, jól menő cég birtoklása vagy egy multinál egy country manager pozíció, de ez nem az átlag és nem is tipikus.

prandelli 2014.02.19. 01:45:58

@Ivonn88: @noname.blogger:
Ezen a blogon pl. lehet egyenként értékelni a bejegyzéseket (1-5 skálán, a poszt végén van a szavazó)anonymus-hu.blog.hu/2013/06/04/osszezavarodott_magyarok

(Egyébként maga a cikk is érdekes, főleg az első grafikonig tartó gondolatmenet)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.19. 01:53:14

@prandelli: Olyan értékelőke tényleg jó lenne.
A bejegyzést amúgy ismerem, kimondottan érdekes :)

prandelli 2014.02.19. 02:01:13

@noname.blogger: Ez egy kis játék a kutatáshoz kapcsolódva, azt a 3 percet szerintem megéri: sreda.org/igra/?lang=en

Sousveillance (törölt) 2014.02.19. 12:39:16

@KondorL:

ez visszatérő téma, az index-címlapra kerülés eléggé vitatható módon történik, mondjuk én nem blogolok ezért annyira nem érint.

@noname.blogger:

ezzel nincs is semmi baj meg engem nem érint mert nem leszek a vendégeitek, csak tényleg azt nem értettem, hogy ezek miért érdekesek, miért kerülnek címlapra, mert jó egy-egy kiemelkedően érdekes-vicces sztori oké, de úgy általában hogy szexmunkások írjanak a klienseikről, ez mitől címlapos, rejtély.

Sousveillance (törölt) 2014.02.19. 12:43:00

@noname.blogger:

ezért írtam elit_ebb_ et, nyilván a szociológiai elitfogalomhoz nem sok köze van.
az valószínű hogy nem igazán mondjuk taxisofőrök, gyári munkások, kishivatalnokok, pénzt nagy nehezen összespóroló diákok és hasonlók a kliensek, hanem a magyar viszonylatban a felső 10 százalékba tartozó emberek
(nálunk pl. 100 ezer forint havi fehér jövedelem alapján már középrétegbe (nem osztály) tartozik valaki, hát ez nyilván katasztrofális, az igazi középosztály alsó határa valahol havi 400 a felső középé meg havi 800 körül lenne, ez persze csak egy becslés,a nagyságrendeket jelezve. ehhez képest a havi nettó 200 felettiek nálunk már a felső 10 százalékba kerülnek, sőt, még azon belül is felülre bár a pontos számokat így fejből nem tudom

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.19. 13:02:54

@Ivonn88: viszont a kommentre most nem tudok válaszolni, egyszerűen képtelen vagyok összeszedni bármilyen normális gondolatot, bocsi :-/. Majd megkérem szépen NNB-t:)

Sousveillance (törölt) 2014.02.19. 13:07:33

@Ivonn88:

ha megtennéd, nagyon szépen megköszönném, kedves tőled, majd beírom újra:)
amúgy majd válaszolsz ha lesz kedved, nem kötelesség ez meg nem is sürgős:)

Sousveillance (törölt) 2014.02.19. 13:11:53

@Ivonn88:

(nagyon szépen köszönöm!)

"én nem vagyok munka közben kedves, empatikus, gondoskodó...:D izé, fogalmazzunk úgy, hogy munka közben is kb csak annyira vagyok kedves, mint úgy általában egy ismeretlen pasival (ebből vissza is fogtam az évek során, mert szerették félreérteni). Nem tudom, pontosan mit értesz azalatt, hogy leterhel agyilag, az az igazság, hogy nem nagyon szoktam rágódni mások életén, legfeljebb a nagyon közeli ismerősökén."
ill.
"Az agysöprést meg elvégzi a tudatalattim, ami néha ciki tud lenni, ha mondjuk találkozok valakivel, sokat beszélgetünk, két hét múlva megint találkozunk és egyáltalán semmire nem emlékszem."

na de pont ezért nem értem, hogy jó, nyilván van beszélgetés, nem rögtön szex, de mivel úgysem érdekli különösebben a szexmunkást meg nem is jegyzi meg, mi értelme van sokat mászkálni, órákat beszélni, ez úgyis csak egy valódi kapcsolat illúzióját adja, ennél már a netes fórumozás is többet ér:).
ezzel nem azt mondom hogy normális ember barátságtalan, meg nem szól egy szót sem, persze, az sem helyes, de nem értem az ezzel teljesen ellentétesen viselkedő emberek motivációját

KondorL 2014.02.19. 13:25:53

@Sousveillance: "mi értelme van sokat mászkálni, órákat beszélni"
A vendég, vagy a szolgáltató oldaláról kérdezed, hogy mi értelme van?

KondorL 2014.02.19. 13:51:24

@Sousveillance: Akkor jogos a kérdés, csak a kontextusból úgy is lehetett érteni, hogy ha Ivonnt úgysem érdekli, meg úgyis elfelejti, akkor _számára_ mi értelme van. A vendég motivációja ebben nekem sem világos, mármint az adott feltételek között.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.19. 14:00:05

@KondorL: gondolom, úgy jöttünk mi ide (a második idézet amúgy nem tőlem származik), hogy ha ennyire nem fontos a másiknak, hogy miről beszélsz, miért beszélsz szívesen?

Viszont az általam írt idézetben a beszélgetés együttérző, "verbális-simogató", illetve akár lelki támogató verziói jelennek meg, a beszélgetésnek meg van másféle funkciója is. Hogy a vendégeknél konkrétan mi, vagy nálam mi akár meló közben, akár esetleg más szolgáltatás fogyasztójaként, az most olyan, hogy nincs épp agyam írni róla:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.19. 14:43:48

@Sousveillance: Részemről azért beszélgetek, mert kíváncsi vagyok az illetőre (de tényleg, és azért is érzek így mert tudom hogy le fogunk feküdni ezért szerintem a tudatalattim ösztökél erősen hogy építsek előtte személyes jellegű kapcsolatot), meg mert igyekszem oldani a hangulatot (a sajátomat is), hogy ne valami interaktív guminő hangulata legyen az egésznek. Ez a saját jóérzésemhez kell.

Akkor, ott kimondottan figyelek az illetőre, egyáltalán nem mhechanikus a beszélgetés. Szeretem ezeket az élményeket, amikor mondjuk egy óra alatt ismerek meg valakit azon a szinten hogy hatására már intim hangulat tud keletkezni. Kimondottan pörgetős, flow jellegű élmény, a lényege az intenzív figyelés. Maga a beszélgetés tartalma is érdekes általában, az embereknek egészen különleges munkájuk vagy magánéletük, gondolataik tudnak lenni. Emiatt érdekes nekem a munkám és ezért nem szeretném teljesen abbahagyni akkor sem, ha a tanult szakmában helyezkedek el.

Más kérdés, hogy mivel sok ilyen találkozóm van, nem maradnak meg a dolgok személyhez kötve, hanem belevegyülnek egy nagy masszába (kivéve speciálisabb eseteket), és ez csak akkor változik meg, ha valakivel másodjára vagy harmadjára találkozom. Másodjára például az van, hogy elsőre nem ismerem fel és nem emlékszem részletekre, de egy-egy mozdulata, megszólalása hatására beugranak a részletek is.

Szóval szerintem igazi a beszélgetés és a kapcolat.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.19. 14:49:24

@Sousveillance: Gondolom szeretik :) azért tud jó lenni szerintem, mert őszntébbek, nyíltabbak lehetnek, mert akármit mond, nincs igazi következménye. Úgy értem, egy ismerősnek ha elmondasz valamit az utána mindig következménnyel jár, ha intim dolgot akkor meg még kínos is lehet később. A valódi kapcsolatokban mindig vannak érdekellentétek ezért az emberek megfontolják, mennyire adják ki magukat. Velem ez nincs így, akármit mond, az nem befolyásolja a kapcsolatunkat.

Sousveillance (törölt) 2014.02.19. 23:18:29

@noname.blogger:

köszönöm a válaszokat. értem én ezt nagyrészt, bár teljesen nem, mondjuk nem is vagyok ebben a világban. mindenesetre vannak előnyeik az ilyen kapcsolatoknak a hagyományossal szemben,bizonyos embertípusoknak talán valódi alternatíva, bár értelemszerűen nem tudhatom, hányan választanák ezt, ha tényleg egyéni döntés lenne, szvsz nem kevesen.
mindenesetre igény van rá, elég sok szexmunkás dolgozhat az országban

prandelli 2014.02.19. 23:42:57

@noname.blogger: Ha esetleg megnézed azt a kis tesztet, kíváncsi lennék az eredményedre:)
Nekem egyébként azért érdekes ez a történet, mert amikor kb.10 éve először láttam ezt a grafikont (már az akkori adatok is nagyjából a mostani képet mutatták), akkor még meglepődtem, sőt belül kicsit tiltakoztam is ellene, mert sokkal közelebbinek gondoltam az országot a nyugati civilizációhoz. Viszont az utóbbi évek eseményeiből és tendenciáiból sok mindent jobban meg lehet érteni ennek a felmérésnek az ismeretében. Tehát itt nem az ismertté váló tényekhez barkácsoltak egy utólagos magyarázatot, hanem a tények igazolnak vissza egy (számomra eredetileg meglepő) kutatási eredményt.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.20. 00:14:27

@prandelli: én a teszt szerint svéd vagyok, pedig kb semmilyen intézményben nem bízom. Ha tényleg csak azok a nézetek kellenek, amik nekem is megvannak, akkor tényleg elég durva, hogy ezek nálunk nincsenek meg:O

prandelli 2014.02.20. 00:21:00

@Ivonn88: "Ha tényleg csak azok a nézetek kellenek, amik nekem is megvannak"
Mit jelent itt az, hogy "kellenek"?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.20. 00:22:39

@prandelli: "Ha Magyarországot valóban egy sikeres országgá szeretnénk formálni, akkor elsősorban a fejünkben levő értékeket kell lecserélnünk olyanokra, amik a sikeres nyugati országokra jellemzőek, mint Finnország, Svédország, Anglia, Hollandia, Németország, Svájc vagy Ausztria:"

Ezt.

Sousveillance (törölt) 2014.02.20. 00:44:36

@Ivonn88:

az idézetben említett változás szükséges, de messze nem elégséges feltétel. pillanatra túllépve a "szlovák csoda"-jellegű propagandaszövegeken, kelet-európa, pl. szlovákia románia volt jugoszláv tagállamok, ukrajna stb. szintén eléggé elmaradottak, talán nem véletlenül.
ráadásul még ha elég lenne is, aktuálisan sokmillió ember van, aki teljesen alkalmatlan lenne egy normális ország építésére, ők nem fognak lecserélődni-változni egyhamar.
szóval esély szinte semmi. maradunk azok, akik mindig is voltunk.

prandelli 2014.02.20. 01:01:00

@Ivonn88: Oké:)
Nekem egyébként az a legijesztőbb fejlemény, hogy mondjuk 10 éve az elsöprő többség még (legalább elvileg) inkább "Svédországban" szeretett volna élni, mint mondjuk Oroszországban, csak azt nem vették sokan tudomásul, hogy ehhez szükség lenne többek között mindenféle értékek meg szemléletek befogadására is (nyilván nem kritikátlanul) Mostanra viszont egyre többen nyíltan és egyértelműen elutasítják a nyugati értékrendet, és tudatosan a zárt, irányított társadalmat preferálják, és tényleg olyanban szeretnének élni. Egy komment a cikk alól: "NAGYON HELYES! Semmi kedvem olyan libsis-bevándorlós-feminácis-buzis-nyálas, eltorzult társadalomban élni, mint a nyugat-európaiak". Ez az álláspont korábban szélsőségesnek számított, ma jóval elterjedtebb és elfogadottabb.
Egyébként nekem is Svédország jött ki, ami a kérdések és a két vizsgált paraméter alapján nem meglepő. Viszont pl. én kisebb állami újraelosztást tartok kívánatosnak, mint a skandináv országokban van, csak ezt itt pont nem mérik. Kellene még egy tengely, de azon rendesen el kéne gondolkoznom, hogy mi lenne rajta pontosan (talán individualista/kockázatvállaló vs. közösségi/szociális, vagy valami ilyesmi)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.20. 01:03:59

@prandelli: én először kicsit dühös is voltam Svédország miatt, mert ugye nem tetszik se a szexmunkával kapcsolatos, se a drogpolitikájuk:), hozzáteszem, baromi sokminden meg tetszik, olyan is, amit már sokan túlzásnak találnak (asszem ilyen volt a semleges nem bevezetése vagy elterjesztése vagy nem tudom....?), szóval amúgy túlzó az ellenszenvem. Az állami újraelosztás mértéke szerintem is lehetne alacsonyabb.

Amúgy Hofstede dimenziói megvannak?:) Igaz, azok nem ilyen szemléletes koordinátarendszeresek.

prandelli 2014.02.20. 01:09:48

@Sousveillance: A felmérés eredményében éppen az az egyik "meglepetés", hogy a magyarok értékválasztása és preferenciái sokkal közelebb vannak az általad felsorolt országokéhoz (a legközelebb Bulgáriához vagyunk...), mint mondjuk Csehországéhoz. Tehát sokkal inkább a bizánci, mint a nyugati civilizáció értékei mozgatják a társadalom többségét.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.20. 01:11:10

@prandelli: jaj, basszus, ezt kihagytam. SZóval azt akartam még írni, hogy tíz éve én ugye nem nagyon ismertem még az emberek véleményét, szóval én mostanában inkább úgy éreztem, hogy most jövök rá, hogyan gondolkodnak körülöttem az emberek, de akkor ezek szerint ez x idővel ezelőtt még más volt.

prandelli 2014.02.20. 01:18:13

@Ivonn88: Dereng valami, de utána kell néznem:)

prandelli 2014.02.20. 01:24:02

@Ivonn88: Nem biztos egyébként, hogy tényleg annyira más volt, mint ahogy én azt érzékelem. Valószínűleg túlságosan a saját szűkebb környezetemből indultam ki. De pl. az EU belépés napjára, az akkori hangulatra jól emlékszem, és akkor elég egyértelműen az tűnt a többségi álláspontnak, hogy nyugaton van a helyünk.

prandelli 2014.02.20. 09:30:43

@Ivonn88: Hm, ez a Hofstede érdekesnek látszik, most félreteszem, de egyszer még rendesen meg kell néznem. Köszi:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.02.20. 12:32:29

@Sousveillance: Ezek a kapcsolaok nagyrészt "valódiak" mellett vannak, nem helyett.

A teszten én is svéd lettem.

prandelli 2014.02.20. 12:46:30

@noname.blogger: A hasonszőrű ismerőseim többsége norvég lett. Gondolom 1-2 válasznyi különbség lehet a két ország között (amúgy érdekelne, hogy melyik). Ha Norvégiában barátibb szabályozás van a prostitúcióra, inkább cuccoljatok oda:)

Sousveillance (törölt) 2014.02.20. 14:54:28

@prandelli:

(azért ezzel én kicsit vigyáznék, bizánci-nyugati, könnyen túláltalánosítások és leegyszerűsítések között találhatjuk magunkat. csehország hiába volt keleti blokk része, mégis közép-európa, sok nyomot rajta aligha hagyott az a pár évtized. mi meg nem közép vagyunk politikailag, hát én sajnálom a legjobban)

prandelli 2014.02.20. 15:47:12

@noname.blogger: Oké, én is úgy képzelem el magamnak, hogy svéd útlevél és bankszámla + egy bungaló Rarotongán:)
A hasonszőrű itt azt jelenti, hogy az ismerőseim közül akiket a magaméhoz hasonló értékrendűnek ismerek, azok többnyire norvégok lettek a teszten, így a tipikus norvég értékpreferenciák valószínűleg közel állnak a svédhez (aminek engem mutatott a teszt). Tehát akinek svéd értékkészlete van, az valószínűleg Norvégiában sem érezné magát nagyon rosszul. És mivel titeket is svédnek hozott ki a teszt, ez rátok is igaz lehet (nyilván annak a mértékéig, amennyire az egész felmérést elfogadjuk és relevánsnak tekintjük)

prandelli 2014.02.20. 15:48:48

@Sousveillance: Az általánosításoknak és leegyszerűsítéseknek nagyon nem vagyok híve én sem, és eszem ágában sincs ezt a felmérést valami általános, mindenre magyarázatot adó csodafegyverként lóbálni. Az idézett cikk is néhol túlszalad a következtetésekkel az én ízlésemhez képest (egyébként a neten megtalálható a kutatás részletes leírása is, kevesebb sallanggal, viszont több adattal és háttérrel)

Mondjuk úgy, hogy szerintem egy fontos és nem triviális szempontot tesz hozzá az utóbbi évek eseményeinek és tendenciáinak megértéséhez. Amúgy amit példának hozol, az szerintem ezt nemhogy cáfolná, de éppen hogy alátámasztja: a két ország fejlődési iránya szempontjából fontosabbnak bizonyult az, hogy a mélyrétegekben Csehország a nyugati kultúrkör része, Mo. pedig nem (vagy sokkal kevésbé), mint az, hogy mindkettő eltöltött 45 évet a keleti blokkban.

KondorL 2014.02.21. 10:51:11

@prandelli: Egy kicsit mintha off irányt vett volna a téma:) Egyébként én pont cseh lettem a teszten, amit elég reálisnak is gondolok.

prandelli 2014.02.21. 13:58:34

@KondorL: Az előbbiért engem terhel a felelősség, bánom is. Az utóbbihoz gratulálok.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.02.21. 20:55:45

Engem ez olyan nagyon nem zavar, nem arról van szó, hogy szétoffoltatok volna egy amúgy teljesen jól működő ontopicot vagy ilyesmi..:)

prandelli 2014.02.22. 09:55:12

Ez valóban enyhítő körülmény, így ezennel egy hónap helyett csak két hétre tiltom ki magam a blogról:)
süti beállítások módosítása