Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

posztajánló

Címkék: vélemény cikkek-honlapok NNB

2015.03.13. 01:35

Milyen lenne a pornó, ha a szex nem lenne tabu?

Gondolom bele lehet kötni a részleteibe, meg leegyszerűsítés, stb, de a lényeget szerintem jól megfogja. Én nem lennék olyan bátor hogy így leírjam mert minél lendületesebb egy írás, annál könnyebb hibát elkövetni benne, de valahol örülnék, ha én írtam volna. Tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr677264409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombathelyi vitéz 2015.03.13. 19:57:22

Tetszik a répás fotó a linkelt posztban:)
Maga a poszt már vegyesebb. Olvasás közben az volt az érzésem, hogy minden második bekezdés nagyon jó, "én se mondhattam volna jobban", aztán a következő mindig gondosan lerombolja a hatást. Utólag meg az, hogy jó és fontos a problémafelvetés és a kérdések - ami nagyon fontos és önmagában is érték - viszont a válaszok sokszor gyengébben sikerültek. Szerintem ott már túlságosan egyszerűsít, ezért sok lett benne az egyoldalúság és a féligazság. Ilyen egyszerűsítés például, hogy a szociális és pszichológiai konstrukciók leválasztása a szexualitásról minden esetben és axióma jelleggel csak pozitív lehet. A legnagyobb gondom pedig az, hogy nagyon erős prekoncepcióból indul ki, és az abba nem illő tényezőket elhanyagolja. Ezáltal a megmaradt tényezők súlya értelemszerűen túlteng, amitől az egész érvelés egyensúlya felborul. Árnyalja a képet, hogy a konkrét prekoncepció amúgy sok értékes elemet tartalmaz. Viszont a korlátain egyáltalán nem sikerül túllépni, igazából még kísérletet sem tesz rá.

Persze ahhoz, hogy a kritikám hiteles legyen, végig kellene menni a konkrétumokon, ehhez viszont most túl hosszú nekem a szöveg. De azért egyet megpróbálok példának. A szerző teljesen eltekint, pontosabban nem létezőnek tekinti a szexualitás és az érzelmek lehetséges pozitív kölcsönhatását. Pedig ez ugyanolyan egyoldalú, mint amikor azt sulykolják, hogy a szex csak akkor lehet jó - súlyosabb esetekben: csak akkor megengedett - ha érzelmi kapcsolattal párosul. Valójában pedig a szex lehet nagyon jó érzelmek nélkül is, és ennek a korlátozó tabunak a ledöntése valóban fontos. De ez nem zárja ki, hogy ugyanakkor az érzelmi kapcsolat jó értelemben stimulálhat, erősíthet, hozzátehet. Nyilván van, akinél ez a faktor nem játszik, és ő magára nézve joggal hagyja figyelmen kívül. Másoknál viszont van, de legalábbis lehetséges ilyen szinergia. Ha mostantól az lesz sulykolva, hogy ezzel ők csak egy elavult buta mítosz rabjai, az éppen olyan szemellenzős korlátozás, mint ami ellen a poszt helyesen felemeli a szavát. Vagyis ugyanabba a hibába esik, mint amit kritizál: a saját értékrendje alapján meg akarja mondani, hogy milyen normák szerint kellene gondolkoznom arról, hogy nekem mi a jó. Végső soron tehát kicseréli az egyik korlátot egy másikra. Én megállnék ott, hogy a meglévő korlát tűnjön el. A többit meg bízzuk rá az emberekre, és az ő szuverén és manipulálatlan választásaikra.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.03.14. 03:41:37

@szombathelyi vitéz: Oké, ha magamhoz térek, végigmegyek a poszton és sacc kielemzem :) én sem értek teljesen egyet vele, inkább csak a kezdeményezés és az alaphozzáállás tetszik, de az nagyon. Hiánypótlónak tartom a felvetett irányt.

prandelli 2015.03.14. 08:30:29

Úristen, ez a poszt:) Ezek szerint nem csak én tudok elviselhetetlen terjedelemben megnyilvánulni:D Nem indul rosszul, de aztán izé..., szóval el kell olvasnom majd még egyszer, hogy érdemben hozzá tudjak szólni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.03.14. 11:47:05

@szombathelyi vitéz: Oké, azt hiszem mégsem nyalom végig újra az egészet. Elvégre nem én írtam, inkább a szerzővel kellene vitatkoznod :)
"A szerző teljesen eltekint, pontosabban nem létezőnek tekinti a szexualitás és az érzelmek lehetséges pozitív kölcsönhatását. "

Nem látom hogy nem létezőnek tekinti, idéznéd hogy hol tesz ilyet?

Pont az elején ír erről:
"....segít a kötődés kialakításában, a barátkozásban. .... segít megismerni a másikat..."
A kötődés, barátság és a másik megismerésére való törekvés nekem olyan érzelemszerűnek tűnik. Nem a szerelem az egyetlen érzelem a világon. A "segít" szó pedig nálam pozitív kölcsönhatásra utal.

Aztán az érzelmi *kapcsolat*, ami nekem tartósságra utal:
Ír a házasságról, épp csak azt veti el, hogy azon belül legyen az egyetlen tényleg elfogadott szexuális kapcsolat. Nem ír arról hogy ez nem működhet szexuálisan, arról sem hogy nem stimulálhatja a szexuális életet, csak azt veti el hogy ez legyen a szex egyetlen tényleg elfogadott formája.

Más, válasz bizonyos általam észlelt összekötésekre az írásodban:
A tartós, esetleg legalizált kapcsolatot én nem látom összeköttetésben az érzelmekkel, vagy azok hiányával. Az egyéjszakás kaland például nem jelent érzelemmentes szexet. Elköteleződésmentes, és jellemzően szerelemmentes szexet jelent, kivétel első látásra szerelem, amely létével kapcsolatban fenntartásaim vannak.
De a szerelem nem az egyetlen létező érzelem, létezik vágy (nem csak a másik nemi szerve, hanem úgy az egész iránt), tisztelet, vonzódás, érdeklődés, illetve hosszabb szexkapcsolatoknál hozzájön a barátság is, meg még néhány dolog. Pont az elején ír a szex emberi kapcsolatokat építő jellegéről.

A bejegyzésben amúgy tényleg nem fordul elő a "szerelem" szó, amit úgy tűnik, te az "érzelmek" szinonimájaként használsz. Talán ez vezet félre.
Én meg tudom érteni, miért nem használja a szerző: a szerelem egy erősen definiálatlan, illetve ezerféleképpen értelmezett szó, még az egyes emberek is önkényesen váltogatják a jelentéseit, az aktuális érdekeiknek megfelelően. Akár egy konkrét beszélgetésen belül is. Márpedig ha nincs közös megegyezés egy szó használatáról akkor nem lehet vele más dolgokat pontosan leírni.

Attól még írhatna a szerelemről, de nem teszi. Én úgy vagyok vele hogy így is épp elég hosszú a bejegyzés, nem kell még több dolgot belepakolni. A barátsággal és kötődéssel ellentétben a szerelemről nem lehet röviden írni, a fent említettek miatt.
A neten szinte minden szexről szóló írásban szóba hozzák a szerelmet. Kötelezően. Az hogy egyszer valaki nem hozza szóba csak azért mert a szexet szóbahozta, nekem leginkább megkönnyebbülést jelent. Néha az ember a szexről is olvasna csak úgy magában, anélkül hogy kéretlen párkapcsolati tanácsadást is kapna mellé.
(illetve kicsit párkapcsolati téma is van benne, de legalább nem azzal van teletömve hogy hogyan legyen a házaséleted két gyerek és 15 év után is pont olyan mint egy friss kapcsolat... brrrr...)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.03.14. 12:48:58

Úgy látom, a tényleges szerző is minőségben válaszol a hozzászólásokra szóval tényleg javaslom hogy aki nem ért egyet valamivel, inkább ott kommenteljen mint itt.

szombathelyi vitéz 2015.03.18. 17:18:54

@noname.blogger: Szeretném azt hinni, hogy képes vagyok különbséget tenni olyan fogalmak között, mint a "szerelem" és az "érzelem":) Az előbbit most egyáltalán nem kevertem ide, nem is lett volna miért.
Mindegy, a javaslatot elfogadom, és itt akkor befejezem a témát.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.03.19. 03:03:36

@szombathelyi vitéz: Akkor gondolom félreértettem valamit. Ragozhatjuk, de még mindig nem én vagyok a posztgazda, minőségi válaszokkal nem szolgálhatok.

prandelli 2015.04.18. 09:57:11

Uramisten...
444.hu/2015/04/18/kell-egy-nagylemez-egy-16-szinu-monitor-es-egy-jo-isdn-vonal-sikerult-egy-1999-es-informatika-konyvet-is-felkuzdeni-az-idei-tankonyvlistara/

Tudom hogy ez itt gigaoff, de valahová muszáj volt kitennem, és hirtelen nem jutott eszembe másik posztajánló hely:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.04.20. 00:47:47

@prandelli: Gigaoff, de én is olvastam, már amikor kikerült. Ez a sírjak vagy nevessek kategória. Mondjuk inkább a sírásé.

Bytheway, most épp az a terv hogy Bécsbe emigrálok, nem Berlinbe. Még változhat, persze. Nem holnap, de nagyon-nagyon szeretném hogy a gyerekem ne ide szülessen majd. Tudom, addig még akármi történhet (bár az izgis lenne ha 20 év múlva is ez lenne az ajánlott tankönyv), de itt nem a kormány az elsődleges probléma. Őket emberek megválasztották, és ha most választások lennének akkor ők nyernének megint az ISDN-vonalukkal együtt.
süti beállítások módosítása