Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem szoktam káromkodni, de az illetőt nem tudom máshogy nevezni, mint így....

 

Szóval tegnap írt rám, hogy szívesen találkozna, nekem meg kb. semmi melóm nem volt a hónapban - nem is írtak sokan, de egyszerűen időm se volt. Viszont a kiadásaim meg magasabbak lettek, mint vártam,szóval gondoltam, ideje összekapni magam, rugalmasabbnak lenni stb. Kár, hogy időm attól még ugyanúgy nincs, szóval pl. ezen a héten is összesen két alkalommal volt lehetőségem dolgozni, ebből az egyik a mai. 

Nos, meg is beszéltük, hogy ma találkozunk fél 8-kor. Fizikailag nem voltam a topon (valami betegség bujkál bennem), de gondoltam, ha a fene fenét eszik is, akkor is elmegyek. 

 

Prandelli egy más eset kapcsán megkérdezte tőlem tegnap, hogy ha valaki nem jön be a melóban, azzal is ugyanolyan odaadó vagyok-e, mintha bejönne. Elég részletes választ adtam, dióhéjban annyit, hogy melóban leginkább az dönti el a dolgot, hogy mennyire dobja be magát az ágyban, mennyire passzolunk,illetve hogy mond-e olyat, amin felhúzom magam. Valamint felsoroltam két konkrét esetet, ahol nagyon nem jött be a másik, az egyikben azért, mert nekem kellett szólni, hogy az irtózatosan büdös nemi szervét mondjuk megmoshatná, a másik meg a belga volt, akiről a hülye belgás bejegyzés szól, de ott nem tudom, mekkora része volt az érzéseimnek az, hogy előtte irtózatosan felk.rta az agyam. Aztán gondolkodtam még, és arra jutottam, hogy nem vágna földhöz, ha nem tudnék azonos szintű szolgáltatást nyújtani, egyrészt mert a minimum, amit kihozo magamból, szerintem még mindig az elvárt szinten van, másrészt mert az ember nem jöhet ki mindenkivel. Ma voltam egy magánorvosnál, láthatóan iszonyatosan sietett (előző nap próbálta korábbra tenni az időpontot, és mire én elhagytam a helyet, ő már messze járt), és én megkockáztatom, hogy nem is vizsgált meg elég alaposan, Na, hozzá többet pl nem megyek. De egy pszichológus sem tud mindnkivel jl kijönni, nyilván az eredményesebb, aki több emberrel jön ki, ez igaz az én melómra is.

Na, ez a pasi NAGYON nem jött be. De gondoltam, most csak ezért nem utasítom el (még senkit nem utasítottam el ezért), meg igen, kellett a pénz is. A hotel előtti kávézóban találkoztunk, hogy leüjünk dumálni. A tárgy szempontjából nem fontos, hogy miről, mindenesetre így se lett sokkal szimpatikusabb. Viszont elmesélte, hogy két nappal korábban írt valakinek, aki mondta, hogy most rögtön mehet is hozzá, és amikor ajtót nyitott, nem az a húszéves jótestű lány fogadta, akit a képen látott, hanem egy kövér, ötvenes nő. Meg is említette, hogy velem sem találkozott majdnem, merthogy megírtam neki az indulás előtt, hogy ja, amúgy kiszámítottam előre a taxiköltséget, ennyi lesz. Merthogy nem tudhatja, hogy aki megjelenik, az tényleg az-e, akire számít. Mondtam, hogy oké, de ez nyilván abban az esetben áll fenn, ha én fair play-t játszom, és mivel fair play-t játszom, és tényleg én vagyok a képen, ez azért van, mert oda kell jutnom valahogy. Ezt leokézta.

Aztán mondtam, hogy pisilni kell, és felmehetnénk a szobájába. Erre elkezdte mondani, hogy oké, akkor ő ad nekem x dollárt, mire mondtam, hogy ööö, de amúgy nem ennyi az ár. Kérdezte, hogy akkor mennyi? Mondtam, hogy beszéljük meg a szobájában, ott sokkal nyugodtabban lehet, itt meg félek, hogy meghallják mások. Leokézta, de azért felfelé menet még nekiállt magyarul mondani, hogy ad nekem valamennyit (merthogy a szülei Kanadába kivándorló magyarok). Mondtam, hogy állj, majd a szobában. Kimentem pisilni, aztán mondtam, hogy na, mi a helyzet? Közölte, hogy ő ad nekem x dollárt, az y forint. Mondtam - mármagyarul -, hogy de hát nem ennyi szerepel a honlapon, hanem z dollár. Ragaszkodott hozzá, hogy nem,ő x dollárt fizet. Mondtam, hogy jó, akkor hagyjuk, adja ide a taxiköltséget, megyek. Erre közölte, hogy ő bkv-zik, és én miért nem azt csinálom, és oké, ad nekem taxiköltséget, és ideadott egy ezrest. Visszaadtam, hogy kurvára nem ennyi a taxiköltség, erre közölte, hogy amit én taxiköltségként elkérek, az nevetséges - megsúgom amúgy, 9000 Ft volt összesen -, közöltem, hogy jó, akkor menjünk fel a Főtaxi oldalára, megnézni, hogy mennyi. Erre közölte mégegyszer, hogy ő bkv-zik. Erre otthagytam a p.csába. 

Aztán felhívtam egy ismerőst elmondani az egész helyzetet, és persze eszembe jutott, hogy miket mondhattam volna még. Például hogy vagy taxiköltség, vagy kifizeti az utazással töltött időmet, azzal rosszabbul jár, de hajrá. Ja, meg közölte, hogy hát ő nem okézta le az e-mailemet a taxiköltségről. Gondolom, a honlapom, amit linkeltem, szintén nem volt annyira érdekes, hogy megnézze, hogy van taxiköltség, sőt, annyira sem, hogy megnézze, mennyi az ár.

 

Mire hazaértem, ez fogadott: 

"Hi ............ . It was great to meet you but physically you are too large for me and so I was reluctant to even take you upstairs.  You should not ask for 30 Euros before you meet someone. I did not agree to it.  I take the streetcar and Metro.  And so do you.  It does not cost 30 Euros.  Cheers Stefan

Gondolom, az is túl sok volt, hogy megnézze a honlapomon, hogy milyen magas vagyok... visszaírtam ezt, továbbá hogy ment a warning az összes kolléganőmnek, akit ismerek. 

Most akkor ezt hogy a f.szba védjem ki? Írjak mindenkinek egy e-mailt tali előtt, hogy oké, akkor az ár ennyi, a taxiköltség meg annyi, okézd le légyszi, mielőtt elindulok? Vagy ne találkozzak a másikkal nyilvános helyen? Mert ott azért kicsit izé lenne odaadnia a pénzt... 

Megjegyzem, ilyen még SOHA nem történt velem. Ja, és a slusszpoén: előtte azon csodálkozott, hogy te jó ég, milyen kicsi itt az átlagfizetés, meg mondott valami üzleti ötletet, amivel 2-300 dollárt kereshetek. 

És az a legjobb, hogy az előbb, amikor elküldtem a warning-ot a kolléganőknek, úgy éreztem benne, hogy még kb én mentegetődzöm, meg magyarázom a bizonyítványomat. Pedig kurvára nem kéne, kint van az ár, bakker, ha nem akar ennyit fizetni, írjon másnak. Én két fodrászhoz járok, az egyiknél festek és vágatok, a másiknál csak hajat vágatok (a csak hajvágóban) a kettő drágább fodrász között, mert oldalt gyakrabban vágatok, de nem akarok érte annyit fizetni. Még sosem álltam neki reklamálni a drágább fodrásznál, hogy ő miért nem annyiért dolgozik.... senki sem kötelezte, hogy írjon nekem.

Holnap is találkozom valakivel, és esélyesen ő nem lesz ekkora s.ggfej (egyre jobban belejövök), de azért biztos ami biztos alapon ezt írtam neki:

"Due to some bad experience I would like to make it clear: if you decide in the first (plus, not charged) half an hour when we just talk that it is not what you're looking for you're charged only by the taxi cost but it will have to be paid. Also because of this bad experience I would like to ask for my rate right after I enter the room. It will stay on the table or whatever furniture:) for the rest of our meeting."

Lehet, hogy nem kellett volna, már csak azért is, mert - MINT A LEGTÖBB EMBER, AKIVEL TALÁLKOZOM - azt kérdezte, hogy mennyi az egy óra TAXIKÖLTSÉGGEL EGYÜTT. 

 

UPDATE: közben közölte, hogy inkább a vendégeimet figyelmeztessem az ötvenéves kövér nőről, aki egy huszonéves képével hirdet, valamint hogy nem látta a hirdetőoldalon a magasságomat, és úgy tűnik, felszedtem némi súlyt az utolsó fotózás óta. Csak mondom, hogy a legutóbbi fotózás óta történetesen fogytam, igaz, amúgy nem olyan sokat, csak 2 kg-t, valamint a képeim szerintem eléggé jól visszaadják, hogy nézek ki. Eddig csak olyan megjegyzéseket kaptam, hogy mennyivel jobban nézek ki élőben. Ráadásul, bár ezt lehet, hogy csak én gondolom így, de szerintem én ruhában sokkal vékonyabbnak tűnök, mint egyébként. Ja, és a fotóimon persze volt utómunka, de tudtommal sehol nem faragott le belőlem a volt párom, aki készítette a fotókat.
Ja,és igen, a hirdetőoldalon tényleg nem volt ott a magasságom, de konrktéan elküldtem neki a honlapomat...

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr957591862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prandelli 2015.07.07. 16:56:29

Régi szép idők, amikor egy ilyen bejegyzés szinte automatikusan kikerült a címlapra, és csak úgy záporoztak a remek hozzászólások:)

Uf 2015.07.09. 00:12:26

Ez egyszerűen a gyenge érdekérvényesítő képesség. Általában a nőkre jellemző, kevésbé konfrontatívak és inkább kerülik a konfliktust. A megoldásod is végül ez.

Meg ez az előre készítse ki a pénzt az asztalra, mert elkérni is problémás.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.09. 00:28:19

@Uf: miért, te például mit tettél volna a helyemben?

A pénznek az asztalon az a jelentősége, hogy nem teszem el, tehát nem azért kérem el, hogy utána rögtön lelépjek.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.09. 00:44:01

Egyébként annyiban igaz, hogy az ilyen helyzetekben úgy érzem, hogy folyton nekem kell bizonygatnom, hogy de tényleg teljesen tisztességes voltam amúgy, és amint lenyugszom és tudok egy kicsit gondolkodni, jövök rá arra, hogy ha valaki beleegyezik egy találkozóba az összes információ birtokában, akkor az összes feltételbe beleegyezett. Nem tudom, mi igaz a nőkre, de legutóbb volt egy konfliktusom egy pasival (nem ezzel, egy másikkal, más témában), aki valami nagyon durván próbálta rámtolni azt, ami az ő szempontjából a legjobb lett volna, amolyan erős feljogosítottság-érzéssel. Érdekes módon ott viszont nem éreztem magyarázkodási kényszert, mert tudtam, hogy mindenféle írott szabályok alapján nekem van igazam.

Belegondolva maximum azt tudtam volna elérni, ha tudok rendesen gondolkodni, és elmondani, hogy ideadja a taxipénzt. Valószínűleg érvek nélkül is ment volna mindenféle ebek karóhoz kötésével, de a kvázi szándékosan logikátlan vitatkozás eszközével sosem tudnék élni. Gondolkodni a dühtől meg akkor se tudtam volna.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.09. 00:49:00

@Uf: egyébként bocsi, de egy kicsit f.szkivan az "így csinálod, mert nő vagy"-típusú kijelentésekkel. Amennyire ismersz, lehet szimplán azért, mert ilyen vagyok, pont, vagy mert az adott helyzetben éppen ilyen voltam. Lehet nagy valószínűséggel tippelni az okokat, ha már engem is ugyanaz a világ szocializál, de nem kéne így kinyilatkoztatni.

Uf 2015.07.09. 19:20:04

@Ivonn88:

"Szóval tegnap írt rám, hogy szívesen találkozna"

"ha valaki beleegyezik egy találkozóba az összes információ birtokában, akkor az összes feltételbe beleegyezett"

Ő kezdeményezett találkozót, akkor mi a kérdés? Szerintem egyszerűen kitalálta, hogy nem fizet és kész. Erre te meg védekezési módot keresel ez ellen, hát erre nincsen. Akármit csinálsz mindig lesznek olyanok, akik érvényesítik a lehetőségeiket. Nem azért nem fizet ki mert nem tudná megtenni, hanem azért mert így dönt és te nem állsz ellen.

"Valószínűleg érvek nélkül is ment volna mindenféle ebek karóhoz kötésével, de a kvázi szándékosan logikátlan vitatkozás eszközével sosem tudnék élni."

Ezt nem értem. Kb. azt mondod, hogy nem nem fizettek ki, hanem én mondtam le róla, hogy kifizessenek.

"egyébként bocsi, de egy kicsit f.szkivan az "így csinálod, mert nő vagy"-típusú kijelentésekkel."

Na én ilyet nem írtam, de tapasztalatból mondom, hogy a nőket gyakrabban fizetik ki késve vagy nem arányosan és erről ez a viselkedés tehet. Én már rég felmondtam volna, hasonló helyzetekben. Az, hogy minden nőre ez áll fenn, csak felmententést adna és nem igaz.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.09. 19:24:59

@Uf: most csak gyorsan, mert késésben vagyok: azok alapján, amit írtál,nem tiszta, hogy érthető-e a sztori: még a szex előtt közölte a dolgokat,úgyhogy elhúztam. Neked is így állt össze a sztori?

A többire majd később.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.09. 22:50:57

@Uf: "Erre te meg védekezési módot keresel ez ellen, hát erre nincsen."

Ez a saját "létjogosultság-igazolás"-érzésemből ered, nem jó, de így van: ha valakivel vitába keveredek, sokszor az az alapgondolatom, hogy "úristen, lehet,hogy tényleg az én hibám", és csak egy kis gondolkodási idő után jövök rá, hogy baromira nincs így (máskor meg nincs ilyen, de azért sokszor van tényleg). Hát, ez ellen próbálok küzdeni. Nehéz az ilyen berögzüléseket levetkőzni, de nem lehetetlen.

"Akármit csinálsz mindig lesznek olyanok, akik érvényesítik a lehetőségeiket. Nem azért nem fizet ki mert nem tudná megtenni, hanem azért mert így dönt és te nem állsz ellen."

Feltenném ismét a kérdést, hogy te mit tettél volna, de elég nehéz igazolni, hogy hatásos lett volna-e vagy sem.

" Ezt nem értem. Kb. azt mondod, hogy nem nem fizettek ki, hanem én mondtam le róla, hogy kifizessenek."

Nem, azt mondom, hogy el tudok képzelni olyan formát, amivel ragaszkodom az igazamhoz anélkül,hogy érveket mondanék, és ezzel célt érek, mert valahogy "letöröm" a másikat. Viszont ahogy engem zavar mások logikátlan érvelése, nem tudnék én is ezzel élni. (szándékosat azért írtam, mert biztos van olyan, hogy logikátlanul érvelek, csak nem veszem észre)

"Na én ilyet nem írtam, de tapasztalatból mondom, hogy a nőket gyakrabban fizetik ki késve vagy nem arányosan és erről ez a viselkedés tehet."

Értem, és a csoportra igaz is lehet, viszont az én helyzetemre nem tudhatod, hogy fennáll-e - igazából még én se tudhatom. Pl. a családban vannak konfliktuskerülők, meg konfliktust keresők is, mindkét csoportban vannak férfiak és nők is. Rám nevelésben a család konfliktuskerülőbb tagja volt nagyobb hatással, lehet pl. ezért is. Ha viszont nem rám értetted, akkor nem értettem, miért említetted meg egyáltalán.

prandelli 2015.07.10. 00:44:32

Hogy általában mi jellemző ezen a téren a nőkre vagy a férfiakra, abba én most nem szeretnék belemenni, de az a gyanúm, hogy ha véletlenszerűen kiválasztanánk 100 magyar munkavállalót (lehet vegyesen férfi/nő), akkor nem lenne köztük 10 olyan, akinek az érdekérvényesítő képessége meghaladná Ivonnét, amikor szexmunkás tevékenységet folytat. Az átlagosnak vagy tipikusnak mondható munkavállalói helyzetek pedig sokkal nagyobb kiszolgáltatottságokat és függőségeket tartalmaznak.
Ha pedig konkrétan a posztban leírt problémát nézem, és megpróbálok valamilyen kvantitatív és összehasonlítható paramétert gyúrni belőle, akkor ebben én pl. biztosan rosszabbul teljesítek (átlagosan és hosszú távon). Elég sokféle pénzkereső tevékenységet folytattam már, de ha mondjuk úgy fogalmazom meg a paramétert, hogy hányszor nem láttam egyetlen fillért sem olyan (potenciális) ügyféltől, akibe már befektettem legalább egy személyes találkozás/tárgyalás fáradságát, vagy ezzel egyenértékű más erőfeszítést, akkor ez Ivonnál saccra bőven 10 százalék alatt van, nálam meg akár 50 százalék felett is lehet. (Nyilván nem könnyű ezt teljesen eltérő tevékenységeknél korrektül összehasonlítani - sok munkánál pedig a paraméter értelmezhetősége is necces lehet - de az én munkáim egy részére viszonylag jól ráhúzható.) És hasonló a helyzet egy "rokon" paraméternél is, ami a folyamat következő fázisánál jelentkezik: ha jól tudom, Ivonnal összesen egyszer fordult elő az egész pályafutása során, hogy a ténylegesen elvégzett munkáját nem fizették ki; olyan se nagyon szokott lenni hogy utólag kevesebbet akarnának fizetni a megállapodáshoz képest; a késedelmes fizetés meg technikailag se nagyon fordulhat elő. Nekem ellenben (sok év alatt persze) már jó néhány munkám ellenértéke ragadt be teljesen, az meg már nem is számít különlegességnek, ha a fizetés előre fixált feltételeihez képest különböző viták/csúszások merülnek fel.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.10. 08:46:03

@prandelli: olyan még sosem volt, hogy tényleges munkáért nem fizettek volna ki. Olyan volt egyszer, hogy valami igazán furcsa események folytán a pasit nem lehetett elérni*, a lift viszont kártyával működött, úgyhogy buktam a taxiköltséget, meló meg nem lett.

*ez azóta is rejtély, lefényképezte a kártyáját, amin ott volt a telefonszám, azt a számot hívtam és semmi. Mondjuk persze ő is felhívhatott volna :-/.

prandelli 2015.07.10. 10:08:04

@Ivonn88: Nekem egy olyan régebbi történet derengett, hogy "nahát, nincs nálam pénz, nem is értem, lemegyek a kocsihoz/bankautomatához", és aztán eltűnt (és hogy mindez esemény után történt). De ezek szerint valahogy akkor is bevasaltad a díjazást;)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.10. 20:29:34

@prandelli: Nem lehet hogy az én voltam? Mert nekem volt egy ilyen esetem.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.10. 21:10:34

@Uf: " Nem azért nem fizet ki mert nem tudná megtenni, hanem azért mert így dönt és te nem állsz ellen."
A nem-kifizetésnek viszonylag nehéz ellenállni, mert nincsenek érdekérvényesítő eszközeink, nincsen felsőbb fórum, rendőrség, ügyvéd, bíróság, akármi. Valamint nincs olyan, hogy pl a fickó a szívózással bukhatja valamely későbbi előnyét vagy bevételét. Illetve a lényeg az, hogy nincs olyasmi ami számára hihető lenne, azaz nem lehet rá nyomást gyakorolni.

Persze azt lehet csinálni hogy az ember erőteljesebb hangnemet üt meg és elég magabiztos ahhoz, hogy a másik engedelmeskedjen neki, de ez nem biztos hogy elég.

Ezzel meg az a gond, hogy Ivonnt is, engem is egy ilyesmi váratlanul ér. Neki ez volt az első ilyen esete (azt hiszem), de nekem sem rémlik hasonló, sok év alatt.
Mindketten arra vagyunk kihegyezve hogy az anyagiakat finoman kommunikáljuk, azaz az egyértelműség persze hasznos, de fontos, hogy ne toljuk túl. Ez azért kell hogy ne tűnjön úgy hogy az egész a pénz körül forog, hogy az egész csak üzlet. Viszont azzal nem szokott gond lenni hogy túl finom a kommunikáció, így is át szokott menni a dolog.
Ez a helyzet meg pont azt követelné hogy a sarkunkra álljunk, nyomuljunk. Ha az ember az ellenkezőjére van kondicionálva és nincs gyakorlata akkor gyengébb érdekérvényesítő képesség előfordulhat.

Nem vagyok benne biztos, hogy egy férfi tudott volna jobb megoldást ilyen körülmények között.

Más kérdés, hogy én pl erőteljesebben léptem volna fel, mivel eléggé dühít, ha valaki kavar. Az a téma hogy ő mivel utazik, egyértelmű kavarás. Ő azzal utazik amivel akar, én meg azzal ami a honlapra van írva, ha nem olvasta el az sajnálatos, de attól még egyéni szocprobléma. Ezt helyben is elmondtam volna, előbb visszafogottan, aztán kevésbé visszafogottan, egy idő után pedig a személyes véleményemet is azokról a tisztességtelen, lehúzós népekről akik utólag próbálják átírni a játékszabályokat. Nem tudom, használt volna-e.

@Ivonn88: Lásd fenn utolsó bekezdés. Az, hogy a fickó felhozta hogy ő mivel utazik, meg hogy szerinte neked mivel kellene, az kimondottan terelése a témának. Egyáltalán nem *szükséges* megmagyaráznod neki, hogy miért helyes, vagy logikus amit csinálsz. Persze megteheted hogy elmagyarázod az okokat, de az csak beszélgetés, nem alku, vagy vita. Nem kell nyerned, leérvelned hogy miért jó úgy az egész ahogy van. Nem szükséges meggyőznöd.

A pasi úgy csinál mintha a fizetség opcionális lenne, mintha a tanácsát kérnéd arról hogy hogy szervezed a dolgaidat, mintha számítana a fizetésnél, hogy ő egyetért-e az üzleti modelleddel.

Ehhez képest a fizetség nem opcionális, a tanácsát pedig nem kérted. Beszélgetni lehet róla ha mindketten szeretnétek, a véleményét vagy figyelembe veszed, vagy nem a *későbbi* üzleti modelljeidnél, neki pedig szabadságában áll *legközelebb* olyasvalakit hívni aki tömegközlekedéssel jár.
Te attól még akár helikopterrel is járhatsz, ameddig egyértelműen le van írva hogy azzal jársz, a költsége pedig ennyi és ennyi.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.10. 21:45:16

@Uf: A nemek kérdése amúgy hogy jön ide?

Ha valaki ilyen témát hoz fel akkor valami rejtett mondandója szokott lenni. Leginkább valami szexista beszólásféle. Az emberek ritkán közölnek magában olyasmit, hogy ez vagy az a viselkedésforma jellemző a csoportra, úgy, hogy közben ezzel sem nem dicsérni, sem nem szidni nem akarnak.

@Ivonn88: ...amit még mondani akartam: írtál a logikátlan érvelésekről. Amit a fickó csinált az voltaképpen nem logikátlan, viszont egy bizonyos fajta nyerési technika, szerintem sokkal irritálóbb mint a szimpla logikátlanság. Úgy kezd el vitázni mintha a helyzet valami más lenne, mint ami, te pedig érvekkel válaszolsz az érveire. Azzal hogy beleránt egy vitába - utólag - a szabályokról, voltaképpen elfogadtatja veled azt az elképzelését, hogy ezek a szabályok vita tárgyát képezik. Azaz persze nem fogadod el, de összezavarodsz és feladod. Nem meggyőz vagy legyőz a vitán belül hanem észrevétlenül átírja a kereteket. Elég undorító vitatechnika. Nem tudom hogy az érvelési hibák közé tartozik-e, de valami hasonló.
(egyszer már utána kellene olvasnom ennek, van egy egész jónak tűnő könyvem...)

Uf 2015.07.10. 22:52:44

@Ivonn88:

"Feltenném ismét a kérdést, hogy te mit tettél volna, de elég nehéz igazolni, hogy hatásos lett volna-e vagy sem."

Fel kellett volna emelned a hangod és kicsit balhézni.

@noname.blogger:

"A nemek kérdése amúgy hogy jön ide?"

Az érdekérvényesítő képesség jön ide, ami azzal függ össze. Nem mindig de általában számít a származás, ha akarod keresek kutatást az USA déli és északi részeiről származó emberek "b*zd meg" tesztjéről is. Leültetik direkt az iroda folyosójára papírokat kitölteni, úgy hogy ne lehessen elmenni mellette, majd küldenek valakit aki nekimegy és megfigyelik a reakcióját. A lényeg, hogy a déliek hevesebben reagáltak.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.10. 23:36:28

@Uf: Értem. Valószínűleg igazad van a nemi kérdésben. Nem néztem utána de olvastam hasonlókról, meg logikusnak is tűnik.
Leginkább azért kérdeztem rá, mert mint írtam, kevesen hozzák fel a nemi különbségeket semleges, megvitatandó témaként.

Érdekes lenne belemélyedni hogy kinél mit okoznak a körülmények. Vagy hogy még mi okoz különbséget, a körülményeken kívül. Alap személyiségbeli eltérések, plusz körülmények, ezek hogyan hatnak egymásra. Az egész sajnos túl összetett ahhoz, hogy értelmesen beszélgessek róla :/

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.11. 00:54:32

@Uf: @noname.blogger: Oké, de nem is abban kellett volna "leérvelni", hogy miért utazom én taxival, hanem abban, hogy azért, mert nem válaszolt az e-mailre, amiben megírtam, hogy mennyi lesz, 1.) olvashatta a honlapomat, hiszen elküldtem neki, van benne taxiköltség, 2.) ha nem is olvasta volna, de elküldöm neki, azzal, hogy nem válaszolt arra az e-mailre, még a találkozásom feltétele, tehát ebben az esetben a hallgatás beleegyezés.

Az érdekérvényesítő képesség és nem kapcsolatáról pedig ugyanaz a mondanivalóm, mint fentebb: csoportra igaz, egyénre viszont nem feltétlenül, azok alapján, ami a blogom és a hozzászólásaim alapján tudható rólam, ezernyi más oka is lehet. Valahol fárasztó, hogy skszor mintha a nem lenne mindennek a magyarázata...

@prandelli: az NNB volt:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.11. 10:52:28

@Ivonn88: Amit próbálok mondani az az, hogy a leérvelés és a kijelentés között komoly különbségek vannak. Ha érvelsz, akkor úgy csinálsz mintha a dolog opcionális lenne és a pasi meggyőzöttségétől függene. A pasi erre játszott rá. Ehhez képest ha kijelentesz, az valami más, bár a szöveg nagyon hasonló, mégis, eléggé más a hangulata.
Az eszmefuttatás meg lásd fenn.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.11. 11:01:10

@Ivonn88: "Az érdekérvényesítő képesség és nem kapcsolatáról pedig ugyanaz a mondanivalóm, mint fentebb"

Szerintem tudja, ő is ezt írta nekem, a déliek és északiak kapcsán. És csak összefüggésről írt, nem magyarázatról, ok-okozati kapcsolatról.
Szóval szerintem ez egyszerűen statisztika-téma, nem valamiféle beszólás. Semleges jellegű.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.11. 11:28:39

@noname.blogger: oké,ezt értem - azt hiszem :). Csak az volt érthetetlen, hogy én egy percig nem magyaráztam,hogy miért taxi, viszont amit kellett volna, az az, hogy ha lehetősége volt minden információhoz hozzájutni, és eljött a találkozóra, akkor beleegyezett a feltételekbe, tehát tessék őket teljesíteni.

Őszintén szólva én nem tudom nem magyarázatként kezelni, ha semmi más nincs mellette, csak ez.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.11. 12:16:15

@Ivonn88: oké... elolvastam újra, tényleg nem magyaráztad, csak ő próbált vele terelni. Ez a baj azzal, ha nem olvasok figyelmesen :/

Attól még ugyanaz, pepitában: ha már úgysem fizet, akár el is mondhattad volna neki a véleményedet a viselkedéséről, és hogy miért gondolod ezt. Persze lehet hogy nem használ és nem kapsz pénzt. Egyszer ezt eljátszottam amikor valaki próbált lehúzni, ott annyira bevált hogy ki is fizetett, pedig akkor már nem kértem, csak el akartam neki magyarázni hogy miért egy oltári seggfej, és hogy miért nincs igaza.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.11. 13:19:58

@noname.blogger: ez jól hangzik... amúgy utánaaz e-mailekben tényleg elég jó volt, hogy végre össze tudtam szedni a gondolataimat és leírni. És külön élveztem, amikor hazugságokat írt, és be tudtam bizonyítani,hogy nincs így, pl. hogy nem tudta megnyitni a honlapomat. Mert elsőre valóban nem tudta, utána viszont írta, hogy sikerült.
Amiből ki kéne lépni, az az alapgondolat, hogy úgy érzem, bizonygatnom kell, hogy én tisztességesen jártam el. Volt a belga még régebbről, mielőtt találkoztunk, valaki megkérdezte, hogy mit mondanék neki, aztán figyelmeztetett, hogy magyarázkodom, pedig elég egyértelmű a szitu és nem kéne.

prandelli 2015.07.11. 20:22:36

@Ivonn88: @noname.blogger: Kétharmados többséggel el vagyok nyomva:)
Oké, a lényeg az, hogy ketten együtt túl vagytok ezres nagyságrendű interakción több száz különböző ügyféllel, és ebből komolyabb elszámolási konfliktus összesen néhány esetben fordult elő. Más típusú negatív tapasztalat is lehet max. néhány százalék - ezt abból is gondolom, hogy általában ugyanazt a néhány esetet szoktátok említeni. Ezzel szemben áll a sok száz többi találkozó az elfogadhatótól a szenzációsig, miközben nagyjából olyan intenzitással és olyan időbeosztásban dolgoztok ahogy éppen akartok, vagy pl. Ivonn az elmúlt 3 évben több mint duplájára tudta emelni az árait, stb, stb; egy csomó dolgot tudnék még sorolni, ami szerintem bőven alátámasztja, hogy az "érdekérvényesítés a munkában" paraméterrel nagyon is jól álltok. Nemcsak egy tescopénztároshoz vagy kórházi ápolónőhöz képest, de mondjuk egy középiskolai tanárhoz vagy sok más felsőfokú végzettségű dolgozóhoz képest is.
Ezzel egyébként nem akarok semmi olyat sugallni, hogy mindez érdemek nélkül és automatikusan hullik az öletekbe - nekem pl. a pozitív beszámolóitok kapcsán is az szokott gyakran az eszembe jutni (illetve olyankor talán még erősebben), hogy ha holnaptól 180 fokos fordulat állna be a világ működésében, és a nők kezdenének tömegesen fizetni a szexért férfiaknak (és ezen belül még konkrétan nekem is hajlandóak lennének fizetni érte), szóval nekem akkor se teremne sok babér ezen a pályán. Egyszer ha egy ilyen pozitív hangvételű történetben lesz egy jó végszó, akkor esetleg majd kifejtem ezt részletesebben, mert olyan kontextusból indulva még talán érdekes is egy kicsit. Szóval semmi negatív sugalmazás nincs ebben, egyszerűen csak ténymegállapítás.

Erről jut eszembe, ezt a filmet ismeritek? www.imdb.com/title/tt0080365/plotsummary?ref_=tt_ql_6
Én tudtam a létezéséről, meg hogy híres, meg kultfilm, meg ettől lett sztár a Richard Gere, de csak most pár nappal ezelőtt láttam. Sajnos van egy elég nagy hibája a filmnek, mégpedig az, hogy nagyon rossz:) Mármint a történet, a forgatókönyv, a párbeszédek, a karakterek, a színészi játék, szerintem elég sok kívánnivalót hagy maga után, őszintén szólva alig bírtam végignézni (és még a befejezés is elég izé). De a blog témája szempontjából vannak érdekes dolgok benne. Már eleve az alaphelyzet: a főhős egy férfiprosti, akinek egy nő a stricije, és a nyitójelenetben éppen a leadón vitatkoznak:) Illetve amiről most eszembe jutott az egész, hogy amikor a főhőst arról kérdezik, hogy miért csinálja/mi a jó neki ebben (a pénzen kívül), akkor eléggé hasonlókat mond, mint amiket ti szoktatok. Szóval ha valahol látjátok, mindennel együtt egyszer szerintem meg lehet nézni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.12. 11:12:26

@prandelli: Igen, szerintem is elég jól állunk érdekérvényesítéssel. Szerintem ezt más munkákhoz nem érdemes hasonlítani, férfi kollégák meg nem nagyon vannak. A legtöbb női kollégához képest is oké vagyok szerintem. Mondjuk ez egy bonyolult kérdés, mert lehet azon mérni hogy nem jellemző a rossz meló, meg az sem hogy átverjenek, ugyanakkor ez azt is jelentheti hogy alapból hagyom hogy lehúzzanak és úgy persze hogy békés minden.

Illetve lehet mondani hogy mások többet kérnek, meg kivasalják a pasikból a pénzt rendesen, míg én beleépítek az árba bizonyos nagyvonalúságot, hogy ne kelljen szöszölni a percekkel. Voltaképp eléggé utálok pénzen huzakodni, úgyhogy igyekszem olyan rendszert csinálni ahol nem kell, és közben talán kicsit kevesebbet keresek. Nem tudom hogy ez hibának számít-e az érdekérvényesítésben.

"szóval nekem akkor se teremne sok babér ezen a pályán."
Ezt sajnos nem értem. Oké, szándékosan nem fejted ki, de azért kicsit jobban lehetne...

Nem, nem ismerem a filmet. Szerintem ki fog maradni az életemből, nem vagyok nagy filmnéző és válogatós is vagyok.

prandelli 2015.07.12. 17:37:57

@noname.blogger: Ez meglep egy kicsit, szerintem az ilyen összehasonlításnak pont lehetne értelme (az persze lehet, hogy én konkrétan rosszul csinálom), sőt kimondottan erősíti a blog alap narratíváját. No de ez a ti blogotok, ti döntitek el, hogy mi az érdemes.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.12. 20:13:38

@prandelli: Ha konkrétan az én érdekérvényesítő képességemet akarjuk felmérni akkor elég nehézkes, ha egy teljesen más helyzetben lévő emberrel hasonlítunk össze engem. Egy tanárnak egészen más a mozgástere, például, így nem sok látszik abból hogy én most azért képviselem jobban az érdekeimet mert olyan marhára határozott egyéniség vagyok hozzá képest, vagy mert neki főnöke van, meg kollégái akikhez alkalmazkodnia kell, meg kötött munkaideje, kötött szabályokkal.

Vagy másféle összehasonlításra gondoltál?

prandelli 2015.07.15. 16:03:09

@noname.blogger: Igen, azt hiszem másfajtára gondoltam, de ez igazából csak most állt össze nekem is:)
Én pont az általánosra akartam felhívni a figyelmet, tehát nem a te vagy Ivonn személyes érdekérvényesítő képességére más személyekével szemben, hanem a szexmunka általatok űzött formájában kialakítható (sőt részben magától kialakuló) peremfeltételekre az érdekérvényesítés terén - összehasonlítva más, a társadalmi hierarchiában elvileg jóval magasabbra taksált munkakörökkel szemben. Ami viszont teljesen egybevág azzal, amit te írtál.

Erre mondhatod azt, hogy neked ez evidencia, de mostanában pl. két olyan epizódot is elcsíptem egész jó (és alig pár éve készült) sorozatokból - az egyik a Döglött akták volt, a másik most nem jut eszembe - ahol a sztori lényegi eleme volt egy-egy szexmunkás szál, és ezeknek az ábrázolása pontosan ugyanolyan sztereotip volt mindkét esetben, mintha 40 éve készültek volna, ebben mintha semmi változás nem lenne: a prostituált per def egy akarat nélküli lény, akinek minden döntése valamilyen kényszer hatására születik (ideértve rögtön a belépést a szexmunkába), az érdekérvényesítés dimenziójáról meg már ne is beszéljünk - akár 20 dollár a tarifa, akár 2000, a szexmunka az erőszak-kényszerítés-kihasználás-drog-öngyűlölet-kilátástalanság-megnyomorított személyiség kulcsszavak által kijelölt mezőben zajlik minden esetben.
Szóval én eléggé biztos vagyok abban, hogy a kényszerektől mentesen és erős érdekérvényesítő képesség mentén végzett szexmunka képe elég forradalmi gondolat ma is ahhoz - még egyébként nyitott, és az átlagnál kevésbé előítéletes olvasók számára is -, hogy érdemes legyen kihangsúlyozni, ha már egy hozzászólás kapcsán felmerült. Hogy aztán ezen belül egy adott helyzet megoldásánál mennyire tudjátok ti vagy bárki más kihozni a maximumot az érdekérvényesítésben, és hogy ezt mennyire lehet fejleszteni általában vagy konkrét esetekre lebontva, az egy másik kérdés lehet.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.15. 19:27:13

@prandelli: én csak azért nem tartom teljesen megfeleltethetőnek ezt az összehasonlítást, mert szerintem a szexmunka ebben inkább a más, azonnali szolgáltatásokhoz hasonlít, ld fodrász. Ott amúgy tudja valaki, hogy mi történne, ha nem fizetnék? Teszem azt, egyedül van a fodrász, én meg lazán elsétálok.
Egyébként asszem, a TASZ-nál Sárosi Péter mondta egyszer egy ilyen beszélgetésen, hogy Új-Zélandon az utcai szexmunkás rendőrt hívott, amikor nem fizették ki, a rendőr meg elkísérte az illetőt egy ATM-hez.
Meg is találtam a cikket a filmmel:
drogriporter.blog.hu/2014/11/20/uj-zeland_ahol_a_hatosag_a_szexmunkast_segiti

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.16. 13:33:11

@prandelli: A Döglött Aktákat én is szeretem :)
Sztereotípia: na igen. Tényleg elég nehéz találni olyan prostiábrázolást ami nem ekörül a tengely körül forog. Ezért is kerülöm az ilyesmit, pedig lenne értelme tanulmányozni a jelenséget. Hátha utána tudnék tenni valamit, hogy egy kicsit változtassak rajta. De ez teljes munkaidős tevékenység lenne és én mást szeretnék teljes munkaidős munkának.

Igen, ez a meló feltűnően jó abban, hogy az ember a maga képére alakítsa. Időnként megdöbbenek azon, hogy van, aki ezt nem veszi észre, külsősök vagy kollégák. De valami olyasmi hogy aki amúgy is öntörvényű, annak itt sokkal könnyebb különcködnie mint kb bárhol máshol, mivel azonnal kifizetendő, relatív rövid időtartamú szolgáltatásról van szó, ami nincs helyhez kötve. Azaz az ember folyamatosan finomhangolhatja és az aktuális igényeihez alakíthatja. Az egészen egyéni felállásoknak is lehet piacot találni , csak a kommunikáción múlik.
(Thank you Captain Obvious... az az érzésem hogy ezt már vagy ezerszer leírtam. Gondolom 2008 és 2011 között, a régi blogban.)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.16. 13:36:35

@prandelli: "a kényszerektől mentesen és erős érdekérvényesítő képesség mentén végzett szexmunka képe elég forradalmi gondolat ma is ahhoz - még egyébként nyitott, és az átlagnál kevésbé előítéletes olvasók számára is -, hogy érdemes legyen kihangsúlyozni, ha már egy hozzászólás kapcsán felmerült."
Oké... szerinted hogyan lehetne kihangsúlyozni? Gondolom ennél jobban kellene.

prandelli 2015.07.20. 11:17:30

@noname.blogger: Végül is igazad van, mert én sem hiszem, hogy ezt nektek külön programszerűen sulykolnotok kellene. A történetekből közvetve elég jól kiderül, a többit meg elvileg az olvasó bölcsességére kell bízni. Én viszont nem bízom senkiben és semmiben, ezért most kihasználtam az alkalmat, és jól kihangsúlyoztam nekik:)

"Ivonn az elmúlt 3 évben több mint duplájára tudta emelni az árait"
És most már te is, ennyit sikerült inspirálnom az okoskodásommal;)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.21. 09:18:24

@prandelli: Köszönöm a segítséget :D :P

Tényleg árat emeltem, csak hogy kicsit felzárkózzam a mezőnyhöz. Nem te inspiráltál, de van abban az érvelésben valami, hogy ha a weboldalakon ahol szereplek, a többi lány feltűnően többet kér mint én, akkor az ne feltétlen vonzó hanem gyanús. Az meg nem érv hogy én molettebb vagyok, mert van akinek pont az tetszik, van akinek meg nem, de nem akarok az a csaj lenni akit csak azért hívnak mert ugyan csúnyácska, de olcsó.

...azért ez még 2005-höz képest sem háromszoros..

prandelli 2015.07.21. 11:08:15

@noname.blogger: Háromszorost nem mondtam én se (ami több mint kettő, az még lehet háromnál kisebb, no de ezt neked magyarázzam...:P), és számháborúzni sem akarok, de én pont elcsíptem vasárnap este az átalakulás pillanatát, és akkor a honlapod magyar nyelvű verzióján még a régi ár szerepelt forintban, az angol nyelvűn pedig már az új ár euróban. Az aktuális árfolyamon számolva a különbség 227 százalék volt, ez pedig formálisan egy éjszaka alatt több mint dupla emelkedés:)
De most meg látom, hogy a magyar nyelvű verzió meg is szűnt. Egy kicsit gyászolom, mert voltak rajta jó szövegek, legalább archívumnak megmaradhatna, egy letűnt, de szép korszak emlékére:) Én egyébként azért is nem nagyon szólok már hozzá az esetleírásos vagy munkaszervezési posztokhoz közvetlenül, mert ma már egészen más célcsoportjaitok vannak, mint amilyen én valaha voltam vagy lennék, ezért az én véleményem mondjuk egy hirdetés tartalmáról, egy szolgáltatási formáról vagy egy konkrét kommunikációs helyzetről nemcsak irreleváns, de akár félrevezető is lehet.

"ha a weboldalakon ahol szereplek, a többi lány feltűnően többet kér mint én, akkor az nem feltétlen vonzó hanem gyanús"
Ezzel nem lehet vitatkozni, akármilyen perspektívából is nézem:) Érdekes viszont ez a radikális kettéválása a piacnak - bár a gyakorlatban eléggé elszakadtam mostanában a témától (egy darab gyakorlati tapasztalat másfél év alatt), de amennyire tudom, a magyar ügyfélkört megcélzó árak nem nagyon változnak a piacon évek óta (az én egy szem tapasztalatom meg még ahhoz képest is nagyon olcsó volt), a külföldiektől meg a jelek szerint szinte bármennyit el lehet kérni. (És igen, én is láttam, hogy vannak a ti mostani áraitoknál jóval magasabbak is.) Ennek a különbségnek egy részére én is tudnék érveket hozni ha nagyon muszáj lenne, de ilyen mértékben azért meglepőnek találom.
(Az persze teljesen érthető, hogy ti ezt kihasználjátok, bár az új magyar érdeklődőkről való lemondás egyben azt is jelenti, hogy a jövőben ezen az útvonalon nem tudtok megismerni olyan kiváló és érdekes embereket, mint például... na mindegy, neveket most nem akarok mondani:P)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.21. 14:31:04

@prandelli: ez a különbség most meglepett, nekem úgy rémlik, hogy NNB most nem emelt nagyot, csak azon változtatott, hogy inkább a hosszabb, de nem túl hosszú találkozókat érje meg jobban választani, mert azokat szereti. Nem lehet, hogy azért voltak alacsonyabbak a magyar árak, mert mostanában egy kicsit hirdetett NNB a magyar irányba is?

", mert ma már egészen más célcsoportjaitok vannak, mint amilyen én valaha voltam vagy lennék, ezért az én véleményem mondjuk egy hirdetés tartalmáról, egy szolgáltatási formáról vagy egy konkrét kommunikációs helyzetről nemcsak irreleváns, de akár félrevezető is lehet. "

Ebben nem vagyok olyan biztos, mert szerintem azok a külföldiek, akikkel találkozunk, ők sem "gazdagok", inkább amolyan középosztálynak számítanak. Vagy nemtom, középosztálynál magasabbnak, de nem annyival.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.21. 14:39:26

@prandelli: "a külföldiektől meg a jelek szerint szinte bármennyit el lehet kérni."

Na, ez is egy érdekes kérdés:). Asszem, itt fent mondtam, hogy a volt párom szerint a korábbi áraim nevetségesen alacsonyak voltak, a mostani meg már csak szimplán alacsonyak. Aztán persze lehet, hogy ha kétszeresére emelném a mostanihoz képest, akkor se lenne nagy különbség a keresletben:D, de ezt azért valahogy kétlem. Jó lenne valahogy mérni a dolgot, de ha emelném is, és visszaesés lenne, nem tudhatnám biztosra, hogy az áremelés miatt :-/. Bár mondjuk ha a tavalyi meg tavalyelőtti ár is hasonló lett volna, és az oldalam se változott volna, meg kb semmi, akkor esetleg azt a hatást ki lehet szűrni, hogy pl. most épp nyár van, és olyankor visszaesik a kereslet. Na, ilyen kutatásokban iszonyú szívesen részt vennék:)))).

És azt meg ugye nem tudjuk, hogy mások, akik magasabb árakon dolgoznak, mennyire keresettek. Egy lányt ismerek, aki tavaly ilyenkor még kb az én áraimon dolgozott, most viszont a kétszeresére emelte. Ő azt mondja, hogy kevesebben keresik, de így is megéri. Viszont még az ő árai sem iszonyú magasak, bár mondjuk a németországiakat szerintem már eléri (függ persze attól is, hogy Németország melyik része), de mondjuk a franciát, asszem nem, és a svájcit sem. Az amerikainál asszem, annyival már nem kevesebb, bár szerintem azon az áron, amihez hasonlítom, nála kevésbé jól kinéző lányok dolgoznak. De most azért eléggé csak tippelgetek, viszont a "bármennyi" még akkor is túlzás szerintem, ha leveszem belőle, hogy eleve túlzó kijelentésnek készült:D

Sose felejtem el, hogy az egyik hirdetőoldalon volt fórum, benne egy elég aktív thai csajjal, aki mondta, hogy csak külföldiekkel találkozik. Ki volt írva az ár, ami óránként asszem, 15.000 volt magyar forintban. És gondolom, ez már a magas, külföldieknek szánt ár volt.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.22. 19:16:19

@prandelli: Izé, az a helyzet hogy a magyar honlapos áraim egy ideje már különböztek az angol honlaptól. Egy időben megpróbáltam megint magyar hirdetőoldalon hirdetni, emiatt. Amúgy is, csak amúgy magyar hirdetés hiányában nem nézte senki. Nem nagyon csíptem ezt a különbséget, de a két piac árai között akkorák a különbségek hogy nem tudom őket összeegyeztetni.

Szóval alapból az volt hogy az első óra az egyik helyen 90 euró volt, a másikon 15 000 Ft, aztán a magyar megszűnt, az angol meg felment 110-re. Meg az egész koncepció más lett.

A magyar honlap amúgy megvan, csak nem publikus.

"Érdekes viszont ez a radikális kettéválása a piacnak"

"ma már egészen más célcsoportjaitok vannak, mint amilyen én valaha voltam vagy lennék, ezért az én véleményem mondjuk egy hirdetés tartalmáról, egy szolgáltatási formáról vagy egy konkrét kommunikációs helyzetről nemcsak irreleváns, de akár félrevezető is lehet. "

Engem azért érdekelne. Pláne hogy amúgy nagyon hasonló emberekről van szó. Itteni vagy ottani középosztály, esetleg felső középosztály. Meg egy kevés alsó jövedelmi kategóriás középosztály, mondjuk tanár nálunk. Nem tudom hogy egy postás Angliában minek számít. Ami a magyarok között annyira nincs, logikusan, az a magasabb pozíciójú, külföldre utazgató üzletember.
Mostanában ráadásul a külföldi vendégek viszonylag rövidebb időtartamokra akarnak találkozni, kevesebb az egész estés tali, a jellemző inkább az 1-1.5 óra. Szóval még ez sem különbözik annyira.

"külföldiektől meg a jelek szerint szinte bármennyit el lehet kérni"
Azért érdekelne hogy hogy alakulna a kereslet ha egy nullát hozzácsapnék minden ár végéhez :)

Amúgy új magyar érdeklődők kb nem voltak, egy vagy két hetet voltam fenn a Beszin, folyamatosan bekapcsolt telefonnal, egyetlen szál vendég lett belőle, az is félórás. Valahogy nem olyan vagyok ami bejön a magyar pasiknak, gondolom lehetne tanulmányozni hogy miért de annyira sokat nem számít, a külföldi escortos, outcallos műfaj jobban bejön. Még a dinner date-k is visszajöhetnek ősszel.

szombathelyi vitéz 2015.07.30. 18:40:12

@Ivonn88: "szerintem azok a külföldiek, akikkel találkozunk, ők sem "gazdagok", inkább amolyan középosztálynak számítanak. Vagy nemtom, középosztálynál magasabbnak, de nem annyival"
Ha most találkoznánk először és ismeretlenül egy fórumon, akkor erre azt mondanám kapásból, hogy hé, ne nézzük már hülyének egymást:) Te is tudod, hogy aki "középosztály vagy annál magasabb" kategória - mondjuk az 5-8. jövedelmi (és vagyoni) decilis - a ti partnereitek országaiban, az Magyarországon a felső 5-10 százalékhoz tartozna. Aki pedig "középosztály vagy annál magasabb kategória" Magyarországon, az ezeknek az országoknak a mércéjén kőkemény underclass lenne. Egy skandináv munkanélküli életszínvonala és szabadon elkölthető jövedelme meghaladja egy magyar egyetemi docensét. Persze ennek a következményei közül az a legkevésbé érdekes, hogy a magyar ügyfelek nem tudják megfizetni a ti áraitokat:/ Viszont attól még igaz, sőt itt érvényesül talán a legtisztábban. Vannak olyan relációk, ahol ezen a kegyetlen mércén valamit árnyalhatnak az egyéb emberi tulajdonságok és paraméterek - sokat azért nem, legfeljebb egyedi kivételek szintjén - de a ti szolgáltatásaitok igénybe vétele szempontjából aztán tényleg mindenki pontosan annyit ér, amennyije van. Ezzel amúgy nem is lenne még baj.

Sokkal nagyobb probléma - magyar férfi szemszögből, természetesen - amikor ez az egyre mélyülő egzisztenciális szakadék mind jobban rányomja a bélyegét a privát kapcsolatok "piacára" is. A ti paramétereitekkel rendelkező, vagy azt megközelítő (de nem szexmunkás) lányok is szabadon válogathatnak a nyugat-európai, amerikai és néhány más országból érkező "középosztálybeli vagy annál magasabb" kategóriájú férfiakból.* Nyilván egyre többen meg is teszik, hiszen így 2-3 szinttel magasabb egzisztenciális körülmények közé kerülhetnek _azonnal_, mint amit 10-15 év megfeszített közös munkával _esetleg_ összerakhatnának, ha a velük egy kategóriába eső magyar fiúk közül választanának partnert.
(Aki szexmunkás, annál pedig még inkább így van. Tehát az ő párjuk hosszabb távon még nagyobb valószínűséggel a tehetős külföldiek rétegeiből fog kikerülni, mint a nem szexmunkások esetében. Rátok is igaz ez, legfeljebb a ti ritka típusotoknál kicsit más mechanizmusok vezetnek el ugyanahhoz a statisztikailag várható eredményhez, mint más szexmunkás-típusoknál. És igaz akkor is, ha NNB személyesen pont kivételt jelent a tinédzser korában megismert férjével, és ezért az alacsony esetszám miatt elrontja a statisztikát:) Azóta eltelt 10+ év, a világ is megváltozott, és ha a mostani viszonyok között keresne párt magának, akkor a várható érték nála is egy jól szituált külföldi lenne, és értelemszerűen jó eséllyel a vendégei közül. Nincs ebben semmi személyeskedés, egyszerű szociológiai valószínűségelemzés.)

*Hogy miért ilyen nagy a kereslet a másik oldalról irántuk, és miért elhanyagolható ehhez képest a fordított felállású párok száma, az most túl hosszú lenne egy lábjegyzethez. De egyébként más posztok alatt már volt róla szó. Az eredmény azonban ott van a statisztikákban is, nem valami szubjektív nyavalygásról van szó: www.origo.hu/itthon/20150728-ferfiak-hajadonok-elvaltak-szinglik.html
Már ebben a cikkben is nagyon durva számok szerepelnek, pedig a téma szempontjából legfontosabb adatok majdnem 5 évesek benne (2011), és a folyamatok pont az utóbbi 5 évben gyorsultak fel igazán. Plusz az idősebb korosztályok ebben lényegében érintetlenek, vagyis a fiatalabb generációk hozzák össze a nemek közötti különbséget. Tehát ott már egészen durva viszonyok alakultak ki, az eredmény pedig pontosan le van írva a cikk címében. Egyedi esetek persze kitörhetnek ebből a statisztikából is, de fiatal vagy kora középkorú magyar férfinak lenni ma jelentős hendikep rendszerszinten, az élet egyik legfontosabb területén. És ez nem jó.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.07.30. 19:01:20

@szombathelyi vitéz: Szerintem Ivonn (én biztosan) társadalmi osztályokról próbált beszélni, nem konkrét, forintosított anyagi helyzetről. Mivel az alaptéma az volt hogy más célcsoport, más stratégia, kommunikáció. Közben meg pl szerintem a stratégia meg a kommunikáció inkább azon múlik hogy az illető milyen társadalmi osztályba tartozik, az meg eléggé hasonló. Illetve ez vitatható, de ez a téma.

"a magyar ügyfelek nem tudják megfizetni a ti áraitokat:/ "
Annyira kevés lány hirdet pont csak a külföldieknek hogy ezzel nem veszítettek sokat a magyar ügyfelek. Pláne hogy amikor velük próbálkoztam nemrég az finoman szólva nem volt átütő siker.

"NNB személyesen pont kivételt jelent a tinédzser korában megismert férjével"
22 voltam, csak a pontosság kedvéért. Oké, ő tényleg tinédzser volt. De akkor már dolgoztam, szóval elméletben válogathattam volna a tehetős nyugat-európaiak között, csak gyakorlatban nem tettem.

NNB válik a férjétől, amúgy. Most van egy párja, valaki aki jól megfelel a leírásnak, bár a választásban legkevesebbet a felsorolt paraméterek számítottak. Meg ez a beleülés a jó anyagi helyzetbe azért nem ennyire egyenes, elég sok okból. Ezek közül az egyik az, hogy az ember nem feltétlenül házasodik össze azzal akivel elkezd "járni" (vagymi).

Az én helyzetemet egyébként nem keverném bele a nem-szexmunkás lányok esetleges párválasztási szokásaiba. Mindenki az ismerősi köréből válogat, nekem ilyenem van, mivel amúgy nem vagyok egy társasági lény. Ugyanilyen paraméterekkel, szexmunka nélkül teljesen más lenne az ismerősi köröm és nem nagyon tudom elképzelni hogy hogyan válogathatnék a nyugat-európai férfiakból. Plusz az ízlésem annyira speciális hogy a választék nagysága jellemzően 0, néha meg 1.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.30. 19:46:43

@szombathelyi vitéz: Közben nézem amúgy a statisztikákat, de nem áll össze a kép. Egyrészt amit nem értek, hogy a férfiaknak nem tudjuk, hány %-a özvegy, de ha elvileg 100%-ra jön ki az egész, 7,1%-nak kéne lennie, az ábra szerint viszont nincs ennyi. Esetleg sok volt a férfi választmegtagadó, nem tudom. Másrészt jó lenne tudni, hogy egy szűkebb korcsoport-kategóriában mik az arányok, mert ez így nem mond sokat - pl. lehet, hogy az özvegy férfiak jelentős része egyszerűen újraházasodott. Amúgy a házas férfiak aránya is nagyobb, mint a házas nőké, valamint több az elvált nő mint az elvált férfi.

Egyébként még mindig egy olyan korban élünk, ahol állítólag a férfi egóját sérti, ha jobban keres a párja, lehet, hogy nem ártana ezen a hozzáálláson sem változtatni :-/.

@noname.blogger: igen, társadalmi osztályokról beszéltem:).

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.07.31. 01:14:26

@Ivonn88: ahogy azon az elképzelésen is, hogy a nőnek olyan férfi kell, aki nála jobban keres, magasabb végzettségű stb.. Csak hogy ne legyek egyoldalú. A körülöttem élők alapján nekem úgy tűnik, hogy a fentiek elfogadása (vagyis a nemi szerepek bontogatásaa) és a feminista szemléletmód korrelál.

szombathelyi vitéz 2015.08.28. 23:56:26

@noname.blogger: "Szerintem Ivonn (én biztosan) társadalmi osztályokról próbált beszélni, nem konkrét, forintosított anyagi helyzetről... hogy az illető milyen társadalmi osztályba tartozik, az meg eléggé hasonló"
Sajnos ez nem tudható le ennyivel. Egy magyar és egy nyugat-európai ember között, akik elvileg egyformán középosztálybeliek lennének a társadalmi státusz alapján, olyan mértékű egzisztenciális különbség van, ami egyszerűen más társadalmi osztályba helyezi őket. Az egyik 1000 eurót kap a munkájáért, a másik ötezret, és a szabadon felhasználható - a középosztálybeli életmódhoz szükséges - jövedelemben még durvábbak a különbségek, 1:10 körül van az arány. Az egyiknek marad 200 euró az 1000-ből, a másiknak 2000 az 5000-ből. Ők NEM tekinthetők ugyanabba az osztályba tartozónak, és a párkeresési piac sem tekinti őket annak. Ez a realitás, nincs értelme úgy tenni, mintha.

@Ivonn88:
Találtam közben egy statisztikát, ami adhat némi támpontot a vonatkozó magyar állapotokhoz is: hvg.hu/vilag/20140718_Minden_nyolcadik_szolvak_not_kulfoldi_ves
A cikk második bekezdésében leírt érvek is jogosnak tűnnek arra nézve, hogy "(a tényleges) arány szakértői vélemények szerint ennél jóval magasabb lehet" - vagyis egy 15-20 százalék egyáltalán nem tűnik túlzott becslésnek az érintett korosztályokban. És mivel nem Pozsonyt szokás Európa Bangkokjának nevezni, hanem Budapestet, a magyarországi helyzet minimum hasonló lehet. De inkább felfelé térhet el. Ehhez jön még, hogy a külföldiek számára nyilván a választék lefölözése a cél és a motiváció - miközben a másik oldalon "a hölgyek számára vonzó egy nyugat-európai partner, aki anyagiak és presztízs szempontjából is előkelőbb helyen van, mint egy hazai" - vagyis abban a 15-20 százalékban minden bizonnyal felülreprezentáltak a jócsajok (ez alatt nem feltétlenül csak a külsőt értem, de persze azt is)
Szóval elég könnyen el lehet jutni egy olyan becslésig, hogy egyes rétegekben a lányok harmada-fele is érintett lehet. Például a városi, felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő, nem nagyon konzervatív, legalább átlagosan kinéző rétegben. A többiek pedig a hazaiak közül már értelemszerűen mind felfelé választhatnak. A nem a felső 10-20 százalékba tartozó magyar férfiaknak pedig innentől csak rossz választásai maradnak. Beletörődhetnek, hogy 3-4 kategóriával maguk alattról jut nekik társ a "maradékból, akik már senkinek nem kellettek". Vagy lemondhatnak teljesen a párkapcsolatról, ez is egyre gyakoribb. Esetleg kimehetnek Thaiföldre párt keresni, ott még ők is lehetnek valakik, bár nyilván ott is hátrányból indulnak a nyugatiakkal szemben. És végül kimehetnek Angliába vagy Németországba, ahol jó esetben 10-15 év alatt felverekedhetik magukat az ottani alsó középosztály szintjére, egy orvosi vagy műszaki diplomával pedig akár a ti vendégeitek szintjére is. Aztán hazajöhetnek, és akkor már nekik is juthat valami. Csak éppen ráment a legjobb húsz évükből minimum tíz - és akkor most még a legrugalmasabb, leginkább reakcióképes rétegekről beszélünk, akiknek legalább van választásuk, még ha keserves is.

(Igazából azt utálom egyébként a legjobban, amikor aztán ideológia is kerül a dolog mögé, mint pl. itt: thesenseco.wordpress.com/2015/05/22/705-why-i-stopped-dating-hungarian-men/
És nem állítom, hogy mindenki ilyen programszerűen intézi a dolgot, csak valahogy "mitteszisten" mégis a tehetős külföldiben találja meg a számára fontos értékeket. Megint csak: ez a realitás, kb. mint a gravitáció.)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.08.29. 01:29:38

@szombathelyi vitéz: Oké, de ez hogyan befolyásolná a szexmunkást keresést, miben gondolod, hogy van különbség? Mintha most a két téma összecsúszott volna, ez a rész itt most a hozzánk hasonló szexmunkások célcsoportjáról szól.

A cikkel kapcsolatban: annyira jó lenne, ha meg lehetne nézni a konkrét statisztikát is :-/, mert így a Nyugat-európaiak arányát kb. csak találgatni lehet. Ugyanazt tudom mondani, mint fentebb: "Egyébként még mindig egy olyan korban élünk, ahol állítólag a férfi egóját sérti, ha jobban keres a párja, lehet, hogy nem ártana ezen a hozzáálláson sem változtatni :-/. (...) ahogy azon az elképzelésen is, hogy a nőnek olyan férfi kell, aki nála jobban keres, magasabb végzettségű stb.. Csak hogy ne legyek egyoldalú. A körülöttem élők alapján nekem úgy tűnik, hogy a fentiek elfogadása (vagyis a nemi szerepek bontogatásaa) és a feminista szemléletmód korrelál."

Elolvastam a linkelt bejegyzést is, de nem igazán értem. A "mindig siránkozunk"-hozzáállást megértem, ha nem szereti, és inkább dobja az összes magyar férfit, biztos,ami biztos, bár röhögök magamban, hogy engem meg az zavar, ha valaki "túl pozitív":D. Aztán ír arról,hogy felcserélődtek a nemi szerepek,de arról nem,hogy hogyan, és hogy ez most baj-e neki vagy sem. Egyik részről mintha az lenne a baj,hogy ahhoz túl képzett és túlságosan meri megmutatni, hogy van agya, hogy klasszikus párkapcsolatban éljen, másrészről viszont mintha mégis valami klasszikus-közelit keresne, amihez viszont a "nem elég férfias" férfiak Magyarországon nem jók, az "elég férfiasakhoz" viszont ő "nem elég nőies". Mondtam már, hogy dobni kéne a nemi szerepeket?:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2015.08.31. 00:37:03

@szombathelyi vitéz: Ez volt az eredeti kijelentés, tudtommal erről beszélgetünk:
"ma már egészen más célcsoportjaitok vannak, mint amilyen én valaha voltam vagy lennék, ezért az én véleményem mondjuk egy hirdetés tartalmáról, egy szolgáltatási formáról vagy egy konkrét kommunikációs helyzetről nemcsak irreleváns, de akár félrevezető is lehet. " (prandelli)

Én meg tagadtam hogy annyira más a célcsoport a hirdetés tartalma, szolgáltatási formája vagy a kommunikációs helyzet szempontjából. Azért tartom őket hasonlónak mert hasonló dolgokra buknak pl egy hirdetésben. Hasonló mentalitás, hasonló igények. Más anyagi helyzet, igen, és ez változtat a számokon a hirdetésben meg az igényelt időtartalmakon, de egyéb tekintetben minden ugyanaz, nem kell pl másként viselkednem. Ha rövid hirdetésszöveget akarok fogalmazni akkor az ugyanaz magyarul és angolul, a fotók is ugyanazok.
Ugyanolyan emberek, kevesebb pénzzel. A legtöbb fizikai melós pl nem ilyen ember, csak összehasonlításképpen.

Párkeresési piacról én nem beszélgettem veled.
süti beállítások módosítása