Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezt írta valaki egy fórumon: "a kurválkodás soha nem is volt, és most sem az, valamint a közeljövőben valószínűleg nem is lesz az a szakma, amivel nagyon büszkélkedni fognak."

Ezzel egyetértek, viszont sajnálom, hogy így van. Persze nem a szakmával akarok büszkélkedni (nem hiszem, hogy pusztán egy szakma erre elég lenne, legyen az bármelyik), de azt értékelném, ha azzal büszkélkedhetnék, hogy jó vagyok benne. Már ha jó vagyok. Már ha szakma ez egyáltalán.

Valaki, szintén kommentben, egyszer azt mondta, ez max pénzkereső foglalatosság lehet (a munka szót nem szívesen használta), szakma semmiképpen, mert nem kell hozzá semmilyen képzettség. Ez is benne van a dologban. Aztán meg az is, hogy most ugyan talán jó vagyok - na de milyen mezőnyben?!

Érdekes belegondolni, hogy a felsoroltak hogyan változnának meg, ha egyszer ez az egész elfogadottá válna.

Szóval van az a vonatkozás, hogy jó vagyok. Nem tudom, az vagyok-e igazából, de egyesek jónak mondanak, azt pedig mindenképpen elmondhatom, hogy egy bizonyos szűk szegmensben egészen hozok egy szintet. Az évek folyamán úgy alakult, hogy lassan rájöttem miben vagyok jó és miben nem, arra is, hogy mi az, amit szeretek, és mit nem. Ha kaptam egy visszajelzést arról hogy valami jó, igyekeztem rájönni, hogy pontosan mitől is az, hogy ezt később  is bevethessem, esetleg továbbfejleszthessem. Például orális technika :) vagy mondjuk az, ahogy próbálok emberekkel kapcsolatot teremteni. Ha valami a visszajelzés alapján nem volt jó akkor azt igyekeztem vagy javítani, vagy elhagyni teljesen, ha nem szerettem, vagy úgy gondoltam, esélytelen. Így idővel kialakult egy profilom, amire hálistennek van kereslet.

Ugyanakkor közben azon gondolkodom, hogy esetleg meg lehetett volna spórolni az időt ezzel-azzal, ha hamarabb megtanulom valakitől. Mondjuk el tudnék képzelni egy oktatást... talán olyan dolgok is vannak amelyekben én tudnék információt átadni. De van egy csomó olyasmi is, amit egyszerűen nem vállalnék el, ha egy kliens megkérnéne rá, ilyen például a megjelenés valamilyen társasági eseményen ahol illemszabályok vannak, vagy a táncolás. De el tudnék képzelni oktatást arról is, hogy hogyan lehet jól kijönni különböző fajta emberekkel. Mert néhány típussal jól elvagyok, néhánnyal viszont nagyon nem tudok mit kezdeni.

Egyszer meghívtak külföldre több mint egy hétre és a pasi egyáltalán, semennyire nem volt velem elégedett a végén. Szerintem hazaküldött volna két nap után, de ha nem, hát jöttem volna magamtól, a repülőjegy viszont le volt foglalva előre, így maradnom kellett. Egy kínszenvedés volt. A pasinál semmilyen kommunikációs trükk nem vált be, semmivel nem tudtam felkelteni az érdeklődését, nem tudtam belőle pozitívat kiváltani. Amikor úgy éreztem, pont kezdenek érdekesekké vagy gördülékenyekké válni a dolgok, kiderült, számára pont hogy bosszantóak, kellemetlenek kezdenek lenni.

Pedig nem volt rosszindulatú, vagy ostoba, és még az elvárásai sem voltak irreálisak. Olyasvalakit akart, aki feltűnően nőies, szenvedélyes, szeszélyes, ugyanakkor felületes. Szereti a csillogást, a divatot, szeret fecsegni mindenféle jelentéktelen dologról és soha nem menne bele mélyebb beszélgetésbe, vagy vitába semmiről. Azaz pont az ellentétem.  Persze a legtöbben nem tudják tartósan eljátszani, hogy halálpontosan az ellentétei annak, amilyenek igaziból, de meggyőződésem, hogy egy profi képes lenne erre, és minél profibb, annál inkább. Az, hogy nekem nem ment, csak azt mutatja, hogy nem vagyok profi*.

Ráadásul úgy gondolom, ez tanulható. Végülis a menedzsereket is szokták tréningekre küldeni ahol többek között az emberekkel való helyes bánásmódot is tanulják, de több könyvben is szembejött például a japán gésák vagy elit kurtizánok mindenre kiterjedő képzése, nem hiszem, hogy ez ne lenne megvalósítható egy modernebb verzióban. Lehetne benne az eddig említetteken kívül még egy csomó minden, mondjuk különféle masszázsok, vagy körülményekhez illő öltözködés, stílustanácsadás, meg persze egészségügyi ismeretek is. De ha gondolkodnék, biztosan ki tudnék még találni dolgokat. Összességében simán el tudnék képzelni egy akár két éves OKJ-s képzést is, szerintem van ennyi anyag a témában.  Ehhez viszont az kellene, hogy ez egy elfogadott szakma legyen ami által akár megbecsülést is lehet szerezni, ne pedig egy szégyellt valami, ami hogyha kiderül, az ember bukhatja a családját, a barátait, a karrierjét és nagyjából az összes szociális kapcsolatát.

Egy ilyen változás szerintem a minőség növekedésével is járna. Most sokan választják ezt  egyszerűen csak azért, mert sok pénzt lehet keresni vele és mert őket valamiért nem érinti annyira a stigma, mondjuk mert már amúgy is ezer szempontból problémásak, Ők szinte bármit csinálhatnak, meg is keresik azt a pénzt, mert kereslet van, a verseny meg korlátozott, hiszen azok akik tehetségesek lennének benne és élveznék is, inkább csinálnak valami olyat, amivel több társadalmi megbecsülés jár.

Plusz pont a stigma miatt jönnek ide olyanok is, akiknek valami komoly lelki problémája van és tudat alatt büntetik magukat ezzel. Akik valamilyen módon extrán utálják ezt az egészet, és nem csak azért csinálják mert ennek ellenére sok pénz van benne, hanem azért mert -ahogy sokan emlegetik - nincs elég önbecsülésük hogy valami másba kezdjenek.  Szerintem ez a munka különösen romboló tud lenni számukra és ők is, a szakma is jobban járna, ha inkább valami másba kezdenének. Vagy ha a szakma lenne más, ha nem ártana jobban a magánéletnek, mint  mondjuk egy olyan munka, ami sok utazással jár és ezért leginkább egyedülállóaknak jó.

...Nagyjából ennyi. Utópia. Lehet, hogy egy ilyen világban én pont kiszorulnék a mezőnyből (azért optimista vagyok), de még így is megérné a dolog.

*vicces, hogy ő volt az egyetlen ugyanakkor, akitől komoly munkaajánlatot kaptam. Meg volt győződve róla hogy pocsék escort vagyok, viszont komoly hatást tettek rá a kvalitásaim a másik szakmámban, amelyben most diplomát szerzek. A kettő bizonyos szempontból pont ellentéte egymásnak.. Érdekes lett volna, de végül nem fogadtam el, sajnos ahhoz a témához pont nem értettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr535491434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ttama 2013.09.12. 16:11:33

Igen ez egy utópia. Egy ilyen toleráns társadalom nem csak erre a problémára szolgálna megoldással, mert ehhez olyan általános emberi kvalitásokra lenne szükség ami a legtöbb most megoldhatatlannak tűnő társadalmi problémánkat megoldhatóvá tenné.

Ha már feszegetjük a társadalmi kereteket - mert ez a blog tulajdonképpen ezt teszi, méghozzá többnyire színvonalasan, néha meg csak egy blog :) - szóval ha már feszegetjük a társadalom kereteit hadd vessek fel egy másik kérdést, nyilván mindenki a saját életéből indul ki, most én is.

A monogámia a külsőségek és az "erkölcsök" szintjén meg van kövesedve a társadalmunkban - persze tudjuk, hogy ez a valóságban szinte senkivel sincs így 100%-an.
Egy olyan világban amikor az ember egy pár száz fős közösség tagja volt, nem is működhetett rosszul, bár igazából tudjuk, hogy akkor sem működött. Na és itt jön a társadalmi keret feszegetésem, ha az teljesen elfogadott, sőtt elvárt, hogy ha több gyerekem van akkor azokat mind tudjam szeretni, miért elképzelhetetlen, hogy egyszerre több nő iránt is képes legyek szeretetet/szerelmet érezni? Félre értés ne essék, nem arról van szó, hogy egyik hétről a másikra száll az ember egyik virágról másik virágra és azt képzeli, hogy mindet szereti. Nem erről beszélek... Nos ez csak úgy felvetettem, mert most éppen ez jutott eszembe.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.09.12. 17:44:26

@ttama: "miért elképzelhetetlen, hogy egyszerre több nő iránt is képes legyek szeretetet/szerelmet érezni?"

Ebben a témában nem én fogok vitázni veled, számomra triviális, hogy a dolog lehetséges. A nemeket megvariálva is. Értem azt is, hogy az egyszerre több irány nem a felelősség lepasszolását, vagy hedonizmust jelent.

Gyakorlatban is lehet teljesen működőképes a dolog, az ilyen helyzetben felmerülő problémákat ugyanúgy meg lehet tanulni kezelni, mint a mostani helyzetek problémáit. Azt mondjuk nem tudom, hogy a szenvedélyes fajta szerelemmel mi a helyzet, az talán nem lehet nagyjából sem egyforma több irányban, de ezt nem érzem problémának, a kapcsolatok többsége nem ezen alapul most sem. Akinél meg ezen alapulna az lehet monogám is, nyilván talál erre megfelelő partnert.

Almeron 2013.09.14. 20:00:09

Minap egy igen érdekes beszélgetés zajlott le. Egy ismerősöm megemlítette, hogy a saját tulajdonú vállalatánál van egy nő (alkalmazottja), aki alkalomadtán leszopja.
Így minden bizonnyal állása stabilabb lábakon áll, hisz teljesítménye khm... gyakorlatban is értékelhető :)

Nem kívánom minősíteni ismerősömet, mert... hát a magyar valóságban sikeres vállalkozónak számít (és ez egy bizonyos viselkedési norma felvételével jár), viszont igencsak kevésre értékelem a nőt, aki hajlandó állásáért szopni.

Kijelenthető, hogy a szóban forgó hölgy kurva lenne?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.09.15. 13:00:29

@Almeron: attól függ, mit értesz kurva alatt. Ha a szó eredeti jelentését vesszük, akkor nem, hiszen nem kap konkrétan semmit a szexuális szolgáltatásért. Ez elég egyértelműen a "megvesztegetés"-kategória.
Egyébként egyoldalú a dolog? A csaj leszopja, semmi viszonzás?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.09.15. 18:19:32

@Almeron: Nem vagyok biztos benne hogy az ismerősöd különb, mint a nő..

Szóhasználat: mondjuk azt, hogy abban a fogalomrendszerben amelyben ő kurva, sem én nem vagyok az, sem Ivonn, de még Flóra sem, hiába hívja magát annak.

Azt tudom eléggé utálni, amikor valaki mixeli a rendszereket.
Amit a csaj csinál, az csalás, ha az állásért csinálja ("megvesztegetés" szó is jó), ha meg nem, magánélet/hobbi. Viszont nem szexmunka.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.09.15. 19:19:56

Teljesen egyértelmű, hogy amennyiben ez tényleg kapcsolatban áll valamilyen módon azzal, hogy a nő alkalmazva van a cégnél (akár úgy, hogy valójában nem jó munkaerő, akár úgy, hogy a munkavállalóval bármit meg lehet tenni), és nem "közös hobbi", mindkét fél ugyanannyira hm, nem túl etikus.

Almeron 2013.09.16. 15:55:03

@Ivonn88: @noname.blogger:
Nem hiszem, hogy lenne viszonzás. Igazából nem is a szopás tényén lepődtem meg, hanem hogy viszonylag alacsony titkárnői fizetése bebiztosításáért teszi meg (tesi vonzalom nem valószínű, mert ismerősöm, nem éppen egy Adonisz... finoman fogalmazva). A nettó 120-150 ezres fizetésért (tippelem, nem tudom a valós számokat) igencsak "extra" feladatnak tűnik :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.09.16. 22:35:07

@Playman123: aranyos:)

@Almeron: nekem kapásból az ugrott be, hogy vagy nem végzi egyébként elég jól a munkáját, vagy simán lehet a helyére bármikor 10 másik jelentkezőt találni, és mivel könnyű az embereket kirúgni, kénytelen máshogy is bebiztosítania magát. De biztos van még ötezer más variáció, és biztos nem annyira fekete-fehér a dolog, mint amennyire annak tűnik. Nekem mindenesetre nem szimpatikus a dolog. Ha valami munkát végzek, és annak nincs köze a szexualitáshoz, nem a szexuális képességeimmel szeretném megtartani, ha lehet.

Almeron 2013.09.17. 10:38:09

@Ivonn88:
Biztos, hogy nem fekete-fehér az eset. Ráadásul éppen baráti sörözés mellett történt meg ez a beszélgetés, és sok esetben ilyenkor jön elő a kinek van nagyobb farka típusú licitáló beszélgetések, pl. én megdugtam 5 nőt ezen a héten, a másik 5 az legtutibb prostit stb...

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.09.17. 13:05:29

@Almeron: Az egészet szomorúnak, szánalmasnak mondanám. Nagyon sokat felad a csaj, nagyon kevésért.

Almeron 2013.09.17. 13:23:12

@noname.blogger:
Tény! És bár mindkét fél elítélhető, valahogy a nőnek nagyobb a sara.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.09.17. 13:29:13

@Almeron: Szerinted akkor is így gondolnád, ha fordított lenne a felállás, egy főnöknőt elégítene ki a stabil állásért a titkára? Csak kíváncsi vagyok.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.09.17. 13:41:42

@Almeron: szerintem egyenlően mindkettőé. Miért lenne inkább a nőé nagyobb? Sőt, így továbbgondolva, ha hatalmi viszonyokból indulunk ki, a magasabb pozícióban lévőnek kéne okosabbnak lennie, szóval inkább a főnöké.

Playman123 2013.09.17. 15:14:53

Szerintem is inkább a főnöknek nagyobb a sara, mert visszaél a hatalmi poziciójával.
Ha a nő azt mondaná, hogy ennyi volt, többet nem teszi meg, akkor valószínűleg elvesztené a munkáját.
Ha a férfi mondaná azt, hogy erre már nincs szükség, akkor a nő biztosan nem mondana fel.

Almeron 2013.09.17. 21:22:21

@Ivonn88: @noname.blogger:
Szerintem pedig az alkalmazottnak nagyobb a sara. A hatalom, mint visszaélési lehetőség mindig is adott volt. De a határ, amit át kell lépni az nagy kérdés.
Lehetősége lehetne, hogy a hölgy munkaügyhöz forduljon, felnyomja a feleségénél, nyilvánosan jelenetet rendezzen, stb... de, ha elfogadja, pontosabban beletörődik a helyzetbe, akkor inkább érzem sárosnak őt.
természetesen a főnöket ez nem menti fel, és nem lesz tőle szebb a pedigréje, de kettőn áll a vásár. Vagy szopja le és zsarolja meg... számtalan lehetőség adódhat :)

Viszont, ahogy Ady is megírta oly régen, itt van az ősz, itt van újra. És nagy lesz a nyomorom, mert a nagy hidegben, lakhelyem 500-1000 méteres körzetében szoktam lányokat keresni.
Márpedig a tavalyi év nagyon nyomorúságos volt...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.09.17. 21:27:36

Ez egy kicsit olyan, mint azt mondani, hogy mondjuk a verbálisan folyamatosan bántalmazott embernek a párkapcsolatban joga lenne feljelenteni az illetőt. Igen is, meg nem is. Nálunk az áldozatok nem nagyon szeretnek beszélni, mert általában nem nekik adnak igazat.

"A hatalom, mint visszaélési lehetőség mindig is adott volt." - ergo, akkor már nem is negatív dolog?

Egyébként szerintem is kettőn áll a vásár, és szerintem még nem tartunk ott, hogy valakinek ENNYIRE kellene féltenie az állását, meg nem is célom mindenképpen megtalálni, hogy ki lehet a sarasabb:). Viszont érdekes, hogy nekem úgy tűnt az elején, hogy a haverodat tulajdonképpen egyáltalán nem ítéled el, nekem meg valahol tök egyértelmű volt, hogy mindkét fél egy kicsit... khm...

Almeron 2013.09.17. 22:15:57

@Ivonn88:
Mivel régóta ismerem, így "minden szentnek maga fele hajlik a keze" elv alapján nem tudom annyira démonizálni. Viszont tény, hogy nagy szemét tud lenni. Nem akarom felmenteni, viszont vannak közös ügyeink, így maximum az a fórum marad, hogy kicsit körbejárjam a témát.

"A hatalom, mint visszaélési lehetőség mindig is adott volt." én úgy értettem, hogy nincs új a nap alatt. Ilyen "dolgok" voltak, vannak és sajnos lesznek. Ezért az emberen múlik, hogy bevállalja az "áldozat" szerepet, vagy tevékenyen tesz is ellene.

Továbbá, hogy az áldozat nem beszél... amíg ez a mentalitás marad meg az emberek fejében, addig nem lesz változás.

Playman123 2013.09.17. 22:36:33

@Ivonn88: Sajnos ott tartunk, hogy elég sok embernek ENNYIRE féltenie kell az állását. Főleg vidéken, leginkább a kisebb településeken.
Budapesten a megoldás az lehet ilyen - kényszer - helyzetben, hogy a munkába lépés első napjától kezdve keresné az új munkahelyet (ha már elfogadta). De vidéken, a kisebb településeken ez szinte reménytelen.
süti beállítások módosítása