Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Na, ez talán egy kicsit hosszú cím lett, de ez az a mondat, ami a legjobban kifejezi, hogy mi a bajom a legtöbb emberrel: képtelenek megérteni, hogy az, ahogyan ők éreznek, nem feltétlenül egyezik mások véleményével. Elég gyakori emberi hiba, jómagam pl sokszor megkaptam jó tanácsként, hogy "menj társaságba, mert azt az emberek szeretni szokták". Hát én nem, tessék elfogadni. Ugyanígy: eszem ágában sincs másokat győzködni arról, hogy idegen emberekkel szexelni milyen jó, viszont cserébe tessék abbahagyni a győzködésem arról, hogy ez nekem tulajdonképpen szar érzés. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy akinek tényleg rossz, de nem tud kiszállni, annak segítsenek, meg hogy úgy általában javítsunk az emberek lelki egészségén. Azzal meg végképp egyetértek, hogy számolják fel az emberkereskedelmet és úgy általában az emberek szexuális kihasználását. Viszont nagyon nem szeretem, ha valaminek az az alaptétele, hogy "ez a dolog rossz, mindenkinek az, kivétel nincs, pont". Talán nem jó a párhuzam, de nekem erről az jut az eszembe, amikor van valami problémám, és az első lépés az, hogy el kell ismernem: van Isten. Amikor ezen gondolkodtam, konkrétan az AA 12 lépése járt a fejemben, de most látom, hogy ez a lépés neve: "3. Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket a saját felfogásunk szerinti Isten gondviselésére bízzuk." - nem akarok kukacoskodó lenni, szóval ebbe gondolom, talán belefér az is, ha a saját felfogásom szerinti isten én magam vagyok, vagy a véletlenek összjátéka (ateista vagyok, nem hiszek semmilyen felsőbb erőben).

Valójában nem arról a cikkről szeretnék beszélni, amiből a címben idéztem (egyébként ez az), egy másik cikk verte ki nálam a biztosítékot, ami történetesen egy keresztény oldalon jelent meg, de igazából bármilyen más honlapon is megjelenhetett volna - nem is beszélve arról, hogy pár hívő ismerősöm nem értene egyet a cikkel. A lényeg már megint az, hogy "megmondjuk, hogy ez így van, és kész".


A cikk sok pontjával én is egyetértek, ld fent. Tényleg van mit javítani azon, hogy az emberek önértékelése jobb legyen, és nem véletlen, hogy sokan, akik büntetni szeretnék magukat, egy olyan munkát választanak, amivel számíthat mások és önmaga megvetésére, és a szexmunka pl. ilyen. Valóban jó ötlet a prevenció a legveszélyeztetebbek csoportjánál. Viszont tartok tőle, hogy a prevenció nagy részének lényege nagyjából annyi lesz, hogy "ne legyél prosti, te több vagy ennél".


A fent idézett mondatot már több embertől hallottam, még vendégtől is. Ő egészen pontosan azt mondta, hogy "nem illek bele ebbe a miliőbe". Meg kellett volna kérdezni, hogy miért, szerinte milyenbe illenék bele:), gondolom, ő nem akart pályamódosításra rábeszélni. Talán arra gondolt, mint sokan mások, ha a prostituáltak csoportjai kerülnek szóba, hogy van az utcai, ami a piramis legalja, meg van a luxuskategória. Persze ő, mint lakásos vendég, nyilván tud a torta legnagyobb szeletét adó lakásos rendszerről, szóval nem tudom. Az igaz, hogy a nyelvtudás miatt pl. szerintem elég jól működnék dupla akkora árakon is, ha végre megoldanám, hogy a honlapomat jó sokan megtalálják. Egyébként valami ilyesmi is a terv, ha hazamegyek: a honlap felturbózása, árak kissé felemelése.

No de visszatérve a témára, sokan mondták ezt, még úgy 19-20 éves koromban, hogy csinálhatnék valami "értelmesebbet is, ha már ennyi eszem van", ami már csak azért is érdekes volt, mert mégis mit csináljon egy 19-20 éves lány, akinek még nincs diploma a kezében, de jól akar keresni? Másrészről viszont számomra ugyan tényleg nem ez Az Álommeló, van, ami jobban érdekel, de sehol sincs törvényben rögzítve, hogy annak, akinek jobbak a képességei, mindenképpen olyan munkát kéne végeznie, ami a képességeihez passzol. Már megint, az "én jobban tudom, mi kéne neked"-hozzáállás. És nyilván minden ezerszer jobb, mint a prostitúció:P

Erről viszont eszembe jutott, amikor egy egyetemi tanárral beszélgettem: megkérdezte, hogy milyen munkáért hagynám abba, és azt mondtam, hogy pölö egy kutatói állást el tudnék viselni, diákként még egy átlagos fizetéssel is megelégednék, persze csak akkor, ha a meló nem veszi el minden időmet. Azt mondta, hogy akár tudna is nekem szerezni, mégis visszakoztam. Mert ugyan mást szívesen csinálnék, de ÖRÖKRE nem lennék hajlandó abbahagyni valamit, amit azért mégiscsak szeretek.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr475553093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hátrányos helyzetű kaviár 2013.10.15. 08:13:24

Így jár, aki random keresztény (vagy keresztyén? ;) - sose tudtam, mi a különbség) oldalakon kolbászol.
Hm, viszont és szerintem, talán érdemes lenne megfontolni azt a kutatói melót, ha a tanult szakmádban akarsz dolgozni, nem árt némi referencia. De ez csak egy vélemény.
Khm, a prof mégis honnan tudta, hogy mivel foglalkozol keresetkiegészítésként?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2013.10.15. 08:19:34

@Hátrányos helyzetű kaviár: no jó, de ez tényleg nem csak keresztény portálokra igaz, és mivel nem is találkoztam sokkal, azt se mondhatom, hogy az összesre. Ha megfigyelted, a kommentelők leggyakoribb nézőpontja is hasonló, nem hinném, hogy mindnek vallási meggyőződésből.

Volt egyszer valami konferencia-szerűség, ahol felszólalt, én meg elkértem a névjegyét.

Hátrányos helyzetű kaviár 2013.10.15. 08:40:43

@Ivonn88: Azt én sem hiszem, bár ha elég mélyre ásunk, akkor mégis ;). Ugye, az erkölcsi értékrend meg miegymás ...
Azt én értem, azt nem, hogy honnan tudta, hogy escortozol?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2013.10.15. 15:20:17

@Ivonn88: Basszus durva, hogy ennyi embernek elmondod csak úgy, én azt hittem, a prof meló volt...
süti beállítások módosítása