Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A ránk vonatkozó rész:

 

"De ha már a szexiparnál tartunk: a prostitúcióban éppúgy van tendencia a közvetítők munkafolyamatból való kikapcsolására. Tizenöt-húsz évvel ezelőtt még nehezen volt elképzelhető, hogy ha valaki fizetett szexet akar igénybe venni, akkor azt közvetlenül a szolgáltatóval tárgyalja le. A szexhirdetésben megadott számon hajdanán még a strici vagy a madam vette fel a telefont. Viszont ahogy a virágnyelven fogalmazott print "társkereső" hirdetéseket felváltották a nyíltabb (a "meztelen valóságot" is tartalmazó) online reklámfelületek, úgy változott ez is. Egyre több örömlány biggyesztette oda a szöveg végére, hogy "a telefont én veszem fel." Ma ezt már oda sem írják, annyira természetessé vált. A vendég közvetlenül a szolgáltatóval egyeztet árat, időpontot, helyszínt. A stricik, ha nem is mindenhonnan szorultak teljesen ki, de kénytelenek voltak hátrébb lépni, háttérbe vonulni. A lányok pedig jóval önállóbbak, öntudatosabbak lettek. Az elektronika és digitális technológia fejlődése ezt a szektort is biztonságosabbá tette - mindkét fél számára. Az egyik ilyen faktor a hívószám-kijelzés. A lakásokon rendelő, online hirdető szolgáltatók között főszabály, hogy csak kijelzett számú hívást fogadnak, rejtettet nem. Mivel ők felfedik a számukat, "munkahelyi címüket", (a hirdetésben gyakran az arcukat is), joggal várják el, hogy valamennyire az ügyfél is beazonosítható legyen. Mondjuk arra az esetre, ha erőszakoskodna vagy ki akarná rabolni. A rádiótelefon által hagyott elektronikus nyom valami minimális biztosítékot mégiscsak ad. Az ügyfelek persze éppúgy lehetnek rosszhiszeműség áldozatai e szektorban, mint a szolgáltatók. Erre találták ki azt, hogy online értékelhetik a szolgáltatás minőségét. Már olyan formája is létezik ennek, hogy a vendég a szexmunkástól kap egy kódot. Ezzel tud belépni és értékelést írni róla. Ami biztosítja, hogy csak a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevők véleményezhessék azt, fiktív (a konkurencia érdekében ténykedő vagy csak egyszerűen rosszindulatú) kamuügyfelek ne. Hasonlóképp, mint a taxisalkalmazásnál, ahol szintén van minőségbiztosítási jellegű értékelési opció. "

(Papp László Tamás cikke a hrportal.hu-n)

 

Oké, gondolom a legtöbb visszajáró olvasónak ebben nincs újdonság.  De ezen már én is gondolkodtam: nagyon jó korban léptem működésbe, mint szexmunkás. Amíg csak vonalas telefonok voltak és újsághirdetések, pláne amikor azok se, az emberek egymásnak adták a megfelelő címet, a szexmunkások logikusan sokkal nagyobb mértékben függtek a striciktől, madámoktól, azoktól, akik az adott helyet birtokolták. Ugyanezért nagyobb szükség volt arra, hogy a lányok egy helyen legyenek - nem mindenkinek van akkora hírneve hogy csak ez alapján menjenek pont hozzá a férfiak.  Ez a függősség szűnt meg, első lépésben a mobiltelefon bevezetésével. Így már nincs szükség arra hogy fix helyen maradjon az ember, hogy könnyen megtalálják azok akik pont őt keresik. Aztán erre rátesz egy lapáttal az internet is: itt már a válogatás is neten zajlik, még kevésbé van szükség bordélyokra. Ahogy a cikk is mondja, a biztonsági kérdések is könnyebben megoldhatóak az internet és a mobiltelefon segítségével. Szóval jó korban élek.

Egyébként a cikk többi része is érdekes, ajánlom mindenki figyelmébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr966481681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása