Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

(NNB kérésére:P. Márminthogy írjak végre)

 

Nem nagyon emlékszem, hogy mielőtt elkezdtem, min gondolkodtam, mi fog változni. Igazából egyetlen dologtól féltem, hogy rosszul fogom magam érezni, úgyhogy jól megígértem magamnak, hogy ha így érzek, akkor inkább nem próbálkozom tovább. Nem éreztem így.

Viszont nem tudom, hogy másra gondoltam-e. Akkoriban, mielőtt elkezdtem, és mielőtt akár komolyabban elkezdtem volna róla gondolkodni, eléggé bennem volt a gondolat, hogy "jó nővé" váljak, igaz, nem a szó köznapi értelmében, vagy a szerintem gondolt köznapi értelmében:). Szóval nem akartam, hogy jobban tudjam, hogy kell öltözköni, vagy nem akartam mittudomén, szoliba járni vagy műkörmöshöz, vagy mittudomén, több kozmetikumot használni (itt nem akarok sértő lenni, tudatosan nem társítok negatív gondolatokat ahhoz, akire a fentiek igazak. Tudat alatt vannak előítéleteim, nyilván). Egyszerűen csak szép akartam lenni, akiről egyébként más is úgy gondolja, hogy szép, meg én is. 

Nos, ami mindenképpen változott, az az, hogy ilyesmit akarjak:). Erre valószínűleg az is hatással volt, hogy végre felnőttem, és kevésbé akarok az ilyesmit görcsösen, meg az is, hogy kezd elegem lenni abból, hogy nekem a nemi szerepemből adódóan szépnek kell lenni. Viszont a szexmunka elkezdésénél - és akkor még nem nőttem fel:) - egyszerűen csak gyakrabban láttam szépnek magam, aztán meg elég hamar rájöttem, hogy nem akkora fakszni magamat szépnek mutatni, és hogy melóban érthető, de a suliban pölö tök fölösleges, hogy én mindenképpen szépnek akarjak látszani. Korábban elképzelhetetlennek tartottam, hogy a szemem kifestése nélkül, vagy nem jól belőtt hajjal menjek el bárhova, na, ez megváltozott. És ez igaz volt az öltözködésre is. 
Ma már egyre inkább úgy érzem, hogy persze, mint szexmunkás, érdemes jó formámat hoznom, mert a munka részének tekintem, de az már egészen más kérdés, hogy nőként hogyan viszonyuljak hozzá. Egyrészről ebben annyit segített a szexmunka, hogy ha az embert folyamatosan hülyének nézik a vendégek, hogy mit elégedetlenkedik a testével, akkor rájön, hogy nem akkora tragédia, hogy a melle nem éri el az A kosarat, a feneke meg J.Lo.-éra hasonlít. Másrészt idővel szinte kizárólag a szexmunkára korlátoztam a csinosabb megjelenést, és így nem éreztem magam rosszul, amiért ezt a mindennapi életben hanyagolom. Egy ideje meg kb melóhoz sem öltözöm fel sehogyan, pedig lehet, azért nem ártana megerőltetni magam.

(Most, amikor több hét után újra előveszem ezt a bejegyzést és hozzáírok dolgokat, kicsit zavarosak a gondolataim, ugyanis elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a feminizmussal, és nem tetszik, hogy bennem is ugyanúgy megvannak a belémnevelt elvárások. Emiatt lehetséges, hogy a bejegyzésben kicsit jobban úgy akarok tenni, mintha nem is lennének jelen annyira, mint amennyire mégiscsak jelen vannak)

(Mondjuk legutóbb tökre úgy éreztem, hogy kitettem magamért, mert ööö... felvettem egy nyári ruhát...)

A legtutibb amúgy az lenne, ha kisebb lenne az aránytalanság azt illetően, hogy egy nőnek meg egy férfinak amúgy hogyan kéne kinéznie, hacsak nem számít kifejezetten (pl. mondjuk ha modell vagy. Vagy színész. Vagy szexmunkás). 

Viszont erről eszembe jutott az, amit gyakran olvas az ember: hogy az, aki szexmunkásnak megy, az már jó hamar megtanulta, hogy az értékét a teste határozza meg. Azért kíváncsi lennék, hogy hány modellt vagy színészt vádoltak már meg hasonlóval. Vagy pl egy szakács már jó hamar megtanulta, hogy az értékét, mint emberét, a főzőtudománya határozza meg?

A másik: konzervatívabbá vált az öltözködésem:). Egyébként se öltözködtem soha túl kihívóan (na jó, mondjuk 13-14 évesen igen), de utána már annyira sem. Ez most már odáig fajult, hogy szinte sosem veszek fel szoknyához magassarkút, mert már azt is soknak találom:), sőt, épp farmerszoknyára vadászom nyárra, de eddig nem jártam sikerrel, mert mindegyik olyan rövid:P. Ha szállodába megyek valakivel találkozni, ott is abszolút átlagos hatást keltek, sőt, inkább kevésbé vagyok csinos. Más az, amikor saját lakáson találkozom-találkoztam emberekkel, hiszen ott ugye csak ő lát, más nem.

A harmadik: szexuális téren magasabbak az elvárásaim. A korábbi szexuális kapcsolataimban inkább kiszolgáltam, és ha valaki foglalkozott velem és nem érte el a célt, úgy voltam vele, hogy biztosan én vagyok túl bonyolult eset. Amióta találkoztam egy pár emberrel, akik mégiscsak meg tudták oldani, már nem érzem így. Illetve ha nem munkaként fekszem le valakivel, sokkal hangsúlyosabbak a saját igényeim.

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr676177543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haloperidol 2014.07.25. 11:56:12

"ugyanis elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a feminizmussal"

Es hogyan egyezteted ossze a feminista nezetet (tehat szexmunka = a ferfiak kizsakmanyoljak a noket) a munkaddal, az eleteddel?

2014.07.25. 12:35:44

@Haloperidol: A szexmunka pont annyira egyenlő azzal, hogy a férfiak kizsákmányolják a nőket, mintamennyire a szexmunka egyenlő, a nők kizsákmányolják a férfiakat állítással.

Mercel 2014.07.25. 13:11:45

Hello!

Szerintem simán átestél a ló túlsó oldalára. Mármint öltözködés ügyben - illetve a gondolkodásmódoddal mivel az határozza meg, hogy mit csinálsz.

De ezt az egészet valószínűleg csak akkor fogod igazán tisztán látni miután kiszálltál belőle.

A feminizmussal kapcsolatos érdeklődésed mindenesetre érdekes dolog (pasiként) ha az ember figyelembe veszi a jelenlegi életformádat..:)

"Frigyes"

Ui. Amúgy jól értettem kis cici nagy popsi?:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 13:46:04

@Mercel: Mielőtt megítéled az öltözködését, szerintem érdemes lenne látnod hogy hogy néz ki amikor úgymond nem foglalkozik a kinézetével :)

" kis cici nagy popsi?"
Inkább kis cici, közepes méretű, sportos popsi. Nem körte alkat.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 13:52:32

@Haloperidol: A feminizmusnak ebben a tekintetben két ága van, az egyik nem tekinti kizsákmányolásnak a szemunkát Azt hiszem, ez az ág a "sex-positive feminism" (azért angolul írom mert magyarul nem tudom).

konfuciuska 2014.07.25. 14:29:25

a Legfontosabb Exem soha nem sminkelte magát... Nem kell neked sem, már ha nem "muszáj" persze. De én csak olyan lánnyal járnék, aki "természetes". (Ez alatt a szőrös láb/hónalj nem feltétlenül értendő,sőt, de egyébe válogatja amúgy... De ennek az Ex-nek sokszor mondtam, hogy ne nyírja le a Vénusz-dombot... pedig nem szeretem a dzsungelt odalent. De nála... Akartam látni, milyen ő valójában... És amikor láttam, az jó volt... Nagyon jó!... A legjobban azt szerettem, amikor kócosan jött, sport után, picit megizzadva, és együtt fürödtünk le (de előtte megkóstoltam... mindenhol...)

Amúgy szabadnak kéne lenni... Mindenkinek. A férfiaknak is. És Neked is.

Természetesen nem a "szépséged" (=lenyírt szőrök, csini ruha, festékek, izmos testrés(z)ek) határozzák meg az emberi értékedet, ez evidens kell, hogy legyen neked is, meg mindenki másnak is (amelyik faszinak ez nem evidens, az nem éri meg, hogy szóva állj vele). De mégis, a tested az alapja, ami miatt az nagy Ő ott, helyben megkíván Téged... Az illatod, a mosolyod, a mozdulataid, és igen, ebben benne van az is, hogy ha godzilla a lábad, akkor NEEEEEEEEEEEEEEE érzés jön, akkor is, ha amúgy passzolsz a lelkemhez... És nem, nem vállalok be egy olyan csajt, akivel harcolni kell, hogy ne karcoljon a lába/bajsza szex közben... Bocs. Egyszer már elég volt (10 évig...)

Ami az elvárásaidat illeti:

Csak akkor találkozhatsz a neked megfelelő Hímneművel, ha nincsenek elvárásaid. Ugyanis - hiszed vagy sem - minden embert, így a hímneműt is megváltoztatja az elvárás. Vagy pozitív, vagy negatív irányba, ez igaz, de fontos, hogy sohasem azt fogod kapni, ami Ő maga. Hanem valami jobbat (show-off, ideig-óráig, aztán jöhet a csalódás...), vagy rosszabbat (ha leblokkol az elvárások miatt). Ergo sohasem fogod tudni, kivel is találkoztál...

Költői kérdés: te Önmagad vagy ilyenkor?...

Puszi neked, Lány.

Üdv, a Férfitől

Mercel 2014.07.25. 14:58:11

@noname.blogger:

Eszem ágában sem volt őt megítélni.
Arra reagáltam amit leírt, de sem meg sem el nem ítéltem.
Előítéletem meg pláne nincs.

Látni viszont valószínűleg sosem fogom sem így sem úgy:)

"Frigyes"

Netuddki. 2014.07.25. 15:09:00

@áDám: Férfitől? Nagy F-el? A hozzászólásod alapján inkább búza lehetsz...

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 15:13:21

@Mercel: Nem gondoltam, hogy elíélnéd, vagy valami egyéb negatívum :) pusztán arra próbáltam célozni hogy lehet, hogy nincs elég információd ahhoz, hogy az öltözködési stratégiájáról ítélkezz. Pl a tökéletesen megcsinált haj mindenkinél más, pl én az én megcsinált hajammal is kevesebbet foglalkozom, mint ő a nem megcsinálttal... az biztos, hogy a hajtípusa miatt így néz ki. Vagy pl a top+rövidnadrág, mint nyári szerelés is egészen más tud lenni különböző lányokon. Van, aki hiperszexis ugyanabban az öltözékben, amiben más csak topis. Szóval szerintem egyszerűen kevés az infó ahhoz, hogy az ember felmérje hogy hol van a ló háta és hol a túlsó oldala :)

na4 2014.07.25. 16:04:08

Micsoda fellengzős duma annak megideologizálására, hogy csak egy ribi vagy nyuszika. Semmi több. Lent, a társadalom alján.

kuki123 2014.07.25. 17:59:21

őőő...
Én adok pénzt(vastagon) azért hogy megdughassalak, benedvesedsz, jól érezd magad és 10-ból 9xer még el is élvezel.

Ki is zsákmányol ki kicsodát?

Írigylésre méltó életetek van, kár tovább picsogni és sajnáltatni magatokat.

Mercel 2014.07.25. 18:53:52

@na4:

Hehe, a stílus meg maga az ember.
Akkor most ki hol van?

Mercel 2014.07.25. 19:10:31

@noname.blogger:

Oké, én kérek elnézést, hogy tévesen reagáltam az ezek szerint szűkös információk alapján:)

"Fric"

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 20:21:03

@kuki123: Idéznéd a bejegyzés ama részét ami szerinted picsogás?

Ehm, ha az a csaj akinek fizetsz 10ből 9x elélvez, vagy nagy mázlista vagy vagy valaki nagyon átvert téged.

De tegyünk egy próbát, eljössz hozzám, fizetsz, én elélvezek, aztán ezt megcsinálod minden hétköznap (mert valamiből élni is kell... bár nekem az is jó ha havi egy dugásért produkálod a szokásos havi bevételemet) és eskü abbahagyom a blogolást.
Sajnos kénytelen vagyok ebben rád támaszkodni mert más férfitársaid nem teljesítenek így az ágyban - úgy tűnik, ha el akarok élvezni, hozzád kell forduljak :D:D

KondorL 2014.07.25. 20:39:20

@noname.blogger: Nem mondom, hogy a pro-sexwork feminism (szerintem itt inkább erről van szó, a sex-positive az egy jóval tágabb kategória) fából vaskarika lenne, de az biztos, hogy nem egy szimpatikus kombináció. Nekem az a komcsi párttitkár jut eszembe róla, aki egyenlőséget prédikál, de neki azért megvan a bankszámlája Ausztriában, és saját magára nézve nem érzi károsnak a hanyatló kapitalizmus gyümölcseiből szemezgetni:)

Mercel 2014.07.25. 20:55:36

@noname.blogger:

Hehe, nem tettem írásban nem megy át, hogy vigyorogva írtam:)

"Fr"

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 21:05:14

@KondorL: Szerintem Ivonné a tágabb és a szűkebb kategóriába is beleillik :)

Nekem szimpatikus kombináció, ahogy felületesen átnéztem, arról szól hogy a szex vagy a szexualizáció a médiában nem teszi automatikusan alárendeltté a nőt.
Ha tényleg erről van szó (én nem vagyok amúgy feminista szóval lehet h nem) az nekem eléggé rokonszenves. Nekem az egyéb fajta feminizmus tűnik fából vaskarikának: egyenlőségről beszél, ugyanakkor én úgy látom, hogy elítél szinte mindent, ami a szexualitásnak, vagy az életnek a férfiasabb jellegű megnyilvánulása. Megsértődik, ha egy férfi egy nőt elsősorban prédának, lehetséges szexuális partnernek tekint és nem nézi különösebben annak teljes személyiségét és nem is az élete párját keresi benne, pedighát ugyanez (azaz valamiféle objektumnak tekintés) megy az ő irányukból is is, csak általában nem pont ezzel a témával, mert ez inkább férfidolog. Ha valaki utánafütyül, az már megalázó, ha a plakátokon alulöltözött jónőkkel hirdetik a szappant az neki már elnyomás, mert ő maga nem az és az átlag sem az.. de az nem elnyomás, amikor láthatólag vaskos pénztárcájú, vezető beosztású férfiakkal hirdetnek más dolgokat... De ugyanúgy ott van benne hogy ha a férfi pénzt ad azért hogy a nő lefeküdjön vele, az is elnyomás, és én ezt sehogy sem értem. Vagy a pornó, azt sem értem hogy miért jobban elnyomás a női szereplőknek, mint a férfiaknak.

Szóval szerintem az a fajta feminizmus tele van kettős mércével és a tipikusan női értékrend eröltetésével. Egyszerűen valahogy azt kinevezték jónak, minden mást meg rossznak és ennek szerintem a világon semmi köze nincs férfi és nő egyenlőségéhez. Sőt.

De attól tartok, ezügyben nem tudok igazán kiforrott véleményt képviselni, ez a téma Ivonn asztala :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.25. 21:20:39

@KondorL: nekem úgy rémlett, hogy a szex-pozitív feminizmus egy az egyben úgy gondolja, hogy a szexmunka okés lehet, ha jól emlékszem, Sárosi Péter egy cikkéből vettem a gondolatot, viszont a wikipedia felületes átolvasása után már nem vagyok olyan biztos benne. Mindenesetre pölö ezt írja: "Many feminists, particularly those associated with the sex workers' rights movement or sex-positive feminism, argue that the act of selling sex need not inherently be exploitative; " (en.wikipedia.org/wiki/Feminist_views_on_prostitution)

Szóval akkor mégsem az összes. Meg aztán most nézem, a szex-pozitív feminizmus cikknél is leírja, hogy nem az összes. Na, ez új volt, mert eddig én is simán úgy voltam vele, hogy a szex-pozitív feminizmus egy az egyben azt gondolja erről, amit én, de úgy látszik, mégse.

Leírnád, hogy miért fura a kombináció? Nekem is van egy gondolatom erről, tegnap jutott eszembe, mondjuk az önmagában azt veti fel, hogy együtt járhat-e úgy egyáltalán bármilyen feminizmussal a szexmunka.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.25. 21:23:43

@Haloperidol: egyszerűen: nem gondolom úgy, hogy szükségszerű a kizsákmányolás, és hogy a megoldás a szexmunka betiltása lenne.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.25. 21:26:50

@-JzK-: gondolom, szükségtelen megemlíteni, hogy nem értek egyet a férfihang különböző cikkeivel. Pontosabban VALÓSZÍNŰLEG nem értek egyet, mert nyilván nem olvastam az összeset, ezt pölö most igen, és nem értek vele egyet.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.25. 21:35:16

@áDám: Egyrészt: ha te férfi vagy, akkor légyszi, hadd lehessek már nő:).
Másrészt: nem arról van szó, hogy ne lehetne mindenkinek mindenféle lehetősége arra, hogy meghatározza, milyen legyen a másik külseje-belseje. Amivel nem értek egyet, az az, hogy ezek az elvárások ennyire különbözőek pusztán azért, mert "A" ember nőnek, "B" ember férfinak született, és hogy ilyen gyönyörűen belénknevelték a dolgot. Nincs bajom azzal, ha te közlöd, hogy nem tetszik a szőrös láb, inkább az zavar, hogy olyan emberek, akiknek pont semmi köze nincs a lábamhoz, úgy gondolják, hogy jogosan szólhatnak be, mert az illető szőrös lábú nő nem "nőies". Pár napja egy pasival beszélgettem, akivel szóba került, hogy ő minden nap edz, én meg mostanában kb semennyit, mert elfoglaltabbá váltam az utóbbi időben, "legalábbis kifogásnak jó", jegyeztem meg. Erre közölte velem, hogy pedig ez fontos, különösen egy nőnek, mert ugye egyrészt kell az egészség megőrzése miatt, másrészt meg ugye a nőnek esztétikai szempontból is... amikor azt válaszoltam, hogy mostanában igyekszem nem többet törődni a külsőmmel, mintha férfi volnék, kissé meglepődött. És megintcsak, nem azzal van a baj, hogy ő szereti a csinos csajokat, csak ne gondolja ennyire általánosnak és magától értetődőnek, amit minden nőnek követnie kéne. Ez nekem kicsit olyan, mintha közölném, hogy márpedig minden pasi legyen mittudomén, világos hajú, mert nekem az jön be.

Egyébként azt nem igazán értem, hogy nekem ne legyenek elvárásaim, de neked pölö lehetnek, ld szőrtelen láb?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.25. 22:11:54

@Ivonn88: Te is? És még ki?

A címlapra kerüléshez képest mondjuk biztosan...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.25. 22:13:12

@noname.blogger: ez nem olyan "én is", hanem olyan szófordulat-jellegű :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.26. 21:33:16

@SpanyolKarcsi: Bocsi, milyen külföld? Itt sehol sem látok ilyen témát..

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.26. 21:33:24

@SpanyolKarcsi: ne haragudj, de kimoderáltam a kommenthez, mert úgy tűnt, hogy kb semmi köze a bejegyzéshez, csak reklám-célzattal bír. Úgyhogy itt megőrzöm a kommentet, a linket kivéve belőle:

"Azt nem értem, miért kell külföldre menni emiatt. Egy 20as szexi lány itthon is mill felett keres vele.. Beregelsz egy keresőre, pl: xxxxxxxxxxx
Nincs más diolgod utánna, mint várni a vendégeket..."

KondorL 2014.07.26. 22:10:14

@noname.blogger: "Szerintem Ivonné a tágabb és a szűkebb kategóriába is beleillik"
Ahhoz kétség nem férhet. Ha Ivonn szimpatizál valamivel, akkor az garantáltan az adott dolog legszélsőségesebb verziója lesz:)

@Ivonn88: Egy kicsit pontatlan voltam, inkább úgy mondanám, hogy a pro-sexwork feminista az nekem egy kicsit fából vaskarika ugyan, de végül is némi fantáziával lehet olyan logikát találni, amivel nagyobb ellentmondások nélkül levezethető. A párttitkáros analógia inkább a _szexmunkás_ feministára vonatkozik. A "hagyományos" feminizmus ugyanis, bár nekem ellenszenves elveket vall, és a képviselői is többnyire riasztó emberek, de a maga módján legalább őszinte és következetes (mint az igazhívő komcsi vagy pap, már ha van ilyen). A szexmunkás viszont az egész egzisztenciáját a férfiak és nők közötti alapvető különbség kihasználására építi - azt a választ, hogy vannak férfi szexmunkások is, kénytelen vagyok előre hipokritának minősíteni - amivel nekem semmi bajom, magam is pro-sexwork álláspontot képviselek, ahogy támogatom a szabadversenyes kapitalizmust is. Hogy ezzel szemben mi a problémám a feminista szexmunkás kombinációval, az ebből szerintem már egy lépésben levezethető.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.26. 22:19:07

Lehet, hogy csak azért, mert épp nem tudok teljes mértékben ide koncentrálni, de én nem tudtam levezetni:). Én egyébként úgy gondolom, hogy igazi egyenlőség esetén jóval több férfi szexmunkás lesz nők számára, mint most. Aztán lehet, hogy tévedek. Nem tudom egyébként, hogy mennyire feminista követelmény, hogy úgy gondolja az ember, hogy a két nem közti különbség inkább szocializáció okozta, és nem a biológia, mert ha nem, akkor végképp nem érzem egymást kizárónak a két dolgot.

KondorL 2014.07.26. 22:41:41

@Ivonn88: Akkor próbáljuk meg ezt: "Nekem is van egy gondolatom erről, tegnap jutott eszembe, mondjuk az önmagában azt veti fel, hogy együtt járhat-e úgy egyáltalán bármilyen feminizmussal a szexmunka."
Hátha ugyanarra gondolunk:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.26. 23:00:19

@KondorL: nem lehetetlen, hogy ugyanarra gondolunk. Én abból indultam ki a kétségemnél, hogy bár a mindennapi életben visszább vettem a mindenféle külsőt előnyösen hangsúlyozó pluszdolgokból, de a munkámban ezek ugyanúgy jelen vannak. Hétköznap ugyan sokszor nem sminkelek, melóban viszont majdnem mindig. A ruházkodásom annyira nem tér el, de egy meló kedvéért hamarabb veszek fel egy ruhát, mint csak úgy, és ha dolgozom, tuti nem fogok előnytelen összeállításban megjelenni (a hétköznapi életben meg előfordulhat simán). Namármost, ezt azért teszem, hogy vonzóbbnak tűnjek a másik fél számára, és a nőknél jelenleg jóval magasabb az elvárás, hogy szépek legyenek, mint a férfinál. Ha csak az változna a nők és férfiak közti különbségben, hogy a nők is ugyanúgy szexelnek össze-vissza, mint a férfiak, a nőknél esélyesen a szexmunkás-választásnál is jóval kisebb prioritás lenne, hogy a férfi vonzó megjelenésű legyen, a férfi szexmunkásoknak kevesebbet kéne foglalkozniuk a külsejükkel, mint a női szexmunkásoknak.

Már ezt feloldó gondolatom is van, de előbb kíváncsi lennék, hogy közelítenek-e a gondolataink.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.27. 00:03:14

@KondorL: Innen nekem az vezetődik le, hogy te a nemi és az egyéb különbségeket is természetesnek tartod, noha nem gondolod úgy hogy ezek a különbségek kötelezőek, vagy hogy törekedni kellene rájuk (remélem... agyf.szt kapok azoktól akik azt magyarázzák pl a magamfajtának hogy legyen nőiesebb). Míg egy hagyományos feminista majdhogynem erölteti az egyformaságot férfi és nő között, valamint a társadalomnevelő és -szabályozó elképzeléseivel minden, csak nem liberális. Inkább erősen balos, szerintem.

A feminizmus eredetileg viszont egyszerűen csak arról szólt volna, hogy férfi és nő egyenlő jogokkal és lehetőségekkel bírjon, amelyeket aztán egyéni hajlamai és képességei szerint használ fel. És érdemes törekedni arra hogy a nemi sztereotípiák ne befolyásolják az egyes személyek választásait már jóelőre.
Nekem ez a fajta feminizmus rokonszenves, és szerintem egyáltalán nem mond ellent a szexmunkának. Reménykedem benne, hogy az általam emlegetett ága a feminizmusnak inkább errefelé húz.

Elég zavaros, hogy az ember hol húzza meg a határt a liberalizmus és a népnevelés között. Mert bizonyos előítéletek egyértelműen rosszak (bár nálunk hálistennek nem igazán feltűnőek), ugyanakkor a külső beavatkozást az emberek viszonyaiba egy liberális nehezen támogatja jó szívvel. Sajnos nekem sincs igazán receptem erre :(

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.27. 00:15:36

@noname.blogger: én mindig úgy vagyok vele, hogy az előítéleteknek van funkciója, amit viszont az embernek meg kell tanulnia, az az, hogy tudatosan vizsgálgassa magában ezeket, és ne felejtse el, hogy az egyén simán eltérhet a csoportátlagtól.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.27. 00:26:14

@Ivonn88: Simán. Az "előítélet" szót használtam de igazándiból azok gyakorlati hatásairól próbáltam írni. Nyilván olyankor, amikor nem vizsgálják felül azokat.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.27. 00:32:41

@noname.blogger: a "vizsgáld felül az előítéleteidet" népnevelő ugyan, de abszolúte egyenlőségre meg elfogadásra törekszik, ami viszont liberális.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.07.27. 02:05:42

@Ivonn88: Igen. És ott a kérdés, hogy mit csinál akkor az ember ha ezt tanácsolja valakinek, az meg lesz.rja és nem akar semmit felülvizsgálni. Egyesek ilyenkor törvényeket szeretnének hozni hogy nyomást gyakoroljanak, mások meg nem. De én például már azt sem szeretem, ha kéretlen tanácsokkal látnak el, szóval abszolút meg tudom érteni, ha valaki szintén utálja ezt. Még akkor is, ha hímsoviniszta hülye az illető, úgy amúgy.
Ezért mondom, hogy nem egyszerű ez.

prandelli 2014.07.27. 13:04:44

@noname.blogger: Egyszer már felvetettem az ötletet, hogy ki kellene gyűjteni Ivonn írásos anyagaiból a saját külsejére tett megjegyzéseket, aztán odaadni a grafikusunknak, hogy mit hoz ki belőle:)*
De valójában még érdekesebb lenne ezt itt letesztelni egy nagyobb mintán, ha nem lenne ilyen punnyadt a közönség. Mondjuk egy rajzpályázat keretében. Ha egy ilyen címlapos bejegyzés 10k+ olvasójából csak minden századik benevezne, abból már egészen komoly blogtörténeti eseményt lehetne kerekíteni. Aztán a 3 legjobb közelítés értékes díjakban részesülne, a legviccesebb rajz pedig különdíjban:)
*(Ezt igazából meg is tettem, csak az eredményt nem mertem megmutatni, azóta is egy titkosított pendrive őrzi:D)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.27. 14:43:41

@prandelli: ne írj ilyeneket, mert még elhiszem:D (ez a csillagos részre vonatkozik).
Egyébként én anno NNB-t nagyjából úgy képzeltem el, mint amilyen, csak szőkének, és idősebbnek.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.07.27. 15:24:43

@noname.blogger: talán nem is ez a legmegfelelőbb szó, hogy idősebbnek, inkább csak a viselkedésedet gondoltam "felnőttesebbnek", aminek az oka egyébként lehetett az, hogy akkoriban más elképzelésem volt a 30 körüli korosztályról. Viszont ahogy olvastalak, inkább mittudomén, 33-nak gondoltalak, mint huszonévesnek, nem mintha akkora nagy különbség lenne, de valahogy mégis:).
süti beállítások módosítása