Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mivel nagyon érdekel a téma, általában rávetem magam arra, ha valami szexmunkásokról szól. Igaz, a sztereotípiákon alapuló ábrázolás annyira nem érdekel, annál jobban az ettől eltérő filmek, sorozatok. Két sorozatot néztem végig, ami szexmunkásokról szól, és amiket eléggé élveztem (mondjuk egyébként is elég sok sorozatot nézek, és a színvonalnak sem kell feltétlenül olyan magasnak lennie). Az egyik a Secret Diary of a callgirl, vagyis Egy callgirl titkos naplója, a másik pedig a Satisfaction, vagyis Bordélyház (vélemény itt). Az első egy angol sorozat egy londoni luxusprosti (?) életéről, míg a másik Ausztráliában játszódik egy luxusbordélyházban. Több szempontból is, pl. az árban és a körülményekben is eltérőek a sorozatok szereplői, mégis tudtam bizonyos részleteiben azonosulni velük olykor-olykor.

Most a Secret Diary of a callgirlről lesz szó. Amikor ezeket a sorokat írom, még nem néztem újra végig a sorozatot, de tervezem, igaz, nem kitörő lelkesedéssel. Az első évad ugyanis emlékeim szerint nagyon tetszett, talán egy darabig még a második is, de utána valahogy túlságosan erőltetetté vált az egész: mintha csakis az újabb és újabb izgalmasabb jelenetek tudták volna az egészet egyben tartani.

A sorozatról pár szó azoknak, akik nem látták: egy londoni szexmunkásról szól, aki elég sokat kér egy óráért, nem tudom pontosan, mennyit, de ha jól emlékszem, 300 fontnál többet (ezt onnan gondolom, hogy volt egy lány, aki 300-nál többet akart kérni, de az ügynöke nem engedte, a lány meg feltételezte, hogy az afroamerikai származása miatt). Ez persze önmagában nem mond sokat, mert fogalmam sincs a londoni árakról, de a főszereplő azt mondja, sokat kér, szóval én a luxuskategóriába soroltam. Az első részben bemutatja, hogy hogy is működik egy találkozó: megjön az ember, átadja a pénzt, ő törülközővel és bontatlan fogkefével fürödni küldi, majd jelez az ügynökségnek, hogy minden rendben van. Ezek után befújja magát férfi dezodorral, merthogy nem akarja, hogy a férfin más nő illata érződjön, majd egy kis síkosítót ken magába. Ez utóbbi nekem egy kicsit fura, merthogy úgy gondolom, hogy ezt könnyen észre lehet venni pl. franciánál, de nincsenek ilyen irányú tapasztalataim. 

Ami nagyon jellemző rá, az az, hogy igyekszik kitalálni, és végrehajtani azt, amire a másik fél vágyik. Pl. rögtön az első részben a vendég a szabadban, egy farmon képzeli el az együttlétet, amit a főszereplő - Belle - elég jól abszolvál. Na, ez az, ami tényleg nagyon jellemző rá, hogy valami speciálisat akar nyújtani a vendégeknek, mintha az ember valami igazán különleges étterembe menne vagy nem tudom:). Nem tudom, a laikus közönségnek mit akartak ezzel bemutatni, nekem az jön le ebből, hogy ő ezért luxuskategória, én meg ezért nem:). 
Továbbá persze sokkal többet ad a külsejére és az öltözködésre, és szemmel láthatóan neki nem okoz gondot egy helyes kis koktélruhában italt kortyolgatni egy hotelben (bár gondolom, ez nem annyira furcsa skill). Szeret kísérletezgetni, és mindenféle újat kipróbálni (na, rám ez sem igaz). Igaz, ez néha nem jön össze, van, hogy olyasmire vállalkozik, amit nem tud teljesíteni (pl. kajafétises vendég), de egy régi vendég kedvéért hajlandó beleásni magát abba a témába, ami őt foglalkoztatja (pl. egy nap alatt kiképzi magát dominává, hm, ez mondjuk azért egy kicsit hihetetlen).

Az is tetszik, hogy nem próbálják meg tökéletesnek beállítani. A második évad második részében pl. a szálloda kinézetéből próbálja meg kitalálni, hogy milyen lehet az új ember. El is képzeli, hogy valószínűleg amerikai, idősebb, talán most vált, erre megjelenik egy fiatal angol srác:). Illetve van egy rész, ahol plasztikai sebészhez megy mellkorrekcióra, ahol láthatjuk, hogy nincsenek tökéletes mellei. Látszik, hogy nem amerikai sorozat:) (végül egyébként nem csináltatja meg, a plasztikai sebész, aki mellesleg a vendége, közli, hogy így jók a mellei, ahogy vannak)

Ahogy halad a történet, kiad egy könyvet, de a bemutatkozó felolvasásnál kiakad azon, ahogy a felolvasó nő igyekszik kurvásra venni a figurát, illetve az sem tetszik neki, ahogy az USA-ban színházra igyekeznek adaptálni a könyvet, mert ott is szigorúan a szexjelenetekre helyezik a hangsúlyt. Na, ez is borzasztóan tetszett nekem, mert ugyan én nem mondom, hogy a szex nem baromi fontos része egy találkozásnak, mert szerintem az, de értelmetlen csakis erre fókuszálni, hiszen többségében több történik mechanikus közösülésnél.

Az is megjelenik, hogy hogy működhet a munka párkapcsolatban. Az első szerelméért abbahagyja a melót, és kap valami rémesen unalmas irodai állást, de tényleg borzasztót, a jelenetből úgy tűnik, hogy a dolga az, hogy egész álló nap egy hatalmas szobából iratmegsemmisítse a különböző papírokat:). Ezt mondjuk annyira nem értem, mert van valamilyen egyetemi végzettsége, ne már, hogy nem talált valami jobb állást. Szerintem hatásosabb lett volna, ha valami okésabb állással összevetve jut arra a következtetésre, hogy nagyon szereti a munkáját, és nem akarja abbahagyni.
A második párkapcsolatában végülis a párja - aki a könyve kiadójánál dolgozik (ja, merthogy ír egy könyvet) - tud az állásról, de néhány jelenetben kiderül, hogy vannak azért gondjai vele. Pl. egy bárban összefutnak a lány vendégével, és a párja nem állja meg, hogy ne közölje, ő nem vendég, ő partner. Hm.... illetve a kapcsolatuknak végül az vet véget, hogy a férj félrelép egy másik escorttal. Itt azért zavart egy kicsit, hogy szerintem ha valaki szexmunkás, és szereti is a munkát, bele kéne, hogy férjen, hogy a másik is lefekszik másokkal. Hiszen ha szexmunkás vagyok, és nem kényszerből, hanem azért, mert szívesen csinálom, és nem tekintem megcsalásnak, miért lenne az, ha a párom is lefekszik másokkal? Persze minden pár maga állítja fel a saját szabályait, és gondolom, erről nem beszéltek, na de mégis mi a francért nem?

A következő párkapcsolata egy volt legjobb barátja lesz, aki egyébként nem lép félre, de aztán elhagyja valami izgalmas új pasiért, és végül itt marad abba a sorozat.

A sorozatban szerepel még egy másik lány, akivel Belle barátságot köt. Róla igazából nem tudunk meg olyan sokat. Ő az a lány, aki afroamerikai származású (nem tudja valaki, hogy van-e más PC szó? Mert az afroamerikai kicsit viccesen hangzik, tekintve, hogy esélyesen a szülei is angolok), és nekem a történet alapján úgy tűnik, hogy ő kicsit rosszabb körülmények között nőtt fel, mint Belle. Nem nagyon rosszak között, de míg Belle a családja alapján középosztálybelinek tűnik, ő nem. Igazából az egyetlen érdekesség az, hogy összejön egy vendégével, aki mellesleg elég fiatal, viszont valami nemesi családból származik, amúgy meg igazi fenegyerek:D, vagy nem tudom, milyen szót használjak. Extravagánsan öltözködik, meg talán sminkeli magát vagy festi a körmét, szóval végülis olyan, mint amilyennek az átlagos angol fiatalt elképzelem:). Kb három hét után házasodnak össze, a srácot meg egyáltalán nem érdekli a lány munkája. Nekem nagyon tetszik a kapcsolatuk, olyan igazán fiatalosan szabadnak tetszik, amiket nem kötnek mindenféle konvenciók (ez utóbbi rám is igaz, csak nekem valahogy az ilyen fiatalos kapcsolatok maradtak ki).

Összességében a sorozat mutat valamit egy bizonyos szexmunka-szegmensből, ami egyrészt jó, mert bemutatja a nem kényszerített réteget, másrészt nem átlagos, hiszen nem sima lakáscsajról készült.

Ja, még slusszpoénnak egy dolog, ami nagyon tetszett: van egy lány az ügynökségnél, aki dominaként működik, és szemmel láthatóan szereti csinálni. Na, ő egyszer megszólal, hogy most megy, mert egy emberjogi aktivista van a radiátorához kötözve. Belle elneveti magát, ő meg csodálkozva néz, merthogy nem viccelt. Számomra van ebben valami nagy poén, talán azért, mert én magam is baromira fontosnak tartom az emberi jogokat, miközben szubmisszív vagyok:) (meg talán azért is, mert nem tudom, valamiért külön poén számomra, ha valamilyen aktivista, vagy szociális szférában dolgozó vesz igénybe ilyen szolgáltatást, most épp megtippelni sem tudom, hogy miért.) (tipp: talán azért, mert az ilyen közegben dolgozókhoz inkább a prostitúció elítélését kapcsolom hozzá.)

Hű, még egy dolog: a csaj azt hiszem, többször is említi, hogy ő az életben nem annyira jó barátnő, de pár órára, vagy egy éjszakára tud nagyon az lenni. Ezt magamra is igaznak érzem, igaz, ez nálam nem abban nyilvánul meg, hogy egy éjszakára figyelmes tudok lenni, bár részben abban is. Inkább abban, hogy a személyiségem kisebb adagokban jobban fogyasztható, így az, amit magamról beszélek, érdekesnek, és nem egoistának tűnik:), viszont mivel a szexben viszonylag jó arányban vagyok kiszolgáló, de a magamét is követelő, elég jól tudom nyújtani a barátnő-élményt. Legalábbis amilyennek szerintem egy barátnőnek lennie kéne. A magánkapcsolataimban inkább önző vagyok.

Ami még tetszik ebben a sorozatban, és ami a Bordélyházban is tetszett, az az, hogy a szexmunkások csókolóznak. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy még mindig elfogadott tény, hogy egyik szexmunkás sem csókolózik, pedig szerintem ez elég elterjedt dolog a lakásos világban. Én nem is tudok elképzelni egy együttlétet csók nélkül.

 Éééés ami még poén (ahogy nézem, jutnak eszembe az új gondolatok): egyrészt az, hogy van különbség a vendégek között: van, akivel láthatóan nagyon hamar közös hullámhosszra jut, valakivel meg sohasem, de attól még jó szolgáltatást nyújt.

Továbbá az, hogy van, amit ő sem tud teljesíteni, vagyis tud, csak elég viccesen:), pl amikor szex közben azt mondja a vendég, hogy "mondd, hogy egy szexéhes kecske vagy!" A jelenet itt található:

 

Na, kb hasonlóan éreztem magam, amikor egy vendég arról beszélt, hogy mi lenne szerinte tök izgató, nevezetesen ő mindenféle szubmisszív szituációban. A helyzet sajna az volt, hogy számomra meg baromira nem volt izgi a dolog, csak akkor, ha én lettem volna abban a szubmisszív helyzetben, de azért megpróbáltam valamit alkotni. Suisseproject azóta is azon a megszólalásomon röhög, ami valljuk be, roppant dominás volt:). Történetesen azt mondtam, hogy "ezt nem engedtem meg!" Jól van na, tudom, hogy mit várok egy domináns embertől, de hogy azt hogy kell csinálni, arról fogalmam sincs...

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr516160892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.06. 18:20:07

"Hiszen ha szexmunkás vagyok, és nem kényszerből, hanem azért, mert szívesen csinálom, és nem tekintem megcsalásnak, miért lenne az, ha a párom is lefekszik másokkal?"

Erre azt tudom mondani hogy az, hogy én pénzért szexelek, csak arra jogosítja fel hogy ő is szexeljen pénzért :D

Attól, hogy szívesen csinálja mint munkát, még egyáltalán nem biztos hogy ugyanúgy kezeli a vendégeit mint a szeretőit. Vagy ahogy kezelné azt, akinek fizetne a szexért (nem egyértelmű hogy a pasi fizetett-e annak akivel megcsalta)
Meg mondjuk ott van az is, hogy amit magunknak megengedünk azt nem feltétlenül engedjük meg a párunknak. Legalábbis sokan nem. Pl a hozzám járó nős pasik jelentős része abszolút nem tekintené okénak ha a felesége is profihoz fordulna. Gondolom bonyi, hogy miért.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.07. 12:42:20

@noname.blogger: "Attól, hogy szívesen csinálja mint munkát, még egyáltalán nem biztos hogy ugyanúgy kezeli a vendégeit mint a szeretőit. Vagy ahogy kezelné azt, akinek fizetne a szexért"

Például itt mire gondolsz?
Számomra az alapértelmezett csak az tud lenni, hogy akkor mindkét fél szexelhet szabadon, de persze gondolom,mindenki máshogy vélekedik erről. Ami fura, hogy szemmel láthatóan erről nem beszéltek a kapcsolatukban.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.07. 20:37:39

@Ivonn88: A nembeszélés tényleg fura.

"Például itt mire gondolsz?"
Nem nagyon értem hogy mi nem egyértelmű ezen... Az ember teljesen más motivációból dolgozik mint szeretőzik, ha szexelni van kedve valakivel azt nem váltja ki a dolgozás, ha szeretőzik annak más a végeredménye, mintha dolgozott volna, nem csak anyagilag.
Teljesen más érzés maga a szex, valamint a vendéggel is más a viszony, mint a szeretővel.

Szóval szeretővel csak a motiváció, a cselekmény és a viszony más. Nem tudom, van-e bármi egyéb lényeges elem, amit össze lehet hasonlítani.

Persze a meló speciális esetben közelíthet a szeretőzéshez, mint ahogy az egyéb munka is hasonlíthat egy hobbihoz, de szerintem mindenkinek joga van élvezni a munkáját és attól az még munka marad, nem szabadidős tevékenység.
Olyan még nem fordult elő velem hogy egy vendégnek azért mondtam volna igent a találkaigénylésre, mert épp nagyon akartam szexelni vele, jobban, mint a többi tevékenységre amivel az időmet eltölthetem. Ha ez mégis előfordulna, akkor esetleg lehetne ez jogosítvány arra, hogy a párom szeretőzzön.

Úgy tudom, nálad kicsit jobban összemosódik a kettő, így értem, ha a megítélése is hasonlít, nálam viszont egyértelmű a különbség. Meg szerintem a többségnél is, szóval én nem lepődök meg a csaj reakcióján.
Az, hogy konkrétan ténylegesen van jogunk a mással szexelésre az egy egészen különböző megállapodás eredménye.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.07. 20:44:45

@noname.blogger: az alapján, amit leírtál, már értem, hogy mi lehetett tényleg a különbség. Nekem ez a meló valahogy mindig megmarad egy "diákmunka" szintjén, még akkor is, amikor azért többet dolgozom. Fura, így utólag tényleg nem értem, mit nem értettem ezen:D

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.07. 23:02:47

@Ivonn88: :D
Azért a diákmunka is munka :)
Legalábbis ha a párom arra hivatkozva akarna nélkülem bulizni hogy én előző nap hat órát szórólapoztam nélküle, eléggé furán néznék :D:D

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.08. 00:06:34

@noname.blogger: jó, de ha történetesen imádnátok szórólapozni,és azt mondaná, hogy márpedig ő most elmegy nélküled szórólapozni, mert te meg tegnap mentél el nélküle...:). Mármint szerintem hasonlót érdemes összehasonlítani a hasonlóval.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.08. 00:53:18

@Ivonn88: Igen, és itt jön be a fizetség témája, mint különbség.

Elég sokáig éltem kizárólag diákmunkából, ne hidd hogy meggyőzhetsz arról hogy az inkább szórakozás, mint munka :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.08. 01:01:11

@noname.blogger: ez vicces, mert én meg pont azért illettem az én munkastílusomat a diákmunka szóval, mert pont úgy viszonyulok hozzá, mint anno a diákmunkákhoz: az esetek nagy részében élvezem, de még ha nem is, akkor is csak egy amolyan apró vállalt felelősség, nem ezen múlik a megélhetésem. Mondjuk én csak a nyári szünetekben melóztam,kvázi zsebpénzért, így könnyebb.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.09. 10:42:39

@Ivonn88: Középiskolásként is csináltam némi diákmunkát (vagy egyéb munkákat) zsebpénzért, de akkor sem mosódott össze a szórakozással. Éppenséggel azt nem élveztem, ezt a mostanit igen, de attól még egyik sem szórakozás kategória.

Azért vicces ez a hozzáállás-különbség :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.09. 10:53:23

@noname.blogger: hát igen:D. Most hirtelen az jut eszembe, hogy te elég jól el tudod foglalni magad, vannak dolgok, amik érdekelnek, én meg ha nem akarok folyton unatkozni, kénytelen vagyok mindenfélét kedvelni:). És igazából mindegyik melóban volt valami klassz (kivéve a hostesskedést, az tömény szívás).

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.09. 14:43:21

@Ivonn88: Egészen fura, de érdekes gondolatmenet... főleg a "kénytelen vagyok mindenfélét kedvelni" rész :). Hm.

...amúgy tudsz valamit az áramgenerátorokról, ha hálózatba vannak kötve feszültséggenerátorokkal meg ellenállásokkal? Ötig ki kellene derítenem...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.09. 14:57:26

@noname.blogger: érdekes felülete ez a kérdezésnek:). Sajnos normális formában utoljára nyolcadikban tanultam fizikát, szóval passz, de továbbítottam a kérdést egy illetékesnek.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.09.09. 14:58:43

@noname.blogger: na szép, én meg közben egy egész csapatot igyekeztem szervezni a feladat megoldásának érdekében:D (izé, két embert) Bármit, csak ne kelljen azzal foglalkoznom, amivel kéne:P

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.09. 16:50:52

@Ivonn88: azért még maradt nyitott kérdés, de sajna már mindegy...

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.09.09. 22:51:53

@Ivonn88: Amúgy egyszerűen csak megosztottam, ami foglalkoztat :) meg persze hátha valaki válaszol, sose lehet tudni :)

prandelli 2014.10.03. 18:31:37

@Playman123: Az előzetesről eszembe jutott egy mellékszál az előítéletekről és a beskatulyázásról: Stefanovics Angélát láttam már filmen és színpadon is többször, és mindig meglep, hogy milyen jó színésznő - de az első jelentősebb, nagy ismertséget hozó alakítása után elég furcsa volt komoly szerepben látni:)
(Ő volt Köszönjük Emese a reklámból)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.04. 11:13:23

@Playman123:
Na bakker, az előbb írtam egy hozzászólást, és elszállt... szóval tervezzük, hogy megnézzük a filmet, de leszünk vagy öten vagy hatan kollégák, szóval nehéz összeszervezni. Eredetileg igazából én nem akartam megnézni, mert ha olyan területről van szó, amit ismerek, és ott hülyeséget mondanak, azt felismerem, de itt nem tudom, hogy mi az, ami tényleg úgy van, és mi túlzás,viszont ugye van egy előzetes tapasztalatom, hogy túlozni szoktak. De ha már valaki szólt, hogy nézzük meg, elmegyek, és legalább kollégákkal lehet utána kitárgyalni.

@prandelli:
én összesen három szerepben láttam, és mind a háromban elég bamba nőt játszott (a reklámok, az Úristen@menny.hu, illetve a 9 és fél randi), még sajnáltam is, mert a második említettben nagyon tetszett a játéka. Na majd megnézzük itt is:)

Playman123 2014.10.04. 16:04:58

@Ivonn88: Kiváncsi leszek a véleményetekre :)
Itt van még egy cikk a filmről, illetve interjú a főszereplővel:
http://vs.hu/magazin/osszes/ereztem-milyen-megalazva-lenni-interju-farkas-franciskaval-1003#!s1

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.04. 19:20:36

@Playman123: szerintem ha lesz is véleményem, az sem lesz releváns a témában, mert nem ismerem ezt a területet. Feltételezéseim persze vannak, pl. abból kiindulva, hogy a témáról szóló filmek jellemzően milyen irányba húznak, gondolhatom azt, hogy a dolog túlzó és/vagy nem is olyan általános, de biztosra nem tudhatom. Azon kívül ez ugye egy film, a filmekben meg szokás általánosítani és túlozni, meg úgy beállítani, ahogy mindenki gondolkodik az adott témáról. Az már más kérdés, hogy ha csak egyfélét látsz, az kicsit idegesítő szokott lenni. Szóval nem hinném, hogy nagyon számítana, hogy majd mit gondolok a filmről.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.05. 12:02:05

Most nézem egyébként ezt a videót: index.hu/video/2014/10/01/viktoria/
Rögtön két dolog gondolkodtatott el. Az egyik az, hogy azt írják, prevenciós jelleggel készül a film, ami nekem ebben a kontextusban úgy tűnik, hogy "ne menj oda, mert ez történik veled", holott, ahogy mondják, nem dokumentumfilmről van szó. A másik az, hogy - és ez nem saját ötlet, a http://www.behindtheredlightdistrict.blogspot.com-ról szedtem - annak, aki ki akar menni, nem nagyon van más lehetősége, mint másokra bíznia magát, ha ki akar menni. Különböző fórumokon próbál mindenki megbízható helyet találni, más kérdés az, hogy honnan a fenéből tudhatod, hogy az, aki ír neked, tényleg jó helyet tud. A blogot író lány Hollandiában dolgozik, elmondása alapján ő is úgy jutott ki, hogy páran segítettek neki, egyrészt pénzzel, mert nem biztos, hogy amint odaér, lesz szabad ablak, másrészt nyelvtudás hiányában szüksége volt valakire, aki segít elintézni a hivatalos papírokat. Aztán elkezdett dolgozni, visszafizette a pénzt és nem történt semmi. Ezzel szemben esélyesen vannak olyanok, akiket kihasználnak, akár anyagilag, akár máshogy. Ha az adott ország segítene nekik abban, hogy elkezdjenek kint dolgozni, nem kéne mindenféle idegenre rábíznod magad, ha kimész. És ööö, hát őszintén szólva kötve hiszem, hogy olyan sok embert megakadályozna ez a film, ha egyátalán a célcsoportból meg is nézik.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.10.07. 10:52:13

@Ivonn88: Mondjuk ez az "adott ország" nekem kicsit államcentrikusan hangzik :) én inkább szeretném, ha magánvállalkozások csinálnának ilyet, legálisan, szabályok betartásával.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.07. 11:02:10

@noname.blogger: nekem az is rendben van, de azt már kb elképzelni sem tudom:). Van valami kifejezett oka, amiért nem államit szeretnél?

suisseproject 2014.10.07. 14:33:40

@Ivonn88: Azt hiszem, én is a vállalkozások mellett vagyok, de annyit az állam is szabályozhatna, hogy mennyi pénzt szabad maximum lehúzni a lányokról. Bár ez így talán kicsit hülyén hangzik, mert fogalmam sincs, hogy ez más hasonló munkák esetében hogy működik.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.07. 16:13:29

@suisseproject: szerintem van rá valami szabályozás más munkáknál is, legalábbis kizsákmányolós bűncselekményekről hallottam már.

Playman123 2014.10.07. 16:35:28

@suisseproject: Ez érdekes felvetés. Ha tényleg teljesen legális és államilag szabályozott lenne az egyébként a valóságban működő szexuális szolgáltatási piac (ez az olyan lakáson dolgozókat érintené, akiknek leadót kell fizetni), akkor ez lényegében "üzletszerzési jutalék" lenne, ami szokványosan - más legális üzleteknél - 5-10%. Ehhez jöhetne még a lakás/szoba használatáért felszámított díj. Összességében - szerintem - max. 30% lehetne vendégenként az összeg.

Playman123 2014.10.07. 16:37:30

@Playman123: Hozzátenném, hogy a lakáson leadóval dolgozók esetében - legálisan - most nem lehetne egy fillért sem kérni, mert az - a jelenlegi jogszabályok szerint - törvénybe ütköző.

Playman123 2014.10.08. 16:33:39

@Ivonn88: Ez a film talán elüt a szokásosaktól:
"...a témáról a közvélemény legtöbbször a bántóan tárgyilagos bűnügyi híradásokból értesül, vagy a fölényeskedő, lesajnáló kívülállás hangján megszólaló véleményeket hall, mai ésszel felháborító és elfogadhatatlan stílusban örömlányokról, a legősibb hivatásról, kuncsaftról, szolgáltatásokról, kéjbizniszről. Men Lareda filmje arra vállalkozik, hogy egy a szélesebb közönség számára is fogyasztható játékfilm keretei között a lehető legőszintébben beszéljen, és Viktória sorsán keresztül a témát közelebb hozza a nézőkhöz."
www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20141002-nem-oromlany-az-akit-utnek-viktoria-a-zurichi-expressz-kritika-farkas-franciska-men-lareda.html

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.08. 17:21:31

@Playman123: mielőtt magáról a tartalomról írnék: őszintén szólva nekem baromira nem tetszett a főszereplő játéka :-/. Mondjuk ha már, a Moszkva teres/Hajnal Tímeás .... Simon (sosem tudom megjegyezni a vezetéknevét) játéka sem tetszett, vagyis oké, jól adta a tahót, csak már a negyedik filmjében (Moszkva tér, Stricik, Megdönteni Hajnal Tímeát) játssza a tahót tökugyanúgy. Volt még egy színész, aki a főszereplő testvérét játszotta, na, ő is pont úgy játszott, mint egy másik filmjében (Stricik), és nem tudom, hogy ő roma származású-e, de már másodjára nem sikerült elhinnem, hogy az.

A filmet láttuk, kéne róla írni,lehetőleg úgy, hogy ne csak Nonameblogger és én nyilatkozzunk,mert nem mindenki osztotta a mi véleményünket.

Playman123 2014.10.18. 21:01:59

Feltételezem, hogy a film kapcsán született ez a cikk:
hvg.hu/plazs/20141018_Drogok_nelkul_ez_a_munka_elkepzelhetetlen
Vannak benne érdekes részletek - különösen a második felében.

Azon elgondolkodtam, hogy a "strichelés" szó vajon a zürichi Strichplatz nevéből ered?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.10.18. 21:16:00

@Playman123: Hm, épp linkelni akartam :) Én inkább nem olvasnám el, épp eleget frusztrálódtam már mára (+holnapra, etc), de Ivonnnak még jól jöhet.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.10.18. 21:17:07

@Ivonn88: Hány elemzést gyűjtöttél eddig össze?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.10.18. 21:22:57

...egyszer, mondjuk egy sikeres fogyókúra után ki kellene próbálnom a zürichi placcot :) tudni szeretném, hogy a borzasztóan negatív hozzáállás miből ered, hogy lehet-e csinálni drog nélkül, mennyiben múlik a hatás a belső hozzáálláson, viselkedésen, stb. Mert egyrészt akár el is hihetem hogy borzalmas, hamáregyszer azok is ezt mondják akik csinálják, másrészt a saját milliőmről is csak olyanokat hallottam, mielőtt elkezdtem, amivel utána nyomokban sem találkoztam, ebből kiindulva szkeptikus vagyok.

(tartok tőle hogy ez elmélet marad, de ha egyszer mégis odakerülök, meg fogom írni)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.19. 14:14:13

@noname.blogger: igazából csak te írtál róla, meg én, illetve még egy kolléganőnk reagált arra, amit én írtam, és azt is megjelentethetem.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.10.19. 14:26:44

@noname.blogger: elolvastam a cikket, igazábából semmi extra, nem voltak benne szélsőségek. Volt egy-két "mennyit kaphat a futtatójuk"-megszólalás, meg volt egy érdekes kényszerítős történet*, de a többi nekem korrektnek tűnt.

*a csaj azt hitte,táncolnia kell kint, de kiderült, hogy nem, úgyhogy mehetett a Strichplatzra, mert már lefoglalta a szállást, meg hazaútra is kellett a pénz - egyébként ezt most nem értem pontosan, ez utcai meló helyszíne?
Azért fura nekem a történet, mert ha átvertek volna, akkor én teperek haza, és soha nem indultam volna úgy el, hogy nincs meg visszafelé az útiköltségem legalább tartalékba. A másik az, hogy az útiköltséget kb egy nap alatt megkeresi, utána mehet is vissza. Persze lehet az az egy nap is borzalmas hatással az ember lelkivilágára, de nekem az írásból úgy tűnik, hogy nem egy napról van szó.
süti beállítások módosítása