Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

osztrák "buszsofőr"

Címkék: esetleírás callgirl NNB

2014.04.02. 03:41

Osztrák pasi, ötvenes. Nem részletezte hogy mit csinál, de valamiféle hotel management jellegűt, annál a hotelláncnál szállt meg amelynek dolgozik, ott találkoztunk.

Késő este találkoztunk, autóval jött Bécsből. Pár percet késett, én meg kivételesen pontos voltam úgyhogy vártam rá 10 percet.

Az e-mailjeiben sokkal kifinomultabbnak tűnik, mint élőben, és első benyomás alapján kissé egyszerű, nem túl okos és nehézkesen kommunikál. A megjelenése is erre mutat, az összbenyomás alapján olyan volt a dolog mintha egy vidéki buszsofőrrel randiztam volna. Aki az egyenruháját viseli: szigorúan poliészterből, olcsó bőrcipővel. Fekete volt, nem sötétkék, de még így is teljesen egyenes volt a hasonlóság. Egyébként az is lehet hogy egy ötezer eurós öltöny volt ezer eurós cipővel, nem értek hozzá, csak az általános benyomásról írok.

Az első (és sokadik) benyomás csalóka, egyáltalán nem buta, csak valahogy olyan a stílusa hogy nekem ez jön le belőle. Egyszerűnek viszont egyszerű. Nem az a fajta aki túlbonyolítja például a szexuális életét, teszi ami jól esik, ha pl az esik jól hogy belemarkoljon valamimbe (nem fájdalmasan), teszi, nem látszik tépelődni rajta hogy az vajon helyénvaló-e, mit gondolok róla ettől vagy hogy milyennek látszik kívülről. Ez valahogy összepasszol a kezdeti, kissé nehézkes stílusával, olyan pasis, nyersebb :)

Ehhez képest teljesen értelmesen is beszélgettünk, pl szóba került az aktuális kedvenc nerdkedésem, egy erősen teches téma. Ő kérdezett bele, de aztán  pont úgy bólogatott és hümmögött rá mint aki fel sem fogja hogy miről beszélek, meg persze nem is érdekli. Aztán elkezdett beszélni látszólag teljesen másról, amiről aztán kiderült, hogy erősen kapcsolódik az én témámhoz, konkrétan az én elméleti témám gyakorlati megvalósítása , tehát nemcsakhogy figyelt, de értette is amiről beszéltem. Durva, hogy mennyire más benyomást kelt.

A másik, ami meglepett az a teljesítménye volt: szűk két órán belül három kör, mindenféle erőlködés vagy rásegítés nélkül. Nála 20 évvel  fiatalabbak nem csinálnak ilyet. Az ágyban egyébként nem bonyolult, de nem is durva, bár elég lendületes, nem nyal de azért foglalkozik velem (nem pont úgy ahogy szeretem de most nem akartam variálni), a dolgok főleg róla szóltak de egyrészt jó volt így, másrészt szerintem hajtogathattam volna máshogy is, ha kicsit bedobom magam. 
Ja és eléggé nagy méret is.

Ezen kívül beszélgettünk még a sportokról amiket csinál, van egy pár, mutatott néhány alapvető aikidós nyújtógyakorlatot (állítólag segít, hogy a meridiánok csináljanak valamit, amitől aztán nekem jó lesz), lelkesen utánoztam, nagy röhögések közepette. Kérésre megmutattam a hason fekvős, emelgetős hátizomgyakorlatot amit szoktam csinálni esténként, az első után az egyik mellem alá tette a markát aztán közölte hogy akkor most még tizet :D úgyhogy megcsináltam :D, ő meg végig átszellemülten biztatott, hogy good girl, very sporty girl, goood :D:D Szóval majomkodtunk ezerrel. Bírom a pasit  :)

 

Összesen szűk három órát töltöttem vele, kétésfélért kértem pénzt, bőségesen túlfizette. Plusz bőségesen dicsérgetett, szóval szerintem látom még, mert rendszeresen jár Magyarországon.

 

 

ps, update: a hivatalos e-mailcímét használta, megtaláltam a neten. Kimondottan magas pozícióban van a cégénél. LoL...

A bejegyzés trackback címe:

https://suisseproject.blog.hu/api/trackback/id/tr935890033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KondorL 2014.04.03. 17:51:31

Tényleg nagyon durva a címlap hatása.
Ez egy kimondottan érdekes esetleírás, 72 oldalletöltéssel (amit árnyal, hogy csak két napja van kint + az egész poszt elolvasható a főoldalról, de akkor is), a szerintem viszonylag érdektelen előző posztnál meg 12ezer+ letöltés.
Hogy ne legyen sértődés: az "Ilyen nincs" beszámoló viszont szuper volt;) De érdekes, hogy a másik - szerintem gyengébb - címlaposhoz képest annak is sokkal kevesebb letöltése van, kb. az egyharmada. Persze lehet, hogy rosszabb időpontban/rövidebb ideig volt címlapos.
És ami még érdekes, ha lehet hinni a Top5 rovatnak, akkor az elmúlt pár napban százas nagyságrendben töltötték le a régen elfeledett BDSM-posztot, ennek vajon mi lehez az oka?

Playman123 2014.04.03. 20:32:25

A legnézettebb, ha jól láttam, akkor "Az erotikus munka típusai - ahogy én csináltam eddig", aminél 32536 az oldalletöltés. Nem értem, miért nincs a Top5-ben?

KondorL 2014.04.03. 23:17:00

@Playman123: Mert a Top5 nem abszolút rangsor, hanem a közelmúlt letöltéseit mutatja. Valahol egy nap és egy hét közötti időszakra néz vissza, biztos meg van adva pontosan is.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.04. 11:17:33

Elmondás alapján tényleg jófej lehetett:)) (ér nekem megmutatni az illetőt, amikor átmegyek?:))) )

@KondorL: az index címplaján egyszerre csak egy 18+ jellegű blog szokott kint lenni, ha jól vettem észre. Nem lehet, hogy most épp kint van egy másik?

Amúgy ki a fenét lhetne megkérdezni ennek a címlaprakerülés módjáról???:)

Jó lenne azt is tudni, hog a bdsm-melót tényleg OLYAN sokan nézték-e meg az elmúlt pár napban, egyáltalán, hogyan alakul a top 5 (szerintem ezt elkezdhetem nézegetni).

Amúgy gondolom, tudom, hogy miért az előző előtti bejegyzés tetszik jobban, de nekem akkor is érdekes, mert engem sokkal jobban érdekel, hogy mit gondol egy svéd az egyenjogúságról (igaz, megfogalmazni talán nem sikerült olyan jól), meg hogy hogyan lehet nemcsalónak látszani.

kispolgár 2014.04.04. 20:41:58

A kocka és a nerd között mi a különbség?

prandelli 2014.04.04. 21:21:35

@kispolgár: Egyszer egy másik blogon futottunk már ezzel egy kört, és ott az jött ki, hogy egyrészt az egész tiszta szőrszálhasogatás (ami persze nerdish tulajdonság, tehát oké:D), másrészt hogy a kocka inkább a geek magyar megfelelője, ha ezt a diagramot veszem alapnak: egmr.net/wp-content/uploads/2011/07/Nerd_Dork_Geek_Dweeb.png
A geek/nerd párosra meg van egy külön grafikon, és ennek alapján szerintem NNB tényleg inkább nerd (de amúgy túl komolyan nem kell ezeket venni) www.phonearena.com/news/Infographic-Geek-vs-Nerd-explained_id44638

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.04. 23:11:54

@prandelli: már csak azt kéne megmagyaráznod, hogy mi az a dweeb, mert az urban dictionary szerint egy dorky vagy nerdy person:DDD
Egy másik meg kb leírta azt a két halmazt, amiben benne van... mondjuk nem tudom, mi többre várok:D

KondorL 2014.04.04. 23:33:09

@Ivonn88: Na látod, az index közönsége ilyen igényes, a komoly témára jönnek:)
Tizenkétezren letöltöttek egy olyan posztot, ahol az erotikus részt egyetlen, nem túl pozitív mondattal letudod: "Szex terén meg megint rájöttem arra...", a többi pedig a taxiköltség számításáról és a svéd egyenjogúsági modellről szól.
Egyébként ebből tudod mi volt a kiemelt mondat a címlapon? Erre elég pontosan emlékszem: "Megvolt az első svéd vendég - néha fura arcot vágott, amitől egy kicsit megijedtem"
A másiknál pedig pontosan nem emlékszem, de olyasmi, hogy "nem tudott elmenni a vendég, mert nem látszom prostinak"

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.05. 00:01:02

@kispolgár: Én meg nem tudom, pontosan mi az a kocka :)

Oké, konkretizáljuk a témát: mobil robotok computer vision-ja, mondjuk konkrétan stereo vision, azaz van két kamera és az általuk felvett két kép közti különbségek alapján térképezi fel a tárgyak távolságát a jószág. A csávó meg ennek kapcsán felvetette hogy van a BMWnek egy autója ami emberi segítség nélkül parkol, tehát valahogyan intelligensen manőverezik a térben.

Ha valaki ez iránt érdeklődik az most nerd, vagy kocka, vagy geek, vagy.. ?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.05. 00:02:29

Amúgy tényleg fura érzés hogy pont ez a poszt egy darabig gyakorlatilag semmi érdeklődést nem kapott. Alig valami látogató, nulla komment. Pedig olyan lelkes voltam amikor írtam :D:P

KondorL 2014.04.05. 00:20:17

@noname.blogger: "Alig valami látogató, nulla komment" "gyakorlatilag semmi érdeklődést nem kapott"
Azért ez nem olyan biztos. Ez a bejegyzés megint úgy lett beszerkesztve, hogy az elolvasáshoz elég a főoldalra kattintani (nem kell a "tovább"-ra nyomni hozzá), és amíg egy komment sem volt hozzá, addig az sem indokolta a kattintást, hogy valaki a kommentekre is kíváncsi (Nem azért, de mióta megvolt az első hozzászólás, 70-ről 210-re nőtt a direkt kattintás:)
Simán lehet, hogy ezt is elolvasta a szokásos néhány száz ember, csak külön PDL nélkül.

(A kommentszám meg ettől függetlenül is nagyon furcsán tud alakulni, a 12 ezres letöltésű svéd poszt pl. kapott 5 kommentet, abból 4 tőletek származik)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.05. 00:42:41

@KondorL: Arra próbáltam célozni hogy úgy látszott, azért józan ésszel én is összerakom a többit :)

prandelli 2014.04.05. 09:06:05

A derék osztrák buszsofőr a feltámadt érdeklődés hatására elfoglalta méltó helyét a toplistán:)
Ez egyébként arra utal, hogy a Top5 számlálója az utolsó 24, vagy max. 48 órára néz vissza.

Egyszeru Elek 2014.04.05. 09:50:24

Azt hittem, hogy legalább a fizetős hölgyek szeretik a kicsit.
:(

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.05. 10:45:29

@Egyszeru Elek: Gondolom pont annyi szereti mint az egyéb nők közül, plusz azok akiknek akkor a legjobb ha nem éreznek semmit.

kispolgár 2014.04.05. 21:23:53

@noname.blogger: Az én fogalmam alapján kocka. Amúgy én sokáig azt hittem, hogy az a kocka=geek akit nagyon érdekel a számtech. De van a geekz.blog.hu ahol pont nincs számtech viszont van film, sorozat és képregény. Úgy látszik átalakulóban van a fogalom.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.05. 23:14:27

@kispolgár:
És most mit hiszel a kockaságról?

Ezek szerint geek egyáltalán nem vagyok, mert nem érdekel a film, sorozat és képregény, kb egyáltalán. Így viszont nem tudom, lehetek-e kocka a te fogalmaid szerint. Na jó, a szerepjátékozás még egészen érdekel, vagy inkább csak érdekelt, szerintem az is geekes.

Voltaképpen még mindig nem tudom, mit jelent a kocka, tippre egy általános fogalom, nerd unió dweeb unió geek. Vagy talán inkább a dweeb nélkül.
A nerd rám jobban passzol, valahogy úgy ahogy az xkcd értelmezi a fogalmat, mínusz Jurassic Park rajongás.

prandelli 2014.04.08. 09:53:13

OFF
Ez egy nagyon érdekes ember, sok jó dolgot olvastam már tőle. Az interjú sem rossz, és onnan indulva meg lehet találni tőle mindenféléket. Azért teszem be, mert itt is merültek fel már szociálpszichológiai témák korábban.
hvg.hu/plazs/20140407_Philip_Zimbardo_interju

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.08. 11:44:08

@prandelli: te jó ég, mennyivel fiatalabbnak tűnik a valós koránál :O.
Baromi nehezen tudom elhinni, hogy már KÉT nap után ennyire eldurvult a helyzet:O. Mármint elképzelni, hogy börtönőrként két nap után azzal szórakoznék, hogy nem engedem ki az embereket wc-re...:O.

Viszont azt nem értem, hogy ez volt a hőisesség definíciója: "Az én és a projekt résztvevőinek definíciója a hősre így szól: olyan személy, aki segített máson, annak tudatában, hogy tette súlyos következményekkel és veszélyekkel járhat.", ehhez képest utána mégis olyan példák jönnek - a videóban is -, amik nem járhatnak súlyos következményekkel vagy veszélyekkel. Vagy pont az a hétköznapi hősiesség lényege, hogy pusztán kellemetlenségekkel jár, ha megteszed - pl. időbe kerül?

prandelli 2014.04.08. 15:27:36

@Ivonn88: "te jó ég, mennyivel fiatalabbnak tűnik a valós koránál"
Őszintén szólva mivel a hétvégén Pesten járt, titkon még bízom benne, hogy NNB következő esetleírása így kezdődik majd: 80 éves, jó karban lévő amerikai szociálpszichológus - két óra szex, két óra beszélgetés...:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.08. 16:44:37

@prandelli: Nem volt senki, aki megfelene a leírásnak :(

kispolgár 2014.04.08. 23:40:44

@noname.blogger: Bocs, hogy csak most válaszolok. "Így viszont nem tudom, lehetek-e kocka a te fogalmaid szerint?" Nyugodtan lehetsz:), mert maradok a kocka az akit nagyon érdekel a számtech meghatározásnál. A geekblogot inkább érdekességként mutattam. Egyébként találtam egy nerdblog.blog.hu nevű helyet is ahol a blog önmeghatározása szerint "Fantasy, sci-fi, képregény, társasjáték, B-filmek!" vannak. :))) Szerintem akit ezek a témák érdekelnek az simán rajongó.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.09. 01:58:46

@kispolgár: Wow, köszi :D
Azért furák ezek a fogalmak. Ha jól értem, a különböző értelmezések közös pontja az, hogy olyan személy, aki mindenféle virtuális baszokhoz vonzódik ahelyett, hogy tolná a haverok-buli-fanta életérzést, mint a "normális" emberek.
(nyilván eszerint a rendszer szerint is vannak olyanok akik nem tartoznak egyik csoportba se)

Azt hiszem, ebből a csontból már a velőt is kiszívtuk :D

prandelli 2014.04.09. 10:07:23

@noname.blogger: Fél perc alatt átfutva eléggé bullshitnek tűnik, de azért beteszem, mert elvileg kimondottan a geek _nőkről_ szól, plusz megörvendeztet minket egy olyan szép kifejezéssel, hogy kiberfeminizmus:)
thepitch.hu/2013/07/18/geek-nok-magyarorszagon/

prandelli 2014.04.09. 10:08:31

@Ivonn88: "Viszont azt nem értem, hogy ez volt a hőisesség definíciója: "Az én és a projekt résztvevőinek definíciója a hősre így szól: olyan személy, aki segített máson, annak tudatában, hogy tette súlyos következményekkel és veszélyekkel járhat.", ehhez képest utána mégis olyan példák jönnek - a videóban is -, amik nem járhatnak súlyos következményekkel vagy veszélyekkel."

Ez tényleg nem világos az interjúból. Addig oké, hogy a legfontosabb kritérium a személyes részvétel - tehát ha odalépsz segíteni valakihez, az számít, de ha szemálytelenül feladsz egy csekket, az itt nem ér. Viszont a "súlyos következmények és veszélyek" tényleg nem stimmel a felhozott példák többségére. Az mondjuk olyan esetekre illene, amikor valaki szembeszáll a részeg kötekedőkkel a buszon (főleg, ha ő maga pl. egy 40 kilós nő)

Még ez vonatkozhat ide: "Ez az az időszak, amit úgy hívunk "betanuló hős" vagy "várakozó hős", ezek a látszólag kis cselekedetek tudatosabbá tehetnek, és nagyobb eséllyel lépsz közbe, ha egy komolyabb helyzetben kell segítened." - de ez sem úgy szerepel a cikkben, hogy teljesen feloldja az általad írt ellentmondást.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.09. 10:21:04

@prandelli: a cikk szerint alapfeltétel a számítógépekhez való értés, illetve a kütyük iránti vonzódás, ami szerintem alaptalan előfeltétel, és a definícióból sem következik egyenesen: "FŐLEG a műszaki, informatikai színtéren jelenik meg", nem kizárólag.

Meg nekem valahol az is furcsa, hogy a nerd szükségszerűen tanul - miért?

A tweaking amúgy hogy került bele? Vagy rosszat találtam, vagy ez tényleg azt jelenti, hogy az ember metanfetamint használ:O

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.09. 14:48:38

@prandelli: Szubkultúra(?), ugyanúgy mint pl az emók(???), viszonylag nemrég felbukkanó(???????). Izé. Kapkodom a fejem.

prandelli 2014.04.09. 15:19:18

@Ivonn88:
A tweaking ebben a kontextusban valószínűleg bütykölést, buherálást jelent: en.wikipedia.org/wiki/Tweaking

prandelli 2014.04.09. 15:21:08

@noname.blogger:
Hát viszonylag nemrég, mert pl. a bélyeggyűjtő szubkultúra már sokkal régebben felbukkant, na ugye:)
Az emo-párhuzam szerintem arra vonatkozik, hogy szerinte a geek meg az emo, azok mást jelentenek Mo-n, mint az eredeti lelőhelyükön. Erre mondjuk a skinhead jó példa lenne, a geek/emo vonatkozásában fogalmam sincs. Különben meg az "att gäcka rättvisan – kibújni az igazságszolgáltatás alól egy okos trükk segítségével" az igenis létezik, a jegyzőkönyv szerint G. Rasmussen is ezt mormolta a fogai között a kihallgatásakor:)

prandelli 2014.04.09. 15:24:25

Egyébként meg neizélj már, van neki PhD-je meg fókuszcsoportos interjúja, akkor biztos igaza is van:))

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.09. 15:51:40

@prandelli: Bonyi lenne vitatkozni vele, de itt szerintem valami nagyon nem stimmel.

prandelli 2014.04.11. 13:20:03

Egy kis "szakmai" érdekesség; mivel nem passzol egyik aktuális poszthoz sem, hát ide írom.
Olvastam egy érdekes beszámolót az egyik tematikus oldalon, és onnan az érintett lány bemutatkozására ugorva olyat láttam, amit eddig még soha: két meglehetősen explicit videót ööö... a szolgáltatás egyik lényeges eleméről:) Persze lehet, hogy több ilyen hirdetés is van, csak én még nem futottam bele.
Először eléggé meghökkentem, pedig tulajdonképpen nem is annyira ördögtől való. Nyilván sokaknál szóba sem jöhet ilyesmi már csak a diszkréció miatt sem, nálatok pl. ez a helyzet. Viszont aki ezt főállásban űzi, és amúgy is teljesen nyíltan, arccal hirdet, annak végül is lehet egy ésszerű promóciós eszköz. Egyébként a beszámoló olyasmit ír, hogy ami a videón van, az kedvcsinálónak nem rossz, de a valóságban sokkal többet ki lehet hozni belőle:) Ez meg kb. egy jó trailer definíciója, szóval az ötlet működni látszik.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.11. 16:54:50

@prandelli: Nagyon fura érzés lenne ilyesmit kirakni, remélem, nem válik általános elvárássá :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.11. 17:14:04

@prandelli: hm, nagyon távoli asszociáció: én meg pont az előbb láttam, ahogy dugtak a kaméleonjaim (azaz gondolom lesz tojás), de nem sikerült megörökíteni mert még előtte szétmentek. Hüpp. Pedig lehetett volna belőle tök jó szexvideó, aztán mondjuk reklámozni vele a szexuális képességeiket, hátha megtetszik más kaméleonoknak vagy a tulajaiknak, vagy valami :D

prandelli 2014.04.11. 18:17:56

@noname.blogger:
:DD
Neked voltak már kaméleonos szexfotóid, nem? Mintha emlékeznék egy ilyesmi címre a régi blogodon. Vagy az csigapornó volt?:)

Egyébként érdekes ez a videós dolog.
Nekem pl. kifejezetten nem jönnek be a túlságosan kitárulkozós fotók (amúgy mostanában mintha meg is fordult volna a trend, egyre több a visszafogottabb, vagy akár "művészi" sorozat a hirdetésekben). Ezen kívül a pornó 99%-a inkább lelohaszt, és még a hirdető lány sem igazán az esetem. Viszont ez a video mégis inkább tetszik, mint nem.
Na majd az analízisbe' megbeszéljük:) Talán a (nekem) újszerűség hatása, mármint ebben a kontextusban. Azt viszont nem hiszem, hogy elvárás lesz:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.11. 19:14:26

@prandelli: A régi blogomon csak csigapornó volt, viszont az új blogon volt már kaméleon-szexfotó is pár hónapja. De azok csak fotók, nem videó :( :D

Nem lep meg, hogy egy ilyen videó pozitívan tud hatni. Talán az lehet a különbség a pornóhoz képest hogy itt pont arról van szó hogy a dolog hozzáférhető a néző számára, ez más megvilágításba helyezi.

A magam vonatkozásában még az jut eszembe, hogy egy ilyen videó nem tenne jót annak a benyomásnak amit kelteni próbálok, hogy amit én meg a vendégem csinálunk az egy intim, személyes jellegű tevékenység.

prandelli 2014.04.11. 22:37:34

@noname.blogger: Ebben lehet valami, de akkor meg az a figyelemre méltó, hogy tisztán pszichológiai a hatás/mechanizmus. Mármint konkrétan nem szándékozom hozzáférni, de a lehetőség tényleg ott van, és ezek szerint ez is elég. Másrészt a beszámoló szerint a lány IRL stílusa nem pornós, inkább barátnős. Ebben azért tényleg van némi ellentmondás - persze barátnő is van ilyen is, meg olyan is:)
Na mindegy, ezt az esetet most nem én fogom felgöngyölíteni. Ha esetleg az olvasók között van jelentkező, név és cím átvehető a szerkesztőségben:)

KondorL 2014.04.12. 10:11:34

Elkértem a linket prandellitől, de csak a látóköröm szélesítése érdekében, tesztelni mostanában én sem fogom:) Érdekes, de én sem találom ízléstelennek, legalábbis sokkal kevésbé, mint a sok hirdetésben látható nemiszerv-orientált fotókat. (Ebből a szempontból egyébként az itteni bloggerek hirdetései szerintem hibátlanok). Amúgy leginkább egy középhaladóknak szánt orális szex oktatóvideóra emlékeztet a felvétel:)

Egy dolgot gondoltam még tovább: volt már téma a különböző árkategóriák érthetetlensége. Ezen belül is a celebek/pornósok abszurd árai. Annak idején Ivonnak mutattam olyan magyar hirdetőoldalt, ahol egy ismert pornós 1500 euró/óra áron hirdet. (Nem elírás, ezerötszáz). Erre gondolva tök értelmes és logikus marketinghúzásnak tűnik egy ilyen videó. Másrészt a videós hirdető a jó külseje (szerintem az 1000-1500 eurós honlap celebjeinek a többségénél jobban néz ki), és az egybehangzóan pozitív beszámolók mellett is a pesti átlagárnak inkább az alsó szélén hirdet. Szóval akkor az abszurd árkategória csakis és kizárólag az ismertségről szól. Arról, hogy valaki elmondhassa a cimbiknek az ötödik sör után, hogy neki megvolt XY.

prandelli 2014.04.12. 11:57:25

@KondorL: Pár éve egy haver mesélte, hogy egy bizonyos szórakozóhelyen bizonyos napokon lehet ismerkedni B-kategóriás celebekkel és ismertebb pornósokkal, fizetős szex céljából. Be tudott csempészni ingyen, naná hogy egyszer elmentem megnézni:) Sajnos már ott bukni látszott a dolog, hogy nekem senki nem volt ismerős sehonnan (ahol ezek a csajok előfordulnak, annak úgy tűnik, nem nagyon van metszete az érdeklődési körömmel), viszont így "elfogulatlanul" nézve a kínálatot, szerintem baromira gáz volt. Cserébe a pesti átlag négy-ötszörösét jelentő ársávok derültek ki. Eleve csak a nézelődős kíváncsiság vitt oda, de tényleg eszembe nem jutna ilyesmit igénybe venni. Igazából a férfiközönség sokkal érdekesebb volt:)
De azért pár nevet felírtam, és utána rákerestem, tényleg ilyen celebféleségekről volt szó. Egyébként egyet sikerült most felidéznem, és rákeresve némi meglepetésemre jelenleg a beszámolós oldalon hirdet. Hát, onnan se választanám ki soha:) Egy ok miatt volt igazán nyereség elmenni a szeánszra, kiderült ugyanis, hogy más napokon ugyanott van egy másféle program, ami aztán sokkal érdekesebbnek bizonyult. De ez már egy másik történet:)

KondorL 2014.04.12. 16:16:34

@prandelli: Csak nem K. A.-ról van szó?:) És a másik történetet elmeséled?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 17:46:41

@prandelli: Azt az egyet nevesíted? Nem hiszem hogy becsületsértés lenne, a hírnevét sem rontod, ha egyszer nyíltan hirdet...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 19:13:02

Hm... az a poén, hogy pl. pont K.A.-nak szemmel láthatóan kifizetik az átlag háromszorosát, és igen, úgy látszik, nagyrészt azért, hogy elmondhasd, megtetted. Vicces:), de elég sokminden másnál igaz, hogy a névért fizetsz, szolgáltatónál miért lenne másképp :D

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 21:07:35

@KondorL: Én is megnéztem a lányt, bár bevallom, a beszámolóiból csak egybe, kettőbe olvasgattam bele-bele, és mondjuk kb 15 képét láttam. Engem igazából a képek alapján nem fogott meg, nem érzem úgy, mintha egy istennő lenne, akivel muszáj lenne találkoznom, inkább valaki, akivel találkozom, ha az ár is okés. Viszont érzem, mennyire releváns a véleményem ezt illetően:DDD (azért írtam egyébként úgy, ahogy írtam, mert elég sok olyan lány van, akiknél kép alapján sajnálom, hogy nem vagyok heteroszexuális férfi)
Az árakról mostanában még annyi fogalmam sincs, mint korábban, de én úgy tudom, a magyar oldalakon hirdető ismeőseim hasonló árakon hirdetnek, eddig azt hittem, ez a leginkább átlagár, nem tudtam, hogy kezd lecsúszni átlag alsó szélébe.

suisseproject 2014.04.12. 21:43:35

@Ivonn88: Hm, eléggé ideje lenne, hogy megemelkedjenek az árak. (Nem tudom, ezért mennyien fognak utálni, de pl. a taxihoz képest már "nevetségesen olcsó" ez a szolgáltatás, de még a fodrászhoz képest is :D )

KondorL 2014.04.12. 21:51:27

@Ivonn88: Most erre mit mondjak? Először is, miért kéne istennőnek lennie?:O
Ez egy megfelelően csinos lány, minden értelemben ígéretesnek tűnő hozzáállással, 10k/óra áron. Ha mérlegelem a képeket, videót, beszámolókat, akkor ez a releváns ársáv alsó széle. Ti mind a hárman jóval magasabb áron hirdettek, biztos jobbak is vagytok ha te mondod, de pont az árba belekötni... Talán aki istennőt keres, de mi egyszerű emberek beérjük ennyivel is:)
K. A.-hoz képest meg - akit csak akkor vállalnék, ha ő fizetne nekem - konkrétan istennő:))

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 21:58:46

@KondorL: Mert ha istennő lenne, akkor meg akarnám látogatni még úgy is, hogy esetleg az átlag felső szélét fizetném, vagy akár átlag feletti árat. Azt hittem, az a téma, hogy miért átlag alsó széle árain dolgozik. Na persze tényleg eléggé úgy beszélek erről, hogy feltételezem, hogy ÉN így választanék szexpartnert, aztán lehet, hogy a valóságban tök máshogy:)
Egyébként én úgy olvastam, hogy 15k az ár:O, a 10 tényleg elég kevéske. Ha tényleg annyi, akkor a fene se tudja, lehet, hogy nagy a konkurencia, amiből nem tud jó beszámolókkal sem eléggé kiemelkedni. Nekem most úgy tűnik elmondások alapján, hogy annak is alig van vendége, aki átlagos árakon, jó külsővel, jó beszámolókkal (igaz, azt hiszem, a fenti lányénál kb feleannyival) hirdet.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 21:59:57

@KondorL: ja, a K.A.-t elfogadom:), én egyébként ugyanolyan árakon szerintem K.A.-t választanám, de ugye az én véleményem ebben a témában roppant releváns:DD

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 22:02:00

De az is elképzelhető, hogy van egy csomó változó, amik együttesen jó nagy hatással vannak arra, hogy mennyire keresik meg a lányt, és az meg kevésbé, hogy mondjuk 5-10-zel kevesebbet kér-e, vagy többet.

Pl. nem tudom, hogy az én áraimmal hogy keresnék magyar oldalon, valószínűleg nem keresnének meg sokan, de nincs is rá igényem.

KondorL 2014.04.12. 22:25:20

@Ivonn88: Akkor talán kezdhetnénk az istennő definíciójával, mert nekem ez tök értelmetlen így. Eddig azt hittem, ez csak néhány nyáladzó beszámolóban fordul elő, de lehet, hogy neked élőben is ilyeneket mondanak a vendégeid. Én csak egy egyszerű parasztgyerek vagyok, egy-két órára kilépni a mindennapi rutinból egy kellemes szex erejéig egy belevaló lánnyal - én ezt keresem, ha szexmunkáshoz fordulok, nem istennőt:)
Ezért is abszurd számomra százezreket kifizetni ilyen célra. Eszem ágában sincs lebecsülni ezt a szolgáltatást, viszont tudom a helyén kezelni. Amiért meg megérné tízszeres árat fizetni, azt nem lehet pénzért megkapni, pont az benne a lényeg. Te ezt valószínűleg kiröhögöd, vagy legalábbis nem érted, nekem viszont így működik.
Hogy te K. A.-t választanád, (illetve a neki megfelelő kategóriájú pasit), az pedig szintén nem tud meglepni:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 22:46:58

@KondorL:
Azt hiszem, ezt a jelzőt nem nagyon mondták rám:) (inkább a "természetes" jelzőt használják), azt sem tudom, hogy beszámolókban mennyire fordul elő a szó (bár ugye a besziken van ilyen kategória). Azt én sem tudom elképzelni, hogy százezreket fizessek ezért, nekem erről tökre a luxusmárkák ruhái jutnak az eszembe, ahol szintén csak tippelni tudok, hogy valaki miért azt veszi meg. (eddig az egyik ilyen tippem az, hogy ha amúgy is kva sok pénzed van, és történetesen a rohadt drága ruha tetszik meg, teljesen mindegy, hogy nagyon drága, ha az tetszik, mert simán emgengedheted magadnak. A másik meg az, hogy státuszszimbólum a luxusmárka).

Arra próbáltam valahol magyarázatot találni, hogy mi különbözteti meg az átlagár alsó tartományát elkérő lányokat az átlag felső tartományát elkérőktől, vagy az átlagárnál valamivel többet kérő lányokat. De persze arról is beszélhetünk, hogy mi a különbség az átlagáras lányok, meg a nagyon drágák között, mert pl. vannak drága lányok, akik nem celebek vagy pornósok, az is érdekes téma lenne.

Az ÉN ELKÉPZELÉSEIM szerint - ami, mint tudjuk, abszolút hiteles és életszerű, hiszen tömegével szoktam lányoka látogatni;) - szívesen fizetnék átlagnál magasabb árat, ha valakiben valami nagyon megfog, és magamban "istennő"-kategóriába sorolom. Abból indultam ki, amikor ezen gondolkodtam, hogy amikor megnézem a nőket az utcán, vannak az átlagos-szép lányok, vannak azok, akikben valami megfog, és van az, akiről kb le sem tudom venni a szemem. Az utóbbiért valószínűleg többet fizetnék, mint amennyit egyébként rászánnék egy lánylátogatásra, és az én ízlésemben a szóban forgó lány nem ez a kategória. Van egy olyan sejtésem, hogy sok férfi hasonlóan gondolkodik, aztán amúgy a fene se tudja, tényleg nem tudom, mondjuk ezt tippnek.

"Amiért meg megérné tízszeres árat fizetni, azt nem lehet pénzért megkapni, pont az benne a lényeg."

Mivel, ahogy említettem, roppant tapasztalatlan vagyok a lányokhoz járás terén:), próbáltam behelyettesíteni más szolgáltatással, ahol komoly esélye van annak, hogy megfog a szolgáltatás szövege, és nem tudnék olyan tiszta fejjel dönteni róla (no meg úgy vettem észre, hogy én baromira bedőlök a szolgáltatók bemutatkozó szövegének). Lehet, hogy az is belejátszana a döntésbe, hogy éppenséggel valamivel többet is költök rá, mint amennyit egyébként szánnék a dologra, és arra számítanék, hogy a több pénzért valami pluszt is kapok. Aztán a vége mondjuk az lenne, hogy tényleg kapnék egy remek szolgáltatást, és elkönyvelném magamban, hogy bizony, ezt a dolgot meg kell fizetni. Nekem egébként így oldalról úgy tűnik, hogy valamiféle korreláció azért van az ár és a minőség között, bár még mindig nem a baromira túlárazott "luxuscikkekre" gondolok. Na de most erősen, ámde nem túlságosan koncentrálva tippelgetek.

Ehh, most kapásból eszembe jutott az óriási különbség a háziorvosi, meg a magánorvosi szolgáltatás között, ahol néha olyan érzésem van, hogy a tény, hogy fizettem érte, mintha egy kicsit szintén közrejátszana abban, hogy jobban érzem magam a magánorvosnál.

"Hogy te K. A.-t választanád, (illetve a neki megfelelő kategóriájú pasit), az pedig szintén nem tud meglepni:)"

Nem tudom, mit értünk neki megfelelő kategóriájú pasi alatt:). Őszintén szólva még mindig nem tudnám meghatározni, hogy mi mondjuk a három legfontosabb tulajdonság számomra egy escortfiú esetében. K.A.-nál is arra gondoltam, hogy ha férfi lennék, hogy választanék SZERINTEM, mert ugye még nem volt alkalmam férfinak lenni:)

Playman123 2014.04.12. 22:48:18

Mostmár engem is érdekelne, hogy kiről van szó, mert akikkel én mostanában hirdetőoldalról találkoztam, azoknál 12 és 15 között mozgott az óra. 10-zel már 1-2 éve nem találkoztam. Persze a 10 is relatív, mert attól függ, hogy mi van az alapban, illetve mi az extra és mennyiért darabja...

A celebekről meg annyit, hogy náluk valóban az ismertségért kell fizetni. Minél "menőbb" valaki, annál többet. De ez ugyanolyan, mint a menő ruhamárkáknál vagy az autóknál, ahol a "név" miatt kell sokkal mélyebben a zsebbe nyúlni, holott lehet, hogy minőségében semmivel sem jobb, mint egy másik márka.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 22:48:24

@suisseproject: ha figyelembe vesszük, hogy mennyivel kevesebb a taxihoz képest a költség, azért..:) Ugyanez a fodrászra. Arról nem is beszélve, hogy a taxisok, fodrászok általában adóznak, a szexmunkások nagy része meg nem. Na, az gondolom, megdobná az árakat.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 22:50:38

@KondorL: "Hogy te K. A.-t választanád, (illetve a neki megfelelő kategóriájú pasit), az pedig szintén nem tud meglepni:) "
Bocsi hogy belevau de miért? Mármint én pont nem azt látom Ivonnál, hogy gyakorlatban a plázacicák férfi megfelelőit preferálná az ágyban.

" biztos jobbak is vagytok ha te mondod"
Izé, hol mondott ilyet? Én nem látom.
Szerintem mi nem jobbak vagyunk, hanem egyszerűen külföldieknek hirdetünk. Mondjuk pl én "elég jó" vagyok, de egyrészt nem mindenkinek jövök be, másrészt semmi igazán kiemelkedő. Mondjuk technikailag viszonylag fent vagyok, viszont valószínűleg jót tenne ha szenvedélyesebb és proaktívabb lennék, legalább opcionálisan. Annak vagyok jó akinek sokat számít a lány barátságossága és szeret irányítani az ágyban, őneki akár nagyon jó is lehetek. És persze fontos, hogy a teltebb lányokat szeresse..

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 22:58:06

Most látom amúgy, tényleg 10, illetve extrákkal 15. Nem részletezi az oldalán, hogy mi extra és mi nem, de a paletta alapján az extra nagyjából az, ami egy átlag szolgátató csomagárában megtalálható, pl. az enyémben is (oké, a francia végig szájba meg a francia végig arcra kivételével). A 15 csomagárnak szerintem átlagos, de nagyon nem vagyok up to date az árakat illetően, pár éve még az volt, azt hiszem.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:02:22

@noname.blogger: az a poén, hogy tényleg tök nagyot tud dobni az elkérhető áron, ha tudsz angolul, legalábbis amíg még nem vagyunk sokan:)
Mondjuk baromi érdekes lenne kipróbálni, hogy hányan keresnének meg magyar hirdetőoldalról a jelenlegi áraimmal. Asszem, még van egy pár megmaradt kreditem, lehet, hogy valamikor kipróbálom:DD Igaz, ezt hosszabb távon lenne érdemes figyelni.

KondorL 2014.04.12. 23:08:43

@Playman123: "Persze a 10 is relatív, mert attól függ, hogy mi van az alapban"
Az van ennyiért az alapban, ami a bloggereknél. Ami efelett van (all inclusive 15k az ár), azt a bloggerek nem vállalják. Ezért éreztem jogosnak ezen a blogon erről az árról beszélni.

KondorL 2014.04.12. 23:18:56

@noname.blogger: "Hogy te K. A.-t választanád, (illetve a neki megfelelő kategóriájú pasit), az pedig szintén nem tud meglepni"
Ami ebből a zárójelen kívül van, azt Ivonn mondta a saját szájával: "én egyébként ugyanolyan árakon szerintem K.A.-t választanám". Ami a zárójelen belül van: az a logikus, hogy amikor arról beszél, hogy milyen alapon választana fizetős nőt, abból indul ki, hogy milyen alapon választana fizetős pasit, mert mégis mi másból? De ha nem így van, indoklással természetesen elfogadom.
"biztos jobbak is vagytok ha te mondod"
Igazad van, ezt szó szerint nem mondta. Viszont azt természetesnek veszi, hogy az ő szolgáltatásáért x összeget fizetnek, a példában szereplő lányért pedig a felét-harmadát is kissé szájhúzogatósan kommentálta. Mi más lenne az ok, mint hogy magát jobbnak tartja? De ha nem így van, indoklással természetesen elfogadom.

KondorL 2014.04.12. 23:29:09

@Ivonn88: Egy dologban lehet, hogy igazságtalan vagyok veled. Nálam K. A. egyetlen kritériumban felel meg az általad használt "luxusmárka" és "státusszimbólum" kategóriáknak: hogy ésszerűtlenül drága. Aki (férfi) őt luxuskategóriának tartja, arról nekem igen rossz véleményem van, és nem "savanyú a szőlő" alapon. Ezért amikor te is ezt a minőséget címkézed fel a luxus kategóriájával, akkor rád is kivetítem ezt a rossz véleményt. Ezért is lenne jobb, ha onnan próbálnád közelíteni a helyzetet, hogy te hogyan választanál fizetős pasit. Annak legalább félig lenne reális alapja, mert ez így színtiszta elmélet és fikció.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:31:48

@KondorL: ahogy fent látod, én a lányokról beszéltem. Bocsi, azt hittem, egyértelmű, mert végig arról beszéltem előtte, hogy hogyan választanék lányt, nem arról, hogy fiút hogy választanék, meg ott volt az "én véleményem ebben a témában roppant releváns" megjegyzés is.

Őszintén szólva baromira nem veszem természetesnek, hogy ennyit fizetnek, lesz is majd belőle bejegyzés, igaz, rövidebb, és csak részben szól erről. Arról is írtam, hogy kíváncsi lennék, hogyan szerepelnék a mostani áraimmal magyar hirdetőoldalon, azt hittem, ebből látszik, hogy a két árat nem találom összemérhetőnek, mert nem ugyanazon a területen játszunk.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 23:35:29

@KondorL: Nekem a "neki megfelelő kategóriájú pasi" az, ami kicsit furán hangzott. Most csak tippelek, de szerintem leginkább kíváncsiságból választaná K.A-t, azért mert ő K.A., nem pedig mert bukik a kategóriájára. Hacsak nem a celebet értjük a kategória alatt, de nekem úgy tűnt, nem erről beszélsz.
Láttam már eddig néhány pasit akikkel Ivonn összejött, és egyik sem volt a jólkinéző menőcsávó-fajta, egyik sem volt a plázamacskák férfi megfelelője. Mivel Ivonn elég jó nő ahhoz hogy akár ilyenje is lehessen, az, hogy mégsem ilyenekkel jön össze az nekem azt mutatja hogy azért nem, mert nem jönnek be neki.

A szájhúzogatást én nem láttam a reakciójában. Az biztos, hogy nem gondolja hogy mi jobbak lennénk őnála szerintem csak arról van szó, hogy nem lepődik meg különösebben, hogy a kereslet-kínálat így alakul, hiszen már így alakul egy ideje, hülyén nézne ki ha naponta meglepődne ugyanazon a fix dolgon. Ez nem valami értékítélet, egyszerűen csak a valóság elfogadása. Viszont biztos vagyok benne, hogy annak örülne a legjobban, ha a lány is annyit kereshetne mint ő, meg úgy általában mindenki, csak mert az tök jó. Szerintem ha írna neki a csaj arról hogy figyu hogy csinálod, egészen komoly levelezésbe belemenne tanácsadás jelleggel.

Részemről én már ott meglepődök, hogy ezt a melót jobban élvezem mint a legtöbb egyéb melót, könnyebb is, és mégis többszörösét keresem, mint azokkal. Ehhez képest az, hogy szexmunkával van aki feleannyit kap egy óráért mint én, egészen nem meglepő.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:37:34

@KondorL: K.A.-nál megjegyeztem, hogy azonos áron választanám őket, nem beszéltem luxuskategóriáról.

Az a gond, hogy szerintem az én szempontjaim fizetős pasinál eléggé másmilyenek lennének, mint a férfiak általános hozzáállása fizetős nőhöz. Pl. rögtön az első, hogy juttasson garantáltan orgazmushoz, vagy legalábbis elég nagy eséllyel. Szerintem az átlagpasi amúgy is jóval nagyobb eséllyel jut orgazmushoz egy random emberrel, mint én, így nem igazán szempont, nekem meg kb a legfontosabb, és nem tudom alapértelmezettnek venni, hogy hogyan választanék, ha ez egyébként az életemben úgy működne, mint az átlag pasinál.

KondorL 2014.04.12. 23:41:46

@Ivonn88: Én értem, hogy arról beszéltél, de szerintem pont az a baj, hogy ennek nem sok értelme van, mert mindkét lába fikció. Ha onnan közelítenél, hogy hogyan választanál fizetős pasit, annak legalább a fele valós alapon nyugodna.
"nem ugyanazon a területen játszunk"
Te így gondolod, ami dicséretes önbizalomra vall. Én a magam szemével (ami egy darab vélemény) a fotók és a bemutatkozás alapján nem érzem az osztálykülönbséget. De amíg rád van kereslet ennyiért, ő meg a harmadát tudja csak elkérni, addig ebben a polémiában nálad az adu.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:41:46

@noname.blogger: simán úgy vettem, hogy a két csaj közül nekem ő jobban bejön, ne már, hogy nem látszik a kommentből:). Van olyan lány, aki nagyon sokat kér, és baromira kíváncsi lennék rá, ő egyébként pont nem celeb. Azon őszintén szólva annyira nem gondolkodtam még, hogy elmennék-e K.A.-hoz, mint többet kérő celebhez, ha pasi lennék. Őszintén szólva én sem tudok olyan celebet, pornóst stb.-t venni, akiben megfogott valami, igaz, nem is ismerek nagyon ebből a kategóriából senkit.

Őszintén szólva szerintem én azért sem választok "jópasit", mert nem tartom magam elég jó nőnek hozzá:), báááár, a plázacica számomra nem a jó nő kategória, tehát a plázacica férfi megfelelője meg nem a jó pasi, hanem az általad említett jólkinéző menőcsávó, na, az igaz, tényleg nem jön be:) (egyébként kettő darab párom is volt, akik jól néztek ki, és még menőnek is számítottak, és az egyiknél élveztem ezt a dolgot)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:46:34

@KondorL: Oké, csak ha fikció, mondhatod azt, hogy fikció, és gond, és nem kell olyasmit feltételezni, amit viszont nem mondtam. Vagy mondhatod azt is, hogy nem fogalmazok egyértelműen, és akkor megpróbálok erre figyelni.

Tippelgettem, hogy mik lehetnek az okok, igazán jöhetne már valaki, aki eldönti, hogy jól tippeltem-e ;).

" De amíg rád van kereslet ennyiért, ő meg a harmadát tudja csak elkérni, addig ebben a polémiában nálad az adu."

Ezt hogy érted?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 23:46:44

@KondorL: Akkor most kicsit Ivonn helyett válaszolok, mert nagyobbrészt egyetértek azzal amit ír, szóval akár nekem is mondhattad volna amit mondtál :)

Az van, hogy nekem eddig nem tűnt fel, hogy a luxustermékek extrán jók is lennének. Vagy a státusszimbólumok. Emellett annyira nem vonzanak, hogy csak hallomásból ismerem őket, és az a helyzet hogy nekem K.A. mint luxustermék vagy státusszimbólum pont annyi értelemmel bír, mint a LV termékek: semennyivel, egyiket sem bírom felfogni ésszel. Azaz egy kategória :D Ítélj el :D

Ivonn írja is, hogy ő úgy gondolja hogy azért fizetnek sokat KA-ért, mert luxusnak tartják. Azt nem írta, hogy számára is az lenne. Magáról csak azt írta, hogy tippje szerint ha ugyanannyiba kerülne KA mint más szolgáltatók, kipróbálná. Ennek meg bármi lehet az oka. Azt biztos nem hogy luxus, mert akkor többet is megadna érte...

KondorL 2014.04.12. 23:48:24

@Ivonn88: "a két csaj közül nekem ő jobban bejön" Itt pontosan ki jön be jobban kinél?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.12. 23:50:04

@KondorL: "én egyébként ugyanolyan árakon szerintem K.A.-t választanám, de ugye az én véleményem ebben a témában roppant releváns:DD"

Ez volt az eredeti komment, előtte meg a prandelli által említett csajról, illetve K.-A.-ról beszéltünk.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 23:51:04

@KondorL: ""nem ugyanazon a területen játszunk"
Te így gondolod, ami dicséretes önbizalomra vall. "

Szerintem meg arra vall, hogy az egyik külföldieknek angolul tudó csaj külföldi pénztárcához szabva, a másik csak magyaroknak csak magyarul tudó csaj (vagy olyasvalaki aki ugyan tud angolul de még nem fedezte fel ennek előnyeit és nem él a lehetőséggel. Vagy él, mert van angol honlapja külföldi árakkal, amit nem ismerünk, tökmindegy).

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.12. 23:53:34

@Ivonn88: "simán úgy vettem, hogy a két csaj közül nekem ő jobban bejön, ne már, hogy nem látszik a kommentből:)"
Márhogy a két csaj a videóval hirdető, meg KA?

KondorL 2014.04.12. 23:56:14

@Ivonn88: Ezt úgy értem, hogy ha te megkapod a háromszoros árat, akkor a piac visszaigazolja azt a véleményedet, hogy te más pályán focizol, mint D. Én meg ezzel összesen annyit tudok szembe állítani, hogy szerintem nincs köztetek osztálykülönbség. És ez úgy működik, hogy ha szerintem a marketingosztály hülyeséget csinál, viszont közben a duplájára nőttek az eladások, akkor további vizsgálatig nekik van igazuk:)

KondorL 2014.04.13. 00:02:16

@Ivonn88: Oké, akkor ez világos. Húúú de nagyon nem értünk egyet:) Sebaj, nem is kell.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 00:04:48

@KondorL: Ja meg van még egy kategóriakülönbség, ami simán elképzelhető: Ivonnak fix mennyiségű ideje/energiája van erre a dologra, ami tippem szerint havonta max 10 találkozót jelent, de gyakorlatban inkább csak ötöt. Logikusan ha többet úgysem akar dolgozni, érdemes ebből kihoznia a maximumot, azaz neki jobban megéri, ha emeli az árait, még úgy is, ha ezek után csökken az igény a termékre, mert ez az igény még mindig több, mint amit ki tud elégíteni.

Nálam is van egy limit, aminél többet nem szeretnék/tudok dolgozni, ez Ivonné felett van, de a legtöbb profi lányé alatt. Legalábbis azt hallani, hogy egyeseknél a jó munkanap az 2-3-4-5 klienst jelent, én meg ettől eléggé megőrülnék. Emiatt nekem is érdemes bizonyos magasabb szinten meghatároznom az áraimat, ha amúgy túlkereslet lenne.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.13. 00:06:08

@KondorL: nem beszéltem osztálybeli különbségről, csak arról, hogy máshol hirdetünk. Teljesen mindegy, hogy hol állunk egyébként egymáshoz képest - de ezt NNB jobban megfogalmazta ebben a kommentben: (@noname.blogger: )

Hát, abból, hogy kettőnk közül ki melyik csajhoz menne, valószínűleg az jár jobban, akihez te mennél:DDD

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 00:08:40

@Ivonn88: Hálistennek, akkor nem beszéltem teljesen hülyeséget a nevedben :D

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 00:15:08

Ha valaki elküldené nekem az emlegetett lány hirdetését, szívesen összehasonlítanám KA-val :) Ivonn?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 00:31:03

..rákerestem K.A-ra... hátöö. Összesítés: baromi fura feje van, a melle nem tetszik, a többi meg semmi extra. Nálam alsó kategória a normál alkatú csajok között.

Kicsit sajnálom hogy ilyennek látom most, mert amúgy megmagyarázhatatlan okból rokonszenves úgy egyébként. Mindezt úgy, hogy szerintem még nem láttam mást belőle, mint fotókat, meg róla szóló írásokat, de saját megnyilvánulást egyet sem.

KondorL 2014.04.13. 00:54:20

@noname.blogger: Ha gondolod, nálam véletlenül megvan az egyik promóciós videója:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 01:47:38

Tetszik a videója, azon teljesen bejön, erotikus és vonzó. Sokkal jobban néz ki, mint a képein.

KondorL 2014.04.13. 02:35:09

@noname.blogger: Pontosan, aki egy közeli videón így tud kinézni, arról minek gyanúsan agyonretusált képeket felrakni? A jelenet meg inkább erotikus, mint primitív pornó, a khm, full contact ábrázolás ellenére is. Ráadásul az egésznek van egy természetes hangulata, ő csinálja, a kamera meg veszi. A beszámolókkal együtt nézve - még ha óvatos is vagyok velük - ez egy ígéretes ajánlatnak látszik, jó ár/érték aránnyal. Aki nem istennőt keres, annak összejöhet vele egy kellemes óra:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 03:11:12

@KondorL: Jobban megfogalmaztad mint ahogy én tudtam volna.
Szerintem az istennőség relatív, simán lehet hogy egy csomó pasinak ő egy "istennő". Ízlések és pofonok, nekem is van a nők terén egy ízlésem ami nem egyezik meg a média vagy a többség ízlésvilágával.

prandelli 2014.04.13. 11:16:46

Micsoda izgalmas éjszaka volt itt:) Én meg kimaradtam belőle, pedig ha jól látom, nagyjából a celeb-prostis sztori indította be a pezsgést. Amúgy a két történetem közül, ami ehhez a ma már nem működő klubhoz kötődik, ez volt az uncsibb:P

@noname.blogger: "Azt az egyet nevesíted?"
A pornós művészneve Jennifer Morante, a beszin most Jenny néven hirdet (10. kerület)
Ő van a képeken, de a farmersortos sorozat fotósa Oscar-díjat érdemel:) Ahogyan én láttam élőben, az némi jóindulattal az ottani 6. számú képhez hasonlított, abban a fekete kis izében. Nem igazán mozgatott meg, bár ha mondjuk vele és K.A.-val hármasban érnénk partot egy lakatlan szigeten... akkor egyrészt nagyon figyelném a tengert, de ha két hét után se jön a mentőhajó, akkor végül azért inkább J.M. kunyhóját látogatnám meg:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.13. 11:43:13

@prandelli: egy lakatlan szigeten komolyan 2 hét után kezdenél el szexelni?? :)

prandelli 2014.04.13. 11:58:48

@Ivonn88: Erősen függene a társaságtól:) Amúgy van egy jó hosszú vicc, hogy a különböző népek fiai/lányai mihez kezdenének a lakatlan szigeten, van benne jó pár poénos verzió.

prandelli 2014.04.13. 12:38:19

@Ivonn88: Közben kikerestem, és ha a két hetet sokallod, akkor ajánlom figyelmedbe a bolgár és az új-zélandi megoldást:))
kecskefeszek.net/egyperces/nepek-nemzetek/a-szigeten.html

KondorL 2014.04.13. 13:34:09

@prandelli: Pffff... Tényleg bolond a világ. Rendben, ő azért K.A.-hoz képest két fokkal jobb, de a videóval hirdető lány nekem még mindig bejövősebb, nagyságrenddel alacsonyabb áron:)
Róla egyébként még egy dolog jutott eszembe, ahogy visszaolvastam a tegnapit. NNB mondta még az elején, hogy "itt pont arról van szó hogy a dolog hozzáférhető a néző számára". Ez nagyon igaz, tényleg így működik. El tudom magam képzelni a jelenetben, és az elképzelés nincs ellenemre:) Viszont ha meg bármilyen szempontból nem tetszene a jelenet (pl. erőltetettnek látnám), akkor pont hogy visszaütne.
Amúgy a videóval hirdető lányt te hogyan értékeled?

@Ivonn88: Szintén az átolvasás hatására egy elég fontos pontban visszavonom a tegnapi minősítésemet feléd. Amikor arról írtál, hogy más kategória vagy, mint a szóba került lány, akkor ezt ott úgy értelmeztem, hogy pusztán a bemutatkozás alapján eleve klasszis különbséget állítasz be kettőtök között a magad javára. És hogy ez kapásból és minimum indokolja a jelentős árkülönbséget. De most úgy látom, hogy nem ez a lényeg, hanem a "kategória" kifejezés itt egyszerűen a piaci pozicionálásotok közötti különbséget jelenti nálad. Az pedig ténykérdés, én sem vitatom.

@noname.blogger: Volt egy kérdésed, ami a válaszértesítőben látszik, de itt a blogon nem (nem tudom, ez hogyan lehetséges, de így van). Azért válaszolok rá: a jelek szerint nekem semleges, mert a jelen esetben nem is tűnt fel:) Pedig tényleg eléggé az van neki:))

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.13. 14:02:01

@KondorL: Töröltem, mert utólag megnézve hülye kérdésnek tűnt, azért nem látod :D
Nekem ugyanis az ilyesmi egyértelműen pozitív és én mindig azt hittem hogy ez hivatalosan is szép, vagy legalábbis általánosan az, néha meg vegyes megítélésű, aztán nemrég párom felvilágosított hogy ez egy negatív dolog a többség szemében. Én meg azóta is le vagyok döbbenve ezen az információn.

@prandelli:
Köszi :)

"bár ha mondjuk vele és K.A.-val hármasban érnénk partot egy lakatlan szigeten... akkor egyrészt nagyon figyelném a tengert, de ha két hét után se jön a mentőhajó, akkor végül azért inkább J.M. kunyhóját látogatnám meg:) "
Ahol esetleg már ott találnád K.A.-t, és közölnék hogy távozhatsz mert zavarsz :D

prandelli 2014.04.13. 16:08:03

@noname.blogger: Hát, akkor talán egy szexi kecske:)
Vagy... miután szomorú pillantást vetek K. A.-ra, majd laza bemelegítő karkörzésekkel elindulok az óceán felé, egyszer csak ott terem a polinéz törzsfőnök, és felajánlja a két legszebbik lányát K.A.-ért cserébe:). Én mindig törekszem a win-win helyzetekre, hátha ezzel mindenki jól járna.

prandelli 2014.04.13. 16:11:39

@KondorL: "Amúgy a videóval hirdető lányt te hogyan értékeled?"
Csatlakozom a vége felé körvonalazódó konszenzushoz:) A fotói nem túl jók. A beszámolók ígéretesek, főleg amelyiket először olvastam, mert az olyan oldalról származik, ahol nem szokás "nyalizni". A rövidebbik videó telitalálat, ugyanazt gondolom róla, amit te írtál 02:35-kor (a hosszabbik már kevésbé tetszik). A lány nem kimondottan az esetem, de mindent egybevetve tetszik annyira az összkép, hogy elvileg szóba jöhetne, főleg ha rendszeresen vennék igénybe ilyen szolgáltatást. Így azért nem túl esélyes, mert egy kellemes óra ígérete simán benne van, de az igazi "cutting edge" nekem hiányzik. De pl. a lakatlan szigeten a három most tárgyalt lány közül őt választanám:)

Kis pontosítás az árakhoz, mert találgatások helyett én inkább megkérdeztem:) Kedves és kulturált választ kaptam (+pont), ami alapján a 10k csomag azért jóval kevesebbet tartalmaz, mint amit az itteni bloggerek vállalnak, a 15k csomag viszont (technikailag) többet. Nekem - ha most éppen érdekelne - csak az utóbbi jönne szóba, mert az alapcsomagból hiányzik egy számomra esszenciális elem, ezért a várható ár/érték arányt a 15k-ra vetítem. Ennek alapján is megfelelőnek tartom, de nem kimondottan olcsónak. Én egyébként olyan ritkán járok lányokhoz, hogy emiatt elvileg nem lennék túlságosan árérzékeny, de eddig _miután_ kiválasztottam valakit, mindig inkább kellemesen meglepődtem az árain. Vagyis az árban nem volt benne az a plusz, ami szerintem a lányban benne volt:) A százezres nagyságrendű "presztízsfogyasztás" értelmetlenségéről pedig osztom a véleményedet.

KondorL 2014.04.13. 19:35:10

@prandelli: Sajnos ez nem lehetséges, mert bennszülött lányok csak a lakott szigeteken vannak;)
Nálam most a konkrétan felmerült lehetőségek preferencia-sorrendje: D., J.M., óceán, kecske... mi is volt az ötödik?:)

Ártémában egy korábbi posztnál már leírtam a véleményemet: amennyire látom, a piac nagy része egy igen szűk ársávban működik (mondjuk 15-20k/ fullos óra), ott viszont a nagyjából egyforma ár mellett óriási (és éppen ezért érthetetlen) színvonalkülönbségek vannak külsőre és szolgáltatásban is. És amikor néha igénybe vettem ilyen szolgáltatást, akkor ebben a bizonyos ársávban (utoljára kb. 60 euróért) találtam már olyan élményt, aminél jobbat fizetős körülmények között nem nagyon tudok elképzelni (aztán lehet, hogy jobban el kéne engedni a képzelőerőmet:). De a lényeget tekintve ez nem különbözik nagyon attól, amit te mondasz, csak egy kicsit más a perspektíva.

@noname.blogger: Szerintem ez inkább férfias vonásként van számon tartva, ezért azt tippelem, hogy a többség egy férfin inkább pozitívumként, egy nőn inkább negatívumként tekint rá.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.13. 23:17:32

@KondorL: @noname.blogger: itt konkrétan most milyen tulajdonságról van szó?

Hogyan ingadozik egyébként a színvonal tapasztalataid szerint? És azok a szempontok, ami alapján ingadozó, szerinted mennyire objektívek?

Egyébként már korábban félreértetted a magamról alkotott véleményt, legalábbis az alapján, amit az elején írtál (ld " Ti mind a hárman jóval magasabb áron hirdettek, biztos jobbak is vagytok ha te mondod"), de ennek szerintem régebbi gyökerei vannak. Őszintén szólva úgy érzem, hogy elég sokszor tippelsz rólam elég rosszul.

prandelli 2014.04.14. 07:32:40

@KondorL: "az alapcsomagból hiányzik egy számomra esszenciális elem"
Na igen, fogalmam sincs, hogy ezt miért ilyen sejtelmesen írtam le:) De még mielőtt ki tudja miféléket gondolna mindenki: a csók az, ami a szóban forgó lánynál nincs benne az "alapcsomagban", viszont ami nélkül nekem nehezen értelmezhető egy teljes értékű együttlét. Amúgy elvileg nálam mínuszpont lenne, ha valaki extra-rendszert alkalmaz, de nem vagyok biztos benne, hogy emögött az a (nekem nem szimpatikus) logika van, hogy "nyújtok egy minimumot olcsón, aztán minden egyébért tessék külön perkálni". Lehet, hogy pont fordítva alakul: a lány alapból szeretne beleadni mindent, de a piac azt mutatja neki, hogy sokan beérik a minimummal, azért viszont kevesebbet akarnak fizetni. És mivel máshol azt meg is kapják kevesebbért, ezért a kellő forgalom érdekében muszáj egy ilyen opciót is kínálnia.

Egyébként egyetlen alkalommal fordult elő, hogy olyan lányhoz mentem el, akinél nem volt lehetőség csókra, de ott a szolgáltatás tudatosan így volt felépítve, és utólag azt mondom, hogy nagyon is ésszerű koncepció mentén (utána jól megbeszéltük a dolgot, természetesen:D)
Egy különleges masszázsról volt szó, a végén speciális franciás befejezéssel. A koncepció pedig amolyan japán teaház fíling volt, hogy itt most csak és kizárólag az én kiszolgálásom történik, kényelmesen elhelyezkedem a különleges kulisszák között, és teljesen passzívan átadom magam a kényeztetésnek. És utólag tényleg azt éreztem, hogy bármilyen, részemről aktivitást igénylő tevékenység megtörte volna a varázst. Nyilván nagyon jó lett volna az is, de hát szexelni éppen elégszer fogok még. Itt meg egy speciális dimenzióra volt minden kihegyezve, de azt viszont tényleg a perfekcióig vitte a lány.

KondorL 2014.04.14. 12:52:35

@prandelli: "Amúgy a két történetem közül, ami ehhez a ma már nem működő klubhoz kötődik, ez volt az uncsibb"
Ezt a múltkor elfelejtettem, de ugye nem is kell feltennem a kérdést...?:)

@Ivonn88: "Hogyan ingadozik egyébként a színvonal tapasztalataid szerint?"
Szerintem nagyon:) De ez hálistennek nem szomorú ex post tapasztalat, hanem csak egymás mellé teszek két bemutatkozást, az egyik az én szememmel (analógia jön) kommersz ipari szesznek tűnik, a másik Chivas Regalnak, a mellékelt beszámolók is ezt támasztják alá, és mégis ők ketten ugyanabban a városban dolgoznak ugyanolyan árakon, én meg ezt nem értem. Szerencsére személyes rossz tapasztalataim nincsenek, mert nyilván mindig az utóbbit választottam, és eddig szerencsére nagyon még nem nyúltam mellé.
"És azok a szempontok, ami alapján ingadozó, szerinted mennyire objektívek?"
Nem tudom. Valószínűleg nem eléggé, mert más magyarázat nincs, mint hogy valakik egészen mást látnak abban a fent említett két hirdetésben, mint én:)

"Egyébként már korábban félreértetted a magamról alkotott véleményt... Őszintén szólva úgy érzem, hogy elég sokszor tippelsz rólam elég rosszul."
Úgy vettem észre, hogy amikor valamiben nem értünk egyet, azt te hajlamos vagy személyes támadásnak venni. Pedig szinte soha nem az, és még amikor nagy ritkán igen, az is csak "virtuálisan személyes". De valamit akkor én is rosszul csinálok, úgyhogy ezt még később megpróbálom majd kifejteni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.14. 14:35:25

@KondorL: "Úgy vettem észre, hogy amikor valamiben nem értünk egyet, azt te hajlamos vagy személyes támadásnak venni."

A régi dolgokat nem vágom, de például ez a mostani félreértés nekem eléggé előítélet alapúnak tűnt. Úgy veszem észre hogy neked általában nagyon jól megy a szövegértés. Most viszont valamiért úgy tűnt hogy nem figyeltél igazán (pont mint amikor valaki nem kedveli a szerzőt és bosszantónak találja már alapból a lényét), hanem ehelyett a saját koncepcióidból indultál ki és nagyon nehéz volt belőlük kizökkenteni, pont mert nem olvastál különösebben figyelmesen. Mintha közben is csak azt láttad volna meg, ami igazolja az elképzeléseidet. Mindezt odatéve amellé hogy egyébként szerintem nem vagy ilyen, nekem úgy jött le hogy személyesen Ivonnal van problémád.
A magabiztos diagnózishoz még át kellene néznem a beszélgetést, meg a régieket is, de most tényleg így tűnt, nekem is :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.14. 19:36:07

@KondorL: ""És azok a szempontok, ami alapján ingadozó, szerinted mennyire objektívek?"
Nem tudom. Valószínűleg nem eléggé, mert más magyarázat nincs, mint hogy valakik egészen mást látnak abban a fent említett két hirdetésben, mint én:)"

Igaz:). Esetleg nem tudom, lehet, hogy amúgy a jobb beszámolós lányt többen is keresik meg, csak mi ezt nem tudhatjuk...?

"Úgy vettem észre, hogy amikor valamiben nem értünk egyet, azt te hajlamos vagy személyes támadásnak venni. Pedig szinte soha nem az, és még amikor nagy ritkán igen, az is csak "virtuálisan személyes". De valamit akkor én is rosszul csinálok, úgyhogy ezt még később megpróbálom majd kifejteni."

Az valóban igaz lehet, hogy hajlamos vagyok személyes támadásnak venni a dolgokat, viszont itt most tényleg azt éreztem, amit NNB írt lejjebb. Még jó, hogy helyettem megfogalmazta, így már nekem nem kell, hihi:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.14. 20:31:45

@prandelli: " A koncepció pedig amolyan japán teaház fíling volt, hogy itt most csak és kizárólag az én kiszolgálásom történik,"
Ez nagyon-nagyon jól hangzik :) csinálni is, átélni is :)

KondorL 2014.04.15. 05:15:31

@noname.blogger: Hát már te is ezt mondod?? Akit talán még Ivonnál is jobban kedvelek?:)
Erre kell hazaérnem egy hosszú szolgálat után? Ez már komoly csapás, el kell gondolkoznom rajta... de nem hátrálok meg, hamarosan kíméletlenül el fogom mondani, amit gondolok erről. Vagy nem.

"pont mint amikor valaki nem kedveli a szerzőt és bosszantónak találja már alapból a lényét"
Mellesleg én ezt pont Ivonnál érzem néha, hajszálpontosan így ahogy írod, vagyis hogy ő így áll az én kommentjeimhez. Csak én eléggé hozzá vagyok szokva, hogy bosszantónak találják a lényemet, ezért nem veszem annyira a szívemre:)

prandelli 2014.04.15. 08:44:11

@KondorL: Volt egy másik ismerkedős platform ugyanebben a klubban, ahol viszont leginkább a SB/SD fogalomkörbe tartozó potenciális jelöltek találhattak egymásra élőben. És bár alapból nem volnék ebben sem célcsoport, és szintén csak az "egyszer ezt is meg kell nézni" alapon mentem el egy ilyen alkalomra, de úgy alakult, hogy - a celebes partival ellentétben - mégis lett belőle egy emlékezetes találkozás. Ennél többet erről itt nem szeretnék, privátban egy kicsit még hozzátettem, de annál többet meg egyáltalán nem:)

Egyébként ezt egyszer már leírtam, de talán most megint érdemes: a múltkor összeszámoltam, és az jött ki, hogy az elmúlt 5 évben összesen 10 alkalommal vettem igénybe a blog témakörébe tartozó bármilyen szolgáltatást. Ráadásul tudom, hogy van itt olyan olvasó, aki nálam sokkal tapasztaltabb az ügyben, szóval nehogy valami Roppant Rutinos Rókának gondoljon bárki is:) Ráadásul az a kevés tapasztalatom minden, csak nem tipikus. De legalább szerencsére a jó értelemben nem tipikus.

prandelli 2014.04.15. 08:46:15

@noname.blogger: "csinálni is, átélni is"
Egyetértek, csinálni is jó. És az sem rossz, hogy most csak én, aztán most csak te. Aztán da capo al fine:)
Egyébként hasonlót biztos kértek már tőled is, nem? Ha nem is az együttlét egészére, hanem mondjuk hogy kedves NNB, én most fél órára hátradőlök, és teljesen tiéd a pálya:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.15. 08:59:38

@prandelli: Pont így explicite nem kértek, de a hátradőlés előfordul néha. Nekem viszont sajnos nincs erre forgatókönyvem és ilyenkor nagyon hülyén érzem magam. El kellene mennem egy gésaképzőbe fél évre :D

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.15. 09:30:27

@KondorL: Jaja, a kebelen melengetett kígyók ideje jött el :D

Hát, majd mondd el, én elmondtam a magamét :)

prandelli 2014.04.15. 10:16:50

@noname.blogger: Nyilván nekem sem ez az alapértelmezett hozzáállásom a szexhez, viszont éppen ezért volt nagyon érdekes egy speciálisan erre kihegyezett másfél órát átélni egyszer. Illetve kétszer:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.15. 10:51:14

@KondorL: "Mellesleg én ezt pont Ivonnál érzem néha, hajszálpontosan így ahogy írod, vagyis hogy ő így áll az én kommentjeimhez. "

Az, hogy esetleg én is csinálom, nem jelenti azt, hogy nem csinálhatjuk egyszerre mindketten:). Mindenesetre abban reménykedem, hogy a mostani kommentáradatban ilyesmire utaló dolog nem jelent meg. Ha igen, megtennéd, hogy bemásolod? Jó lenne okulni belőle.

Nekem olyan érzésem volt, hogy korábbról vannak különböző feltételezeéseid, és a szerintem abszolút leginkább csak egyféleképpen érthető kommentjeimet sosem azon a féleképpen (???:) ) értetted. Mondjuk a legutóbbi ilyennél volt egy rész, amit szintén tök egyértelműnek gondoltam, aztán te is, meg Prandelli is ugyanazon a módon értették félre.

prandelli 2014.04.15. 11:43:48

@Ivonn88:
"te is, meg Prandelli is ugyanazon a módon értették félre"
Az melyik volt?

(És még mindig prandelli, kis pével, könyörgöm:P)

prandelli 2014.04.15. 15:27:52

OFF
"A domináns politikai akarat most nem a felvilágosítás, hanem az etika felé indult el" - nyilatkozta Hoffmann Rózsa, amikor az iskolai szexuális oktatásról kérdezték, abból az alkalomból, hogy a tizenéves korosztályoknak szánt vonatkozó tankönyvekben egyrészt kb. az 1930-as évek valláserkölcsi brosúrái köszönnek vissza, másrészt kissé mintha khm, elmaradtak volna a való élet dinamikájától. Egy példa a kilencedikeseknek(!!) szánt tankönyvből: "A Hold folyton változik 28 naponta, valami olyasmi történik vele mint a lányokkal". És ez még csak a szimplán nevetséges kategória, mert amúgy tele vannak kifejezetten kártékony baromságokkal is. (A program kidolgozói között van az az ember, aki korábban erről a nyilatkozatáról híresült el: "A magyar nők egyetlen hivatása, hogy teleszüljék a Kárpát-medencét")
Ezzel most mégis mit lehet kezdeni azon kívül, hogy meneküljön, ki merre lát?:(((

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.15. 19:30:22

@prandelli: áááááááá...... :-///

Az, ahol írtad, hogy ellentmondás volt nálam egy bekezdésen belül, én meg tök máshogy értettem, amit írtam. Ha gondolod, kikeresem és elküldöm e-mailben.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.15. 20:25:43

@Ivonn88: Szánalom. Kicsit birizgálja az agyam hogy vajon hogyan ütheti egymást a felvilágosítás és az etika, de lehet hogy jobb, ha nem tudom.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.15. 20:33:14

@noname.blogger: mert ha eszel a tiltott gyümölcsből, öööö....

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.15. 20:40:51

@Ivonn88: Már csak arra kellene rájönni, hogy azmiaz tiltott gyümi. Mert ugye felvilágosítás hiányában.. :)

Amúgy lehet hogy én vagyok szőrszálhasogató de ez nekem nem etika, max erkölcstan.

kispolgár 2014.04.17. 20:55:18

@noname.blogger: ez nem erkölcstan ez bornírt hülyeség. Mint az Alaptörvény asztala.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.17. 21:49:21

@noname.blogger: mi a különbség a kettő között? Ezekkel a szavakkal mindig gondban vagyok.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 00:02:27

@Ivonn88: Nekem is csak homályos fogalmaim vannak róluk. De csakazért sem nézek utána :D most próbálom összefoglalni amit sejtek róla :)

Szóval ami a szóhasználatból lejön nekem, így gyorsan: az etika mindig világi, azaz valami filozófiarendszer van mögötte. Lehet tényleges szabálygyűjtemény, pl orvosi vagy ügyvédi etika, lehet tanulmányozott elméleti terület, pl bioetika (ami amúgy nagyon-nagyon érdekes, ajánlom figyelmedbe, van egy ilyen blog is magyarul). De ha azt a szót mondom hogy szexuáletika, gondolom nem véletlen hogy nem vallási parancsolatok gyűjteményét képzelem mögé :)

Az erkölcs kevésbé körvonalazott nekem, de szerintem az az a cucc, ami alapján sokan elítélnek minket. Pl akik idejönnek beszólni.

A többi már csak egyfajta saját értelmezése a dolognak, nem definíció és nem kötelező érvényű, épp csak ez jut róla eszembe (és NEM akarok erről balhézni senkivel): Társadalmi szabály(/tiltás)gyűjtemény, erős tekintélyelvű felhangokkal, ilyen módon sokkal inkább abszolút jellegű, a vele kapcsolatos vita hajlamos vallásháború-stílusúvá fajulni. Gyakran hagyományokban gyökerezik illetve vallási alapú. Ha valamiért a szájára vesz a falu és egyes öregasszonyok azt mondják egymásnak, botrány, skandallum, fertő, ezek a mai fiatalok, az tutira erkölcs kategória és nem etikai :D Az erkölcs témája sokkal erősebb indulatokat tud kiváltani, mint az etika. Erkölcsöt megkérdőjelezni, arról saját véleményt alkotni maga is erkölcstelen sokak szerint, vagy annak a határait súrolja, az etikánál ez nincs. Illetve ha van, akkor az egy modern jelenség.

Szóval ez alapján érzem úgy, hogy az etika oktatása, az nem lehet ellentétes a felvilágosítással, csak az erkölcs, annak bizonyos olvasata.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.18. 00:05:49

@noname.blogger: tehát jól értem, az etika megkérdőjelezése normális esetben nem vált ki indulatot? Mondhatjuk, hogy az etika inkább nyugszik a logikán, mint az erkölcs....?
Próbálok tapogatózni ebben az egészben, de sajna tényleg nem tudom, hogy mi tartozik az etika alá. Na nézd, viszont ezt írja a wiki:

"Az etika (másként erkölcsfilozófia, morálfilozófia) a gyakorlati filozófiának az az ága, amely az erkölcsi parancsok érvényességének filozófiai megalapozásával foglalkozik.["

Most azon gondolkozom, hogy én kapásból abból akartam kiindulni, hogy vannak azok a szabályok, amiket én is betartok, és tökre van is értelmük, pl. nem ölni, hiszen ugye akkor engem sem ölnek meg. Nem tudom, pontosan mit ért a wiki "filozófiai megalapozáson", de én ilyesmire gondolnék.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 00:20:20

@Ivonn88: "pl. nem ölni, hiszen ugye akkor engem sem ölnek meg."
Ha eleget ölsz, szintén nem ölnek meg mert nem lesz ki megöljön :D
De amúgy igazad van. Ez szerintem ösztönös cucc, közösségalkotó állatok is csinálják. Közösségen kívüliekre nem szokott vonatkozni, embereknél is így volt sokáig, voltaképp most is, csak mostanra átdefiniáltuk a közösséget.

"Nem tudom, pontosan mit ért a wiki "filozófiai megalapozáson", de én ilyesmire gondolnék."
Szerintem nem ilyesmi, az etika a helyes-helytelen dolgokkal próbál foglalkozni, nem a praktikus dolgokkal. A filozófia meg végképp nem praktikus dolog. De basszus ne nekem kelljen már elmagyaráznom, mi a filozófia, baromira nem értek hozzá :D Esetleg nézd meg a bioetika blogot :)

"Mondhatjuk, hogy az etika inkább nyugszik a logikán, mint az erkölcs....?" Szerintem igen.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 00:21:25

@Ivonn88: Azért tök jó hogy velem beszélgetsz erről, vak vezet világtalant :D

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.18. 00:25:14

@noname.blogger: jó, de a bioetika blogon nem fogják nekem elmagyarázni a filozófia fogalmát, legfeljebb azt, hogy mi a bioetika. De amúgy jaja, valami helyes-helytelen dolog lesz ez. Amúgy az erkölcsre meg ezt írja:

"Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén."

Lehet, hogy ez alapján az erkölcs sokkal merevebb szabályokból áll, amik sokszor mittudomén, még értelmetlenebbek is, és az értelmetlenségükből fakadóan több benne az önkényes, illetve a hatalmi pozícióval megtartani igyekvő elem.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 00:32:06

" jó, de a bioetika blogon nem fogják nekem elmagyarázni a filozófia fogalmát"
Ott nem, de itt igen:
hu.wikipedia.org/wiki/Filoz%C3%B3fia
:D
A blog csak jól mutatja hogy hogy néz ki egy jól működő etikai rendszer, szerintem :) Jobban meg lehet érteni belőle hogy mi az az (bio)etika és miben más mint az erkölcs, mintha én magyaráznék róla.

"Lehet, hogy ez alapján az erkölcs sokkal merevebb szabályokból áll, amik sokszor mittudomén, még értelmetlenebbek is, és az értelmetlenségükből fakadóan több benne az önkényes, illetve a hatalmi pozícióval megtartani igyekvő elem. "

Jaja :D
Összeáll ez :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 00:37:32

@Ivonn88: .. de amúgy van neki rendes Wikipédia szócikke, magyarul is, abból idéztél az előbb. Tuti jobban elmondja mint ahogy én tudom.

(azért egészen büszke vagyok magamra, nem is dumáltam nagy hülyeséget ahhoz képest hogy soha nem láttam ilyen definíciókat, csak a szavak használata alapján következtettem)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.18. 01:16:45

...szóval az a gyanúm, hogy amit Hoffmann Rózsáék terveznek tanítani felvilágosítás helyett, annak semmi köze nem lesz az etikához. Szerintem leginkább csak valami bullshit lesz, nyakonöntve nemzeti-keresztény szósszal. Olyan jellegű mint a mostani tankönyvben a szöveg a görögök isteneiről, szembeállítva az "európaiak istenével". Fogalmatlan, agyatlan, dogmatikus, még az én baromimagas műveltségi szintemről nézve is.

Playman123 2014.04.18. 10:48:12

Nekem volt olyan tantárgyam az egyetemen, hogy "Etika-erkölcs-vallás". Az ott hallottak alapján nyugodtan állíthatom, hogy NNB jól látja a különbséget.
Az etika, mivel filozófiai alapokon nyugszik, sokkal általánosabb, társadalmi rendszereken átívelő szabályokat állít fel, míg az erkölcs társadalmi rendszerektől függő, és aszerint változó. Volt például szocialista erkölcs is, meg valláserkölcs is :)

prandelli 2014.04.19. 09:38:04

"Az e-mailjeiben sokkal kifinomultabbnak tűnik, mint élőben, és első benyomás alapján kissé egyszerű, nem túl okos és nehézkesen kommunikál. A megjelenése is erre mutat, az összbenyomás alapján olyan volt a dolog mintha egy vidéki buszsofőrrel randiztam volna... Az első (és sokadik) benyomás csalóka, egyáltalán nem buta, csak valahogy olyan a stílusa hogy nekem ez jön le belőle... Durva, hogy mennyire más benyomást kelt."

Ehhez van egy kis történetem, csak kissé nyakatekert lesz a felvezetés + nem biztos, hogy másnál is ütni fog úgy mint nálam, de hátha. A hosszú hétvégére belefér:)
A sztorihoz van egy beugró kérdés, ami önmagában is érdekes, de NEM ez lesz az igazi poén. Szóval ő lesz a történet főhőse, és beugrónak kíváncsi vagyok, ki hány évesnek tippeli a kép alapján: kepfeltoltes.hu/140419/sorange1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Természetesen képkeresővel kideríthető, hogy kiről van szó, de akkor lelövődik a poén, elmarad a szórakozás, én meg feleslegesen írom a sztorit, úgyhogy szerintem nem érdemes:)

kispolgár 2014.04.19. 11:38:18

Korán kopaszodó negyvenes. Hogy konkrét legyek: 42.

KondorL 2014.04.19. 13:54:20

Mérlegelés nélkül 55 volt a tippem. Mondjuk az ilyen alkat általában többnek látszik a valódi koránál, és valamerre ki kell lengenie, különben nem lenne a kérdés:) Szóval lehet, hogy kispolgár közelebb jár, de 45 alatti szám nagyon meglepne. Szerintem megvannak a ráncai is az 50+-hoz, ezért maradok a tippemnél.
És valahonnan ismerősnek tűnik, de fejből nem tudok rájönni.
(Amúgy a keze csak nekem furcsa?)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.19. 14:56:21

50...? Én meg épp azon gondolkozom, hogy szerintem meg talán épp, hogy fiatalabbnak tűnik a koránál, de bevallom, nincs rá kész koncepcióm.

prandelli 2014.04.19. 20:22:51

Na, megint én tévedtem a legnagyobbat:)
Hamarosan jön az eredményhirdetés és a történet (mondjuk egy órán belül)

prandelli 2014.04.19. 21:19:50

Először is köszönöm a tippeket.
Ivonn és kispolgár a megosztott első díjasok, én pedig magabiztosan hoztam a tőlem a témában megszokott cirka 15 évnyi tévedést, amiben az a vicces, hogy a többi tippelővel ellentétben az elejétől tudtam, hogy kiről van szó:) Na szóval, a célszemély ezen a képen 46 éves, én kb. hatvannak saccoltam volna. Vagy hogy képszerűbb legyek, simán elhittem volna, hogy az alábbi másik fotó (egyébként ugyanabból az évből) egy közös 40. vagy 45. érettségi találkozón készült, pedig a valóságban Jean Reno 17 évvel idősebb:)
static4.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/1600-4/photos/1353970812-jean-reno-and-santiago-segura-at-the-premiere-of-comme-un-chef_1635804.jpg
---------------------------------------
És akkor amiről eredetileg írni akartam, sajnos egy kicsit hosszú lett.
Ő Santiago Segura, az egyik legnépszerűbb spanyol színész, és akiben a név alapján valami elkezd mocorogni, csak nem akar hinni a szemének, az nyugodtan higgyen:) De az is lehet, hogy nem kezd mocorogni semmi, mert nem vagyok teljesen képben, hogy Torrente figurája pontosan mennyire közismert Magyarországon. Elvileg eléggé, meg gyakran szoktak idézni is belőle, de azért mégse tudom.
Akinek nem ismerős, annak nagyon röviden: Torrente karaktere eleinte korrupt rendőr, aztán a kirúgása után a második részben már korrupt magánnyomozó, de a legfőbb tulajdonsága, hogy egy abszolút szűk agyú kőbunkó, a szó minden lehetséges értelmében. Illusztrációként itt előbb egy kínai étteremben végez drogdíler-megfigyelést, de nem sikerül a találkozása az idegen kultúrával:
www.youtube.com/watch?v=1d27Du6_J2E (egyébként szerintem igenis úgy néz ki, mint egy panda:D),
ez pedig egy klasszikus Torrente-jelenet a titokban prostiként dolgozó háziasszonnyal, tehát egy egész kicsit ontopic:)
www.youtube.com/watch?v=xzwu613NlM4
(Kontextus: a gyanakvó férj Torrentét bízza meg, hogy derítse ki az igazságot a feleségéről, ő pedig a szokásos simlis köcsög módján igyekszik kihozni a helyzetből a maximumot. Beszedi a pénzt mind a két féltől, de persze még ehhez képest sem bír korrekt maradni.)

Így aztán az életkor után a második poén Segura külső átalakulása, hogy pl. képes volt a szerep kedvéért 40 kilót hízni. Amúgy az egész karaktert ő maga találta ki, és szerinte csak ezzel a külsővel lehetett eljátszani, márpedig ő el akarta játszani, ezért teljesen átalakította magát. Legalábbis ezt meséli, és miért ne lenne igaz.
Itt akár be is fejezhetném, mert akinek eddig mutattam, mindenki ettől a kettős külsőtől döbbent le igazán:), de nekem most nem ez volt a lényeg, mert Segura civil külsejét fotóról elvileg ismertem (bár az kiment a fejemből, hogy _ennyire_ másképp néz ki). Beszélni viszont eddig nem hallottam civilben, és persze hülyeség, de magamban körülbelül azonosítottam az embert a Torrente-karakterrel, annyira ”valóságosnak” tűnt az alakítása. Most meg teljesen ledöbbentem a héten, mert láttam vele egy beszélgetést, és ott kiderült, hogy egy kimondottan szofisztikált értelmiségi fazon, művelt, magasan képzett - a beszéde, a stílusa, a mondanivalója mind erre utal.

Tehát nagyon-nagyon durván más benyomást keltett, mint amit eddig - amúgy elég hülye módon, egy szerepe miatt - gondoltam róla. A színészi-közéleti profilja meg utánaolvasva olyasmi, mint Hugh Laurie Angliában, aki ugye a Dr. House előtt/mellett klasszikusokban lépett fel színpadon, meg az angol humor különböző emblematikus sorozataiban. Viszont őt soha nem azonosítottam mondjuk a debil százados szerepével a Fekete viperában, szóval Segura jobban behúzott a csőbe:) Talán mert a Torrente mai környezetben játszódik, és nem kosztümös film. És persze, egy színésznél ez a benyomás/valóság dolog más, mint a hétköznapi embereknél, de még így is elég rendesen hatással volt rám a kontraszt.

KondorL 2014.04.20. 05:21:38

@prandelli: Jean Reno-val az nem Elton John paróka nélkül?:)
Amúgy az a kép nagyon kell átkötésnek, anélkül valószínűleg el se hinném, hogy az első fotón Torrente van. És még így sem könnyű. Láttam három filmet a sorozatból, de még csak fel se merült bennem, hogy ő lehet az:O Vagyis engem is a külső átalakulás döbbent meg elsőre.
Mondjuk ez a két fotó egymás mellett:
static.est.hu/kepek/104/galeria/104219_galeria_torrente3_a_vedelmezo_02.jpg
kepfeltoltes.hu/140419/sorange1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És még az is elég durva nekem, hogy ezek szerint ha jól számolom, a kínai étteremben 32 éves:O

Az értelmiségi civil fazonja meg azért lehet ennyire meglepő, mert ebben az egyetlen szerepben ismerted. Most hirtelen Rudolf Péter jut eszembe, aki szintén játszott már nagyon hitelesen idiótát, viszont őt előtte-utána láttuk sok más szerepben és civilben is, ezért nem azonosítja vele az ember azt a konkrét szerepet, akármennyire hitelesen játssza.

prandelli 2014.04.20. 07:55:59

@kispolgár: Tegnap eszembe se jutott, hogy a 42-vel esetleg erre utaltál? Mert úgy persze könnyű:)
hu.wikipedia.org/wiki/42_%28Galaxis_%C3%BAtikalauz_stopposoknak%29

@KondorL: 32 éves, és IGENIS úgy néz ki, mint egy panda:)
Amúgy kicsit én is hülyén érzem magam, hogy ennyire befolyásolt egy filmszerep, de ez van.

A tegnapi keresgélés közben egyébként találtam egy egész jó magyar interjút is Segurával, ezt még belinkelem:
www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20120502-interju-santiago-segura-szinesz-rendezovel-a-torrente-filmek-foszereplojevel.html
(Mondjuk az itteni első képen még inkább 60 évesnek látom, de ezen a téren úgy látszik, reménytelen eset vagyok:D)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.21. 02:53:09

@prandelli: Bocsi hogy nem vettem részt a társalgásban, holott az én bejegyzésemhez kapcsolódik :) Az van, hogy enyhén elegem van az emberiségből, nem konkrét ismerősökből, inkább a médiában előforduló példányaiból. Úgyhogy kivonultam a média/kultúra/emberi hülyeség témákból kicsit :) Perpill a "The Science of the Solar System" kurzust fogyasztom nagy élvezettel. Hat órányi értekezés a Mars geológiájáról, jegéről és az ezekből levonható következtetésekről egészen ki tudja mostni az ember fejéből, hogy létezik egy emberiség, és egy jelentős része hülye :)
Amúgy szívesen beszélgetek, ha érdekel ez a téma :)

prandelli 2014.04.21. 10:12:13

@noname.blogger: "enyhén elegem van az emberiségből"
Én őszintén megértelek, magam is táplálok ellenérzéseket mind az emberiség egésze, mind számos konkrét tagja iránt. De azért valami kompromisszum muszáj lesz annak érdekében, hogy ne haljon ki a blog, és állítólag a Marsnak sem csak geológiája van. Szóval várjuk az új bejegyzést, mondjuk "Az igazi interracial - kis zöld emberke nagy libidóval" cím alatt. Garantált lenne a címlap is:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.21. 11:31:22

@prandelli: témaötleteket mindig szívesen várunk...:)

kispolgár 2014.04.21. 20:28:36

@prandelli: Félig-meddig:)) Amikor megláttam a fotót egy ismerősöm ugrott be aki 39 éves és kb. ilyen a homloka. Már kopaszodik, de még nem ennyire így lett a tippem korai negyvenes. És mivel szeretem a Galaxis útikalauzt adta magát a 42. Torrentét láttam, de nem gondoltam, hogy a színész civilben így néz ki. Én azt hittem, valami kutató az illető.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.21. 23:26:33

@prandelli: Ha segítesz beszerezni a kicsi zöld emberkét, én benne vagyok. Legalábbis elméletben :)

KondorL 2014.04.27. 05:25:03

Találtam egy érdekes escort hirdetést, ami egy olyan szegmensről szól, amit a múltkor "hiányoltunk". Tehát nem a szokásos 15-20k/óra, de nem is a celebek/pornósok abszurd 1000 eurós árai. Elég meggyőzően fel van építve a lány profilja, az árai pedig 200euró/óra, 300 euró/2 óra. Összességében azt mondom, hogy fenntartva a múltkori álláspontomat - "amikor néha igénybe vettem ilyen szolgáltatást, akkor ebben a bizonyos ársávban (utoljára kb. 60 euróért) találtam már olyan élményt, aminél jobbat fizetős körülmények között nem nagyon tudok elképzelni" - ha a mostaninál sokkal gazdagabb lennék, őt azért szívesen kipróbálnám (ellentétben a celebekkel). Lányok, ha érdekel benneteket, döntsétek el, hogy linkeljem, vagy privátban mutassam meg.

Egy dolgot külön kiveszek a bemutatkozásából: a FAQ rovatban kitér arra, hogy miért kizárólag a luxuslakásán fogad vendéget, és egyrészt azt írja, hogy a budapesti hotelek nem "escort-friendly"-k. Ez érdekes, mert a ti leírásaitokból az derül ki, hogy az ötcsillagos hotelekben is simán tudtok mozogni, soha nem írtatok még kellemetlenségekről. Másrészt leírja érvként a jogi szabályozást (amúgy az igencsak érdekes CV-je szerint, amit hajlamos vagyok elhinni, jogi végzettsége is van:D), miszerint csak az a forma teljesen legális Magyarországon, amikor valaki a saját tulajdonú lakásán fogadja a vendégeket. Tehát az escortügynökségek, masszázsszalonok, sőt a nem saját tulajdonú lakásban szolgáltató privát lányok is a szürke zónában mozognak. És még egy érdekesség: kategorikusan kizárja a magyar vendégeket.

prandelli 2014.04.27. 07:25:45

@KondorL: Luxusescort, jól felépített profil, és főleg a jogi végzettség... akkor rákérdezek, a monogramja A.D.?:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.27. 07:45:42

@KondorL: Linket kérnék :)

Érdekes, hogy problémája van a budapesti hotelekkel. Csak arra tudok gondolni, hogy sok más lányhoz hasonlóan ő is erősen escortnak néz ki amikor meglátogat egy hotelt. Vagy nyíltan közli a recepción, hogy miért jött. Bennem gyik gondolat sem kelt pozitív asszociációkat. Volt egy esetem egyszer, talán majd megírom, azóta különösen kiráz a hideg a recepciósokkal való együttműködés gondolatától is...

Egyébként a nemzetközi weboldalakon a elég sok lány ebben az ársávban hirdet, ez nem speciális őnála. A jól felépített weboldal viszont az.

A jogi részekben igaza van, bár amúgy a szabadtéri működés is legális bizonyos területeken, gondolom azért nem említi mert nála ez nem pálya. Amúgy a szolgáltatás hirdetése is illegális, pl amit az én weboldalam csinál. Az lenne a legális ha arról írnék hogy az árak a társaságomra vonatkoznak nem szexszolgáltatásra, ha meg úgy alakul és történik valami az két felnőtt ember magánügye.

Egyébként szerintem a hotellátogatás legális, bár nem vagyok benne biztos.

KondorL 2014.04.27. 07:57:44

@noname.blogger: Tehát tegyem be ide publikusan? Bocs, csak ezt nem érzem, hogy nem zavaró-e nektek, ha idegen hirdetőt direktben linkelek a blogra

prandelli 2014.04.27. 09:06:11

@KondorL: Nem ismerem őt amúgy, csak sejtettem, kiről lehet szó. Aztán rákerestem, stimmelt az ár és a FAQ is, szóval így egyértemű lett. Egy ismerős ismerősének az évfolyamtársa volt (állítólag rövid ideig a csaja is, de erre azért nem vennék mérget), és hát ez egy elég sajátos karrierív, valahogy megmarad az ember fejében:) Engem egyébként jobban érdekelne a sztorija "otthagytam a sikeres vállalatvezetői karriert, hogy kurtizán legyek", mint a szolgáltatása. Úgy értem, szívesen dumálnék vele, de tőlem nem látna 300 eurót két óráért. De azt nem vitatom, hogy ez egy jól felépített brand, sőt Budapesten eléggé USP-nek tűnik (unique selling proposition), szóval nem lep meg, hogy működik neki.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.27. 09:40:35

@KondorL: Nem tudom elképzelni, mitől lenne zavaró. Ez nem reklámblog, beszélhetünk akármiről, ez ráadásul témába is vág. Ivonn és SP nevében nem tudok nyilatkozni de valószínűsítem hogy nekik sem gond.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.27. 09:43:49

Amúgy közben szerintem megvan :) az AD monogrammú nevet láttam már hirdetőoldalakon, rákerestem és valóban stimmel a leírás. De azért kíváncsi vagyok, kitaláltam-e :)

prandelli 2014.04.27. 10:04:01

@noname.blogger: A USP-n egyébként azt értem, hogy a beszámolók alapján őt elsősorban a (külsőre) pornósztár típust vadászók keresik, és ahhoz képest elég egyedi fícsör lehet a közel anyanyelvi angol meg a műveltség/képzettség. Amúgy a mozaikokat összerakva, szerintem a koráról khm, nem teljesen naprakész információt közöl, illetve találtam egy arcos fotót, és valahonnan rohadt ismerősnek tűnik.

Egyébként a koreográfia, amit a honlapján ír, elsőre kimondottan nem tetszett. Olyan feszengősnek éreztem a történetet a luxusezmegaz folyamatos hangsúlyozásával, mint amikor az ember azon tűnődik, hogy érdemes-e puccparádéban elmenni az operába egy jó zene meghallgatásáért. Persze van, amiért még azt is érdemes vállalni, de többnyire inkább a feszengés marad meg. (Én amúgy néha szeretem az operát, de mindig szívesebben mentem az Erkel színházba, ahol ugyanazt olcsóbban és lazábban lehetett meghallgatni, ráadásul az Operaház üléseinek egy részén szó szerint nem férek el, az Erkelben meg már tudta a pénztáros néni, hogy nekem oda kell a jegy, ahol elfér kinyújtva a lábam:D)
Na szóval, elsőre ez volt, viszont az egyik beszámolóban meg olyat írt a júzer, hogy a csaj az utcán szedte fel a sportkocsijával, és úgy vitte fel magához. Ez viszont poénos kezdés, tetszik az ötlet:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.04.27. 10:14:32

@prandelli: Érdekes összeállítás és az biztos, hogy nagyon tudom tisztelni azokat, akiknek ilyen jól felépített brandje van :) Élőben nem hiszem, hogy jól kijönnénk, bár történtek már ennél nagyobb csodák. Szolgáltatóként, ha lenne rá pénzem, egyszer kipróbálnám. Talán lehet közben dumálni is :)

Oké, KondorL nem hajlandó szóval linkelem én: róla van szó? www.abbey-delacroix.com/

KondorL 2014.04.27. 10:44:10

Ehh, túl okos itt mindenki, nem könnyű felépíteni egy sztorit... de a témafelvetés dicsősége akkor is az enyém:) Egy kis pluszinfót egyébként én is találtam: jelenleg valamivel alacsonyabbak az árai, mint 3 éve, ez azért érdekes.
Van abban igazság amit mondtok, én is egyszerű vidéki gyerek vagyok, a finomkodó luxuskörnyezet tud feszélyezni. Nehéz megtippelni, hogy élőben milyen lenne a szitu. Ahhoz mindenesetre drága, hogy csak úgy tegyen egy próbát az ember. Bár angolul beszélő németnek el tudnám adni magam, vagyis egy akadályt ki tudnék kerülni:)

kispolgár 2014.04.27. 11:27:31

Abbey D. 2011-ben azzal hirdetett, hogy az EU diplomaták a magyar EU elnökség alatt kedvezményt kapnak. mandiner.blog.hu/2011/01/23/eu_diplomatak_elonyben

prandelli 2014.04.27. 11:38:10

"szerintem a koráról khm, nem teljesen naprakész információt közöl"
Ezt szeretném a korrektség jegyében visszavonni. A közvetett információk alapján 35-36 évesnek saccolom, és a fenti megjegyzés arra utalt, hogy az egyik hirdetőoldalon 30-nak van beállítva. A saját honlapján viszont a "Thirties", tehát Harmincas megjelölés szerepel, ami teljesen oké. A hirdetőoldal valószínűleg nem tudott megbirkózni ezzel a bonyolult kifejezéssel:)

prandelli 2014.04.27. 12:06:46

@kispolgár: Csak így séróból egy hároméves cikket? Elég komoly humán erőforrás kezd összeállni itt a blogon, házigazdák és vendégsereg egyaránt:) Egyébként azt írja a lány, hogy maga készítette a honlapját. Akkor viszont lehet, hogy hamarosan itt üdvözölhetjük, mert az átkattintásokból látni fogja, hogy valahol intenzíven foglalkoznak vele:D

KondorL 2014.04.27. 12:19:32

@prandelli: Szerintem Frenkinél szebbnek és okosabbnak is tűnik a lány, jöhet nyugodtan:)
Én mindenesetre most úgy érzem, hogy ha nyerek a lottón és éppen az aktuális családi állapotom is megengedi, akkor egy Disclosure-szerepjátékra (Demi Moore/Michael Douglas) benevezek nála. Ha a pénzügyi szakkifejezéseket is élethűen fogja elsuttogni közben, akkor megéri a felárat:) Most viszont muszáj aludnom pár órát. Ha sikerül valami izgalmasat álmodni, majd beszámolok róla:D

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.27. 14:21:29

@KondorL: "illetve találtam egy arcos fotót, és valahonnan rohadt ismerősnek tűnik."

Ööö, nem ismerős ismerősének az évfolyamtársa volt, és azért?:) Vagy akkoriban nem láttad személyesen?
Van egy ismerősöm amúgy, ő mostanában mesélt operalátogatásokról, és állítása szerint nem nagyon kellett kiöltözni. Én más okokból nem megyek, az egyik a lustaság, a másik, hogy igazából csak egy opera érdekel, a többit előbb meg kéne hallgatni, ja, és az se ártana, ha amúgy a női énekeseket kivennék a darabból:DD.

Egyébként én is valahogy úgy vagyok vele, hogy meglátogatnám, ha pasi lennék, és nem feszélyezne a környezet.

Playman123 2014.04.27. 14:41:36

@Ivonn88: Ilyen helyzetekre is érvényes lehet az a beszámolókon gyakran előforduló mondat, hogy "de hiszen nem lakásnézőbe mentem" :)
Szerintem ha a hölgy látványa és kisugárzása kellően beszűkíti a férfiember agyát, akkor nincs az a környezet, ami feszélyezné vagy lelombozná :))
(Na jó, nem általánosítok - az előbbiek csak rám vonatkoznak :) )
A képen látható hölgy amúgy jól néz ki, minden harmincasnak azt kívánom, hogy legalább így nézzen ki :)

prandelli 2014.04.27. 15:32:38

@KondorL: Tényleg, a Frenki:) Elment búcsú nélkül, megannyi kínzó kérdést hagyva maga után.

prandelli 2014.04.27. 15:33:38

@Ivonn88: Szegény KondorL, ez a keresztkérdés szerintem zavarba fogja hozni. Ne válaszoljak rá inkább én?:)
(Csak mert az én hozzászólásomra reagálsz, de neki címzed a reakciót)

prandelli 2014.04.27. 15:58:43

Ha nem, hát nem:)
De azért az operáról csak röviden: én pont azt szerettem a régi Erkelben, hogy oda 5-6 éve még le lehetett ugrani casual öltözékben, egy mozijegy áráért (nem vicc, tényleg), és volt rá példa, hogy mondjuk Rost Andrea és José Cura énekelték a Traviatát. Ugyanezért a párosért ugyanabban az évben sorban álltak a sznobok a milanoi Scala előtt, minimum ötvenszeres áron. És ez még adott egy kis pluszt az élményhez, de a lényeg, hogy ez tényleg két világklasszis hang volt, amitől élőben megáll a levegő. Már ha valaki fogékony rá, nyilván.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.04.27. 16:05:04

@prandelli: hoppá...:) Szerintem most, hogy rájött a válaszlinkelés nyitjára, össze fogja tudni rakni a képet ;)

prandelli 2014.04.27. 16:13:23

@Ivonn88: Na akkor még az utolsó szó jogán itt a válasz a kérdésedre, sajnos nem túl érdekes:
Az úgy volt, hogy kb. két éve egy ismerős (A) mutatta nekem ezt a honlapot. Mondtam oké, és? Erre mondja, hogy képzeljem el, ő ismeri ezt a lányt, mert az egyik barátjának (B) az évfolyamtársa volt, és B szerint még kavartak is. Olyan nagyon még így se volt érdekes, de adott a sztorinak egy hátteret, ezért nagyjából megjegyeztem. Főleg a jogi végzettséget, ami egyedinek tűnt. Viszont ez így kb. harmadkézből származó infó (ennek megfelelően a hitelességéért sem kezeskedem); én sem B-t, sem a lányt nem láttam soha, a nevüket sem tudom. Nem is nagyon érdekel.
Aztán most jött ez a felvetés, beugrott, hogy esetleg ő lehet az, és a honlap alapján valóban. Aztán még kicsit rákerestem, és találtam róla egy arckitakarás nélküli fotót is, ami valamennyire ismerősnek tűnt (a "rohadtul" jelző most egy kicsit túlzásnak tűnik), de szerintem ennyi, nem tudom kötni semmihez.

prandelli 2014.04.27. 16:18:36

@Ivonn88: Amúgy nem bírtam megállni, rákattintottam, és te konkrétan egy teljesen irreleváns április 19-i hozzászólásra reagáltál ma 14:21-kor:) Szóval ezt szerintem inkább ne feszegessük:DD

KondorL 2014.04.27. 19:47:57

@prandelli: Talán a délutáni alvás miatt, de sem a kérdést, sem a választ nem értem, sem pedig azt, hogy mi közöm van az egészhez:O Egyetlen dolog látszik világosnak, hogy továbbra is Ivonn gúnyolódásának céltáblája vagyok:)

álomkor 2014.05.02. 16:20:18

Felhozok egy témát, talán nem lesz olyan balhés, mint a múltkori. Azért ide írom, mert ez volt mostanában a kedvenc bejegyzésem:)
Pár napot kint voltam most Németországban, amúgy ez évente többször előfordul. Az egyik észrevételem - kicsit kapcsolódik a másik post alatti nagy vitához - hogy most már nem lehet nem észrevenni: Magyarország és a magyarok németországi megítélése alapvetően megváltozott az elmúlt években, és nem a jó irányba:( Valahol a szánalom, lesajnálás, megvetés háromszögben mozog ez a változás. De ez túl messzire vezetne, nem erről akarok beszélni.
A fentiektől függetlenül, észlelek egy másik változást is, ami már inkább idevaló téma. Öt évvel ezelőtt egy ilyen mondatot: "A magyar lányok..." így fejezett be egy átlag német: "...szépek". Ma inkább így: "...kurvák". (A Huren szót használják, ami hangulatában ennek felel meg leginkább). Abszolút elterjedt ez a nézet, hogy a magyar nő az vagy pornós, vagy prosti. És bár egyáltalán nem vagyok szexmunka-ellenes, de azért ez nem igazán örömteli. Viszont teljesen érthető, amire valójában most jöttem rá.
Kifelé ugyanis vonattal mentem, és pont egy olyan kocsiban utaztam, ami kb. prostijáratként üzemelt. Mint régen a "fekete vonat", ami a Nyírségből vitte fel az alacsonyan képzett munkaerőt a pesti gyárakba. (A vonat egyébként München-Frankfurt útirányon haladt, és közben valahol Svájc felé is át lehetett szállni, egy részük arra ment.) Ami viszont igazán sokkoló volt, az a színvonal. Nemcsak közönséges, primitív nők voltak ezek, hanem még rondák is. Mondanám, hogy útszéli színvonal, de még ez is túl sztereotip, mert éppen tegnap este láttam a Klinikáknál az utcán állni egy olyan csajt, hogy klasszisokkal verte bármelyik exportprostit a vonaton:) Csakhogy ezek a lányok nem az út szélére készültek, hanem klubokba, fix terminekre, a többségük már bejáratott helyre. Na most ha ott tényleg ez a színvonal, akkor nem csodálom, hogy Ivonnt kézről kézre adták a klubjában, és pár nap alatt is már rajongótábora lett, mert ezekhez képest tényleg osztálykülönbséget képvisel. Ezzel nem nyalizni vagy bevágódni akarok, a múltkori vitánktól függetlenül azt soha nem vitattam, hogy Ivonn jó nő. (Azt egyébként nagyon nem tudom elképzelni, hogy amikor napi 6-8 vendéggel szexel valaki, az hogy tud működni normálisan, akármelyik oldalról. Ilyen körülmények között engem egyáltalán nem vonzana a szolgáltatás, a másik oldalba meg nem is nagyon akarok belegondolni).

A történet másik szála kapcsolódik ahhoz a témához, hogy a szexmunka megítélése, értékrendek, ki mennyiért vállalná, mit lehet kihozni belőle, stb. Hallgatva a beszélgetésüket, plusz hozzátéve egyéb infókat, az jött ki, hogy egy alsó-közép kategóriás tucatprosti is megkeres napi átlag 500 eurót egy ilyen klubban, ami egy kéthetes termin alatt durván 2 millió forint. Ha valaki meghajt egy évet mondjuk 2 hét meló, 2 hét pihenés beosztással, az egy év alatt gond nélkül összeszed 20-25 milliót, ami egy igényesebb pesti lakás ára. Ez azért elég nagy vonzerő lehet egy átlagos magyar nőnek, akárhogy is nézem. Aztán elkezdtem beszélgetni azzal a kislánnyal, aki a szendvicses kocsit tologatta a vonaton. Ez nem esett nagyon nehezemre, mivel a lány az utazó prostik bármelyikét kenterbe verte a külsejével, egyebekről nem is beszélve. (Sajnos foglalt, úgyhogy csak egy jó beszélgetés jutott nekem:D) Oké, szóval elég hamar szóba került, hogy az a 2millió, amit a prostik két hét alatt összeszednek, neki kb. az éves fizetése, ha minden járulékost összeadunk, akkor is kb. 8 havi jövedelme (és egyébként egy matektanárnak is 20 éves gyakorlattal, de ebbe most ne menjünk bele). És ezért a pénzért elég komolyan meg kell dolgoznia, ha csak mondjuk az időbeosztást nézem.
Nos, ő például azt mondta, minden irigység vagy ideológia nélkül, hogy nyilván átfuttatta már magán a gondolatot, de a válasza egyértelműen nem. Nem vallásos, nem konzervatív, ha szabad és megtetszik neki valaki - akibe nem szerelmes, de vonzódik hozzá - akkor belefér akár az egyéjszakás is, de ismeretlen emberekkel, pénzért, az egyszerűen nem jöhet szóba, ilyen jövedelmek mellett sem. (Bedobtam a Robert Redford féle egymillió dolláros ajánlatot, arra becsületesen azt mondta, hogy nem tudja, hogy ha komolyan szembe kerülne egy ilyennel, akkor mit lépne. Mindenesetre ami ott van kézzelfogható távolságra tőle, a 2 millió forint két hétre, az még el sem gondolkoztatja). Szimpatikus volt az egész hozzáállása, ami persze nem jelenti azt, hogy a ti hozzáállásotokat elítélném. Furcsa is lenne, hiszen magam is élek ilyen szolgáltatással. A kulcs azt hiszem abban van, hogy ha nektek sem magatokkal nincs konfliktusotok emiatt, sem a magánéletetek nem látja kárát, akkor a dolog rendben van. Viszont akik a pénz miatt ezt a munkát választják, azok közül sokaknál ebből legalább az egyik hiányzik.
És ha már mindenképpen ebben a szakmában sikerül csak a magyaroknak letenni a névjegyüket mostanában, akkor legalább NNB és Ivonn tegye azt, ne a harmadosztályú szoláriumtöltelékek:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.02. 22:09:57

@álomkor: Hm, elég sokat utaztam már ezzel a járattal de sosem szúrtam ki a prostikat. Fura.

Nem hiszem, hogy a klubokban leginkább csak az általad emlegetett lányok lennének. Bárp persze nincs kizárva. De nem lehet, hogy többféle szexmunkás utazott azon a vonaton, csak a csendesebb, kevésbé közönséges és "kurvás" lányokat nem szúrtad ki? Nem kétségbevonni akarlak, csak egyszerűen nem áll össze, hogy ez lenne az általános.

Ivonnra nem a külseje miatt buktak rá annyira a szaunaklubban, tudtommal, hanem a viselkedése miatt. A beszámolókban is ezt emlegették, ha jól emlékszem. A külseje alapján jó nő, de szerintem vannak még ott jó nők bőven rajta kívül, a viselkedése viszont kirívóan más. Illetve amíg nincsenek ágyban addig valószínűleg mindenki aranyos a potenciális vendégekkel (a közönségesség nem látszik szerintem ilyenkor), a különbség utána van.

A többi: passz. Nagyjából egyetértek a véleménnyel amit a fizetési és magyarlány-megbecsülési témákról írsz, de nincs ötletem hogy mit kellene erre reagálnom.

álomkor 2014.05.02. 22:32:21

@noname.blogger: Semmit sem "kell" reagálnod, miért kéne? Leírtam egy alkalmi sztorit ahogyan én megéltem, mert éreztem benne bizonyos ontopic érdekességet, de nem biztos, hogy más számára van benne ilyen. Reagálni meg nyilván az fog rá, akit nemcsak érdekel, hanem még reagálnivalója is van. Ha ez üres halmaz, hát így jártam:)
Elég hosszú is lett, azt elismerem, de most úgyse volt nagy mozgás a kommentekben, gondoltam elfér. Meg valószínűleg nem is fogalmazok elég jól, ezt abból gondolom, hogy ha az embert ismételten félreértik egy közegben, akkor jobb, ha magában keresi a hibát. Gondolok itt arra, hogy szerintem én egyáltalán nem írtam, hogy Ivonnra csak a külseje miatt buktak volna, de ezek szerint te ezt olvastad ki a szövegből (Amúgy ezt az utalást helyből csak azért tettem be, mert az a szaunaklubos volt az egyetlen sztori tőletek első kézből, ami valamennyire kapcsolható a történetemhez. Azt azért felfogtam már, hogy ti alapvetően más szegmensben dolgoztok)
Még csak egyetlen gyors viszontválasz a másik megjegyzésedre: ha a vonaton még külön voltak csendesebb szexmunkások is, akkor viszont tényleg a szakma képviselői tették ki az utazó 20-45 éves nők elsöprő többségét:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.03. 15:25:18

@álomkor: Hm, én se nagyon tudom, hogy mit reagáljak:). Talán az érdekes lehet, hogy én összesen 970 eurót kerestem két nap alatt egy ilyen klubban. És ebből még le kell vonni a belépő árát + adót (2x75 euró), a szoba napi bérleti díját (2x23 euró), meg a gumit (5 euró). Ja, meg vettem egy karórát, meg Mike-kal elvesztettem egy fogadást (50 euró:D), de ezek ugye nem mindennapos költségek:D. Namármost, ezért az összegért 11 pasival feküdtem le, és abban, hogy "csak" ennyivel, szerepe volt annak, hogy ketten is két órára vittek, ami őszintén szólva nem tudom, mennyire gyakori, tippre at mondanám, hogy nem az. Szóval nem tudom, hogy a napi 500 tisztán mennyire reális. Igaz, hozzá kell tenni, hogy:
- mind a két nap korán, kb éjfél körül leléptem, és az utána lévő 2-3 órában szerintem még elég nagy a pörgés
- én kevésbé voltam "rámenős", szerintem az átlagnál többet beszélgettem előtte az emberekkel, de ez csak tipp

Viszont aki képes két héten keresztül ilyen tempóban dolgozni, az meg is érdemli azt az összeget, komolyan, elég fárasztó volt az egész.

Milyen napon utaztál? Mert amikor mi SP-vel kimentünk - eredetileg ugye Svájcba -, nem nagyon láttunk senkit hasonló céllal (minket meg valószínűleg nem azonosítottak szexmunkásnak) -, de az egy szombati nap volt, talán általában pénteken mennek a lányok.

Ja, azt nem tudom, meséltem-e, de egy, vagy talán kettő beszámolóban azt hitték, román vagyok:). Mármint tudták, hogy magyarul beszélek, de mégis románnak gondoltak. A klubban egyébként még két másik magyar lány volt, de a többség román, legalább 7-8 lány, de talán több is. Az egyik mondjuk beszélt magyarul, mert az apja magyar, tökjó, kb olyan élmény volt vele beszélgetni, mint amikor valaki angol anyanyelvűként rossz angolossal beszélget:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.03. 18:04:08

@álomkor: Félreértések: az elején caakugyan általános benyomásról beszéltél a lányokkal kapcsolatban, utána viszont már kimondottan a megjelenésükről volt szó, pl egy utcai lányhoz képest, de a büféslányhoz képest is ezt hangsúlyoztad. Aztán pedig Ivonnal kapcsolatban: "nem csodálom, hogy Ivonnt kézről kézre adták a klubjában, és pár nap alatt is már rajongótábora lett, mert ezekhez képest tényleg osztálykülönbséget képvisel. ... a múltkori vitánktól függetlenül azt soha nem vitattam, hogy Ivonn jó nő. "
Azaz itt már mintha azt sugalltad volna hogy őt a jónősége miatt szerették annyira. Persze értem én hogy nem, ezesetben simán félreértettelek, csak magyarázni próbálom hogy miért :)

"ha a vonaton még külön voltak csendesebb szexmunkások is, akkor viszont tényleg a szakma képviselői tették ki az utazó 20-45 éves nők elsöprő többségét:) "

Anno ezt írtad:
"pont egy olyan kocsiban utaztam, ami kb. prostijáratként üzemelt."
A vonat egészét nem emlegetted, gondoltam nem jártad végig, illetve nem tűnik valószerűnek hogy ne lettek volna más 20-45 éves nők.
Vagy csak nagyon nem értek valamit.

@Ivonn88: A szaunaklubos kolléganőid mennyire hasonlítanak az Álomkor által leírtakra?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.03. 18:07:50

@noname.blogger: annyira már nem emlékszem, de asszem, elég nagy részük elég jól nézett ki. Bár lehet, hogy csak a meztelenség meg a magassarkú tette:D (csak félig viccelek)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.03. 18:12:19

@Ivonn88: Igen, mondjuk ízlések és pofonok :) A naturista strandos tapasztlataim alapján én is azt mondom, hogy a meztelenség sokat dob a nőkön. A magassarkút elég elképzelnem is :)
Szolibarnák voltak vagy inkább átlagosak? És a stílus?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.03. 18:15:50

@noname.blogger: sajna már tényleg nem emlékszem annyira, de összességében nem volt sok szolis-műkörmös-hajhosszabbításos-műmelles-tetszőlegesen foyltatható lány.
Stílus: TALÁN több volt a platformcipős lány, egyébként hm, ha jól emlékszem, voltak lányok harisnyatartóval, talán combfixszel is, de amúgy nagy-nagy passz, ezeket milyen stílusba sorolnád?:) Egy lányra nagyon emlékszem, mert egy molettebb, de nagyon feszes testű, nagyon aranyosan mosolygó lány volt, egy jó hosszú nyaklánccal a nyakában, ami iszonyú jól nézett ki:)

suisseproject 2014.05.03. 21:22:21

@Ivonn88: Azért volt ott asszem egy hármas csoport, akiket én annak gondoltam, persze lehet, hogy tévedek.

Egyébként tényleg nagyon sok a román, én elég sok klubot megjártam - még ha csak látogatóban vagy felvételt keresve is - és ott is ők voltak hatalmas többségben.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.03. 21:24:21

@suisseproject: jaja, tényleg, t vagy a klub-szakértő:))

suisseproject 2014.05.03. 21:27:22

@Ivonn88: Tudod, hogy nem így értettem :D Vagyis lehet így visszaolvasva, hogy nagyképűnek hangzott :D

suisseproject 2014.05.03. 21:28:28

@Ivonn88: Izé, csupa sztereotípia alapján, úgyhogy le se írom :P

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.03. 21:30:06

@suisseproject: ja, én viszont komolyan gondoltam:) Hármunk közül te vagy a legtapasztaltabb, szóval ha valakinek ilyen kérdése van, akkor hozzád érdemes fordulnia.
Leírnád azért a sztereotípiákat?:)

suisseproject 2014.05.03. 21:51:21

@Ivonn88: Egyre rosszabbul érzem magam ettől a kérdéstől, inkább privátban tenném :D

álomkor 2014.05.04. 01:16:16

"nincs ötletem hogy mit kellene erre reagálnom"
"én se nagyon tudom, hogy mit reagáljak"
Ezekhez képest végül is tök rendesek voltatok, közém is lövethettetek volna:)

álomkor 2014.05.04. 10:37:17

Amúgy nekem itt az a legérdekesebb a válaszaitokban, hogy mennyire nem egy nyelvet beszélünk. Elég okos embereknek tűntök, én se tartom magam egészen hülyének, és mégis teljesen más kategóriákban gondolkodunk. Igazából az lenne izgalmas, hogy a konkrét esetben ennek mennyire oka a ti szexmunkás identitásotok, és mennyire a helyből eltérő gondolkodásmódunk, vagyis a gondolkodási sémáink alapbeállításai. Nekem mindenesetre úgy tűnik, hogy ti mindketten vegytisztán racionalisták vagytok, de azt már nem merném megtippelni, hogy ez inkább könyvelői típusú racionalitás, vagy inkább rendszerszervezői:) De az biztos, hogy nehezen tudom elképzelni, amint mondjuk NNB elolvas egy verset, és abban meg is fogja valami, vagy amint Ivonn... na ezt inkább le se írom, mert megint kihúzom a gyufát. Másrészt abban is lehet valami, hogy a szexmunka valamennyire visszahat az alapszemélyiségetekre, ahogyan egyébként ez nagyjából mindenkire igaz a saját munkájával kapcsolatban. Főleg ha a téma maga ez a munka, és főleg ha laikusokkal kell megvitatni.
Sajnos ez nem fog ennél jobban kiderülni, nekem sincs most kapacitásom a feszegetéshez, nektek meg ezen kívül még dögunalmas is lenne. Egyébként az meglepő még nekem, hogy most Ivonnal inkább csak simán elbeszélünk egymás mellett, és NNB az, akinek szinte minden mondata szemben áll az én véleményemmel/álláspontommal. Tényleg csak a poén kedvéért, kiemelem a legkézzelfoghatóbbat: "A naturista strandos tapasztalataim alapján én is azt mondom, hogy a meztelenség sokat dob a nőkön". Nos, én ezt (átlagban) nagyon-nagyon nem így látom:)

Viszont erről most beugrik egy másik fontos mondat: "mindenki aranyos a potenciális vendégekkel (a közönségesség nem látszik szerintem ilyenkor)" Komolyan az a véleményed/véleményetek, hogy a közönségesség és primitívség nem üt át azonnal néhány álszexis mozdulaton és rutinból betanult "kedves" frázison? Ez pont azért a legfurcsább mondat, mert szerintem a saját, elvileg ettől eltérő hozzáállásotok értékét is degradálja, nem beszélve arról, hogy még szerintem is lebecsülöd vele a férfiak lehetséges igényszintjét. Kb. olyan vegetatív szinten operáló kezdetleges életformának állítod be a vendéget, ahogyan a sztereotip írások szokták:) Miközben máshol éppen azt mondjátok, hogy nem is, mert nagy átlagban azért adódnak neki fejlettebb életformára utaló megnyilvánulásai is.
Tehát, hogy ezt az egyetlen szálat akkor mégis végigvigyem: szerintem abszolút látszik a közönségesség, méghozzá rögtön. Talán az segít, ha leírom egy kicsit részletesebben, hogy a vonaton milyen benyomást tett egy tipikus példány. Kinyúlt szabadidőnadrág, igénytelen top valamilyen sztrecsanyagból, a kettő között pedig ízléstelenül kibuggyanó bőr- és zsírszövet. Tetőtől talpig a szolárium-túladagolás jelei + feltöltött kacsaszáj, a haj mozdonyszőke vagy kátrányfekete, a szemöldök kipusztítva, majd filctollal újra rajzolva. És a megszólalás, az első két mondat ezen inkább még rontott:) Viszont utána már az is egyértelmű volt, hogy mit gondolnak erről az egész munkáról, meg a vendégeikről. Valóban olyan benyomást tettek, ahogyan a sztereotípia leírja az útszéli prostit, viszont egyértelműen klubba mentek dolgozni. Hogy pontosan milyenbe, azt nem tudom, de egyértelműen nem az utcára. Ja igen, desszertnek meg a fél füllel elkapott gyorstalpaló nyelvlecke a rutinosaktól a kezdők felé: ficken, blasen, spritzen, schwanz. És az volt a benyomásom, hogy ennyivel nagyjából képet kaptunk a várható szolgáltatás teljes tartalmáról is:)
Fazit: én amúgy egyáltalán nem vagyok sznob, ismerek és kedvelek nagyon egyszerű és nagyon kedves lányokat, nem erről van szó. Sőt, igazából a számomra legszimpatikusabb lányok inkább az aranyos, de csak átlagosan bonyolult kategóriába esnek, talán ezért is megy ilyen nehezen a kommunikáció veletek. De a közönségesség/primitívség egészen más történet, és csak ismételni tudom: igenis látszik, méghozzá azonnal.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.04. 14:28:16

@álomkor: "azt már nem merném megtippelni, hogy ez inkább könyvelői típusú racionalitás, vagy inkább rendszerszervezői:)"

Az enyém biztosan rendszerszervezői (munkakörileg is passzol, mármint a másik, nem ez...), Ivonnéban nem vagyok biztos :)

"nehezen tudom elképzelni, amint mondjuk NNB elolvas egy verset, és abban meg is fogja valami"
Stimmt. Bár azért előfordult már.

"és NNB az, akinek szinte minden mondata szemben áll az én véleményemmel/álláspontommal. "
Azért ez lol... a meztelenséges cucc nem elv, én is az ellenkezőjét hittem, aztán elmentem a naturista strandra és nyamm :)
Más példát tudsz esetleg? Csak kíváncsiságból.

Te humán/érzelmi beállítottságú vagy inkább?

"Komolyan az a véleményed/véleményetek, hogy a közönségesség és primitívség nem üt át azonnal néhány álszexis mozdulaton és rutinból betanult "kedves" frázison?"

A műség átüt, de nem kötelező hogy egy közönséges vagy primitív (=kulturális közeg, amiből jött) lány ne lehetne igaziból kedves. Ha cinikus is, az más, akkor kérdés, hogy mennyire jó színésznő.

A többi degradatív valami nem volt benne a szövegemben, te értetted oda. Nem mondom hogy kötelezően jók, csak hogy akár azok is lehetnek, stílusra is. Egyszerűen nem akarok velük rosszindulatú lenni, így látatlanban.

De ha látszik, hát látszik, én nem láttam azokat a lányokat :)

Van egy régóta pihenő írás egy vendégemtől (Mike), a német kupik és szaunaklubok világáról, azért nem teszem ki mert angol és le kellene fordítanom. Abban ír az effélékről. Ha lefordítod, kiteszem :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.04. 15:00:46

@álomkor: Az a baj gyakran, hogy egyszerűen nem írsz le mindent, ami a fejedben van, és ezt nem realizálod. Az infóhiány miatt nem értem a kommentjeidet.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.04. 16:15:11

@álomkor: Amúgy nagyon érdekes a sztori a csajokról, főleg így részletesen.

Hm, a dolog társadalmi vonatkozásairól jut eszembe: lehet, hogy a klubok legalizálása egyszerűen azzal jár, hogy az amúgy utcai típusú lányok is klubban kezdenek dolgozni? Legalábbis egy részük. Nyilván klub és klub között vannak különbségek, jut hely mindenféle típusú lánynak, szóval voltaképp tetszik a jelenség. Elég ciki lehet ténylegesen az utcán dolgozni, normális szoba és mosakodási lehetőségek nélkül, kitéve az időjárás viszontagságainak, szóval nem baj, ha van lehetőség másra.

Amúgy szerintem a sztoridbeli lányokkal álmodtam. Nem a most leírt részletekkel mert ezeket akkor még nem tudtam... valami klubba utaztam velük együtt, de nem vonattal (vagy a vonat egészen a bejáratig ment és az egész kocsi a miénk volt), és valamiért úgy kellett csinálni hogy az ember még ott átöltözik valami hiperszexi ruhába és úgy megy át a klubba. Nálam ott volt a fotókon is látható babydoll, meg a másik is, plusz harisnyák, sőt, valamiért egy egész készletem volt az áttetsző csipkeruhákból (pl egy felső, hosszú szoknyával, azóta sem értem), nem csak fekete hanem bordó is. Szóval elég nehezen tutam kiválasztani hogy melyiket vegyem fel, sorra próbálgattam őket, ráadásul a csajok közben folyton beszólogattatak, dagadtnak neveztek és cikiztek, hogy folyton fekete meg bordó cuccokat próbálok. Rajtuk inkább tényleg kurvás ruhák voltak, fehér és neonszínű, nagyon passzos, nagyon rövid miniszoknyák meg ugyanilyen felsők, plusz párducminta, platformcipő, ilyenek. Valamiért nem értintett meg egyáltalán a sok beszólogatás (pedig a valóságban eléggé érzékeny vagyok), simán megvontam a vállam rájuk és azt modntam magamban hogy ha egyszer eddig sikerem volt az alakommal meg a ruháimmal, most miért ne lenne. Ha meg most nem, legfeljebb nem, majd találok másik helyet.

Eddig a mese :)

álomkor 2014.05.05. 19:40:45

@noname.blogger: Szépen kifogtad a csapongó kommentelőket, pont amikor egyedül kell tartanod a frontot:) Az álmod viszont azt jelzi, hogy mégis vannak receptoraid az impresszionista leírásokhoz;)

"Te humán/érzelmi beállítottságú vagy inkább?"
Ez nálam elég bonyolult, egy skatulya biztosan nem lesz elég.
Műszaki végzettségem van, viszont mellé erős humán/művészeti érdeklődés. A gyakorlatban pedig szintén: egy eléggé racionális területen dolgozom, ráadásul vállalkozóként - szívtelen kapitalista:) - másrészt a privát dolgaimban erősen érzelmi alapon működöm. És mivel az itteni téma nekem nem munka, hanem szórakozás, ezért itt inkább ez az oldalam dominál. De majd igyekszem.

"nem kötelező hogy egy közönséges vagy primitív (=kulturális közeg, amiből jött) lány ne lehetne igaziból kedves"
Nálam nagyjából kötelező, de egyszerűen azért, mert a rendszeremben ez része a közönséges/primitív kategória definíciójának. Amire te valószínűleg gondolsz, az nálam az egyszerű, de aranyos kategória, ami viszont nagyon is lehet bejövős.

"az amúgy utcai típusú lányok is klubban kezdenek dolgozni, legalábbis egy részük. Nyilván klub és klub között vannak különbségek, jut hely mindenféle típusú lánynak"
Ésszerű gondolatmenet, és az is logikus, hogy biztosan vannak mindenféle kategóriájú klubok. Egy dolgot tudok ellene felhozni a konkrét példánál, hogy az elhangzott árszínvonal nagyjából megegyezett Ivonn klubjának áraival, az pedig gondolom középkategóriás hely lehetett. De nincs elég információim a témához, bízzuk ezt akkor Mike-ra:)
Amúgy fordítást nem vállalok, de amiről én tudok többet az átlagosnál, arról esetleg írhatok majd röviden. Az eddigieket olvasva ilyen területek a skála két végpontja irányában lehetnek. Az egyik az utca, ami szintén nem olyan egysíkú terep, mint ahogy messziről látszik. Például nem annyira köztudott, de meglepően sok lakásos lány is megfordul valamilyen formában "az utcán". És van sok más érdekesség is. Nekem ráadásul van egy vonzalmam a spéci szex-tetthelyekhez, így aztán vannak ilyen kalandjaim is. A másik irányban pedig az itt mostanában név szerint előkerült "drága csajok" közül kettő is megvolt (és az egyik nagyon megérte, a másik egyáltalán nem). Amúgy nem eszik olyan forrón a kását, az átlagnál tényleg drágábbak voltak, de azért messze nem "annyira".

(Egyébként nem kizárt, hogy lesz egy egészen aktuális példám, ami az utcai és a kategória-témát is érinti. Említettem a múltkor összehasonlításként a vonatos sztorihoz, hogy pár napja láttam Pesten az utcán állni egy olyan csajt, hogy első blikkre klasszisokkal verte bármelyik exportprostit a vonaton. Az eset olyan mély benyomást tett rám, hogy ma vagy holnap este készülök megnézni közelebbről:) Ha lesz belőle valami, akkor érdeklődés esetén röviden megírhatom. Ha nem jön össze, akkor meg esetleg valamit a korábbiakból.)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.05. 22:29:42

@álomkor: nem tudom, mondtam-e, de nyitottak vagyunk mindenféle vendégpostra:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.05. 23:18:10

@álomkor: Kicsit off a témához képest (mert arról nem jut eszembe értelmes, max mindenféle homályos gondolat-gomolyagok): gondolom írnom kellene, hogy ne merüljön a blog teljes passzivitásba. Szerinted miről? Az x+1-dik esetleírást némileg unalmasnak érzem, más meg nem jut eszembe. Van bármi témaötleted?

KondorL 2014.05.06. 08:29:07

@álomkor: "az itt mostanában név szerint előkerült "drága csajok" közül kettő is megvolt"
Ha A.D az egyik, akkor én például kíváncsi lennék:)

Egyébként ha már nemzetközi kitekintés, az egyik fórumon most olvastam egy egészen friss beszámolót csehországi kalandról, és eléggé meglepett. A cseheknél majdnem duplája az átlagjövedelem az itthonihoz képest, simán azt tippeltem volna, hogy drágább a szolgáltatás. Ehhez képest az adott kategóriához viszonyítva kifejezetten olcsó árakat ír a júzer, és elég hitelesnek tűnik. A szóban forgó lányhoz van hirdetés linkelve az árak feltüntetésével, és a képek is valódinak tűnnek. A névre rákeresve pedig találtam két cseh nyelvű beszámolót, ami a fordító alapján megerősíti az árakat, és pozitív a szolgáltatás értékelése is.

álomkor 2014.05.06. 09:33:59

@Ivonn88: Ezt nem nagyon értem, hogy miért nekem írod, de ha kell egy plusz szavazat, akkor persze, legyen vendégpost is. NNB írta, hogy már van is, csak le kéne fordítani. Egy csomó ember tud itt jól angolul, még angol nyelvészeti vita is volt, valaki majd csak megoldja:)
@noname.blogger: Szerintem ez a blog igen messze van a teljes passzivitástól:O Heti 2-3 bejegyzés, időnként tízezres olvasottság, némelyik post alatt több száz hozzászólás, visszajáró kommentelők - tulajdonképpen miről beszélsz?:)*
"Az x+1-dik esetleírást némileg unalmasnak érzem"
Ez már valósabb felvetés, de pl. nekem személy szerint nem unalmas. Az esetleírásokból áll össze, hogy milyen a ti igazi hozzáállásotok a munkához és a vendégekhez, és engem ez érdekel itt a legjobban. Mivel pedig még mindig nem világos sok minden, egyelőre nem érzem feleslegesek a további esetleírásokat sem.
*A múltkor emlegetett rpflora blogon 6 hónapja nem volt bejegyzés, arra lehet mondani, hogy passzivitás.

álomkor 2014.05.06. 09:39:32

@KondorL: Igen, ő az egyik, és ő az, aki megérte:)
Mondjuk a mostani árai nekem már túlzásnak tűnnek, de a külföldiek valószínűleg megadják neki. Amikor én találkoztam vele, akkor ennél még jóval kedvezőbb árak voltak, bár azzal is bőven az átlag felett volt. Viszont a szolgáltatás is. Ha gondolod, a részleteket megírom privátban. Egyébként a mostani honlapja nekem egy kicsit már sok, és nem csak az ár miatt. Egyrészt tényleg túl van "luxuskodva" az egész, másrészt mire a honlap végére ér az ember, azt várja, hogy felugrik egy ablak az Általános Szerződési Feltételekkel.
Ez amúgy általában is így van. Nekem egy szolgáltató érdekesebb akkor, amikor még nem válik teljesen kidolgozottá és rutinszerűvé a szolgáltatása, hanem vannak benne spontán elemek is. Mármint nem programozottan, hanem tényleg spontán módon, amikor látszik, hogy most ő is kísérletezget:)

(Ami pedig a pornósok/celebek "abszurd" árait illeti: az árképzés részleteiben nem vagyok jártas, de olyat konkrétan tapasztaltam, hogy a külföldieknek szánt honlapon 600euró/órával hirdető lány 30k/óráért házhoz jött. Erre írtam, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Gondolom sok mindentől függ, és nem is ez a tipikus arány, de ez konkrétan megesett. A. D. más eset, az ő árai ha magasak is, de az épelméjűség határán belül vannak, és szerintem az adott időpontra nézve fixek is.)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 10:27:00

@álomkor: "(Egyébként nem kizárt, hogy lesz egy egészen aktuális példám, ami az utcai és a kategória-témát is érinti. Említettem a múltkor összehasonlításként a vonatos sztorihoz, hogy pár napja láttam Pesten az utcán állni egy olyan csajt, hogy első blikkre klasszisokkal verte bármelyik exportprostit a vonaton. Az eset olyan mély benyomást tett rám, hogy ma vagy holnap este készülök megnézni közelebbről:) Ha lesz belőle valami, akkor érdeklődés esetén röviden megírhatom. Ha nem jön össze, akkor meg esetleg valamit a korábbiakból.)"

Gondoltam, ha akarod, akár hosszabban is megírhatnád, meg akár mást is, ha van kedved:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 10:35:31

@álomkor: őszintén szólva én csodálkozom, hogy A.D. "csak" ennyit kér, bár igazából azon jobban csodálkoztam, hogy ennyi lány van rohadt magas árakkal, és mind jól is keres. Amennyit én tudok a külföldi árakról, nekem úgy tűnik, hogy ez egészen átlagos ár, csak az átlagos kinézet helyett kapsz egy jó nőt (bár élőben ugye nem találkoztam vele).

álomkor 2014.05.06. 11:57:30

@Ivonn88: "hogy ennyi lány van rohadt magas árakkal, és mind jól is keres"
Biztos ez, vagy csak ezt írta az újság? Én sem vagyok globálisan képben, de a konkrét példám (külföldi honlapon 600 euró/óra, a valóságban meg 100) alapján én erősebb forráskritikával kezelném ezeket az adatokat. Igaz, hogy én a te mostani áraidat is magasnak tartom:) Amúgy nem is vagyok biztos benne, hogy ha naponta akarnál dolgozni, akkor is működne a modell. Abban viszont biztos vagyok, hogy 15k/óra körül ma elég nagy és minőségi kínálat van lányokból Pesten, és ők mostanában inkább panaszkodnak a keresletre. Szóval a "rengeteg lány rohadt magas árakkal és mind jól keres", ebben én erős bizonyítékok bemutatásáig nem lennék annyira biztos.
(Egyébként a te értékrendedet ebben a témában végig elég torznak érzem, de az igazi bajom nem veled van, hanem a rendszerrel. Ezért ebbe most nem megyek bele, mert csak felesleges személyes vita lenne belőle, a múltkori koreográfiával)

álomkor 2014.05.06. 13:18:16

@KondorL: Ezt a cseh sztorit átküldenéd nekem? Főleg akkor érdekel, ha magyar oldalon találtad.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 13:29:10

@álomkor: néhány külföldi oldalon találkoztam ilyen árakkal (lehet, hogy csak 2-n, egyet KondorL mutatott, de én is emlékszem, hogy magamtól találtam ilyet), és meglehetősen sok lány hirdetett kifejezetten magas árakon - namármost a "meglehetősen sok" azért önkényesen meghatározott mennyiség:), és az árra sem emlékszem kristálytisztán. Viszont a külföldi oldalkon pl. a 200-300 eurós árfolyam eléggé elfogadott a magyar escortok esetében, és kíváncsi lennék, hogy ők mennyire találnak vendéget. Ugyanis az már eléggé nyugat-európai árfekvésnek tűnik, szóval max az lehet célközönség, aki a saját országában is találkozik lányokkal, mindezt viszont itt kockázatosabb környezetben teheti meg (hiszen nem ismeri az itteni helyzetet).

Bocsi, rosszul fogalmaztam, úgy gondoltam, hogy én is erősen kételkedtem benne, hogy ők mind ilyen jól is keresnek:), de az, amit te leírtál, árnyalja a képet.

Igen, én is kíváncsi lennék, hogy mekkora lenne a keresletem magyar oldalon mostani, illetve átlagárakkal. Én utoljára 2011-ben dolgoztam itthon huzamosabb ideig magyar oldalon, akkor elég sokan kerestek, de egy kolléga elmondása alapján utána csökkent le radikálisan a kereslet. Na meg az "elég sok" is relatív:), lehet, hogy az másnak kevés.

Annyit azért leírnál, hogy mit értesz az értékrendem alatt?:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 13:37:20

@álomkor: egyébként magyar viszonylatban tényleg sok az ár, tényleg iszonyú kíváncsi lennék, hogy hogy működne vagy hogy nem működne ez magyar vendégekkel:D, a külföldiek számára viszont elég olcsó is, szóval abból a szempontból jó, hogy kifoghatom az árérzékenyebb külföldieket is. Abból a szempontból meg rossz, hogy olyan megjegyzéseket is kaptam, hogy miért nem emelek árat, néha igazán két tűz között érzem magam:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 14:01:33

@álomkor: " Amúgy nem is vagyok biztos benne, hogy ha naponta akarnál dolgozni, akkor is működne a modell."
Szerintem működne. Én alig vagyok olcsóbb Ivonnál, napi jelleggel dolgozom, és Ivonn jónőség szempontjából legalább egy kategóriával felettem van.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 14:05:03

@álomkor: "Szerintem ez a blog igen messze van a teljes passzivitástól:O"
Persze, posztok vannak. Olvasók viszont nincsenek, ellentétben Flóra blogjával (említi egy kommentben hogy mennyi a látogatószám címlap nélkl és hát itt nem annyi), azaz lehetséges hogy valamivel fel kellene dobni a dolgot. Ebben a tekintetben kérnék tanácsot, ha van ötleted.

álomkor 2014.05.06. 14:35:04

@noname.blogger: "Szerintem működne."
Akkor minden rendben, máris egy gonddal kevesebb:)
"Ebben a tekintetben kérnék tanácsot, ha van ötleted"
Sajnos ehhez egyáltalán nem értek, a műszaki végzettség nem informatikai gurut takar:) De pontosan mennyi olvasóval lennél elégedett? Amennyire látom, a "sima" bejegyzések is jellemzően 1000 letöltés fölé mennek, és ebben az még nincs is benne, aki direktben a kezdőlapról olvas. A címlapos postok olvasottsága meg nagyobb a Népszabadság példányszámánál, és tavaly nyár óta volt összesen 342,178 olvasótok. Én ezeket a számokat tenném a felügyelőbizottság elé:)

álomkor 2014.05.06. 14:42:12

@Ivonn88: Ez bosszantott fel tőled egy kicsit a múltkor: "aki képes két héten keresztül ilyen tempóban dolgozni, az meg is érdemli azt az összeget, komolyan, elég fárasztó volt az egész." (Emlékeztetőül: 2millió forint/2 hét amiről szó volt). Én alapból utálom azt a fajta érvelést, hogy "mások ennyiért x ideig dolgoznak, ezek meg csak szétrakják a lábukat", mert elismerem a munkátokat munkának. De a konkrét számok mögött itt már olyan aránytalanságok vannak, amiket inkább nem is akarok végiggondolni. Ennek előbb-utóbb szar vége lesz, ami nyilván nem a te hibád, meg nem is kell, hogy érdekeljen. Te ebbe a világba nőttél bele - ahol az a természetes, hogy a prosti 2 hét alatt keres 2 milliót, a matektanár meg egy év alatt - ez a természetes közeged, más viszonyítási rendszert nem ismersz, ráadásul a haszonélvezője vagy. Nyilván pont leszarod, nem is téged hibáztatlak. De attól a rendszer még beteg, és egyszer majd szépen össze is fog dőlni. Mondjuk amikor egy generációnak már több mint a fele lesz szexmunkás külföldön, nem tudom. Neked meg nem is kell tudni, te akkor már Mexikóban leszel feleség:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 15:16:11

@álomkor: "Nyilván pont leszarod"

Ez nem igaz. Én is baromira örülnék annak, ha pl. az orvosok vagy a tanárok jobban keresnének, viszont egyrészt nagyban befolyásolnak olyanok is, hogy akkor minőségibb oktatásban/ellátásban részesülhetnék (vagy az ismerőseim, rokonaim, leendő gyerekeim), másrészt úgy gondolom, hogy ennek a megvalósítása nem véletlenül nem történt még meg, és ezen nem segít az, hogy pusztán igazságtalannak érezzük. Őszintén szólva én olyan nagyon nem gondoltam bele, hogy mekkora aránytalanság, hogy a prosti ennyit keres két hét alatt, a matektanárnak meg erre esélye sincs, viszont a fenti megszólalásommal csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem irigylem el tőle azt a pénzt, mert azt a munkát nem csinálnám. Na persze még mindig jobb, mint a matektanár munkája, amit nem is csinálnék, meg még szarul is fizetne.

Ha a generáció több mint fele szexmunkás lesz, az majd jól lenyomja az árakat elvileg:). Elvileg.
Bár lett volna lehetőségem jobban kifejteni, de most rohannom kell.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 15:26:38

Egyébként nem először merül fel az, hogy valamit nekem akarnom vagy nem akarnom kéne, mert hasznom származik belőle. Én azt is szeretném, ha a különböző kisebbségeknek velem azonos lehetőségeik lennének, pedig abból sincs hasznom, hiszen nagyobb konkurenciám lenne a munkaerőpiacon:) (bár lehet, hogy közvetve ugye én is hasznot húzhatnék belőle, hiszen nagyobb emberkészletből több jó szakembert lehet alkalmazni)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 16:14:06

@Ivonn88: "Egyébként nem először merül fel az, hogy valamit nekem akarnom vagy nem akarnom kéne, mert hasznom származik belőle."

Pár hónapja szembejött egy blogbejegyzés (ez: anonymus-hu.blog.hu/2014/02/13/a_magyarok_ertekrendje), ami a különböző nemzetek mentalitásának felméréseit foglalta össze. Nagyon sok mindenre nem emlékszem már belőle, de az megmaradt, hogy a magyaroknál más nemzetekhez képest döbbenetesen magas az önérdek-index, azaz:

"Többek között azt is vizsgálták, hogy egy adott ország lakosságára mennyire jellemző az úgynevezett "önérdek" index, ahol a pozitív érték azt fejezi ki, hogy az emberek mennyire támogatnak főleg olyan kormányzati kiadásokat, amikből közvetlenül nekik is hasznuk van (pl. nyugdíjkiadások növelésének támogatása a nyugdíjasok körében, a szociális támogatások növelése a szegények körében, az egészségügyi kiadások növelése a betegek körében, stb.), miközben a negatív érték azt fejezi ki, hogy az emberek mennyire támogatnak főleg olyan kormányzati kiadásokat, amikből közvetlenül nekik nem származik hasznuk. Ezek alapján Románia, Grúzia és Magyarország vezeti az "önérdek"-index pozitív tartományát (vagyis ezekben az országokban jellemző leginkább az olyan kiadások támogatása, amiből közvetlenül hasznuk is származik), miközben Szlovákia és Tádzsikisztán az index negatív oldalát vezeti (leginkább olyan állami kiadást támogatnának, amiből nem származna közvetlen hasznuk)."

Feltételezem, hogy ezek a folyamatos feltételezések az irányodban ebből a jelenségből származnak valahogyan. Vagy úgy, hogy feltételezik rólad mert mások általában ilyenek, vagy a saját értékrendjükből kiindulva úgy veszik, hogy ez a normális. Vagy esetleg abból indulnak ki hogy te prosti vagy azaz egy önző pénzéhes kis g.ci, azaz biztosan így gondolkodsz, hogy máshogy.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 16:27:42

@álomkor: El nem tudom képzelni, miből gondolod hogy informatikust keresek (és hogy nincs a közelemben párszáz példány), egyáltalán, hogy mi köze ennek az egésznek az informatikához.

Amiről beszélni próbáltam az az hogy érzésre punnyad a blog, kevesen kommentelnek, én magam is unom némileg a saját írásaimat, a napi látogatottsági adatok pedig azt mutatják nekem hogy nagyon kevés embert fog meg a blog jellege. A címlapra azok kattintenek rá akiknek felkelti a figyelmét az Index által adott pikáns cím, ez a szám nem számít, az annál inkább, hogy hány olvasó marad meg ebből a nagyonsokból. Érzékelésem szerint arányaiban nagyon kevés. Azaz lehet, hogy valami hiányzik, valam téma, vagy nézőpont kimarad, ebben kértem a segítségedet, gondoltam ha már csinálom, érdemes jól csinálni. Persze az is lehet hogy ebből a témából ilyen megközelítéssel ennyit lehet kihozni.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 16:31:46

@álomkor: "Mivel pedig még mindig nem világos sok minden, egyelőre nem érzem feleslegesek a további esetleírásokat sem."
Ha megfogalmazod hogy mik a kérdéses területek, igyekszem jobban rájuk kihegyezni a jövőbeli bejegyzéseket.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 16:36:28

...na akkor lépek kurzusozni :) Előadások a gázóriások keletkezése témájában, most épp... a szexmunka egyik luxus-jellege, hogy az embernek marad ideje ilyesmivel foglalkozni.

Playman123 2014.05.06. 17:18:15

@álomkor: Sok "szakmabeli" lányt ismerek, és meg kell nyugtassalak, az a két hét alatti 2 milliós kereset talán ha egyszer összejön valakinek a "munkássága" alatt. Egyáltalán nem általános, és egyáltalán nem folyamatosan fenntartható. SP tudna erről mesélni, sőt már írt is róla még a blog elején, ha jól emlékszem.
Ezért amiatt sem kell aggódnod, hogy minden fiatal kimegy szexmunkásnak, és ezért kiürül az ország :) Ha ez az általános gondolkodásmód elterjedne, akkor nagyon hamar az is kiderülne, hogy ez sem olyan munka, amiből mindenki meggazdagszik.

Most majd megint azt mondod, hogy Ivonnt védem, pedig azt a mondását, hogy "aki képes két héten keresztül ilyen tempóban dolgozni, az meg is érdemli azt az összeget, komolyan, elég fárasztó volt az egész" - azt csak félreértelmezve lehet egy értékrend megnyilvánulásának tekinteni. Nekem például meg se fordult a fejemben, hogy ez egy értékrendet jelezne nála. Másra is szoktuk mondani, ha valaki valami nagyon nehéz dolgot csinál, amiért sok pénzt kap, hogy "aki ezt bevállalja, az meg is érdemli érte a pénzt". Ami inkább úgy értelmezhető, hogy "én ilyet (ilyen hosszasan) nem vállalnék be".

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 17:31:41

@Playman123: Azért nem egyszerű ez az egész... én is, Ivonn is folyamatosan magyarázkodásra kényszerülünk. Két oldalnak is: az egyik arról magyaráz hogy micsoda borzalmas, testet-lelket kifacsaró meló ez, a másik meg arról hogy nem csinálunk semmit csak "széttesszük a lábunkat" és ezért a semmiért kapunk jósok pénzt, persze nem megérdemelten, mert az ápolónők/matektanárok. Meg persze ezeknek vannak enyhébb változatai is, lásd álomkor. Ha az egyiket cáfolja az ember akkor a cáfolatra azonnal rágerjednek a másik oldalról és fordítva.

KondorL 2014.05.06. 17:31:51

@noname.blogger: "ezek a folyamatos feltételezések az irányodban"
"feltételezik rólad mert mások általában ilyenek, vagy a saját értékrendjükből kiindulva úgy veszik, hogy ez a normális. Vagy esetleg abból indulnak ki hogy te prosti vagy azaz egy önző pénzéhes kis g.ci, azaz biztosan így gondolkodsz, hogy máshogy."
A te irányodban ugyanilyen folyamatosak ezek a feltételezések? Ez annyiból érdekes, hogy ha nem, akkor érdemes lehet megvizsgálni a különbség okát. Ha ugyanis valóban a felsorolt három motívum valamelyike áll a háttérben, akkor ezeknek a feltételezéseknek egyforma mértékben kell irányulnia mindkettőtök felé.

Másrészt ha irányulnak is, biztos hogy ez a jelentésük? Ebbe azért ugatok bele, mert korábban engem is hasonló rosszindulattal vádoltatok, ezért némileg érintettnek érzem magam. És szerintem itt olyasmit tulajdonítasz a feltételezett feltételezőnek, ami nincs benne a feltételezett feltételezésében:)
"Egyébként nem először merül fel az, hogy valamit nekem akarnom vagy nem akarnom kéne, mert hasznom származik belőle." (1)
"abból indulnak ki hogy te prosti vagy azaz egy önző pénzéhes kis g.ci" (2)
Tehát ha (1) valóban felmerül, szerintem akkor sem tartalmazza (2)-t ebben a formában. Az önzőt igen, a pénzéhest nem, a kis g.ci meg eleve csak hangulatfestő kifejezés:) Ezen kívül nem feltétlenül tartalmazza azt az oksági összefüggést sem, amit az "azaz" fejez ki a második mondatban. Akkor pedig annyi marad a mondatból hogy "önző" (a prosti voltától függetlenül), ami egyrészt önmagában nem sértő, másrészt akár igaz is lehet.

KondorL 2014.05.06. 17:33:14

@álomkor: Igen, magyar beszámoló volt, pont az összehasonlítás az érdekes benne a két ország között.
Cserébe érdekelnek az említett részletek, éppen csak támpontnak, hogy érdemes-e elkezdenem spórolni:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 18:15:42

@KondorL: Nekem az a benyomásom hogy a blogos aktivitásunk arányában kapjuk mindketten ezeket a feltételezéseket. Lehet, hogy tévedek, még nem próbáltam megszámolni.

"Másrészt ha irányulnak is, biztos hogy ez a jelentésük?"
Nem, de nem is állítottam hogy biztos. Felmerül még az általános nemzetközi prosti-sztereotípia (bár abban szerepel ugyan a pénzimádat mindenek felett, de nem szerepel a társadalmi helyzetekhez való ilyen viszonyulás), kivetítheti valaki a saját különbejáratú keserűségét vagy lehet egyszerű félreértés is.
Én az utóbbit tartom legkevésbé jellemzőnek. Általánosságban. Ami kizárt az az, hogy valakinek ebben igaza legyen :)
Ivonn talán könnyebben félreérthető, lehet hogy ő tényleg több ilyen kommentet kap, mert ő soha nem tapasztalta a nyomort a saját bőrén, könnyebb őt kiskirálylánynak tartani, de attól ez még nem lesz igaz.

"Tehát ha (1) valóban felmerül, szerintem akkor sem tartalmazza (2)-t ebben a formában. Az önzőt igen, a pénzéhest nem, a kis g.ci meg eleve csak hangulatfestő kifejezés:) "
A hangulatfestő kifejezés nem véletlenül volt ott, Ivonn szövegében ugyan már nem szerepelt, de az eredeti hozzászóláás nem éppen egy semleges ténymegállapítás volt. Az, akiről feltételezzük hogy "Nyilván pont leszarod" azt hogy építő munkát végzők nyomorognak, azt akár önző kis g.cinek is lehet nevezni.
Szerintem a prostiság is benne volt áttételesen, mint oka ennek a mentalitásnak.

Nekem az a feltételezésem hogy ÁLTALÁBAN az ilyen feltételezések erősen összefüggenek a magyar önérdek-mentalitással, azok esetében is aki tipikus ebből a szempontból és azok esetében is aki nem ilyen, csak ezt látja maga körül.
Magyaros jellemzőnek tartom azt is, hogy nagyon sokan igyekeznek morális jelentést adni annak, hogy x-et keresünk és nem ostorozzuk magunkat miatta. Mintha a helyzet egyszerű elfogadása és a neki (azaz kb a mázlinknak) való örülés valami morális álláspont lenne, és aki beszól az ezt az álláspontot vitatja gyakran. Van ebben valami antikapitalista íz is, ami szintén magyaros jellemző, bár persze nem kizárólag. Máshol talán kevésbé foglalkoznak az emberek azzal, hogy szubjektív érdemek/társadalmi hasznosságok alapján fejben újraosszák az emberek keresetét.

De nem vagyok szociológus, csak tippelek illetve a benyomásaimat mondom.

álomkor 2014.05.06. 20:43:13

@noname.blogger: Megint olyan érzésem van, mint a múltkor, hogy Ivonn kevésbé érzi offenzívnek a megjegyzéseimet, mint a barátai. Ennek optimális esetben az is lehet az egyik oka, hogy ő talál bennük megfontolásra érdemes szempontot:)
Az a helyzet, hogy több évi blogolvasás után csakugyan elég határozott kép alakult ki bennem róla, anélkül, hogy elfelejteném egy ilyen nézőpontból alkotott kép szükségszerű hiányosságait. Ahogyan mondjuk egy publicistáról, akinek rendszeresen olvasom az írásait, amelyekben gyakran felhoz személyes témákat is. Ennek alapján pl. valóban önzőnek és egoistának látom őt, pénzéhesnek viszont egyáltalán nem. Ezzel szemben olyat megint csak látok nála, hogy az embereket szinte kizárólag a sikerességük, és így áttételesen sokszor a pénzük alapján ítéli meg. Ugyanakkor egyetlen tulajdonságának a magyarázatához sem veszem elő a "mert prosti" érvet.
Nem is lenne értelme, mert ez a mentalitás nem a prostikra jellemző, hanem általában azokra, akik valamilyen tehetségük és az annak kibontakozását lehetővé tevő közeg eredőjeként fiatalon ki tudnak lépni valamilyen alapértelmezett kényszerpályáról. Ezért jogos büszkeséget éreznek, "a magam útját választottam, és megcsináltam", viszont kissé elszakadnak a realitásoktól, hajlamosak túlértékelmi a sikert, és azt hinni, hogy nekik alanyi jogon mindig járni fog minden. Nem nézik le a szerencsétlenebb sorsú embereket, csak éppen nem nagyon érdekli őket az ilyenek sorsa. Meg általában, saját magukon kívül kevés dolog érdekli őket. És talán azért tűnik ez fel nekem jobban, mert bennem is van ilyenre hajlam, nekem is volt ilyen korszakom.
Nem azt mondom, hogy ez mind teljesen így van, csak szempontokról, felvetésekről beszélek. És mielőtt cáfolsz, gondold meg: ezeket nem rólad mondom, hanem Ivonnról. Bennetek nyilván sok közös vonás van, itt a blogon a tematika ezt tovább hangsúlyozza, és ehhez jön még az összezárás a vélt vagy valós támadások ellen. De azért a blogjaitok alapján nem mindenben vagytok egyformák, és olyan észrevétellel szemben nem kell őt megvédeni, ami rád nézve nem állna meg, de őrá talán igen:) Ennyivel szeretném ezt lezárni, és ha Ivonn azt mondja, hogy minden szavam hülyeség, akkor gond nélkül elfogadom. De ő mondja, ne más.

Viszont a sok idegesítő kommentért cserébe, ma este saját költségemre és kockázatomra hipotézisvizsgálatot fogok végezni Budapest belterületén a múltkor specifikált blogkonform témában, és ha tapasztalok valami érdekeset, akkor beszámolok róla:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 21:01:47

@noname.blogger: Szerintem bennem is van egy jó adag önérdek-faktor, nem csak jófejségből örülnék a tanárok meg az orvosok magas fizetésének, hanem a fentebb leírt okokból is. Na jó, az egyenlő lehetőségek talán inkább a jófejség-kategória:), vagyis egyszerűen az, hogy így kell lennie, és nincs ok, amiért ne lehetne így (igaz, itt is eszembe jutott most egy anyagi érdek). A tanárok, orvosok fizetése kicsit más tészta, mert azt lehet akarni, csak ugye miből? Okés, állami pénzből, és ebből a szempontból inkább jobboldali vagyok, és az adóbevételekből történő finanszírozás helyett valami más megoldásnak örülnék. Valószínűleg egyrészt a helyzetemből adódóan (hiszen én meg tudnám fizetni), másrészt biztos rám is igaz, amit valahol olvastam, hogy a magyarok baromira nem elégedettek az adóért kapott állami szolgáltatásokkal (és ezt mennyire érzem az egészségügyben...). De ha megkérdeznének, biztos inkább az oktatást támogatnám, mint a magyar focit;), viszont olyan nincs, hogy a szexmunkások fizetése csökkenjen az orvosok meg a tanárok javára. Illetve van, adózásnak hívják, amit mellesleg baromira támogatok (mármint a szexmunkások adózását). Viszont ugye ez se úgy valósulna meg, hogy egy "szexmunkások a tanárokért/orvosokért" alapba folyna be az adó, amit aztán a tanárok/orvosok kapnak meg:D.
Szóval nemtom, ezen pont gondolkodtam mostanában, amióta kitöltöttem valami tesztet arról, hogy jobb -vagy baloldali vagyok-e gazdasági téren, és enyhén jobbra húzott a dolog, mert egyrészt támogatok szegényebb rétegeket érintő dolgokat (alacsony jövedelem adómentessége, progresszív adókulcs), másrészt viszont szerintem az átlagnál nagyobb hangsúlyt helyezek az öngondoskodásra.

Érdekesség, hogy sok ismerősöm mondott olyasmit, hogy ha szexmunkás lenne, akkor eléggé gátlástalanul húzná le a vendégeket, pl. többféle árképzéssel. Nem tudom, hogy azért-e, mert ez a piac kevésbé szabályozott, és ezért meg lehetne tenni, vagy azért, mert valamiért a szexmunkás-lét velejárójának tartják.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 21:25:01

@álomkor: őszintén szólva offenzívnek érzem, de úgy látszik, NNB jobban meg tudja fogalmazni a dolgot:). Mondjuk egyébként szerintem a fenti válaszában nem kifejezetten rád gondolt.
Csak azért igyekszem egészen finoman reagálni, mert kb olyasmiket tudnék, mint "ez nem is igaz, mert én ilyen meg olyan vagyok valójában". Egyrészt ennek nem látom sok értelmét, másrészt - és ez mondjuk inkább korábbi megszólalásokra vonatkozik, nem erre - úgy érzem, hogy baromira nem fontos a téma szempontjából, hogy én milyen vagyok. Ilyen pl. az, hogy miért anyázik annyi kommentelő - szerintem függetlenül attól, hogy milyen vagyok, anyázni és nem érvelni elég nagy baromság. Vagy ilyen az, amikor "én, mint prosti"-szerűnek érzem a megjegyzést, és nem látom értemét vele vitatkozni, mert úgy gondolom, hogy a téma szempontjából (ami ugye a szexmunkások megítélése és jogai) teljesen irreleváns. Ugyanis nem azért kell a szexmunkásokkal normálisnak lenni, mert a szexmunkások jófejek, hanem azért, mert úgy egyébként normálisan kell bánni az emberekkel, és szerintem a szexmunka elfogadott tevékenység, függetlenül attól, hogy a szexmunkások milyenek. Ha átverik az ügyfelet, akkor az átverés, és nem a szexmunka ellen kell tenni.
De most nagyon elkanyarodtam:)

" Ezzel szemben olyat megint csak látok nála, hogy az embereket szinte kizárólag a sikerességük, és így áttételesen sokszor a pénzük alapján ítéli meg. "

Na, erre pl. most mondhatnám, hogy "nem is igaz", de minek?:) Pontosabban de, a sikeres, és az életüket jól menedzselő embereket nagyra tartom, baromira értékelem ezt a tulajdonságukat, gondolom azért, mert én is ilyen szeretnék lenni. Csak a pénzük alapján úgy nem igazán szoktam megítélni embereket, de a sikeres és pénzes meg a sikeres és nem pénzes ember közt se válogatok, legalábbis nem nagyon vettem észre ilyesmit. (a sikeres, de nem pénzes embert majd esetleg eltartom, ha járnánk, csak akkor jó lenne, ha rugalmasabb lenne a munkája, és tudna gyereket nevelni:D)

Őszintén szólva nem nagyon van bennem "a magam útját választottam, és megcsináltam"-mentalitás, mivel egyelőre nem csináltam meg:D. A szexmunka a fiúk számára nem igazán elérhető (még), és más lányoknak azt mondani, hogy ezt ők is csinálhatnék, olyan lenne, mint azt mondani, hogy én is mehetnék modellnek. Hülyeség, nem mehetnék.
Sőt, igazábból az is benne van a pakliban, hogy "nem csinálom meg" soha, és nem is érzem úgy, hogy ezt feltétlenül akarnia kell minden embernek. Az általam elképzelt ideális világban a takaritó is rendesen megél a fizetéséből.
Ami viszont idegesít, az az, amikor mások azért vannak nálam rosszabb helyzetben, mert 1.) b.sztak bármit is tenni, 2.) nem tettek félre pénzt. Baromira nem érzem úgy, hogy alanyi jogon járna nekem valami (na jó, néha igen, amikor úgy érzem, hogy kva okos vagyok, és tessék nekem jó állást adni:D), a fenti két dolgot is azért utálom ennyire, mert látom, hogy én teszek azért, amit szeretnék (tanulok, dolgozom), a másik meg nem.

A szociális érzékenységem mondjuk tényleg nem a legmagasabb.
Viszont néha tényleg úgy érzem, hogy a blog alapján - úgy látszik - rólam kialakított kép erősen torzít egy irányba. Nem tudom, lehet, hogy az írásmódom vagy a választott témák alapján.

KondorL 2014.05.06. 21:51:26

Ez is egy cikk, egy csomó kapcsolódási ponttal az utóbbi időszak itteni témáihoz. Részemről most kommentár nélkül, csak a link: betyarvilag.hu/kurvajarat/

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 22:17:50

@KondorL: @KondorL: ezt a cikket pár éve olvastam egy másik blogon. Bezzeg az én legjobb fizetésem hostesskedésért egy nap alatt csak 6000 ft volt, nem többet:).
Egyébként érdekes ez a hostesses rész, hogy kezdődik a sima hostesskedéssel,a ztán jönnek a jobban fizető munkák, majd a több pénzzel a több igény, kicsit úgy írja le, mintha ez valami általánosság lenne, miközben nekem olyan érzésem van, hogy a hostessek többsége ilyesmivel nem találkozik, de msot csak tippelgetek, életemben három napot dolgoztam hostessként. Velem valószínűleg nem történt volna meg, mert észre se vettek volna:D
Nehezen tudok ehhez az egészhez hozzászólni, mert egyrészt én ugye nem szépen lassan sodródtam bele ebbe, hanem kifejezetten ezzel kezdtem, másrészt mert nem nagyon költöttem diákéveimben (sem) drága ruhákra meg költséges szórakozóhelyekre.

Szóval izé, biztos ismer egy réteget, de az általa felvázolt gondolatok és életpálya egyik általam ismert kolléganőre, sem rám nem igaz. Azt el bírom képzelni, hogy a szexmunkásnak állt diákok jobb pénzforrásnak látják ezt a dolgot, de azt nem, hogy nagy részük ruhára meg szórakozásra költené ezt a pénzt.

Az a lány pl., akivel hármasban voltam, szintén nem csinált semmi extrát a plusz jövedelemmel, csak annyit, hogy végre el tudott költözni otthonról. Őt csak azért említem meg így külön, mert ő újonnan megismert szereplő.

(nademostmáraztán ténylegmegyektanulni)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.06. 22:22:53

@Ivonn88: meg itt emleget mindenféle szórakozóhelyeken begyűjtést meg iszonyú magas órabéreket, ezt megintcsak nem érzem olyan nagyon, minden diák szexmunkásra igaznak.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 22:57:52

@álomkor: Ez a komment jóval összerakottabb volt, különösebben nem is akarok vele vitatkozni. Nagy vonalakban stimmel, a maradékot meg leírta ő. Az előző kommented viszont továbbra sem tetszik, nagyon erős és ilyen módon nem reális (mondjuk nem tudom annyira szétszálazni hogy mennyi volt benne a helyzet által generált indulat és mennyi vonatkozott Ivonnra). A "nyilván pont leszarod" + haszonélvezés meg a nem különösebben komoly szociális érzékenység nálam két külön kategória megítélés szempontjából. Az előbbi érzékenyen érint, egyrészt önmaga miatt, másrészt te vagy az x+1. ember aki ilyet mond, és a többség magasról szarik arra hogy hülyeséget mond vagy nem.

"olyan észrevétellel szemben nem kell őt megvédeni, ami rád nézve nem állna meg, de őrá talán igen:)"

Azt a kommentet akár én is írhattam volna. Talán óvatosabban fogalmaztam volna, tudom hogy az emberek kattannak a kereset témájára meg arra hogy egy prosti mit érdemel meg és mit nem, de nem érzem idegennek magamtól, és egy kis jóindulatot azért csak várhat az ember. Egy dolog hogy a matektanárok meg az ápolónők mennyit keresnek és hogy az szar (tényleg az) de azért eléggé béna hogy az ember egy pillanatra sem feletkezhet meg róluk. Néha szívesen nézném a dolgokat csak a saját rendszeremen belül, ahol a lehetőségek mondjuk az Ivonn-féle alkalmi működés, az enyém-féle lazán vett profizmus ahol a pörgős és fárasztó hónap az a munkanapontént egy meló (átlag pl 4 óra hosszúsággal), vagy pl a klubos lányok szétterhelődése és nem kell belevennem a gondolatmenetbe és a scale-be az ápolónőket, a matektanárokat, nem kell mindig magyarázni hogy tudom-hogy-ez-a-pénz-sokaknak-egy-vagyon-és-ők-jobban-megérdemlelnék-mint-én plusz afrikai éhezők, hanem lehet kicsit nem mindig a teljes képet nézni, mert az olvasó képes és hajlandó jóhiszeműen értelmezni.

Nem szoktam, de azért bennem van néha az inger hogy nyafogjak kicsit mondjuk egy gyenge hónap miatt, amikor persze még mindig a magyar átlagfizetés felett kerestem bőven, de szerintem kinyírnának egyes kommentelők :) úgy általában én, mint prosti nem nyafoghatok semmi miatt, nem lehetek szubjektíven elfogult, vagy irigy, szóval ember, mertnekemkönnyű szóval kuss. Azért ez nem feltétlen jó érzés.

Amúgy azt mondod hogy amit írsz az rám nem feltétlen igaz. Hogyhogy? Mi a különbség?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 23:01:27

@álomkor: Tényleg, korábbi blogokat említesz. Olvastad az én régi blogomat is?

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.06. 23:21:42

Támogatója vagyok az Igazgyöngy alapítványnak (Ritók Nóra vezeti), szóval egy abszolút szociálisan érzékeny csoportosulásnak. Semmi földhözverős összeg, egy vagyok a tízezerből, többet kellene adni de valahogy mindig akad más, amire költhetek vagy spórolhatok. A nyomorszéleblogot is szoktam olvasgatni, és ott sajna az van, hogy amikor családok segítéséről beszélnek és ebből automatikusan kizárják a bűnözésből élőket, ebbe a csoportba gondolkodás nélkül beleveszik a szexmunkából élőket is. Pl aki a párjával kijár Hollandiába, kirakatba. Csak mint bűnözésről, egy abszolút elítélendő dologként ír róla, nem számít hogy eseleg legális, vagy hogy ténylegesen fellendítheti egy család anyagi helyzetét (a segítés nem feltétlen anyagi segítés hanem pl közösségépítő, nevelő jellegű, ami nagyon is fontos lenne a kirakatozóknak is), azaz így az anyagi támogatás mehet máshoz . Gondolkodtam rajta hogy nekiállok vitázni a blogon, de nem látom hogy lenne értelme. Azért kíváncsi vagyok hogy milyen lelki zűrt okoznék Nórinak azzal, ha valahogy informálnám, hogy amúgy a támogatásuk egy része szexmunkából származik :)

álomkor 2014.05.07. 08:26:38

@Ivonn88: NNB-nek fogom címezni a választ, mert ő jobb végszót adott fel:) De természetesen legalább félig neked szól. Viszont ezzel akkor én is befejezem, elfogadva az álláspontodat, hogy baromira nem fontos a téma szempontjából, hogy te milyen vagy. Bár nem értek egyet vele:)

álomkor 2014.05.07. 08:31:29

@noname.blogger: "A "nyilván pont leszarod" + haszonélvezés... érzékenyen érint"
Akkor ezekért elnézést kérek. A PLSZ (pont leszarom) nálam nem indulati kifejezés vagy trágárság, és magamra is gyakran használom. A haszonélvezés pedig szintén egyszerű ténymegállpításnak volt szánva. Ahogy mondjuk egy focista él azzal, hogy valakik milliókat fizetnek azért, mert bele tud rúgni egy egyeneset a labdába. Hülye is lenne, ha nem élne vele, pedig az is igazságtalan a matektanárokkal szemben:)

"Olvastad az én régi blogomat is?"
Az egész úgy indult, hogy valamikor 2011-ben egy indexes fórumon olvastam Ivonn hozzászólásait, és ő ott betett egy linket a blogjához. Elkezdtem olvasni, közben ugyanazon a tárhelyen megtaláltam a te blogjaidat is, mivel egymásnak kommenteltetek, meg ott volt oldalt az ajánlóban is. Ivonn angol nyelvű blogját is ismerem, és aztán most ezt. (Sőt, két további ottani szexmunkás-blogot is olvastam, és nem lepne meg, ha az egyik SP lett volna)

"Amúgy azt mondod hogy amit írsz az rám nem feltétlen igaz. Hogyhogy? Mi a különbség?"
Például az Igazgyöngy alapítvány, pontosan ezt a példát hoztam volna fel. Nehezen tudom elképzelni, amint Ivonn rendszeresen érdemi összegeket utal át egy szociálisan érzékeny csoportosulásnak:) És tudok más "filantróp" tevékenységedről is, ezek fontos elemei az általam összerakott képnek rólad. (Amúgy ha jól tudom, Ritók Nóra kimondottan szexmunkaellenes, szóval tényleg pikáns a dolog)
Fura helyzet ez, én éppenhogy elsősorban nem prostiként, hanem emberként tekintek rátok (elvileg ezt tartom helyesnek, gyakorlatilag meg az teszi lehetővé, hogy a sok blogolvasás miatt egy csomó személyes mozaikdarabka is összerakódott), ti viszont - amúgy érthető módon - hajlamosak vagytok összezárni: mi vagyunk a prostik, akiket támadnak, és ezért meg kell védenünk magunkat és egymást. Ahogyan azt egyébként bármelyik kisebbség teszi, ha diszkriminációt érzékel, meg néha akkor is, amikor nem. Tehát a külvilág ellenség, azért támad minket mert prostik vagyunk, csak egymásra számíthatunk (na meg Playmanre:D) - és ilyenkor paradox módon önként magatokra húzzátok a prosti-identitást.
Szóval én egyrészt emberként, másrészt két külön emberként tekintek rátok, és hosszú távon az jött le, hogy a sok hasonlóság mellett vannak dolgok, amikben jelentősen különböztök. Az egyik ilyen a pénzhez való viszony. Nálad a pénz alig kerül elő (ritkábban, mint egy átlagos civil embernél, ennyit a "pénzéhes prosti" vonalról), akkor sem értékmérőként, hanem megkerülhetetlen technikai kategóriaként. Amit az ember megkeres a munkájával vagy éppen elkölti valamire, ezért nélkülözhetetlen, de nem áll a középpontban. Ivonnak viszont minden második bejegyzésében van hosszas eszmefuttatás a pénzről, néha egészen vicces módon. Például amikor képes volt részletesen elemezni, hogy Magyarországon 1 euró a kávé, a külföldi állomáshelyén meg 2, és hová fog ez vezetni, miközben éppen egy melóból jött, ahol 200 eurót kapott egy óra munkáért:) De NEM pénzéhesnek tartom őt sem, hiszen egy csomó példa van arra, hogy a mostaninál még többet is kereshetne, de más szempontokat favorizál.
Viszont úgy látom, hogy nála a pénz a legfontosabb értékmérő - akkor is, ha ő maga éppen nem hajhássza - tehát pl. más emberek értékét közvetlenül vagy közvetve ennek alapján méri. Ezért rá "veszélyesebb", ha a pénz mint értékmérő torzít - márpedig sajnos erősen torzít - mert mindent azon mér, és nincs, ami korrigálja a torzításokat. Nálad meg a pénzen kívül más értékmérők is vannak, sőt azok dominálnak. Ezért ha a pénz mint indikátor "rosszul" méri az értéket, az nálad csak egy tényező, amit az egyéb tényezők tudnak korrigálni. Szóval ilyenkor inkább érte aggódom, nem ellene, mert amúgy egy csomó szimpatikus vonást találok benne (is). És csak annyit tartanék kívánatosnak, hogy ő is annyira gondolja át legalább ezeket az érték/díjazás arányokat, és az általuk hordozott feszültségeket, amennyire te láthatóan megteszed. Azt egyikőtöktöl sem várom, hogy minden este rituálisan arra gondoljatok a jacuzziban a Dom Perignont szürcsölgetve, hogy szegény matektanárok ma megint töpörtyűt vacsoráztak:)

(Egyégbként látok még más különbséget is köztetek, de az megint új frontot nyitna, és most összességében szerintem is jobb, ha ezt az egész személyes vonalat én itt nem feszegetem tovább. Térjünk vissza a szakmához;)

Playman123 2014.05.07. 08:59:24

@álomkor: Nem tudom, mit szólnál ahhoz, ha azt írnám itt le, hogy az a zárójeles megjegyzésed, hogy "na meg Playmanre:D" nagyon jól rámutat a jellemedre.

Ennyit arról, hogy milyen felületesen ítélsz meg embereket, akikkel nem is találkoztál. Mindeközben gúnyolódsz valakivel, aki máshogy látja őket, mint te.

álomkor 2014.05.07. 09:27:34

@Playman123: Ez még csak nem is volt gúnyolódás, hanem ténymegállapítás. Tényleg az van, hogy bármilyen vélt vagy valós támadás éri a lányokat, te ott teremsz, és jól megvéded őket. Vagyis tényleg mindig számíthatnak rád. Ha gúnyolódni akarok, akkor virtuális stricinek neveztelek volna, de én ilyet soha nem mondanék:)
Egyébként is, eddig én egyetlen személyeskedő megjegyzést nem tettem rád, te meg már első jellemtelennek neveztél. Pedig nem is találkoztál velem, ugye. Amúgy azt nem lehetne, hogy mostantól inkább nem szólunk egymáshoz? Szerintem mindketten elég jól meglennénk a másik nélkül.

álomkor 2014.05.07. 09:29:28

Javítás: "te meg már első alkalommal jellemtelennek neveztél"

Playman123 2014.05.07. 09:57:08

@álomkor: Most is csak azért nem neveztelek sunyinak a zárójeles megjegyzés kapcsán, mert nem akartam személyeskedni. Észre vehetnéd már magad, hogy igazából te hozod elő mindig a személyeskedő hangot.

Ivonnal kapcsolatban meg annyit, hogy amiket írsz róla, azok nagyon bántó megjegyzések, ráadásul olyanok, amik ellen meg sem tudja magát védeni senki, mert furcsán hangzana valakinek a szájából, ha saját magát próbálja védeni olyasmikkel szemben, amik nem fedik a valóságot.

Szerintem is jobb, ha nem szólunk egymáshoz, mert ha így folytatod, akkor én sem tudom megállni, hogy ne használjak keményebb kifejezéseket veled szemben. Amik lehet, hogy felületesek, de legalább a saját bőrödön érzed, milyen az, ha valakit alaptalanul jellemeznek valamilyen negatív tulajdonsággal.

KondorL 2014.05.07. 10:04:02

@álomkor: Egy fontos érdemi megjegyzést szeretnék fűzni a fejtegetésedhez: a matektanár vacsorája legyen inkább bundáskenyér. A jó minőségű töpörtyű ugyanis lassan kezd luxuscikké válni, mind az árát, mind a beszerzés nehézségeit tekintve:)

Amúgy a beszámolót köszönöm, érdekes volt. Az akkori árakon simán éltem is volna vele, kár, hogy nem tudtam a lehetőségről. A mostani áron nekem már nagyon határeset lenne, akármilyen jó is a szolgáltatás. Ráadásul nagyon fárasztana, hogy szex közben is folyamatosan angolul beszélő német üzletembert kellene alakítanom:)
A cseh sztorinak meg közben kicsit utánanéztem, és tényleg úgy tűnik, hogy az árszínvonal valamivel alatta marad a magyarországinak, különösen hosszabb időkre. Tehát az itthon szokásosnál degresszívebb az árlista: akinél félóra 7, annál az óra 11, a másfél óra 14, az egész éjszaka 40. A konkrétan leírt eset pedig nagyon kedvezőnek tűnik, főleg hogy a cseh keresetek majdnem duplák a magyarhoz képest. (Mellesleg azt is most tudtam meg, hogy Csehországban van Debrecennél vagy Szegednél jóval nagyobb város Prágán kívül is)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.07. 11:11:45

@álomkor: "Viszont úgy látom, hogy nála a pénz a legfontosabb értékmérő - akkor is, ha ő maga éppen nem hajhássza - tehát pl. más emberek értékét közvetlenül vagy közvetve ennek alapján méri."

Ezt már másodjára említed, én meg nem tudom, hogy miért. Nem igazán tudom, hogy lehet levezetni abból, hogy sopánkodtam a kétszeres kávéárakon. Nem tudom, mennyire volt tiszta, de én külföldön nem voltam valami gazdag. Baromi ritkán tudtam dolgozni, és nagyob bizonytalannak éreztem a helyzetem, ráadásul a szüleim támogatták anyagilag, hogy kimenjek, úgyhogy próbáltam az ő költségeiket is csökkenteni. (nem tudom, mennyire ismert tény, hogy a kávé számomra a mindennapi túlélés eszköze) Igen, fontos számomra a pénz, de nem tudom, miért válna ettől értékmérővé.

Egyelőre ennyi, a többi egy másik megjegyzésben, illetve egy része privátban.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.07. 11:13:53

" Nehezen tudom elképzelni, amint Ivonn rendszeresen érdemi összegeket utal át egy szociálisan érzékeny csoportosulásnak:)"

Nem tudom, a TASZ annak számít-e, mert nekik pölö utalok. Volt egy hozzászólásom erről, csak baromira úgy éreztem, hogy elegem van abból, hogy nyilvánosan bizonygassam ezt az egészet. Nem azzal van bajom, hogy erről beszélünk, de idiótán érzem magam, mert tényleg nem érzem úgy, hogy a téma szempontjából fontos lenne a személyiségem, viszont természetesen szeretném érteni, hogy mi a francért gondolod azt, amit gondolsz. A mostaninál azért ragadtam billentyűzetet, mert ez már a sokadik "nem tudom Ivonnról elképzelni, hogy..." volt. Lehet, hogy érzékenyen reagálok, de úgy érzem, hogy borzasztó egyoldalúan látsz, valamiért, és az esetleg általam kidomborított tulajdonságaimat is folyamatosan egy irányba torzítod. Én meg nem igazán tudok mit csinálni, legfeljebb bizonygatni, hogy igenis ilyen meg olyan vagyok valójában, miközben mondjuk mittudomén, tényleg nem vagyok igazán szociálisan érzékeny, viszont mondjuk baromira az igazságosság mellett vagyok, sajnálom a kóbor kiscicákat meg szelektíven gyűjtöm a szemetet. Na, kb ilyesmiket tudtam volna írni, ezt meg így elég bénának éreztem volna. Csak ugyanúgy, ahogy úgy érzem, nem adtam alapot az általad rólam kialakított képhez, annak sem lenne értelme, ha olyasmiket sorolnék, mint a fentiek, hogy jóságos filantrópnak gondoljanak, mert nyilván nem vagyok az. Szerintem NNB nem csak azért ír ilyenkor, mert mind a ketten szexmunkások vagyunk, hanem azért, mert ő személyesen is elég jól ismer, és gondolom, ő is úgy érzékeli, hogy a kommentjeid félrementek, nagyon.

A másik része priviben. És szerintem is zárjuk le. Ha legközelebb lenne valami véleményed rólam, azt kérlek, privátban intézzük el, és akkor tényleg nem fog senki más hozzászólni, csak én.

álomkor 2014.05.07. 12:30:55

@Ivonn88: Válaszoltam levélben.

álomkor 2014.05.07. 12:32:05

@KondorL: A cseh árak engem is megleptek. Mondjuk Prágában valamivel magasabbak, ott kb. megfelelnek a pesti áraknak, de én is kb. másfélszeres szorzót tippeltem volna Prága javára. Az is érdekes, hogy nyíltan kiírható az árlista, nyilván más a jogi szabályozás.
A másik érdekes dolog, ez egy jó példa arra, hogy nyelvtudás és helyismeret nélkül is könnyen lehet találni felár nélküli, angolul vagy németül valamennyire beszélő lányt. Ami meg azért érdekes, mert akkor ez valószínűleg Pesten is így van egy külföldi számára. (Nyilván nem az NNB/Ivonn szintű kommunikációról beszélek, hanem arról a szintről, aminek a hiánya már zavaró lehet a normál szolgáltatásnál is). Vagyis önmagában a nyelvtudás nem indokolja, hogy helyből a külföldiekre specializálódott (és drágább) lányok között kezdjen keresgélni valaki. Bár az lehet, hogy sokan elvárják, hogy maga a honlap is angol nyelvű legyen.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.07. 13:15:47

@álomkor: Értem, köszönöm :)

Ivonn-t tekintve szerintem továbbra sincs igazad, bár érdekes a kép amit összeraksz.

Én talán azért nem emlegetem annyit a pénzt, mert az én köreimben valahogy cikinek számít a pénzzel való foglalkozás.

Nem érzem, hogy beletenném magamat egy skatulyába, csak akkor beszélgetek onnan, amikor más annak vesz. A személyemnek elég kicsi része a prostiság, szóval amúgy nem veszem magam annak. Itt legfeljebb az van, hogy néha félreértjük egymást.

"Amúgy ha jól tudom, Ritók Nóra kimondottan szexmunkaellenes, szóval tényleg pikáns a dolog)"
Nem tudtam... :( én ugyebár csak azt látom hogy erősen összemossa más, tényleg nem kívánatos jelenségekkel, a gyerekprositúcióval, a felelőtlenséggel, kitartott, striciskedő pasikkal, és mivel az ő környezetében ezek tényleg csak együtt fordulnak elő, megértem, ha ez alapján a látószög alapján az egészet elítéli. Azt nem tudtam/feltételeztem, hogy végiggondolt elvek is vannak a dolog mögött, persze erről nem írt a blogban, szóval akár lehetnek is. Mindenesetre úgy vagyok vele hogy amit csinál az általában jó, hasznos és szükséges, és ott, abban a környezetben nem árt a szexmunkának különösebben, szóval továbbra is megy az összeg a bankszámláról.

@Ivonn88: Nekem úgy tűnik, hogy elég sok, amúgy valóban jogosan igényelt dolgot csak szolgáltatásként veszel igénybe. Mondjuk amikor még csóróbb voltam, fel sem merült bennem hogy kávézóban igyak kávét, egyszerűen dobtam az opciót is, hogy ilyesmire szükségem lehet. Illetve még most sem merül fel hogy kozmetikushoz járjak arctisztításra, ha magamnak is meg tudom csinálni. Innen az ex-proli szemszögéből ezek a szükségleteid eléggé luxusnak tűnnek :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.07. 13:19:13

@noname.blogger: hát én nem tudom magamnak megcsinálni az arctisztítást:), de még a szemöldökszedést sem, viszont az arbőröm elég gáz ilyen szempontból sajnos (más kérdés, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ezen a kozmetikus tényleg olyan nagyon tud segíteni). Valóban eléggé kávézóba járkálós vagyok, már amikor van időm:D, de úgy egyébként ha úton vagyok, akkor érthető módon veszem a kávét (pl. pékségben), ez külföldön ilyen volt.
Na, de nem magyarázom tovább a bizonyítványom.

álomkor 2014.05.07. 13:41:33

@noname.blogger: Semmiképpen nem akarlak lebeszélni LRN támogatásáról, szerintem összességében nagyon jó az, amit csinál.
Igazából csak olyan forrást találtam most, ami közvetetten utal az általános szexmunka-ellenességére. Van egy cikke, ahol nagyjából olyanokat ír, amit te is idéztél, szerintem vállalható módon: nyomorszeleblog.hvg.hu/2012/03/30/284-prostitucio/
Viszont van egy durvább komment alatta - pl. "a prostitúció a világon a legnehezebb, legundorítóbb, legalantasabb, legkiszolgáltatottabb helyzet (én az előbbiek miatt munkának nem is nevezném, hiszen a munka alapvetően valamilyen értékteremtő dolog kellene, hogy legyen)" - ő pedig azt válaszolja rá, hogy ugyanazt gondolja a témáról. De azért ez más, mintha maga szedte volna össze. Illetve ha tényleg így gondolja, az sem írja felül amit csinál. Meg nála ha a gyakorlatban érintkezik is a témával, az mondjuk olyasmire irányul konkrétan, hogy ne legyen a 14 éves gyerekből prosti, vagy hogy a 17 éves ki tudjon szállni, az meg szintén oké.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.07. 14:06:24

@álomkor: Elolvastam a blogját :)
Amúgy egy csomó más bejegyzésében is előfordul a téma és mostanság egyre inkább.

Igen, valahogy így látom én is. Abból a szögből ahonnan ő látja a dolgokat, nehéz látni a dolog pozitív oldalát.

Gyakorlatban nem csak ezt csinálja a témával, mint említettem, az alapítvány támogatási köréből (akár az általuk szervezett közösségi programokból is) tudtommal kimaradnak a bűnözésből élő családok. Amit értek mondjuk ott, ha lopásból élnek, de nem értek ott, ahol prostitúcióból élnek Kivéve kiskorúak, persze, meg mondjuk nem poén ha egy fiatal lányt kvázi erre nevelnek. Ugyanakkor ezt a "rituális kiközösítés" dolgot ebben az esetben nem helyeslem.

Mindegy, mert a munkásságuknak ez nagyon kis részét képezi. Én maga konkrétan iskolai "ösztöndíjra" adok pénzt, szóval nem támogatom a dolgot.

@Ivonn88: Nyilván megtanulható, senki nem így születik :)
Csak annyi, hogy nekem ezek nem férnek össze a csórósággal, semennyire. Max empátiából tudom sajnálni azt akinek az a kényelmetlen, hogy ezeket kevésbé engedheti meg magának, átérezni egyáltalán nem tudom. Mondjuk beleélem magam hogy mi lenne ha nem engedhetném meg magamnak a gyümölcsvásárlást :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.07. 14:13:03

@noname.blogger: jaja, de egyrészt szerintem megtanulni nem érné meg anyagilag - idő, eszközök -, másrészt nem is bíznék a saját szakértelmemben, hiába tanulom meg valamennyire.
Ha belegondolok, én eléggé kilennék szerintem, ha semennyire sem tudnám megengedni magamnak, tehát pl. félévente sem, szóval szerintem megérteném, ha valaki hasonlóan gáz arcbőrrel nem engedhetné meg magának és szar lenne.
Én azt nem értem meg, ha valaki az x-edik kozmetikumot vagy sminkeszközt nem engedheti meg magának, és érdekes, ha belegondolok, nem is tudom most így hirtelen úgy gondolni, hogy ez a második is megérthető, ha már az első is az szerintem.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.07. 17:29:21

@Ivonn88: Hátöö én most el nem tudom képzelni hogy milyen eszközökről van szó, meg időben is... nomindegy. Nem fogom én ezt megérteni :)

Részemről a napi legalább fél(de inkébb egy) kiló eper/cseresznye/barack/dinnye az ami alap, én meg emiatt nyígnék ha kevés pénzem lenne Németországban, mondhatni mindenkinek a maga kattanata.

álomkor 2014.05.09. 10:17:45

Közben gondolkoztam, hogy a tapasztalataim közül a fizetős szex terén mi lehet elég érdekes és speciális ahhoz, hogy megérje írni róla. Figyelembe véve azt is, hogy miről esett eddig kevesebb szó a blogon. Kettő ilyet találtam: az utcai történeteket és a Pesten kívüli tapasztalatokat. Ami az utóbbit illeti, az részben külföld, részben a magyar vidéki városok.
A külföldi tapasztalatokat nagyjából megírtam egy hosszabb komment méretben, de nem szeretnék tolakodni vele. Ezért legalább egy bloggazda jóváhagyását kérem a közléshez:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.09. 11:50:46

@álomkor: mit szólnál ahhoz, ha post lenne belőle?

álomkor 2014.05.09. 20:50:23

@Ivonn88: Szerintem nem ér annyit, bár az is igaz, hogy kommentként meg kilógna mindenhonnan.
Végül is nekem mindegy. De ha véletlenül címlapos lesz, és csapatostól jönnek rá a mentally challenged hozzászólók, akkor velük te foglalkozol:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.09. 20:56:01

@álomkor: hát csak íg idedobnád a címlapra kerülés legszebb részét???:D.
Amúgy írd meg kommentben, aztán majd én jó gátlástalanul kiteszem postba, ha úgy gondolom:DDD (kivéve, ha kifejezetten megkérsz rá, hogy ne)

álomkor 2014.05.10. 08:27:48

@Ivonn88: Hát jó, átadom az összes szerzői jogokat, de így minden felelősség is a tiéd:)
Akkor először a külföldi élmények, ami egyébként összesen három darab:D Aránylag kevésbé vagyok nyitott a témára a külföldi útjaimon, ami annyiból érdekes, hogy sokan meg pont olyankor "engedik el magukat", amikor más országban járnak. Én viszont üzleti utakra főleg Németországba járok, és eddig nem nagyon adódott semmi különleges alkalom. Az meg nem vonz annyira, hogy magyar lányokkal szexeljek háromszoros áron egy német klubban:) Nyaralni meg általában nem egyedül megyek, és ha mégis, akkor külföldön inkább civil lányokkal szeretek ismerkedni. Eddig három kivétel volt - a negyedik előbb-utóbb valószínűleg Prága lesz;) - abból egy csalódás, kettő viszont nagy élmény volt. A csalódás egy bécsi próbálkozás volt egy ázsiai lányokat kínáló házban. Nem volt kimondottan rossz, egyszerűen csak semmi különös, viszont jó borsos áron. Hagytam magam rábeszélni haveroktól, nem kellett volna. Amúgy is, nekem a legkevésbé az a műfaj jön be, hogy akár klubban, akár lakáson sok lány egy helyen, találkozás más vendégekkel a lépcsőházban, "bocs, de 10 perc múlva itt a következő vendég, és addig még le kell tusolnom", stb. A különleges helyszíneket vagy koreográfiákat viszont kedvelem. (Persze attól is függ, ki mit ért ez alatt. Mondjuk egy Ivonn által megénekelt szaunaklub a tömegesen meztelenül grasszáló szolgáltatókkal, akik két menet között néha zuhanyozni sem érnek rá, az például nem annyira tetszik. De én amúgy is sokkal inkább izgalomba tudok jönni egy szexisen felöltözött szép lánytól, mint egy nudista felvonulástól.)
A pozitív élmények közül az egyik Szófia volt, ahol elsősorban azért tettem kivételt, mert a lány, aki a szálloda bárjában megkörnyékezett, egy az egyben úgy nézett ki, mint Monica Bellucci a Malena című filmben:) Erre a legendás megjelenésre gondolok: prolog.rs/upload/article/8564_Malena%20%282000%29.jpg Ráadásul akkoriban (2008) ott minden nagyon olcsó volt, így a szex is. Ez a nagyon szép, kulturált, szállodában dolgozó lány 50 dollár volt egy órára, 150 az egész éjszakára. A beszélgetésnél kiderült, hogy ebből a felét le kell adnia, a fele marad meg neki. Egy sugallat hatására felajánlottam, hogy tőlem 200 dollárt kap - ami a nettó bevételét majdnem megduplázza - viszont szeretném, ha ezért cserébe tényleg különleges élményben lenne részem:) Úgy is lett, az első perctől az utolsóig működött a dolog, talán a műfaj kereteit egy kicsit feszegető módon is. A reggeltől tartottam egy kicsit, mármint hogy illúzióromboló lesz, de tökéletes volt az is. Talán a vonzó egyéniségem, talán a plusz ötvenes miatt, ezt most ne feszegessük:) Egyébként a lány kimondottan jól beszélt németül, angolul olyan középfok körül, és valamilyen bölcsész végzettsége volt.
A másik pozitív történet Kuba, amit viszont alig lehet az Európában szokásos szexmunka-fogalmakkal leírni. Ez egyébként aránylag friss élmény, 2012-es. A lényeg az volt, hogy ha az ember nem nagyon öreg és valamennyire elfogadhatóan néz ki, akkor gyakorlatilag csak ki kell sétálni az utcára vagy a tengerpartra. És akár egy éjszakára, akár hosszabb időre lehet találni helyi "barátnőt", lényegében rezsiáron. Tehát egy jó vacsora, néhány koktél, reggel meg mondjuk egy kis ajándék, vagy esetleg, ha nagyon jó volt minden, akkor 20-30 dollár készpénz. Ami ott kb. a havi átlagjövedelem... Szóval ha valahol van értelme a GFE kifejezésnek, akkor az Kuba:) Először volt három ilyen egyéjszakás kalandom, aztán sikerült khm, összebarátkoznom egy nagyon szép táncoslánnyal, aki egyrészt fantasztikus volt az ágyban, másrészt végre beszélt egy keveset angolul. Vele lényegében együtt éltünk egy hétig, és az egész történet ahogy volt, simán belefért az útra eredetileg szánt költségvetésembe.
(Ha valaki esetleg kételkedne a sztori hitelességében, az olvassa el ezt a cikket, és úgy próbálja meg elképzelni, mit jelenthet mondjuk 20 dollár ilyen körülmények között: english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/43876/Business/Economy/Cuban-salaries-rise-to--a-month-.aspx )

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.10. 11:10:03

@álomkor: ehhehe, oké, Kuba az új Thaiföld.
Köszi a sztorikat:). Én sose gondoltam arra, hogy esetleg a "nyaralok, szabad vagyok"-érzés miatt látogatnának ilyenkor gyakrabban lányokat a emberek, meg se fordult a fejemben, viszont az igen, hogy egyszerűen más országokban ez egyszerűen olcsóbb, tehát aki mondjuk Németországban nem akar 200-300 eurót elkölteni egy lakásos élményre, az más országban szívesen elkölti ennek a töredékét.

KondorL 2014.05.10. 13:49:31

@álomkor: Nemrég olvastam Kubáról egy cikket, abban is voltak érdekességek, és sok mindent hasonlóan lát: naughtynomad.com/2013/10/26/sex-in-cuba-5-tips-for-hooking-up/
Amit a rendőrökről és a szállodai bejelentkezésről ír ez a cikk, az mennyire valós probléma? Ezen kívül érdekelne még az etnikai megoszlás, és esetleg ha volt valami jellegzetes vagy szokatlan dolog a szexuális szokásokban.
Ez a "gyakorlatilag mindenki kurva" felállás meg elég érdekes lehet mindenféle szempontból. Kicsit hasonlít Magyarország fejlődési pályájára, csak ők már előrébb tartanak:// De azért júzerként nem lehetett rossz átélni, bár az eddigi infók alapján ha egyet lehetne választani, akkor én a szófiai lány számát kérném el:)

Amúgy érdekes, hogy én is relatíve keveset próbálkoztam külföldön. Igaz, hogy itthon se sokat, de még ahhoz képest is:) Összesen 2+2 fél esetem volt. Az egyik Amszterdamban, tipikus "impulzusvásárlás", a piroslámpás negyed kötelező meglátogatása során megláttam a 25 éves Naomi Campbellt egy kirakatban:D És még soha nem voltam fekete nővel, szóval lépre mentem. Nagyon nem jött be, kifejezetten kellemetlen tapasztalat volt. A másik Krakkóban, klasszikus szállodai szituáció, és egyszerűen megtetszett a lány. Jó is volt vele, kellemes emlék, de amúgy semmi extra. És elég drága is volt, 80 euró egy óra. A két fél meg azért fél, mert az egyik külföldön volt, de magyar lánnyal, a másik Pesten, de külföldi lányokkal:) Illetve a külföld is relatív, de hát Kassa momentán Szlovákiához tartozik. Ott egyébként nekem is egész éjszakás kalandom volt, az egyetlen ilyenem a fizetős szex terén. És nagyon jó.
Az még érdekes, hogy ezek szerint a pozitív tapasztalataink Magyarországnál szegényebb, vagy max. egy szinten levő országokból származnak, a negatívak meg gazdagabb országokból. Ebben az áraknak nyilván nagy szerepe van, de nekem úgy tűnik, hogy ennél többről van szó. Aztán lehet, hogy az a minőség meglenne a gazdag országokban is, csak ott a közelébe sem jutunk, mert értelmetlenül drága.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.10. 15:07:29

@KondorL: amúgy a szállodában hogy kell kiszúrni a dolgozó lányokat?

álomkor 2014.05.11. 09:17:08

@Ivonn88: Vannak párhuzamok, de azért nem egészen.
Thaiföldről nincs tapasztalatom, de két különbséget látatlanban is tudok mondani. Kuba az euroatlanti civilizáció része, az alapvető kulturális és szociológiai sémák megegyeznek az általunk megszokottal. Léteznek ismerős minták és közös gyökerek, "van miről beszélnünk egymással". Thaiföld pedig az ázsiai civilizációhoz tartozik, és egy ottani emberrel a tapasztalataim szerint egy Európában szocializálódott ember bizonyos határokat nem tud áttörni a kapcsolatteremtésben. Ha igazi bennszülöttről van szó, aki mindig ott élt, akkor még inkább így van. (Ez nem rasszizmus, hanem kultúrantropológia. Ismerek olyan ázsiai rasszhoz tartozó embert én is, akivel nincs ilyen akadály, mert pl. civilizációs értelemben inkább amerikai, mint ázsiai, hiába kínaiak a szülei és az arcvonásai is.) Egy thai lánnyal pl. nem tudom, mihez kezdenék egy teljes héten keresztül. Maximum egy éjszaka érdekelne.
A másik - inkább gyakorlati - különbség, hogy Kubában sokkal szélesebb a választék. Mondjuk pont ázsiaiak alig vannak, és a szőke kék szemű az ritkaság, de amúgy nagyon sokféle ízlésnek megfelelő lányokat lehet találni.

álomkor 2014.05.11. 09:22:32

@KondorL: "Amit a rendőrökről és a szállodai bejelentkezésről ír ez a cikk, az mennyire valós probléma?"
A szállodában a megfelelő embernek 30 dollár (három részletben, hogy végig motiválva érezze magát), és az egész kéthetes tartózkodásom lement minden súrlódás nélkül. A "hosszú távú kapcsolatom" kvázi odaköltözését is beleértve. A rendőrök valóban elég sokszor igazoltattak, feltűnően többször, mint más országban. És tényleg csak akkor, ha nem egyedül voltam. De ebből összesen egyszer volt olyan, hogy a velem lévő lánnyal valami verbális konfliktusba keveredtek, amiből nem sokat értettem, de annak is úgy lett vége, hogy még fizetni sem kellett nekik. Pedig lélekben már kikészítettem a tíz dollárt:) Én ennyivel megúsztam, de lehet, hogy szerencsém is volt.

"Ezen kívül érdekelne még az etnikai megoszlás, és esetleg ha volt valami jellegzetes vagy szokatlan dolog a szexuális szokásokban"
Általában ahogy írtam, szinte minden típus előfordul. Még szőke csajok is vannak (persze nem skandináv, hanem inkább szőkésbarna változatban), inkább a kék szem a ritkaság. Ami konkrétan az én "portfóliómat" illeti, volt egy majdnem fekete lány, egy kb. félvér és egy teljesen fehér bőrű is köztük. Erre nem tudatosan gyúrtam, de talán bennem volt, hogy minél többfélét kipróbálni. A táncoslány pedig szintén fehér volt, de azon belül latin, olyan Jennifer Lopez típus. Ami még érdekes lehet, hogy a szilikon/plasztika lényegében ismeretlen - persze ugyan ki tudná megfizetni - ami nekem egyáltalán nem okozott hiányérzetet.
A másik kérdésnél csalódást fogok okozni: a szexben egyénileg elég nagy különbségek voltak, viszont valami nekem szokatlan, és őrájuk meg általában jellemző dologról nem tudok beszámolni. Viszont kivétel nélkül teljesen barátnősen viselkedtek, ami egyébként az egész koreográfiából szükségszerűen adódott. Nagyon más helyzet az, amikor egy egész esti-éjszakai műsor úgy zajlik le, hogy előtte vagy közben egyetlen szó nem esik arról, hogy itt esetleg valamilyen pénzmozgás fog történni az eseményekkel összefüggésben. Egyébként ha jól tudom, ez is egy különbség Thaiföldhöz képest. Ott is keveset kell ugyan fizetni, de a biznisz rész előre le van tárgyalva, úgy tudom. Ezt a történetet pedig egy másik blogon talán úgy meséltem volna el, hogy milyen jó, több lánnyal is sikerült összejönnöm Kubában. Mellékesen megemlítve, hogy mivel ott borzasztó a szegénység, örömmel jeleztem feléjük a rokonszenvemet egy-egy ajándékkal vagy egy jelképes összeggel. Tényleg csak nézőpont kérdése:)

"Ez a "gyakorlatilag mindenki kurva" felállás meg elég érdekes lehet mindenféle szempontból. Kicsit hasonlít Magyarország fejlődési pályájára, csak ők már előrébb tartanak"
A múltkor volt egy ilyen gondolatmenetem itt, le is lettem hülyézve miatta. Csak a kubai lányok legalább otthon maradnak + van rum, salsa és tenger:) Amúgy igen, nagyon is hasonlít, és a lényeget tekintve olyan nagyon nem is tartanak előrébb. És szerintem ez nem jól van így. Próbáltam erről már beszélni itt, de a fejtegetésem jó esetben értetlen, rosszabb esetben ellenséges fogadtatásban részesült. Mintha minimum egy anti-sexwork érvelés lenne, meg még személyes támadás is, pedig egyáltalán nem az. És egyébként a látszat ellenére nem is hipokrita érvelés tőlem, aki ugye élek ilyen szolgáltatással. De ennek a megvitatására nem ez a blog a megfelelő hely, és pl. most éppen nekem sincs kedvem a témát boncolgatni.

"Az még érdekes, hogy ezek szerint a pozitív tapasztalataink Magyarországnál szegényebb, vagy max. egy szinten levő országokból származnak"
Kubában én voltam az, aki Pesten az NNB-t vagy Ivonnt felkereső menő amerikai üzletember. Hevenyészett számításaim szerint, mindent figyelembe véve az a 20-30 dollár Havannában kb. 100-150k magyar forintnak felel meg Pesten. Annyiért pedig itt is sokan velem töltenének egy éjszakát. Ha hinni lehet az árlistának, akkor még maga NNB is, és Ivonn is inkább csak azért nem, mert már ismer:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 11:28:36

@álomkor: na ja, a párom utólag mondta, hogy szerinte iszonyú alacsonyak az áraim:D, miközben ő egyébként szerintem nem olyan nagyon gazdag ottani mércével, simán középosztálybeli, talán egy kicsit jobb helyzetben lehet, mint mondjuk az én családom. No de ez a szép ebben az egészben, ő is jól járt és én is:) (márint még vendég-szexmunkás viszonylatban).

Kubáról nem tudok olyan sokat, de nekem van egy olyan tippem, hogy ott azért nem pont olyasmire megy el az átlagosnál jobb fizetése, mint mondjuk nekem vagy NNB-nek, hanem ennél kevésbé "luxus" dolgokra (és a luxus most nagy idézőjelben van, mert ami meg nekünk az, gazdagabb országokban baromira nem).
Egyébként emlékeim szerint inkább a matektanárok fizetéséről beszéltünk, nem arról, hogy minden magyar lány kimegy szexmunkásnak, főleg azért, mert ez szerintem eléggé nincs így:D, de legalábbis az arányuk valószínűleg elenyésző az egyébként kivándorló magyarokhoz képest, és valószínűleg kevésbé fájnak az országnak, mint a kivándorolt orvosok vagy mérnökök (meg szerintem egyébként a magyar szexmunkkások többsége nem is költözik ki végleg)

Playman123 2014.05.11. 12:27:00

@álomkor: Thaiföldi tapasztalatokról írtam a régi blogomban, NNB-ék talán emlékeznek rá.
Ma is mosolygok rajta, mert szó szerint barátnői szerződés volt, menet közben felmerülő különleges igényekkel, mint nyelvtanfolyamra befizetés, vagy a szülői házban bekövetkezett csőrepedés költségeinek kifizetése :) A mosoly azért van még mindig az arcomon, mert még ezekkel együtt is - még a magyar árszínvonalhoz képest is - nevetségesen kevésbe került egy állandó barátnő az ott tartózkodásom ideje alatt.

KondorL 2014.05.11. 12:30:40

@Ivonn88: Fogalmam sincs, hogyan "kell":) Nekem sokszor teljesen nyilvánvaló, máskor meg nem látok senkit, aki prostinak látszana. De lehet, hogy az utóbbi esetekben is ott vannak, csak diszkrétebb formában. A krakkói esetnél három fiatal lány nevetgélt egy asztalnál, aztán az egyik felállt, és odament egy bárvendéghez. Addig nem, de onnantól már elég egyértelmű volt a helyzet. A másik kettő közül az egyik nagyon tetszett, rámosolyogtam, amire ő meg hozzám ült át. Húsz év körüli kis fruska volt, kimondottan bájos, és a stílusa is nagyon bejött.
Máshol volt már ennél nyilvánvalóbb helyzet is, amikor kb. olyan leszólítós szinten nyomultak a lányok, mint mondjuk Pesten a Dunakorzón. Bukarestben és Harkovban emlékszem ilyenre, az előbbi ráadásul egy négycsillagos nemzetközi hotelben. Na ők például közönségesek és indokolatlanul drágák voltak. Mármint Bukarestben, mert a harkovi lányok olcsók és csinosak voltak, de akkor nekem nem volt alkalmas a helyzet. Csak beszélgettünk kicsit egy ital mellett, már amennyit az én orosztudásom és az ő angoljuk együtt lefedett, ami nem volt sok:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 12:43:20

@KondorL: Értem:) Csak azért kérdeztem, mert én tényleg el nem bírom képzelni, hogy lányok ott üldögélnek egéz este egy hotel bárjában és próbálnak valakit felszedni, ráadásul úgy, hogy még az is egyértelmű legyen, hogy nem ingyen, de valószínűleg csak azért, mert számomra ez elég ijesztően hangzik.

Nem tudom, melyik a Dunakorzó, de a sofitel illetve az Intercontinental előtt tényleg elég feltűnően sétálgatnak a hotel előtt, illetve elég élénknek tűnik az ilyen célú éjszakai élet. Én először egészen meglepődtem.

KondorL 2014.05.11. 12:59:32

@Ivonn88: Az pont a Dunakorzó:)
A másik felvetésed kicsit furcsa, mert nekem sokkal meredekebben hangzik egész este meztelenül üldögélni egy klub bárhelyiségében, mint ugyanezt tenni felöltözve egy szállodáéban. Azt a produkciódat amúgy se nagyon értettem soha, nekem az introvertált személyiség nehezen fér össze ilyen mértékű exhibicionizmussal.
Tudom, hogy ezek nem egymás ellentettjei, de így is szokatlan kombinációnak érzem.

KondorL 2014.05.11. 13:02:49

@álomkor: Köszönöm a részletes és informatív választ:)
Próbálgattam én is a konverziót, és bármilyen hihetetlen elsőre, de tényleg nem irreálisak a számaid. Sima vásárlőerő-paritáson kevesebb jön ki, de ha minden tényezőt megpróbálok figyelembe venni, vagyis hogy "mit jelent" x összeg az adott helyen, akkor tényleg ilyesmi az eredmény.

A "mindenki kurva" témához: szerintem Magyarországon az igazi baj nem a szexmunkát űzők arányával, vagy akár a kivándorlásukkal van. (A jelenlegi kivándorlási tendenciákkal mondjuk általában van baj, de ez most nem ide tartozik.) Az igazi probléma az, ha mondjuk egy teljes generáció 80 százaléka már abban nő fel, hogy alapértelmezésben a szex áru, amiért mindig ellenszolgáltatás jár, legfeljebb nem mindig készpénz. Ez a két folyamat egyébként nem ugyanaz, bár mind a kialakulásában, mind az érintett személyekben jelentős átfedés van. Tovább rontja a helyzetet, hogy aki nem így gondolkozik, annak a jelentős része meg vallásos, prűd, stb. Vagy éppen khm, excessively challenged in appearence. Vagyis nehéz a sorsa a magamfajta "liberális konzervatívnak":/ De a témához szerintem sem ez a legalkalmasabb fórum.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 13:46:49

@KondorL: Annyira tudtam:D, mármint a Dunakorzót.
Hát, ez amúgy tényleg érdekes kérdés, ugyanis kapásból azt mondtam volna, hogy a szállodában üldögélés azért nem, mert az nagyon ilyen "egyértelmű, de mégsem"-helyzet a számomra, azaz: egyértelmű, hogy mit csinálok ott, de az nem, hogy hogyan. Nem tudok ott minden, a munkámról tudót meggyőzni arról, hogy mi a személyes véleményem a szexmunkáról, és zavar, hogy esetleg olyannak gondolnak a munkám miatt, amilyen nem vagyok. Miközben egy német klubban kb pont ugyanez áll fenn, és nem tudom, mi lehet a különbség. Talán - de ez most csak tipp - az, hogy ott az ember inkább érzi magát dolgozó embernek, mint egy szállodában. De ez adódhat abból is, hogy úgy gondolom, az ilyen országokban, mint Hollandia, Németország vagy Svájc, jobban elismerik munkának. Miközben pölö az NNB által linkelt blog alapján mégsem ez a helyzet, Igaz, szerintem egy fokkal még mindig jobbnak érzem, mint a magyart, de ez szubjektív érzés.
Tesztek alapján introvertált vagyok, de nagyon közel vagyok a középhez, bizonyos helyzetekben kifejezetten exhibicionista vagyok, pl. blogos felületen, esetleg ittasan, vagy pl. tök józanon egy német klubban vagy egy naturista strandon:)

Hm, szerintem a "szex, mint árucikk" hozzáálláshoz hozzájárulhat az is, hogy a nőket nem igazán arra tanítják, hogy pusztán saját örömre szexeljenek, ehhez most így ennyit tudok hozzáfűzni. Szerintem amúgy a te véleményed teljesen valid, a liberális gondolkodásnak pont az az egyik alapköve számomra, hogy attól még, mert valamit mi nem tennénk, még tarthatjuk okésnak, és nem akarjuk megtiltani csak azért, mert mi magunk nem tennénk meg.

KondorL 2014.05.11. 14:23:52

@Ivonn88: Azért ne dicsérj korán, szerintem az álláspontom egyik elemét félreérted:) Van ugyanis a felmerültek között olyasmi, amit nem tartok okésnak, mégpedig ezt: "hogy alapértelmezésben a szex áru, amiért mindig ellenszolgáltatás jár, legfeljebb nem mindig készpénz." (1)
"Megtiltani" ezt sem akarom persze, nem is lehetne. Most nincs időm részletesen kifejteni, de nem véletlenül hangsúlyoztam, hogy "Ez a két folyamat egyébként nem ugyanaz, bár mind a kialakulásában, mind az érintett személyekben jelentős átfedés van." És ez ráadásul oda-vissza igaz: tehát az sem elképzelhetetlen, hogy valaki a munkájára nézve prosti, és ugyanakkor mentalitásában nem osztja (1)-t. A blogon olvasottak alapján pl. NNB nekem ilyennek tűnik, és ebben tényleg lehet része annak, hogy ő felnőtt fejjel kezdte el ezt a munkát. Más szerkezetű az ember személyisége 22-23 évesen, jobban tud viszonyítani, ismer már alternatívákat, más alapokra épül rá ugyanaz az élményanyag, ha akkor éled át. Viszont okulva a korábbiakból, ne tereljük ezt személyes vonalra, meg most amúgy is mennem kell:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.11. 14:31:43

@KondorL: " A blogon olvasottak alapján pl. NNB nekem ilyennek tűnik"
Ivonn is elég egyértelműen ilyen, meg SP is. Ha jól látom (ezügyben némileg homályosak az infóim), mind a hárman "könnyűvérű lányok" vagyunk, akik már a meló elkezdése előtt is hajlamosak voltak hirtelen felindulásból, csak az élmény kedvéért lefeküdni valakivel. A gazdag hapsi viszont egyikünkre sem jellemző. Azaz a szex alapértelmezésben nem volt áru nálunk.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 15:02:17

@KondorL: Nem vagyok benne olyan biztos, hogy félreértettem. A "nem így gondolkodik"-nál őszintén szólva az ugrott be, hogy te nem szexelsz mással, ha kapcsolatban élsz, igaz, nem erről írtál:), de azt se nagyon tudom elképzelni, hogy be akarnád tiltani azt, hogy a szex árucikk legyen, attól függetlenül, hogy te nem értesz vele egyet. Szóval jár a dicséret:D (bár nem tudtam, hogy ez az)
Igazából mondjuk ez se volt tiszta, mert néha vendégként ezt magad is igénybe vetted, tehát nekem úgy tűnt, hogy amúgy sincs ezzel gondod, de most már látom, hogy erre - a szex árucikként tekintése -, illetve a szexmunkásokra értetendő, hogy nem ugyanaz a két folyamat. Az én értelmezésemben a szex árucikként tekintése igaz minden szexmunkásra, hiszen jórészt szexet adunk el (meg mást is, de szerintem elég fontos része a szex). Esetleg az nem, hogy más téren is igaz, pölö a párkapcsolatunkban. A magántermészetű szexuális kalandjaimban egyébként eléggé adok-kapok-jellegű vagyok, de törekszem arra, hogy minden "csere" az együttlétnél történjen meg, ne legyen pölö olyasmi, hogy valami nem szexuális célú dologért lefekszem valakivel. Igaz, azt is érdekes lenne végiggondolni, hogy miért törekszem erre, mert most így nagyhirtelenjében csak valami általánosat és nem végiggondoltat tudnék erre írni.

KondorL 2014.05.11. 15:16:51

@noname.blogger: Azért Ivonnra mintha inkább jellemző lenne, csak mondjuk a gazdag helyett eufemisztikusan a sikeres jelzővel leírva:) Arról meg tényleg nem tehet, hogy azzal pont mindig együtt jár a (relatív) gazdagság is. Nem vitatom egyébként senki elvi álláspontját, de vagyok annyira tapasztalt és egyben rosszmájú, hogy az ilyen álláspontot könnyebben fogadom el attól, aki egy csóró egyetemistával jött össze 10 éve, és még mindig együtt vannak. Akkor is, ha ezzel esetleg igazságtalan vagyok.
(Ennek a verziónak egyébként az lehet az egyik plusz előnye - nem kötelező fícsör, csak fringe benefit - hogy ha a csóró egyetemistából lesz később menőcsávó, akkor sem kell magyarázkodni:) Tudom, tudom, egyikőtök se akar senkinek semmit magyarázni, de ezek sokszor így működnek.)

KondorL 2014.05.11. 15:18:00

@Ivonn88: Arányok kérdése az egész. Ha egy generáció lányainak döntő többsége a szexet alapértelmezésben ellentételezendő árualapnak tekinti, a férfiak döntő többsége pedig olyan partnert szeretne, aki nem így gondolkodik, akkor sokan fognak hoppon maradni, vagy csalódni. Ez egy egészen más dimenzió, mint hogy van pár százalék szexmunkás a nők között, ezért gondolom ezt sokkal súlyosabb ügynek. De ahogy azt figyelmeztetően jeleztétek, ez nem szociológia blog, így aztán itt most be is fejezem a témát.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 15:24:53

@KondorL: okés, így már értem:). Viszont a dicséret még mindig jár, nehezen képzelem el, hogy mindenféle tiltásokat alkalmaznál, hogy az általad helyesnek vélt iránba tereld a gondolkodást.

Most egyébként pont egy csóró - nem egyetemista - pasinál játszom el néha a közös családalapítás gondolatával, ami egyébként azért lenne többek között a számára hasznos, mert jelentősen csökkennének az anyagi gondok (már ha azt is feltételezzük, hogy a számomra idális gyerekvállalási korba érkeztem, ergo nem veszi el jó sok időmet a suli). Igaz, párkapcsolatban pl. nem élnék vele, ahhoz túlságosan mást akarunk egy kapcsolattól, meg tényleg csak játszadozom a gondolattal, hiszen még nem is aktuális. És az egyik számomra vonzó tulajdonsága pont az, hogy jól tudja azt, amit csinál és ebben sikeres is:)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.11. 15:26:02

@KondorL: "csak mondjuk a gazdag helyett eufemisztikusan a sikeres jelzővel leírva:) "
Szerintem a sikeres az itt tényleg valódi jelző, nem pedig eufemizmus. Egyrészt. Másrészt pedig a szex itt sem áru, Ivonn hangsúlyozottan nem hagyja magát szupportálni.

"aki egy csóró egyetemistával jött össze 10 éve,"
Az nem én vagyok, én egy középiskolással jöttem össze :) csak a pontosság kedvéért. És én is vonzódom a sikerhez, kimondottan lenyűgözött azzal hogy a választott szakmájában már akkor is kiemelkedő volt. Nem tudnék mit kezdeni egy olyannal aki csak úgy van az életben, boldogul, esetleg pénzt keres (esetleg sokat), de nem igazán jó valamiben, olyasvalamiben amibe bele is van bolondulva.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 15:35:46

Egyébként ez nekem egyre inkább többrétű dolognak tetszik, mármint hogy pontosan hogy is áll össze az én párválasztásom. Azon pl. gyakran elgondolkodom, hogy mit kezdenék a sikeres egyetemista sráccal, és arra jutok, hogy tökre frusztrálna, hogy ő az, én meg nem:D, és hogy szerencsére ezzel nem kell foglalkoznom, mert az idősebb embereket szeretem - mondjuk lehet, hogy pont azért is, mert nehogy már egyidősként sikeresebb legyen nálam.
A másik az anyagiak. Számomra hihetetlenül fontos az anyagi biztonság - nem tudom, miért -, tehát baromira értékelem, ha az emberek megfontoltak az anyagi döntéseiket illetően, és anyagilag függetlenek is, ugyanis ez utóbbi ugyan sajnos részemről még nem valósult meg, de rajta vagyok az ügyön. Ez nem feltétlenül jár együtt ugye gazdagsággal, de tudatos anyagi tervezéssel igen.
Aztán ott van ugye a sokszor emlegetett sikeresség, ami szintén fontos a számomra. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, de jó, ha az illető jó abban, amit csinál, mert én is ilyen munkaerő szeretnék majd lenni, illetve igyekszem a jelenlegi munkámban is ezt csinálni.
Ja, meg egyébként biztosan az is közrejátszik, hogy bizonyos helyzetekben meg szeretek többet költeni, mint ami indokolt lenne, ld. kávézók és kajarendelés:), vagy pl. néha megvenni a nagyon drága élelmiszert, mert szeretem (ez utóbbiban amúgy kimondottan nem vagyok jó, ha magamra vásárolok, szinte sosem veszek semmi finomságot, mert pazarlásnak tartom, miközben tökre örülnék neki:D). Ehhez meg nem árt egy olyan társ, aki átlag-átlag feletti fizetéssel rendelkezik. Vagy nekem kell ezt biztosítani, de az, hogy sikerülni is fog, még nem biztos, szóval a legbiztosabb talán az, ha legalább egy "jó" fizetéssel rendelkezünk (ami azt jelenti, hogy beleférnek a fentiek és még félre is tudunk tenni)

Na, ha valaki a fentieknek megfelel, az általában egy középosztálybeli idősebb, sikeres pasi:D, illetve a sikeresség miatt lehet, hogy még az elvártnál is jobban keres.

(És természetesen van egy sor egyéb dolog, amiben érdemes hasonlóan gondolkodnunk, pl. feminizmusm de mivel a sikerességről és a pénzről volt szó, csak erre a részére reflektáltam)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.11. 15:42:02

@Ivonn88: Itt nem annyira a párválasztásról, inkább csak a szexről van szó. Amibe beletartozik a párválasztás téma is, meg más is... jól értelmezem hogy
-a szexpartnereid tekintetében az illető anyagi helyzete nem különösebben játszik
-nem szereted meghívatni magad, meg úgy általában valahogy behajtani a szex árát

?

KondorL 2014.05.11. 16:15:59

@Ivonn88: Ezekből elég sok dolgot nem értek, de most csak egyre kérdezek rá:
"játszom el néha a közös családalapítás gondolatával, ami egyébként azért lenne többek között a számára hasznos, mert jelentősen csökkennének az anyagi gondok (már ha azt is feltételezzük, hogy a számomra idális gyerekvállalási korba érkeztem)"
Ha számára azért lenne hasznos összeállni veled (többek között), mert csökkennének az anyagi gondok, akkor ez gondolom azáltal valósulna meg, hogy a kereseted megdobná a családi kasszát. De ha éppen gyereket akarsz válallni, akkor ez a kereset erősen megcsappanna. Legalábbis előrehaladott terhesként és aztán egy újszülött anyukájaként gondolom nincs betervezve intenzív szexmunka. De akkor miáltal csökkennének jelentősen az anyagi gondok?

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 16:17:35

@noname.blogger: nekem úgy tűnik, hogy párválasztásról, párkapcsolatról is volt szó, és esetleg az ott szexet árucikként kezelő lányokról...? Nem tudom, őszintén szólva nem tudom követni, mert úgy érzem, tök másra reagálok, mint amit KondorL ért alatta.

Amúgy nem, gondolom, nem játszik szerepet. Bevallom, ez így, ebben a kontetusban meg sem fordult a fejemben a beszélgetés során, hogy a csak szexben ez hogy játszik szerepet. Ha pénzt akarok keresni szexszel, akkor dolgozom:D

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 16:21:28

@KondorL: Egyrészt mire gyerekem lesz, a fő bevételi forrásom esélyesen nem a szexmunka lesz, és most azt tartom ideálisnak, hogy viszonylag hamar visszamenjek dolgozni, legalább otthonról, esetleg hogy ne én maradjak otthon x évig, hanem a másik, de akárhogy is, nekem legyen időm dolgozni, és legyen lehetőség, hogy ő többet foglalkozik a gyerekkel, mint én*. Másrészt egyébként szülés után fél évvel gondolom, már nem lenne akadálya, hogy visszamenjek szexmunkásnak. Harmadrészt az anyagi biztonságba a félretett pénz is beletartozik, illetve esetleges befektetésekből származó jövedelmek, nem csak a munka.

*Aztán persze lehet, hogy ha megszületik a gyerekem, pont máshogy akarom, nem tudhatom.

KondorL 2014.05.11. 16:40:30

@Ivonn88: De te MOST játszol a gondolattal, hogy családot alapítasz vele, nem amikor már a befektetéseidből fogsz élni. És az egészet ráadásul párhuzamosan említetted a gyerekvállalással. Egyébként viszont oké, nem kell nekem ezt feltétlenül megérteni.

Inkább itt egy sztori, az első felét neked már elmondtam, de most lett hozzá pluszpoén. Ahogy korábban írtam, felvettem a kapcsolatot három prágai escortttal, hogy kicsit jobban képbe kerüljek az ottani helyzetről. Ezeket a levélváltásokat próbáltam most lezárni, és az egyiknél lett egy olyan hülye helyzet, hogy sehogy nem sikerült elmagyaráznom az "extraball" szó jelentését, és folyamatosan újra megkérdezte. Rutintalan olvasók kedvéért: ez azt jelenti, hogy a szexuális aktivitásnak csak az idő (és persze a megbeszélt keretek) szabnak határt, de azon belül többszöri akciókra van lehetőség. Közben valakitől megkérdeztem, hogy szerinte ezt mégis hogyan lehet félreérteni, mert egészen furákat kérdezett vissza a lány. Az illető pedig - aki nálam kevésbé tud angolul, de a jelek szerint jobb a képzelőrereje - faarccal közölte: "szerintem azt hiszi, hogy három golyód van":)
(Megintcsak magyarázat: a balls angolul a heregolyókat is jelenti, tehát akkor az extraball...:D)

KondorL 2014.05.11. 17:14:02

@Playman123: Ezt az írást Thaiföldről nem lehetne itt közzétenni? És engem érdekelne egy holland piroslámpás beszámoló is. Ahogy írtam, én ott nagyon melléfogtam, szóval már csak ezért is.
A lányok biztos helyet adnának neki.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.11. 17:59:40

@KondorL: Persze, hogy most játszom a gondolattal, de van annak egy csomó oka, hogy most mégsem valósítom meg, az egyik pölö a nem megfelelő anyagi hátterem:), ráadásul a befektetés az EGYIK tényezője, megélni nem fogok belőle valószínűleg soha, kiegészítés lehet. A hangsúly valószínűleg a fizetésemen lesz az életemben, illetve ha épp gyerekezem, a megtakarításaimon.

Extraball: poén:D. Nekem amúgy valamiért mindig a hógolyók jutnak az eszembe, de mintha valami mást tényleg hógolyónak hívnának (Stopshop-nézőknek: habcsók:D )

KondorL 2014.05.11. 19:52:41

Na kérem, végül sikerült célba juttatni az üzenetet, csak meg kellett találni a megfelelő kifejezéseket. Nagy fellélegzés mindkét oldalon, és a lány válasza még szellemes is lett, pedig egy kicsit be is szólt vele:) Végül is egyébként a korrekt, részletes tájékoztatást mindenkitől megkaptam, és a háromból két lánnyall egész jól eldumáltunk. Kicsit szégyellem is magam a kamu érdeklődésért, de a sors útjai, akár még el is vezethetnek egyszer Prágába:)

Playman123 2014.05.11. 23:23:18

@KondorL: Megpróbálom előkeresni. Egy többrészes történetről van szó, aminek az első része ismerteti az ottani lehetőségeket, az árakat és a körülményeket. Az a rész talán még valóban beleillik ennek a blognak a profiljába is.
Lehet, hogy külön holland beszámolót is írtam, vagy ha külön nem is, de egy nemzetközi kitekintést egészen biztosan adtam. Ha már úgyis benézek az archívumomba, akkor megnézem azt is.

rupertmaci 2014.05.12. 19:42:02

Elnézést, nem egészen világos nekem, hogy itt melyik fórumnak pontosan mi a témája. Nincs időm mindent elolvasni, de látom, hogy sok szó esik Prágáról. Ha valaki tudna nekem küldeni linket megbízható prágai lányokhoz, nagyon megköszönném. Én is hallottam már sok mindent, meg is találom a neten a 40-50 eurós bombázókat, de fogalmam sincs, ki a valós és ki nem. Nem vagyok nagyon tapasztalt ezekben. Köszönöm előre is!!

álomkor 2014.05.13. 11:27:09

@KondorL: "a lány válasza még szellemes is lett, pedig egy kicsit be is szólt vele"
Ezt esetleg még megosztanád? Érdekelne:)

álomkor 2014.05.13. 11:31:15

Akkor megszületett a kompromisszum: utcai téma nem lesz, de a vidéki városokban szerzett tapasztalataimat még megírom:) Az elmúlt években a legtöbb magyar városban megfordultam, és 11 helyet tudok felidézni, ahol találkoztam fizetős lánnyal. Ez azért már a külföldinél jóval nagyobb minta, de persze általánosításokra ez sem alkalmas. Viszont magam is meglepődtem, ahogy néhány dolog most összerakódott a saját emlékeimből. A legfurcsább az, hogy a nagyobb városokra esnek a rossz tapasztalatok, a jók pedig a kisvárosokra. Ezt most először gondoltam így végig, és eléggé meglepett. Amúgy a kisvárosok helyből előnnyel indulnak, ott ugyanis szignifikánsan alacsonyabbak az árak (átlagban) mint Pesten, az arány kb. kettő a háromhoz, vagy gyakorlatiasabban 10:15, ami már elég jelentős különbség. A választék nyilván sokkal kisebb, viszont egészen meglepő gyöngyszemek foghatók ki. Ezzel szemben a nagyobb városokban az ár/érték arány gyengének tűnik: az árak majdnem vagy egészen pestiek, a szolgáltatás viszont gyengébb, vagy egyszerűen nincs megfelelő lány. Mármint az én tapasztalataim szerint, de ezt többször már nem fogom külön leírni:)
Oké, tehát a nagyobb városok közül Győrben és Miskolcon a próbálkozásig sem jutottam el, az előbbiben inkább az árak, illetve az ár/érték arány, az utóbbiban inkább a választék miatt. Debrecenben egy alkalom volt: átlagosnál rosszabb szolgáltatás pesti áron, Pécs pedig a fekete lyuk: két próbálkozásból kétszer vertek át, ami pedig elég ritka dolog nálam. Az egyiknél csak bosszúság volt, a másikat némi pénzem is bánta. Nem akarom emiatt lehúzni a várost, talán csak pechem volt. Szeged viszont a kivétel a nagyobb városok közül: ott két alkalomból egy átlagos és egy jó élmény, aránylag kedvező áron. De ez akkor is öt kísérlet, amiből mindössze egyet neveznék pozitívan emlékezetesnek.
A kisebb városokban igazi melléfogásom nem volt, viszont 3 átlagos mellett (ezek Szombathelyen, Ajkán és Kecskeméten), öt egészen színvonalas vagy éppen különleges élményt nyújtó lányt is sikerült találnom, ami ráadásul ennél jóval több alkalmat jelent:) Az öt várost szerintem nincs ember, aki látatlanban meg tudná tippelni: Kaposvár, Tatabánya, Nyíregyháza, Eger és Balassagyarmat:) Az egyik tartalmilag kissé kilóg a többi közül, és inkább a különlegesség kategória, de nagyon is pozitív és emlékezetes az is. Egészen pontosan ezt itt nem szeretném leírni, az egyik speciális vonzalmamhoz kötődik, és a várossal együtt eléggé beazonosítható lenne:) A másik négynél most belegondolva mintha lenne egy közös pont: az illető hölgyek az adott városban egyfajta legendának számítottak, aminek nagyon is a tudatában voltak, és igyekeztek megfelelni ennek az imázsnak. Sőt, még egy olyat is éreztem, hogy a nem helybeli vendégnek, aki előlegezett bizalommal közelített feléjük, különösen meg akarták mutatni:) Egyiküket külön kiemelném, ő ugyanis szerintem az egész magyar mezőnynek egy legendás alakja: kb. 15 éve van a szakmában, és nem emlékszem olyanra, hogy rossz szót vagy negatív beszámolót olvastam/hallottam volna róla. Pedig az érintettek közül egyedül, róla sok publikus beszámoló van, és ő jelenleg is aktív. (Illetve ez úgy igaz, hogy klasszikus beszámoló csak róla van, mert különböző fórumokon több másik lányról is esik említés.) Ezen kívül ő volt az első szolgáltató, akinek a blogját olvastam, még a tiétek előtt. Sajnos már nem elérhető a blog, pedig az én egyik látogatásomról is volt benne írás:) Amúgy a 8 kisebb városban a többség az említett vidéki átlagáron dolgozott, egy még onnan is lefelé lógott ki, egy pedig pesti átlagáron, de egészen kivételes teljesítménnyel. Sajnos vele csak egyszer tudtam találkozni, abba a városba utána hosszabb ideig nem jutottam el, és mire igen, addigra eltűnt a lány... Hát, ennyi, remélem volt benne érdekes. Nekem az alltime legjobb élményeim közé is befér némelyik, szóval jó volt felidézni ezt is:)

álomkor 2014.05.13. 11:32:00

Borzasztó ez a blogmotor, kb. harminc próbálkozással sikerült elküldenem ezt a három hozzászólást://

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.13. 21:46:58

@álomkor: érdekes volt abból a szempontból, hogy én bunkó pestiként (aki számára ugye csak Budapest létezik, és az egyéb nagyobb magyar városok is vidéknek számítanak) tök nehezen képzelem el, hogy kisebb városokban is vannak lányok:), mondjuk ez inkább engem minősít:D. Azt még megírnád, hogy mennyi a nem pesti ár?
A blogoló lány mikről írt? Kár, hogy már nincs meg.

álomkor 2014.05.13. 23:04:00

@Ivonn88: Árak: én ma úgy látom, hogy Pesten egy óra, amibe a csók és a natúr francia beletartozik, és aki vállaja, annál a CIM vagy COF is, a popó viszont nem, tehát egy ilyen óra árcentruma 15k. Ennek megfelelően ugyanez a kisvárosokban 10k. Részletesebben: a szegedi jócsaj 12 volt, az öt kisvárosiból három 10, az egyik 6 (ezt én se nagyon értettem, főleg a szolgáltatás minőségével összevetve, de nyilván nem tiltakoztam), egy pedig elkérte a 15k-t, de nála a gyakorlatban másfél óra volt ezért. A 15 amúgy a többieknél a 2 óra ára volt, ezzel is éltem néhányszor (illetve a nagyon olcsó lánynál a 2 óra volt 10k).
Blog: van egy hirdetőoldal, ahol külön rovata volt a lányok blogjainak már 2010 körül. Sajnos az érdekesebb blogok azóta megszűntek, ami maradt, az tipikusan gagyi, és mondjuk egy bénább facebook oldalhoz hasonlít, hetente postolt Coelho-idézetekkel a szeretetről:) Talán egy maradt köztük, ami érdekesebb lehetne, de ott meg évente egy-két bejegyzés születik csak. Ezt megmutatom, csak érdekességnek: szexxx.com/szexpartner-blog/14144-Silky-blogger-szexblogja Pár éve találkoztam vele is, kellemes lány volt, jó szolgáltatással. Úgy tudom, hogy ő most külföldön dolgozik.
A vidéki bloggerlány blogja felépítésében eléggé hasonlított a tiétekhez, fele-fele esetleírás, illetve elmélkedések, akár heti több bejegyzéssel. A stílusa más volt, mivel ő sokkal "nőiesebb" nálatok, a szó sztereotip értelmében. Szintén különbség, hogy az olvasók gyakran magukra ismerhettek az esetleírásoknál:) Kommentelni egyébként direktben nem lehetett (egyik blogot sem az oldalon), a hozzászólások az adott lány hirdetésének a fórumában jelentek meg, ami elég nehézkes volt. Hogy az övé miért szűnt meg, esetleg elérhető-e máshol, azt nem tudom. Maga a lány ma is aktív, csak a beszámolós oldalon van róla 38 beszámoló, elsöprő többségük nagyon pozitív. Őt magát természetesen meg tudom mutatni, ha érdekel. Csak döntsd el, hogy linkeljem ide, vagy privátban mutassam meg, vagy egyáltalán ne.

álomkor 2014.05.13. 23:14:20

Egy helyesbítés: pont akiről a legtöbb szó esett, őnála nem 10, hanem 12k volt az óra. De a 10k/óra átlag nagyjából így is megvan.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.13. 23:31:30

@álomkor: köszi a linket, majd ránézek:)
Az mit jelent, hogy "nőiesebb" volt?
Most azon gonodolkozom, hogy rólad írtam-e a blogban:), de szerintem nem, tekintve, hogy gondolom, tudtam, hogy olvasol.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.13. 23:33:18

Amúgy számomra ez az egyik legfurább dolog ebben a munkában, hogy emberekkel lefekszem, és egy idő után kicsit olyan, mintha mi sem történt volna. Mondjuk ez a személyes kapcsolataimban is mindig fura volt. Mármint pont az, hogy nem éreztem, hogy ettől olyan hú, de nagyon közel kerültünk volna egymáshoz, az valami mástól történik.

Playman123 2014.05.14. 00:20:36

@KondorL: A thaiföldi beszámolót megtaláltam. Hogy külön posztként jelenik meg, vagy hozzászólásként, ezt a blogerinákra bízom :)

Amszterdamit egyelőre nem találtam, de azt emlékezetből megpróbálom reprodukálni :)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 01:21:49

@Playman123: szerintem valamikor a napokban kiteszem, de tuti lesz utána egypár kommentben:) (az alapján, amit most olvastam belőle)

álomkor 2014.05.14. 08:14:47

@noname.blogger: Azért ezzel a beszámolóval linkelem, mert a rá adott reakciójáról nagyon ráismerek:) www.beszamolok.com/lap/beszamolo/index.php?bid=57006&c=szexpartner&l=Tatab%C3%A1nya&btelefon=%2B36306808849
Abban egyébként hasonlít hozzátok, hogy adott esetben nyitott a vendégekkel a "barátkozásra", és az egész melóhoz való hozzáállásában is látok párhuzamokat. Viszont amennyire meg tudom ítélni, a személyisége ezzel együtt nagyon eltér a tiétektől. Nehéz ezt megfogalmazni, de például harcos feminista bejegyzést, vagy grafikonokat a vendégek statisztikáiról nehezen tudtam volna elképzelni a blogján:) Ezzel egyben Ivonnak is próbálok válaszolni, hogy mit értettem az idézőjeles "nőiesebb" jelzőm alatt: tehát a hagyományosan nőiesnek tekintett tulajdonságok inkább jellemzőek rá (a privát személyiségére), és ez a blogon is átjött. Viszont a melónál, az "involvement" jellegében meg éppen hogy hasonlít hozzátok, szerintem.
Az adatlaphoz annyit tennék hozzá, hogy a csók/extra kitétel kissé félrevezető, mert nem pluszpénz kéréséről van szó, hanem szimpátia kérdése nála. Vagyis ez a pont csak azt jelenti, hogy fenntartja a jogot, hogy ezt ne lehessen "követelni" rajta:) Ezen kívül, bár Tatabánya neve jól mutatott a városlistámon, de valójában ő a legkevésbé tipikus "vidéki szolgáltató" a listán abban az értelemben, ahogy azt az eredeti hozzászólásomban próbáltam fejtegetni. Ugyanis a vendégei nagyobb része pesti, ami nem meglepő: Gazdagrétről például könnyebb elugrani Tatabányára, mint Soroksárra:) Kaposvárra vagy Nyíregyházára viszont nehezebb (ezt Ivonnak üzenem, aki láthatóan most hallott először ezekről az egzotikus településekről:D).
Még talán annyit, hogy a jó szolgáltatás (és az én ízlésem) egyáltalán nem korfüggő: az öt lány közül kettő 25 év alatti, kettő 35 feletti, egy pedig 30 körüli volt.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 11:02:12

@álomkor: mi az a beszamolok.com gokartozása?? Ezen most egy kicsit megakadtam:).
Nem viccelek, tényleg pocsékak a földrajzi ismereteim:) Valamelyik osztályban egyébként egyszer nagyon bevágtam Magyarországot, kentem-vágtam a megyeszékhelyeket és bányászott ásványi anyagokat, de aztán nyilván elfelejtettem. Éljen a google:)
Egyébként a google szerint Soroksárra hamarabb odaérsz, bár gondolom, a dugók miatt nem biztos. Viszont szerintem nincs olyan sok soroksári lány sem:), inkább a belváros jellemző.

álomkor 2014.05.14. 11:45:15

@Ivonn88: Mindig öröm, ha egy reakcióból az látszik, hogy mennyire átment a hozzászólásom érdemi mondanivalója:P
A gokartozás ügyében mindketten a képzelőerőnkre vagyunk utalva, nekem is ennyi információm van. Amúgy a potenciális szexpartnerek ilyen ismerkedése, első csók a bukósisakon keresztül, végül is érdekes és eredeti felállásnak tűnik:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 11:53:05

@álomkor: ha az érdemi mondanivaló a lány blogolási stílusa, illetve az adatlapon megtévesztő csók, mint extra, azokat is felfogtam, csak nem nagyon tudtam, mit reagálhatnék rá.

álomkor 2014.05.14. 12:18:27

@Ivonn88: Inkább arra gondoltam, hogy mivel egy tatabányai lány elérése a főváros egyes részeiről félóra ajtótól ajtóig, és akár átutazóban is sokaknak útba eshet - itt nem nagyon érvényesül az a korábban említett faktor, amit az egyik kulcsmozzanatnak írtam le a kisvárosi szolgáltatással kapcsolatban. És ami szerintem az egyik varázsát adja. Így aztán ez a lány ebből a szempontból pont nem tipikus eset, bármilyen vadregényesen is hangzik az, hogy Tatabánya. Ezzel szemben Kaposvár vagy Balassagyarmat, na az igen:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 12:28:15

@álomkor: okés, akkor erre valóban nem figyeltem:). Bár számomra még mindig nehezen elhihető, hogy Tatabánya olyan nagyon gyorsan megközelíthető, oké, egyes helyekről mondjuk, de a város másik feléből átrándulni már nem az az "útba esik"-kategória.

álomkor 2014.05.14. 12:45:36

@Ivonn88: Amikor Gazdagréten laktam, kb. 25 perc alatt értem le Tatabányára. A Keletihez sokszor kétszer annyi idő kellett eljutni, ugyanazzal a kocsival.

álomkor 2014.05.14. 12:48:23

@Ivonn88: Viszont írtam egy ilyet az eredeti hozzászólásomban, amit én fontos szempontnak tartok, de ha jobban belegondolok, ez így olvasva eléggé megfoghatatlan és általános lehetett:
"az illető hölgyek az adott városban egyfajta legendának számítottak, aminek nagyon is a tudatában voltak, és igyekeztek megfelelni ennek az imázsnak. Sőt, még egy olyat is éreztem, hogy a nem helybeli vendégnek, aki előlegezett bizalommal közelített feléjük, különösen meg akarták mutatni."
Megpróbálom elmagyarázni, hogy is volt ez. Az egyik helyen például explicite kiderült, hogy gyakorlatilag a városkában mindenki ismerte azt a két lányt, aki minőségi szolgáltatást tud nyújtani, és ők is kb. név szerint ismerték az összes szokásos vendégüket. Mármint úgy, hogy egy kisvárosban mindenki ismer mindenkit, ugyanabba az egy bevásárlóközpontba, moziba, piacra, okmányirodába jár mindenki. Konkrétan azt mondta a lány, hogy hetek óta nem volt új vendége (elég komolyan szűrt amúgy, ami szerinte ott nagyon fontos dolog, ha "akárkivel" lefeküdne, az rontaná az imázsát). És függetlenül az én kvalitásaimtól, már abban volt neki valami érdekesség, hogy nem a jegyzőt vagy az állatorvost vagy a plébánost fogadta harmincötödik alkalommal:) Így aztán volt motivációja, és pusztán emiatt már különleges vendégnek érezhettem magam. A kaposvári történet meg még ennél is érdekesebb volt, talán később még leírom azt is röviden

álomkor 2014.05.14. 12:50:13

@álomkor: Ja, az útba esik pedig arra vonatkozott, hogy az M1-est rengetegen használják, rendszeresen vagy alkalmilag.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 12:52:43

@álomkor: viszont Gazdagrét Budapest egy pontja, annak is a külső széle. Gondolom, a Velencei-tóra is hamarabb kijutottál:). Máshonnan az egész komoly túra tud lenni (oké, főleg bkv-val ismerem a dolgot)

Hű, el sem tudok képzelni egy ilyen kisvárosi környezetet:). Erről még szívesen beszélnék, de már 10 perce el kellett volna indulnom :-/

álomkor 2014.05.14. 12:58:20

@Ivonn88: Gazdagrétről eljutni oda, ahol te rendeltél egykor, na az lett volna komoly túra:P Pedig az egy városon belüli látogatás:)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.14. 23:27:28

@álomkor: nem mondom, hogy Budapesten belül nincsenek távolságok:). Én már csak tudom, a fél életemet utazással töltöm... :-/ (valamilyen oknál fogva minden számomra fontos helyszín a külvárosban van, csak sajna egyik sem ugyanott)

álomkor 2014.05.15. 08:52:55

@Ivonn88: Olyat is hallottam már, hogy Budapest városnak kicsi, falunak nagy:)
Amúgy nem tudom, hány olvasó járt itt tegnap óta, de az is jellemző, hogy ezt a mondatomat senki nem találta meglepőnek: "hogy nem a jegyzőt vagy az állatorvost vagy a plébánost fogadta harmincötödik alkalommal":)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.15. 14:34:17

@álomkor: Én a plébánoson jól szórakoztam de aztán végül nem akartam rákérdezni :)

álomkor 2014.05.15. 15:38:36

@noname.blogger: Igen, erre gondoltam:) Az illető még valami rangot is viselt, csak nem jut eszembe a szó (nem püspök, annál kisebb rang volt, de a plébánosnál nagyobb). Évente néhány alkalommal járt a lányhoz, legalábbis ő ezt mesélte.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2014.05.15. 16:31:23

@álomkor: No igen, ők is emberek. Ezer bajom van az egyházi emberekkel, ez pont nem tartozik közéjük, bár ha az illető másokkal kevésbé elnéző mint saját magával az már kevésbé rokonszenves.

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.16. 01:57:02

@álomkor: én azt hittem, ez csak valami szófordulat:). Másrészt meg úgy voltam vele, amit NNB írt, mármint arról, hogy ők is emberek.

KondorL 2014.05.16. 13:29:12

@álomkor: Elküldtem neked a levelezésnek ezt a részletét privátban. Egyébként tőle először sablonválaszt kaptam, de utólag vettem észre, tisztességgel oda van írva, hogy a menedzser írta. Aztán jöttek a keresztkérdéseim, és vagy mert a bonyolultabb esetekkel maga a díva foglalkozik, vagy csak mert unatkozott vasárnap délelőtt, később már ő maga válaszolt:) Szerintem elég jófej módon, és meglepően jó angolsággal.

Amúgy a vidéki leírásodból a nyíregyházi leányzóra lenne egy tippem: F. A., ahol az A. egy nevet, az F. pedig egy állandó jelzőt takar:) Volt ott egyszer egy nagyobb melóm, többször heteket töltöttem el a városban, és hát...:)

KondorL 2014.05.16. 13:29:58

@Playman123: Oké, engem továbbra is érdekel:)

álomkor 2014.05.17. 09:10:38

@noname.blogger: @Ivonn88: Gondolom gyónás előtt szokott menni, aztán másnap egyben letudja az összes aktuális bűnét:)
@KondorL: Igen, ő az:)) Azóta úgy tudom befejezte a fősulit, és visszavonult a civil életbe. Emlékét kegyelettel megőrizzük:)
(Az F betűs szó itt amúgy a főiskolás, mielőtt valaki másra gondolna:D)

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2014.05.17. 10:57:22

@álomkor: most lesz egy hülye kérdésem: plébános csak a katolikus egyházaknál van?
Miért, mire gondolhattunk volna??:) Nekem még a főiskolás sem jutott eszembe:D

kispolgár 2014.05.17. 14:57:12

@Ivonn88: Igen csak a katolikusoknál van. A protestánsoknál lelkész van és plébánia helyett parókia.

prandelli 2014.05.18. 09:48:22

@Playman123: Thaiföld veszélyei:)
imagestore1.luzer.hu/63_1_20435_ab95baf378bd5b9ef3f43ef0af8d48d7_45468c_204.jpg
Amúgy az írásod érdekelne engem is, néhány ilyen közhelyes poénon kívül nem sokat tudok Thaiföldről.

prandelli 2014.05.18. 09:49:38

@álomkor: Ebből engem érdekes módon most a szófiai történet fogott meg jobban, van neki egy hangulata. Valószínűleg az is benne van, hogy Bulgáriához sok jó emlékem kötődik, gyerekkori nyaralásoktól egészen két emlékezetes, amúgy teljesen privát (mármint nem fizetős) kalandig. Az utóbbiak közül mindkét lány nagyon szép volt, de egyik sem hasonlított Monica Belluccira, tehát akkor a legóvatosabb megközelítéssel is állíthatunk annyit, hogy létezik legalább három nagyon szép bolgár lány:)
süti beállítások módosítása